Bana göre bir kadını zarif yapan şeyler, aslında hem içsel hem de dışsal dengeyi iyi kurabilmesinde gizli. Zarafet, sadece dış görünüşle ilgili değil, kişiliğiyle ve tutumlarıyla da doğrudan bağlantılı. Mesela, bir kadının kendine güvenmesi, ama bunu gösterirken kibirli olmaması zarifliğin temelini oluşturur. Ayrıca, başkalarına saygılı ve nazik olması, empati yapabilmesi de çok önemli.
Zarif bir kadın, içsel huzurunu bulmuş, kendiyle barışık olan kişidir. Bu da dışa yansıyarak, doğal bir çekicilik oluşturur. Ayrıca, fazlalıklardan kaçınarak sade ve şık bir şekilde duruş sergileyen biri de zarif olur. Küçük ama anlamlı jestlerle, birinin ihtiyaçlarını fark edip ona göre davranmak da zarifliği pekiştirir.
Kısacası, zarafet bana göre sadece dışarıdan bakıldığında estetik ya da mükemmel görünmek değil, içsel bir denge ve başkalarına karşı duyulan saygı ile şekillenen bir şey.
Konuşma tarzı, hal ve hareketleri aynı senin dediğin gibi kibar ve yavaş olması yani böyle erkek gibi sert olmaması diyebilirim. Ses tonuda naif olmalı gibi gibi
tabi ki de olgun bir kadın olması.. gülüşü.. karakteri.. dürüstlüğü.. kısaca kadının ruhu ve kalbi diyebilirim.. sevdiğim kadın her türlü zarif gelir bana zaten.
Herkesle samimi olmayann mesafesini koruyan kızlar gerçekten erkeklerin dikkatini çekiyor bence.(Şahsen benim) Bu tür bir duruş, gizem dolu bir his veriyor 😄 Kendine değer veren, seçicii ve ne istediğini bilen bir kadının duruşu doğal olarak daha çekici hale geliyor her zaman. Ayriyeten bu güven ve sadakat açısından da önemli bir özellik bana göre. Son yazdığına yönelik bir açıklama yapayım dedim.