Kim yazmış bilmiyorum ama örnek veriyorum proton ve pozitron arasındaki ilişki ile dünya ve anti dünya (ve diğer saydıkları anti hayvan vs) aynı değil İlki karşı parçacıklar , diğerlerinde bu şekilde yapamazsınız
Bilimsel açıdan; antimadde maddeyle temas edince yok olur yani teorik olarak Anti-Hayvan veya Anti-İnsan gibi maddeler antimaddeden yapılmış değillerse varlıkları mümkün olmaz.
Felsefi/Sosyolojik açıdan; doğaya ve canlılara zarar verenlere de, özüne/doğasına uygun davranmayanlara da "anti-hayvan" ya da "anti-insan" yani "insan karşıtı" diyebiliriz.
Metafizik/Bilimkurgu açısından; "anti-hayvan" veya "anti-insan" bir varlığın karşıtı veya zıttı olarak bilimkurgu eserlerinde bulunuyor (karanlık enerji, başka boyutlardaki varlıklar gibi).
Anti-atom zaten var. Antihistaminik, antidepresan, antibiyotik, antiviral, antidot, antitez, antikahraman gibi birçok kavram zaten mevcut ve sürekli artmaya da devam ediyorlar.
3
2 Yorumla
Soran
1 yıl
O kadar cok hoşuma gitmiştiki yazdıklarınız. Elinize sağlık demeyi unutmuşum : )
Bu ilk olarak matematiksel olarak düşünüldü. Mesela 1 varsa -1 de olabilirdi vs. diye ve kullanılmaya başlandı ki artık oturdu.
Sonrasında bunun gerçekliği de merak konusu oldu. Kuantum'a ve atom altı parçalara geçildiğinde bakıldı ki orada cidden anti maddeler var.
Buradan alınan rüzgarla da görseldeki detaylar yazılmaya başlandı. Yani paralel evrenler varsa orada benzer durumlar olabilir.
Bunun bir örneği de karadeliklerin antisi olarak akdelikler olabilme durumu 😀
2
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Eline sağlık,
Benim anlamadığım 1 anti madde parçası, 2 madde parçasıyla çarpışırsa. kalan 1 madde mi olur yoksa 1,00000001 mi olur. İşte o 00000001 anti madde. Madde içerinde küçük bir miktar bile olsa büyüye bilir miydi. Olbilir miydi?
Yani o ak ve kara delikler olabilir miydi zit olabilir kim bilir ne kadarını göreceğiz.