Doktor falan diyeceksiniz çok hastane gezdim ama doğru dürüst çaresini bulan yol gösteren yok maalesef.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılSelam. Bende 24 yaşındayım ve bende kekemeyim. Yıllar boyunca kekemelik hakkında araştırmalar yaptım ve geçmesi için uğraştım. Dil ve konuşma terapisinede gittim. Kekemeliği yenmenin yolları gerçekten uzun ve karışık zaten amaç tam olarak kekemeliğin bitmesi değil de onu kontrol altına almak aslında. Bende iyi bir üniversitede okuyorum ama benimde hayatımda kekemelikten dolayı zorluklar oluyor maalesef. Okulda hocalarla konuşunca kekeleyince zaten utanıyorum. Kekemeliğin en etkili tedavisi ise kekemelikten korkmayıp kekelesen bile insanlarla konuşmaya ve inadına kekelemeye devam etmek yani kekemeliğe karşı duyarsızlaşmak ve de diyafram nefesini iyice oturtup öyle konuşmakta en etkili tedavilerden birisi bence.
046 Yorumla
Cevap sahibi1 yılVe de toplum tarafından yakışıklı denilen birisiyimdir normalde ama kekemelikten dolayı hiç sevgilim de olmadı maalesef. Ve de şuanda en fazla 1 ya da 2 arkadaşım vardır çok arkadaşımda yok. Kekemelikten dolayı kimseyle konuşasım gelmiyor çünkü artık dışarı bile çıkmaz oldum kekemelikten dolayı... Kekemeliği yenmenin en etkili yolu kekemeliğe karşı duyarsızlaşma ve sosyalleşme demiştim, fakat onu ben daha başaramadım umarım başarırım öyle umuyorum, çünkü kekemeliğine karşı duyarsızlaştığın zaman artık kekemelik aklında olmuyor ve kekemeliğin %95 oranında azalıyor beynin konuşma tarafı değişiyor. Ama dediğim gibi gerçekten zor ve uzun bir süreç.
Cevap sahibi1 yılKekemeliği yenmenin bir yolu daha var hatta öyle yaparak kekemeliği yendiğini söyleyen, ve de hiç neredeyse kekelemeyen insanlarda var. O yol ama gerçekten en zoru. Oda 6 ay boyunca her gün 30 dk sesli kitap okuma 30 dk tekerleme okuma 20 dk dil egzersizleri 10 dk diyafram çalışması şeklinde. Bu bence en zoru çünkü çoğu insan her gün düzenli olarak 6 ay boyunca o 1.30 saatlik çalışmayı yapamıyor.
Soran1 yılÖncelikle uzun ve detaylı cevabınız için teşekkür ederim ☺️ dediğiniz birçok yöntemi kendim de denedim bir yere kadar faydası oldu elbet ama bazen insan artık bıkıyor sürekli kontrol sürekli düşünerek konuşma sürekli kelime seçme... Diğer insanlar hiçbir emek harcamadan güzel konuşurken ben bendeki potansiyeli neden böyle bir şey yüzünden çıkaramıyorum diyorsun
Soran1 yılİnan artık ne yapacağımı şaşırdım ben sürekli insan içindeyim mesleğim gereği utanmıyorum kekelerken ama güzel ve akıcı konuşmak istiyorum
Cevap sahibi1 yılRica ederim, kekemelik hakkında aklına takılan ya da merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin seve seve yardımcı olurum, bende kekemelik sorununu yaşadığım için kekemeliğin verdiği acıyı, üzüntüyü, hayattaki zorluğunu iyi bilirim o yüzden yardımcı olmak benide mutlu eder :)
Evet dediğine katılıyorum, o çalışmaların biryere kadar faydası oluyor fakat sonrasında insan bıkıyor yani her konuşmasında kontrol edip o kelimeyi söylesem mi yoksa başka kelime mi söylesem diye düşünürken insan yoruluyor gerçekten. Bide bazı insanlara karşı kekeleyince de üzülerek acıyarak bakanlar da oluyor ya oda insanı üzüyor..
Cevap sahibi1 yılBu arada senin mesleğin neydi? Sürekli insan içinde iletişim halinde olman gerektiği bir meslek miydi. Mesela bende. 2. dönem biryerde staja başlayacağım benimde konuşmam gereken bir iş olacak o iş, bende artık kekelerken yine utanacağım o işi yaparken maalesef yani iş daha başlamadı 1 ay sonra başlayacak fakat olacakları şimdiden tahmin edebiliyorum illaki kekelediğim anlar olacaktır :)
Bu arada mesela ben birisiyle konuşurken bana karşı kekelese sıkılmadan saatlerce dinlerim hatta bana sempatik bile gelir kekelemesi benim için bir sorun oluşturmaz, ama her insan böyle düşünmüyor işte maalesef..
Cevap sahibi1 yılHiç dil ve konuşma terapistine gitmiş miydin, ve faydası oldu mu
Soran1 yılYok dil terapisine gitmiyorum uzun zamandır bıraktım. İngilizce öğretmeniyim şimdi aktif olarak çalışıyorum.
Soran1 yılBenim kekeme öğrencilerim var hiçbir şekilde farklı görmüyorum onları insan bu sıkıntıyı çekince artık başkasında gördüğü zaman olağan olarak davranıyor ki olması gereken de bu
Cevap sahibi1 yılÇok iyi bir işin varmış. İngilizce öğretmenliği iyi bir iş. Ama seninde dediğin gibi, o işi yaparken habire konuşmak zorunda olduğun için zorluyordur senide. Mesela bende o işi yapsam bende en az senin kadar zorlanırdım doğal olarak çünkü kekemeyiz yani elimizde değil zaten zorlanmamak... Bende mesela geçen gün sınıfta sunum yaptım kekeleye kekeleye bitirdim sunumu. Utandım o an hoca moral vermek için tebrik etti ama birazda üzülerek bakış attı hoca bana acır gibi, farkettim yani. Hani derler ya, yaşamayan bilmez diye. Gerçektende öyle bir şey bu kekemelik. Mesela ben senin kekemelikten dolayı yaşadığın üzüntüyü, acıyı stresi çok iyi anlıyorum, sende benim durumumu anlarsın. Ama kekeme olmayan birisi çok anlayamıyor. Örnek vermem gerekirse aileme bu durumu anlatınca çok büyütüyorsun kafanda bir şey yok sende diyorlar onlar bile... :)
Cevap sahibi1 yılBende kekemelikten dolayı gerçekten üzülüyorum yani takıyorum kafaya. Artık ya son kez birdaha dil ve konuşma terapisine gidip şansımı deneyeceğim, ya da kendimi kekeme olarak kabullenip üzülsemde ağlasamda yapacak bir şey yok diyip böyle devam edeceğim hayatıma. Ama pes etmekte içimden gelmiyor. Yıllar boyunca uğraştım , araştırmalar yaptım kekemelikle ilgili, ama hala yenemedim gerçekten çok zor bir durum ya. Kekemeliğin zaten dünyada teknik olarak tedavisi yok yani kanıtlanmış kesin bir tedavisi bulunamadı, ama kekemeliği yenen birçok sayıda insan var, hatta tanıştığım insanlardanda kekemeliği tamamen yenmiş olanları gördüm. Bize az da olsa umut olan, içimize az da olsa heves bırakan bu belkide...
Soran1 yılYani sınıfa girdiğimde biliyorum ki hâkimiyet bende kekeme olsam da olmasam da bu yüzden açıkçası o kadar takmıyorum çünkü orada güç bende. Ve öğrencilerim yadırgamıyor çünkü işimde iyiyim. Zaten öyle ağır kekeme olsam mesleği hiç yapamam sadece öyle akıcı konuşmak benim de hayalim.
Soran1 yılSana bahsettim kekeme öğrencilerim var arada belki de Allah aslında beni onlara bir ümit olarak da gönderdi zamanında öyle öyle bir hocamız vardı kekemeydi ama çok iyi ingilizce anlatırdı diye. Çünkü sürekli bir gelişim ve çaba içindeyim. Onların öğrenmesi için herşeyi yapıyorum.
Soran1 yılHatta inanır mısın belki kekeme oluşumdan öğretmenler odasında birçok hocanın sempatisini de kazandım 😅 işte bazen avantaj bazen ise dezavantaj. Ama tek bir dileğim var ki Allah'tan o da böyle bir sebebin beni isyana sürüklememesi
Soran1 yılSende kendini geliştirdiğini ve iyi bir bölüm okuduğunu söylüyorsun. Üniversitedeki sunumu boş ver gitsin kim takmış. Bak ben o zamanlar hatırlıyorum bir sunum yapmıştım iki kelimeyi bir araya getiremedim hocam bana dediği ilk şey " madem böylesin senin bu bölümde ne işin var?" Oldu ben o gün kafaya taktım yapmadığım şey kalmadı
Soran1 yılYani arada şikayet etmiyor değilim herkes mükemmel olmayı ister ama gerçekten belki de bizi biz yapan budur
Cevap sahibi1 yılSınıfta hakimiyetin sende olması ve işinde iyi olduğun için öğrencilerinde seni yadırgamaması çok iyi bir şey. Sevindim bu duruma. Mesela bende çok garip ki yakın arkadaşım var 1 tane, ona karşı saatlerce konuşuyorum neredeyse hiç kekelemiyorum. Ona diyorumki kekemeyim inanmıyor doğal olarak. Ama işte mesela tanımadığım birisine karşı kekemeliğim artabiliyor. Beni en çok zor duruma düşüren şey ise stresli olduğum zamanlarda kekeleme seviyesinin çok ama çok artması. Sendede oluyor mu o? Mesela benim normalde kekemeliğim %20 oranında ise stresliysem o oran %50ye bile çıkabiliyor ya. Stresli olmak benim için çok zor bir şey o yüzden stresli kafaya takacağım olay yaşamamaya çalışıyorum çünkü kekemeliğim aşırı artıyor
Cevap sahibi1 yılSürekli gelişim ve çaba içinde olman, ve de öğrencilerinin öğrenmesi için herşeyi yapıyor olmanda çok iyi bir şey. Öğrencilerinde senin gibi işini seven, işine saygı duyan ve işini hakkıyla yapan öğretmeni olduğu için şanslılar bence.
Evet dediğin gibi kekemelik umarım bizi isyana sürüklemez, ondan bende korkuyorum. İyi ki bizim kekemeliğimiz yine çok şiddetli değil o yöndende şanslıyız aslında.
Sunum konusundada demişsinya boş ver gitsin kim takmış diye, söylediklerin moral oldu bana teşekkürler :) Aslında beni asıl yoran şey stresli olduğum zaman kekemeliğimin çok artması, yoksa normal zamanda yine kekelesemde idare ediyorumda
Soran1 yılHeyecan ve stres anında normal konuşan insanlar bile konuşamaz karıştırır kelimeleri iş bizim günlük hayatta çoğu zaman kendimizi anlatabilmemiz
Soran1 yılSevdiklerimize karşı zaten kekelemeyiz bende öyleyim çok az kekeleme oluyor. Ama genel olarak arada konuştuğum sırada kekeleme oluyor. Olabildiğince yavaş ve kontrollü konuşmaya çalışıyorum. Ama arada beni zorladığı zamanlar da olmuyor değil zaten bu soruyu öyle bir anımda yazdım
Soran1 yılO gün biraz ders anlatmakta zorlandım ama dün ve bugün oldukça güzel ve akıcı konuşabildim. Ruh halimiz konuşmamızı acaip etkiliyor.
Soran1 yılBu yüzden sürekli moralimizi yükseltecek bir ruh hali ve motivasyon içinde olmamız gerekiyor:(
Soran1 yılAma siz öyle konuşunca sizin konuşma düzeyinizi ve kekemeliginizin şiddetini oldukça merak ettim 🤔
Cevap sahibi1 yılEvet dediğin gibi ruh halimiz ve moralimizi sürekli yüksek tutmamız lazım çünkü kekemeliğimiz de değişebiliyor. Mesela ben yakın arkadaşımla kahve içiyordum. Ona karşı kekelemeden akıcı konuşuyorum tabi. Sonra okuldayken bir arkadaş daha geldi. Yakın arkadaşla akıcı konuşuyorum, sonra aynı masada diğer arkadaşla konuşuyorum kekeliyorum ne garip dimi 😂 Yani 1 saat falan oturduk 3 kişi aynı masada o gün kafede, yakın arkadaşa akıcı konuşurken o diğer arkadaşa kekeleyerek konuştum 1 saat boyunca yani. yakın arkadaş kekeme olduğuma inanmıyordu ya o gün dedim al bak işte o diğer arkadaşa karşı konuşurken kekeledim gördün mü yani sana karşı kekelemiyor olmam kekeme değilim demek değildir dedim o yakın arkadaşıda bilgilendirdim kekemelik hakkında bilgisi yoktu tabi belkide hiç kekeme olan biri görmemiştir 😂
Cevap sahibi1 yılBenim kekemelik seviyem şöyle aslında. Bazen genelde çok akıcı konuşup çok az kekeliyorum fakat bazen çok artıyor kekemeliğim. Yani tanımadığım birisi olsa bile mesela onla 30 dakika boyunca çok akıcı kekelemedende konuşabilirim, fakat belki de çok kekeleyerekte konuşabilirim tamamen değişen ve nerede ne zaman ne seviye kekeleyeceğimin belli olmayan bir kekemeliğim var diyim yani :)
Cevap sahibi1 yılSenin kekemelik seviyen neydi senin durumunda benim gibi mi
Cevap sahibi1 yılAma çok heyecanlı olduğum durumlarda ise bazen kitleniyorum ya yani konuşasım gelmiyor. Mesela okulda hocalarımla konuşurken baya heyecan oluyor
Soran1 yılBenim %5-10 civarında şimdi yani terapist öyle söyledi ama ilk şiddet ölçümünde %30 çıkmıştı
Soran1 yıl5-10 geçmiş hâli anlayacağın ama bu zaten yüzde yüz geçecek bir şey değil maalesef ondan yani
Soran1 yılEskiden çok vardı ama artık yabancılara karşı bir heyecanım kalmamış velilerle ve idarecilerle konuşa konuşa o geçti çünkü sürekli yeni insanlarla iletişim halindeyim
Cevap sahibi1 yılEvet dediğin gibi kekemelik maalesef %100 geçmiyor. Ama %99 geçebiliyor yani kekemeliğini %99 yenmiş çok insan var ünlü olanlardanda var, umarım bizde %99 yenebiliriz.
Velilerle ve idarecilerle sürekli konuşuyorsan seninde dediğin gibi o yüzden kekemeliğini büyük oranfa yenmişsin. Bende 2. dönem şirkette staja başlayacağım zaman sürekli insanlarla iletişim halinde olmak zorunda olacağım kekemeliğimin azalması için bir fırsat olarak görüyorum bunu bende. Sürekli iletişim halinde olursam beynim artık rahat konuşmaya alışır umarım
Cevap sahibi1 yılBide mesela bazı kekeme kişiler konuşurken teknik kullanarak konuştuğunu söylüyor o teknik nasıl kullanılıyor acaba onuda çözsek iyi olur bence 😂 Hiç bilmiyorum bende o tekniği
Soran1 yılArada o dedikleri teknikleri uyguluyorum güzel konuşuyorum 🤭 ama eğer moralim yoksa hiçbir şey fayda etmiyor bu yüzden moral ve motivasyon sürekli yüksek olmalı
Cevap sahibi1 yılO teknikler nasıldı yani ne yapıyordun tekniklerde. Benim dil ve konuşma terapisimden öğrendiğim teknik diyafram nefesini alırken değilde verirken konuşmaktı ve de cümleye başlarken ilk harfi uzatmak teknikleri vardı senin bildiğin tekniklerde buna benzer miydi
Soran1 yılBunlara benzer çünkü bende terapiste gittim 3 yıl boyunca
Cevap sahibi1 yılSenin gittiğin dil ve konuşma terapisti kaç tl di? Ben 3 ay önce başladım 3 ay boyunca gittim her ders 1500 tl di. toplam 10 ders gittim. Fiyatları cep yakıyor ya. Senin gittiğinde pahalı mıydı
Soran1 yılBen rapor aldım hiçbir ücret almadılar
Cevap sahibi1 yılİyi yapmışsın çok mantıklı olmuş, benim aklıma gelmedi öyle yapmak bundan sonra öyle yaparım bende birdaha gidersem dil ve konuşma terapisine eğer.
Umarım kekemeliği %99 oranında yenebiliriz bunu başarabiliriz ikimizde :)
Bide müsait olduğunda Kekele Tv kanalındaki videoları izle bence orada çok önemli bilgiler veriyor kekemelik hakkında, bide canten kaya diye birisi var onada bakmanı öneririm oda 23 yaşına kadar kekemeymiş sanırım, şu an televizyonlara çıkıyor. O dediğim 2 kanal bana çok motivasyon oldu
Soran1 yılDediğin kanalların hemen hemen hepsine üyeyim:) hem kekele TV hemde YouTube hemde sosyal medyalarında onların da az çok faydası oldu
Cevap sahibi1 yılSen o zaman bendende önce biliyormuşsun o kanalları :) Ben öğreneli 2 ay oldu o kanalları ama gerçekten dediğin gibi faydalı kanallar faydası oluyor. Bu arada seninle konuşmakta iyi geldi baya bana yani bu kekemelik konusunda ve kekemelikle hayatta yaşadığım zorluklar hakkında yalnız olmadığımı görmek, birisinin beni anlaması falan iyi geldi yani seninle konuşmamız insan kendini kekemelik konusunda yalnız hissetmeyince iyi hissediyor :)
Soran1 yılValla kekemelikten bir ben bir Allah bilir ne çektiğimi ama savaşmaktan başka çare yok ya hepten eve kapanıp kendimi hayata kapatacaktım ya da elimden geleni ardıma koymayacaktım
Soran1 yılBelki hepten bitmedi ama en azından eskisi gibi değilim konuşma bozukluğu olan birinin yabancı dil öğretmesi çok zor bir şey ama gösterdiğim çabayı görmen lazım 🥲
Soran1 yılKonuşmalar bana da iyi geldi seninle çok benzer durumlardan geçmişiz
Cevap sahibi1 yılEvet evet banada aynısı oldu, yani ya kendimi kapatıp hiç dışarı çıkmayıp iyice hayata kapanacaktım ya da daha sosyal birisi olacaktım. Yıllar boyunca hayatımı kekemelekten korkarak, kaçarak geçirdim. Ama son 1 senedir kekemeliğimi yenmeye çalışıyorum, okulda arkadaşlarla sohbet ediyorum kekelediğim arkadaşlarla bile inadına kekeliyorum kekelesem bile utanmadan sohbet etmeye başladım yani iyice kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bende tam yenemedim kekemeliğimi ama en azından deniyorum, çabalıyorum. Yolun sonunda Çok uğraştım gerçekten bee demek bile beni amacıma ulaştırır aslında.
Bu arada seninde gerçekten kekemeliğin olmasına rağmen yabancı dil öğretmen çok zor bir olay. Tebrik ederim seni zor bir durumu başarmışsın
Soran1 yılTeşekkür ederim ☺️
Cevap sahibi1 yılRica ederim. İleriki zamanlarda kekemelikle ilgili bir sorun ya da kekemelikle ilgili yaşayıpta anlatmak isteyeceğin bir şey olursa istersen yazabilirsin tekrardan buraya. Bende eğer olursa yazarım buraya :)
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Bir kitabı önce sessiz dudak kıpırdatmadan oku sonra sesli oku uzun bir kitap olsun.
03 Yorumla
Soran1 yılKitapla ne ilgisi var günlük hayatta sıkıntı çekiyorum
Soran1 yılUzun dönemler dil terapistlerinden eğitimler aldım okumalar yaptım ama bir yere kadar yardımcı oldu
- Diğer konusunda 960 cevap paylaştı.
1 yılSifaci degilde bol bol kitap okumalisin yeni cikmis guvercin yumurtasi icmelisin dilinin altina nohit koymalisin.
03 Yorumla
Soran1 yılBirçoğunu uzun uzun yıllardır yapıyorum ama geçmiyor öz güvenimde sorun yok çok şükür çalışıyorum da ama mesleğimde bana sıkıntılar yaşattığı için araştırıyorum
- 1 yıl
O zaman soyle yapabilirsiniz mesela aile icinde daha sk oluyor degilmi
Soran1 yılYok ailede sıkıntı yok da günlük hayatta dışarda
Yorumlar cok komik 😅😅
06 Yorumla
Soran1 yılMaalesef 😢
Soran1 yılYok benim r meselesi değil kontrol altına alınca güzel konuşuyorum ama bazı dönemler çok tekliyorum
Soran1 yılİşin komik olma boyutu elbette var ama insanın içindeki potansiyeli böyle bir şeyden ötürü dışarı çıkaramaması çok sıkıntı bir şey
Gizli Üye(18-24)1 yılDiksiyon dersi al etkili olur kesinlikle
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılDoktor var git görün
02 Yorumla
Soran1 yılYani birçok yere gittim ama sonuç aynı bir şey yapamıyoruz diyorlar
- 1 yıl
Kekemelik Nasıl Geçer?
Kekemelik problemini geçirmek için en başarılı yöntem konuşma terapisi yapmaktır. Diğer yandan kekemelik egzersizleri yaparak da kekemelik sorununun önüne geçmeniz mümkündür:
Yavaş konuşmaya çalışın
Kekemeliği geçirmenin en iyi yollarından biri konuşurken yavaşlamaktır. Konuşmayı tamamlamak için acele etmek, hızlı konuşmanıza ve kekelemenize sebebiyet verebilir.
Konuşma pratiği yapın
Yakın arkadaşlar, yakın çevre veya aile üyeleriyle güvenli bir ortamda yapılacak konuşma alıştırmaları konuşma sırasında kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar.
Farkındalık eylemlerinde bulunun
Sakin kalıp düşüncelere ve belli bir eyleme odaklanarak yapılacak farkındalık uygulamaları sayesinde de kekemelik sorununa çözüm bulabilirsiniz.
Gizli Üye(30-35)1 yılDüşünüp konuş
04 Yorumla
Soran1 yılEvet zaten kekemeler düşünmeden konuştuğu için kekeliyor 🙄 önce konu hakkında bilginiz olsun sonra yazsanız
Cevap sahibi1 yılBende bunu diyorum tatlim niye kizdin ki şifa otu ise yaramaz
Soran1 yılŞifa otu demiyorum ki 😅bu işlerle uğraşan insanlar var dini dualar eden falan
Cevap sahibi1 yılPardon 😅
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası