eğer bir Allah varsa merhametli olan anlatıldığı gibi merhametli olan neden bu dünyada acı çekiyoruz kafamda şöyle bir sorun oluşturdu ya gerçekten yaratıcı diye bir şey yok o anlatıldığı gibi güçlü bir yaratıcı yok ya da anlatıldığı gibi merhametli bir yaratıcı yok demek istedim anlayabiliyor musunuz o zaman ben şunu sormak istiyorum gerçekten siz ne düşünüyorsunuz
hata ben bunu sorgularken filozofun sözüyle aşağı yukarı aynı düşündüğümü fark ettim evet size bunu göstereyim
Epicurusun sözü
"Tanrı kötülüğü engelleyebilir mi? Evetse, neden engellemiyor? Engelleyemiyorsa, o zaman güçlü değil. Engelleyebilir ama istemiyorsa, o zaman iyi değil."
hata ben bunu sorgularken filozofun sözüyle aşağı yukarı aynı düşündüğümü fark ettim evet size bunu göstereyim
Epicurusun sözü
"Tanrı kötülüğü engelleyebilir mi? Evetse, neden engellemiyor? Engelleyemiyorsa, o zaman güçlü değil. Engelleyebilir ama istemiyorsa, o zaman iyi değil."
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İmtihandayiz bunun farkına varıp öyle düşün bak herşeyin iyisi olana kadar kötüsü hatta en kötüsü olmak zorundadır bu bizim basarimizi belirleyecek biliyorum zor ama değer
demek istediğini anlıyorum ama ben de diyorum ki Allah merhametli ise neden acıyı çektirmeyi yaratmış neden insanlar acı çekiyor neden sınav yapıyor şimdi burada çok büyük çelişkiler var ben sana onu anlatmaya çalışıyorum biliyorum bu olay senin aklına işlemesi zor geliyor önceleri Ben de öyleydim Ama ben sana bir şey söyleyeyim mi hani kimseyi dinden çıkarmak ya da misyonerlik yapmak gibi bir amacım yok gerçekten insanca söylüyorum bizi anlatıldığı gibi bir yaratıcı olmayabilir Ben çünkü işin içinden artık çıkamadım Çünkü anlatılan her şey birbirleriyle çelişiyor merhametli ama acı çektiriyor her şey gücü yeten ama bize sınava tabi tutmuş hiçbir şey müdahale etmiyor yani haddimi açmak istemiyorum ama egoist bir Allah gibi görmeye başlıyorum anlatılanlara göre öyle görmek istemediğim için bizi anlatılan yaratıcı öyle bir yaratıcı değil bence
Ama insan vurdum duymaz örneğin cenaze evinin ilk günü ile 4 günü aynı değil. Mesela yan komsun çok zengin yer içer gezer senin yoktur bi ona bakarsın bir kendine benim ondan neyim eksik ben kötü biri de değilim dersin kimi varlıkla kimi yoklukla sınanacak sonrası mortingen işte orada film kesiliyor tahminden başka bişey değil Allah bilir
insan yer içer de
Allah da versin kuluna o herşeyi yoktan var eden değil mi
Ben inancımı yavaş yavaş kaybediyorum Tanrı'ya olan inancımı değil İslama olan inancımı bana Göktengri çok daha yakın geliyor napıcam hiç bilmiyorım
klişe olacak ama yani çok fena sorgulamaya başladım ben de özellikle dinleri sorguluyorum ve dinler bize ne anlatıyor bu hayat bu yaratıcı insanlık vesaire bunların hepsi birbirleriyle çelişiyor önce şu din kavramından başladım şimdi yaratıcıyı sorgulamaya başladım hani bir kaos'tan meydana geldiğimizi inanmıyorum ama bizi anlatılan Allah Tanrı ile güç bence çok başka bir seviye yani bizi anlatıldığı gibi bir yaratıcı olmayabilir
Evet bende öyle düşünüyorum elma yiyip cennetten kovulmak nedir yani
maalesef öyle
Var zaten kuran mucizelerini git oku o beyin alırsa anlarsın zaten ama Allahın bir ayeti var kalpleri mühürlü olanlar var sende onlardansan bilemem
ya hacım ne mühürü gözünü seveyim aklınla düşün biraz
mucizeler dediğin ne mesela
ya hepsi önden biliniyorduysa
bunlar kimin fikri neyin ne olduğunu gerçekten ne kadarını biliyoruz
biz daha şu günümüz siyasetini futbolunu çözemedik bir sürü entrikalar çevriliyor kalkmışız binlerce yıl öncesinden bahsediyoruz yani o kadar emin konuşuyoruz ki sanki o gün oradaydık biz bugün buradayız ve günümüzü bilmiyoruz değiliz hiçbir şeyden onun için sorgulamaya devam edeceğiz
İmtihandayız
klişe olacak ama yani çok fena sorgulamaya başladım ben de özellikle dinleri sorguluyorum ve dinler bize ne anlatıyor bu hayat bu yaratıcı insanlık vesaire bunların hepsi birbirleriyle çelişiyor önce şu din kavramından başladım şimdi yaratıcıyı sorgulamaya başladım hani bir kaos'tan meydana geldiğimizi inanmıyorum ama bizi anlatılan Allah Tanrı ile güç bence çok başka bir seviye yani… [+]
İşte bu bunların hepsi vesvese
valla böyle vesvese olmaz
Bana da böyle vesvesler geliyo ama arada çok şükür çok değil