Ciddi ilişki yolundayım ama içime sinmeyen şeyler var?

Erkek arkadaşımla yaklaşık 1,5 senedir sevgiliyiz, bu süreç öncesindede tanıyordum kendisini. ilişkimizin çoğunluğu uzak mesafe ilişkisi içinde geçti ve bu süreçte ottan boktan sebeplerden kavga ediyordu benimle. çok kıskançtı iş yerindeki erkeklerle konuşmamı istemiyordu, makyaj yapsam kime süslendin falan diyodu bana. sinirlenince hakaretler küfürler saydırıyordu, defalarca ayrıldık barıştık bu sebeplerden, her seferinde bidaha yapmıycam diyip özürler diliyodu benden. böyle böyle ilişki geldi bugünlere kadar. aile tanışması oldu 2 ay önce, bu aile tanışmasından sonrada saçma bir sebepten dolayı kavga ettik, duşa girip aradığını görmedim diye. Ben bu olaydan sonra ayrıldım ve ciddiydim bu konuda bir kaç gün konuşmadık sonrasında yine özür diledi evime geldi yine barıştık ve 4 aydır kavga etmiyor hiç benimle. bu sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz ama çok korkuyorum evlendikten sonra aynı olur yine aynı şeyleri yaşayıp boşanırım diye. beni çok seviyor ve anlıyor anlaşıyoruz ama bu gibi sorunlardan dolayı çok tereddüt içindeyim içime sinmiyor ciddi ilişki işi ailelerimiz de tanıştı bi beklentiye girdiler. kendimi çok köşeye sıkışmış hissediyorum sizce ne yapmalıyım?
Ciddi ilişki yolundayım ama içime sinmeyen şeyler var?