Beyaz sirke ve ingiliz karbonatıyla çamaşır yıkamak?

Uzun zamandır kıyafetlerimi, evdeki halıları yorganları ve yıkayabileceğim her şeyi yalnızca beyaz sirke ve İngiliz karbonatı ile yapıyorum. Makinenin deterjan bölümüne karbonat yumuşatıcı kısmına sirke döküyorum ve bir zararını görmedim; kıyafetler tertemiz kokusuz ve olması gerektiği gibi çıkıyor. Fakat geçen gün yikayamayacagim büyüklükte bir yorganim olduğu için kuru temizlemeye verdim. Vermeden önce yorganın üstüne sirke ve karbonat dökmüştüm. Aylardır yorganın içinde biriken kir dışarıya çıktı; kuru temizlemeye götürdüm ve adam bana bu işlemi bir daha yapmamam gerektiğini söyledi. Soyledigine göre eğer bir kere daha bu işlem yaparsam yorganım parçalanırmış; ben de ben her zaman böyle yapıyorum dedim ; bana yapma dedi. Benim kimya derslerim hep kötüydü. Sadece zararlı kimyasallardan uzak doğal bir hayat yaşamak istediğim için böyle bir yöntem uyguluyorum. Kimya bilen insanlara sormak istiyorum ; beyaz sirke ve İngiliz karbonatı birleşince kıyafetlerle olumsuz tepkimeye girer mi ;yoksa hepimizin bildiği klasik temizlik işlemini yapıp başka bir şeye sebep olmaz mı? Değerli kızlar soruyor kullanıcıları beni aydınlatırsanız çok müteşekkir kalırım.

Beyaz sirke ve ingiliz karbonatıyla çamaşır yıkamak?