Eşimle 3 senedir evliyiz. Eşim iyi insan beni sever evine bağlı. Eşimin hala bizim aile olduğumuza alışamadığını görüyorum bu beni üzüyor. Kök ailesine aşırı düşkün. Kök ailesi il dışında yaşıyor. Bensiz il dışına gidip 1 hafta kaldığı oluyor. Ben birlikte plan yapıp gidelim istiyorum ama şartlar elvermediğinde beni tek bırakıp tek gidiyor.
Kardeşlerine baktığımda hep eşleriyle gidiyorlar ve birlikte hareket ediyorlar. Hiç tek giden olmuyor. Yarın bi gün çocuğumuz olsa nasıl olur bilmiyorum. Sanki ev arkadaşı ya da sevgiliyiz gibi hissettiriyor bu durum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Konuştum da çok ama kendi bildiğini okuyor. Sanki ben kök ailesiyle görüşmesin der gibi oluyorum halbuki benim dediğim birlikte plan yapıp birlikte gitmek.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Merhaba geçmiş olsun malasef aranızda bir aile bağı kurulmadigini düşünüyorum konuşmak anlatmak dertlesmek istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım buyrun gelin konuşalım
Şunu böyle açıklamak istiyorum;
Bireylerin ilk aileleri anne-babalarıdır.
Ancak evlendikten sonra bu değişir ve
bizim birinci ailemiz eşimiz, ikinci ailemiz anne-babamız olur.
Ancak bunu kabullenemeyen evli bireyler kendi eşlerine yapmaları gereken duygusal yatırımı anne-babalarına yaptıkları zaman sevgisizlik ortaya çıkar. Birey için eşi daha kolay harcanabilecek bir nesne haline gelir. Çünkü ne de olsa birinci ailesi anne-babasıdır.
Böyle eşler maalesef ki ailelerine yaranmak uğruna kendilerine değer veren, sahiplenen, kendi benliklerini ortaya çıkarmakta yardımcı olan eşlerini farkında olmadan kaybetmeyi göze alırlar!!!
Çok güzel açıklamışsınız. Beni sıkıştıran konu şu. Eşim de çok iyi insandır. Bana sesini yükseltmişliği yoktur beni korur değer verir cs. Ama bu konuda çok sıkışıyorum. Bir konu gibi görünebilir ama evliliğin geleceğine dair çok kaygılandırıyor. Ailesinin de tek gel gibi bi beklentisi yokken böyle kendi kendine benim düşüncemi önemsemeyecek şeyler yapması sinirime gidiyor. Şu tatilimde kök aileme gideceğim tavrı hoş değil
Bana kalırsa evliliğin sorumluluğunu kaldıracak olgunluğa ulaşamamış ve bu saatten sonra ulaşır mı belirsiz, işte bu kısım çok ama çok zor.
Aynı yaştayız bazen diyorum 5 yaş büyük olsa da böyle olur muydu
Mevzu yaş değil ki
Ülkemizde erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşıyor. Pek fazlası ise olgunlasmadan yaşlanıyor zaten. Pek çoğu o evreyi bile görmüyor. Yani yaş 50 ama bir temel ve pismislik olmuyor.
Bizim toplumun problemi bu.
Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bu durum kendimi çok yalnız hissettiriyor. Çok iyi bi ailede büyüdüm annem babam üstüne titrerdi. Ben de bu sefer kök ailemle olan zamanlarımı çok özlüyorum
Bu durum işin özünde evliliği bitiren nedenlerden birisin.
İyi birisi , dürüst birisi olmak da yetmiyor, sorumluluk almak, görevini bilmek, eşinle bütün olmak gerekiyor.
Biz değilde o ve ben gibiyiz. Eşimle konuştuğumda abartıyorsun insanlar ayrı ayrı bile çok tatile gidebiliyor vs diyor.
Sende gidebilirsin yani?
Ailemin yanına il dışına onsuz ebet gidebilirim. Ailemle görüşürüm diye benim adıma çok sevinirmiş
Yok öyle değil normal tatile? Dedi ya ayrı ayrı tatile bile gidilir diye
Eşimin tatil anlayışı aile memleketi
Evin içinde de böyle mi?
Çok mu bireysel hareket ediyor?
Evet diyebilirim
İşiniz çok zor.
Onun anlayışı öyle, değiştirmek çok çok güç
Aile olmayı kavrayamadıysa işin kolay değil. Mesafe koymalı, kendisi üstesinden gelmeli bu durumun.
Tartıştık bağırdık konuştum sustum trip attım yok. Ben onu anlayamayan taraf oldum
Valla abla… Durumuna üzüldüm ama hadi eşin kavrayamıyor da ailesi neden uyarmaz. Senin bir hafta tek kaldığını onlar da biliyor… Enteresan, Allah kolaylık versin.
Ben 1 hafta tek kalınca ailem yanıma gelip benle kalıyor.
Sen farkli kulturden biriysen ve ailesiylede samimiyetin yoksa
Bahaettin mi bunu ona
Ohooo çok anlatmaya çalıştım. Onu anlamayan kişi oldum
O zaman uzucu bir durum maalesef anne kuzusu dedigimiz turden muhtemelen sizi aldatma ihtimali yok dimi gittiginde
Yok ailesini görüyor biliyorum ama konu başka benim açımdan
Eminim kotu biri degildir ama evlenince gercek aile karınla olandir garip geldi bir cozumu de yok gibi
Sorunda bu. Alışır dedim evliliğe ama aynı. Kök ailesini boşlamasın ben de isterim ama bu bambaşka bi boyut.
Allah yardimciniz olsun eve baglamayi calisin diyecegim ama kotu siz olursunuz o zaman
Sende ders cerir gibi çık git bakalım ne olacak
Umrunda olmaz ki ailendir git görüş kal tabi der 1 hafta.
Çocuk var mı
Hayır
Arkadaş çevren nasıl
Önce çekirdek aile
Bencede öyle. Ama onun davranışları öyle değil
Bunu konuş.
Yaşlar ne bu arada.
3 yıl ciddi bir süre hala anlamamış olması slakca
Konuştum çok ama olmadı
Cocuk düşünmüyor musunuz
Bence ayrılmalısın. Aile kuramıyor belli ki
ilginç bi vaka