Yıldırım, aslında en yüksek ve en iletken olan noktalara çarpar. Ağaçlar, genellikle yere kadar uzanan yüksek yapıları olduğundan, yıldırım için iyi bir hedef olurlar. Ayrıca, ağaçların nemli yapısı, elektriği iletme konusunda uygun bir ortam sağlar. Yıldırım, havadaki elektriksel yük farklarını dengelemek için bu tür nesnelere çarpar. Ama tabii, ağaçların yıldırım çarpması da doğal bir şey, ama bu olayın gerçekleşmesi çok nadir değil.
Ne halttt etmeye bu soruyu sordun elbette bilemiyorum ama dur da kafana azıcık gerçek bilgi sokayım. İyi gelir. Yıldırım dediğimiz hadise sadece ağaca düşmez. Yıldırım dediğimiz hadise negatif iyonlarla yüklü bulutların karışmasıyla oluşur. Ve gökyüzünde oluşur. Yer yüzünde pozitif iyon yüklü nesneler veya alanlar yıldırımı çeker. Artı eksi olayı. Zaten bu yüzden derler ''Yıldırım aynı yere iki kere düşmez'' diye. Elbette düşmez. Çünkü bir kez düştüğünde düştüğü yerdeki tüm pozitif iyonlar negatif iyonlarla tepkimeye girer ve nötralizasyon oluşur. Yani alan kendini sıfırlar. Böylece yıldırımı çekecek unsurlar ortadan kalkar. Ve bir daha oraya yıldırım düşmez. Tamam bu günlük bu kadar aydınlanma yeter. Şimdi ikile.
Bilinen şey yüksek ve görece sivri olduğu için. Metal konusu da olabilir ama toprağa da düştüğü için doğrudan ağaçlardakilerle ilgili de diyemeyiz.
En yakın olanla tepkimeye giriyor elektrik akımı, yani ilk buluduğunu... 🤣
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Bununla ilgili bir video görmüştüm insan maketine pirsing takıp akımı belirli bir alanda yapay yıldırımla verince. pirsingli makete daha cok çarma olasılığı vardı. %12 falan her taktığı pirsing bu oranı arttırıyordu.
Evet ilk bulduğunu... Yapıyor olsada : ) belirli bir kuralı olmalıydı dostum : )
Bunu yıllar önce köydeyken böyle bir havada toto korkusundan araştırmıştım ama tek hatırladığım şey pozitif bir şeylerin yüksek ve sivri şeylerde daha çok olduğu ve bu yüzden bulutlarda yoldan çıkan elektriğin onlara yöneldiği... Bir nevi bulutlar için topraklama hattı 🤪😂😂
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Olabilir , onları kullanıo ışınlanma kapıları inşa Etseydik güzel olurdu. Tek taraflı ama