Sevindim kediyi bulmana, benim kedide eskiden günlerce ortadan kayboluyordu beni üzüyordu, küçükken bir defasında onu bulunca öyle sarıldım kedi şaşkına dönmüştü.
Bu farklı bı olay. Ben daireye fare zehri dokmustum sonradan bu kediyi dairede gördüm yedi zannettim benim yüzme zehirlenipöldu zannettim. Vicdan azabı çekiyorum kafayı yedim kaç gündür
Olay kaybolması değil. Ben bı canım ettim dairede fare var diye daire merdivenlerin kenarlarına fare zehri dokmustum bu kedi de sonradan bizim dairenin içine girmiş gördüm o an yedi mi falan derken kediyi bir keresinde dairenin içinde baygın halde yatıyor gibi gördüm. Sonradan aklıma zank etti acaba zehir mi yedi falan niye anlayamadım veterinere gotururm falan diye kendimi suçlarken kedi ortalıkta yoktu dedim kesin öldu öyle bir vicdan azabı içine girdim ki tarifi yok. Bugün dışarda karşıma çıktı beni ne hale soktu
Kaç gündür Allah'a dua ediyorum kendi kendime beni affet diye kedi benden hesap sorcak masum bir kedi hickimseye zararı yok benim ona zarar verme ihtimalim beni kahretti yemin ediyorum. Vicdan azabı çok ağır bir şey bunu öğrendim. Ömür boyu aklımda kalacaktı görmeseydim. Ukte gibi sanki kötü bir insan olmuşum gibi asiei sucladim kendimi. Ama bugün öyle bir yük kalktı ki bundan sonra fare görsem dahi bırak zehiri peynirle beslerim.
Doktuğum zehirleri de topladım kedinin giremeyeceği yere bıraktım bundan sonra tövbe. Ya bir de her şeyi geç bu kediyi baygın gibi gördüğüm gün kandil gecesiydi. Kedinin o bakışları baygın gibi bakışları gözümden gitmedi yemin ediyorum var ya ben neden anlamadım neden veterinere gotueseydin belki yaşardı ben neden akıl edemedim neden aklıma gelmedi diye diye kendimi bitirdim resmen.