Simdi gardaşlar ben 3yila yakindir antidepresan tedavisi goruyom cok agir hastaydim timarhaneye yatirmak isteyen cok oldu sorumluluklarim oldugu icin yatamadim özellerede maddiyat yetmedi hastanede yatmaya bide orada kapilari falan belli bir saatten sonra kapatiyolar falan tvde istedigini izletmiyolar telefonunu falan aliyolar diye biliyorum hep icerde bagiranlar kendi kendie sarki soyliyenler agliyanlar dolu ben nefes alamazdim orada bayilirdim kapali yer basiyo zaten beni herneyse iste 3yila yakin antidepresan tedavisi gordum 10ay baska bir ilac kombinasyonu diger 10ay baska ilac kombinasyonu diger 4ay baska ilac falan filan en son 2aydir efexor kullaniyom gene ama bu sefer manyak etti beni kaygiyi takintiyi tetikledi ama doktor bunun olmiyacagini soyluyor tam tersi rahatlatacagini soyluyor anlattim ozelde ünlü bi uzman doktora boyle dedi 225mg iciyorum buarada heryerimi soyup yara yapip kanatip ertesi gun birdaha soyuyorum saatlerce bununla ugrasiyorum parmaklarimin derilerini isiriyorum surekli yiyorum tedirginim surekli bu meretmi yapti bunu acep? Cipralex kullanirkene boyle degildim yavv ama oda en yuksek dozu yetersiz gelmeye basladi kullanimin 11. ayinda ataklarim tuttu doktorda efexor yazdi simdi ben uzun suredir panik atak tedavisi ilaclar iciyorum bunuda yani efexoru (2AYDIR BASLADIM EFEXORA) toplamda 3ay kullansam yeterli olur mu illa 6ay bir sene icmemmi lazim a. yav? Yani sunu demek istiyorum bukadar uzun yillar panik atak ilaci kullanmisken son ilacida 3ay icsem tedavi tamamlanmamismi olur? Hani diyolar ya hep enaz 6ay bir yil vs diye buseferde panik atagim tetiklenirmi tam tedavi olmamismi olurum? Daha kotu olmaktan korkuyorum keske bu ilaclarsiz yasiyabilsem eskisi gibi eski kendimi duygularimi ozledim ne şanslı ilac kullanmadan yasiyanlar varya bir bilseniz ah ah... Biktim bu illetlerden insani duygulari ozledim aglamayi gülmeyi robot gibiyim duygusuzum tek yoğun hissettigim duygu kaygi stres tedirginlik b. ku bazende ölecekmisim hissi 😭😭
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Geçmişte kısa süre kullandım hafif dozda
6 ay kullanılması nedeni beynin kendine alternatif yol oluşturması 3 ay sonra beyin ilacın baskısından bıkıp pes edermiş yeni yollar dener miş (doktor demişti
6 ay kullandım doktor devam et ilaca dedi ama bıraktım 2 ay çok zor geçti şimdi alıştım iyileştim
Sagol abim degerli bilgilerin icin coğu kisi senin gibi bilgilendirici yorumlar yapmiyor hep zirvaliyorlar ben 3yila yakindir panik atak ilaclari kullandim her biri 10 ay bu son ilaci son care olarak yazdi doktor baska ilaclarda denedim eskiden hep dokundu kusturdu agir geldi ya da paranoyayi tetikledi ya da hafif kaldi sekerden farksiz bu ilac son umuttu kullanmadigim ilac kalmadi baskada gecebilecegim ilaç yok bu son umuttu simdi ben bu efexoru 2aydir kullaniyom 225mg kadar cikildi bunu illada 6ay kullanmammi gerekiyor en az döngünün tedavinin tamamlanmasi icin yoksa toplamda 3ay kullanmam yeterli olur mu sizce? 1ay daha kullanip birakmalimiyim yani? Buarada ben eskiden cok agir hastaydim anlatamam cok beterdim bedbaht bir durumda sürünüyordum aklımı kacirmis gibiydim ataklardan ama bu 3yil onceydi simdi oyle asiri bir durum yok hic yok demiyorum ama eskiyle kiyaslanamaz bile suanki halim eskiden durumum fenaydi neyse abicim ben simdi bu ilaci toplamda 3ay kullanip biraksam olirmu 2ay oluyor basliyali?
Tavsiye vermek haddim degil bunu doktor yapar gibime geliyor ama tecrübe paylalırşacaksam şunu derim bir ilaç ne yaptıgını illaki ilk günden olmasa bile ilk hafta gösteriyor bunu yavaş yavaş faydasını görüyorsan 6 kullanabilirsin yok degişen bir şey yoksa ben olsam bırakırdım ki zaten 6 kullandım bıraktım doktıor devam etmemi istedigi halde
2aydir kullaniyorum pek bir faydasi yok birakayimmi demek oluyor ozaman?
Ben olsaydım bırakırdım
Allah razi olsun abim sagol varol
Ecmain
Sizler de
1- yatılı tedavi seni bulunduğun ortamdan uzaklaştırmak için yapılır
2- ilaç tedavisi uzun bir süreç. İyi gelmiyorsa ilaç değişebilir. Ama destek şart
Yok birader piyasada denemedigim doktor ilac kalmadi turkiyenin en ünlü uzman psikoyatristlerinden birine gittim aylarca onun verdigi ilaclari kullandim 2seneye yakin aylarca dedigim sonraki surecde devlet ruh sagligina gittim onlarida 11ay kullandim simdide fakulte hastanesine gtiim prof efexor verdi lakin ilac beni delirtiyor aklim basimdan gidiyor bazen gercekle ruyayi ayirt edemiyorum hafizam bulaniklasiyor gece cocuk kalkmis koridorda agliyor obur cocugum benimle yatiyor diyorum kendi kendime benim kac cocugum vardiya bitanesi besikte bitanesi yanimda bu koridorda agliyan baska bir cocugun sesi sonra bigun uyandim tavana baktim ben nerdeyim kimim flaan oldum 2saniye falan derilerimi soyuyorum kanatiyorum ellerimi isirip yiyorum yaralar yapiyorum surekli kaygili tedirgin oldum birde bu ilac panik atak ilaci dusun doktora yazdim wpdan rahatlamasi lazim niye boyle olduki tuhaf dedi sasirdi adamcagizda diger antidepresanlarda coğu kusturuyor kimisi paranoya tetikliyor dokunuyor kimisi hafif kaliyo şeker yutmusun gibi birtek bu ilac son umudumdu butun ilaclari kullandigima emin olabilirsin zaten uzun suredir tedavi altindayim son ictigim 11ay boyunca kullandigim ilac etki etmemeye baslayinca son care efexor yazdi doktor ama buda boyle yapiyor illa 6aylik döngüyü en az doldurmammi lazim yoksa 3ay kullansam toplamda kafimidir sorum bu? Destek kimsem yok yatili tedavide olamam cocuklarim var hem yatili tedavide ne yapcakki oda ilac vermiyormu sonucda? Farkli biseymi yapiyor? Tedavi yontemi dahami farkli oluyor?