İstanbul erkek lisesi, Kabataş lisesi Galatasaray lisesi falan.
Abi hiçbir öğrenci aileden zengin değil hepsi mi internet dershane falan olmadan özel okula gitmeden kazanmış. Hepsi mi benim gibi İstanbul'un en kötü ilçesinin en kötü mahallesinde okumuş mahalle tehlikeli olduğu sokağa çıkmasına izin vermemiş.
Gerçekten mi ya
Abi hiçbir öğrenci aileden zengin değil hepsi mi internet dershane falan olmadan özel okula gitmeden kazanmış. Hepsi mi benim gibi İstanbul'un en kötü ilçesinin en kötü mahallesinde okumuş mahalle tehlikeli olduğu sokağa çıkmasına izin vermemiş.
Gerçekten mi ya
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ders konusunda harbi zeki olanlar
Ama hiç öyle olduğunu düşünmüyorum ya. Yani özel ders dershane olmadan devlet okuluyla olacak iş değil ya inanmıyorum buna. Bende deblet okulunda okudum hocalarım dershaneye gitmeyeni niteliksiz görüyordu çözemediğim soruları hiç göstermedim. Hep erteliyorlardi
Ya hepsi fakir değil ya zaten çoğunun ailesi ilgili eğitimli zeki insanlar çocuklarına sahip çıkıp eğitimleriyle çok ilgileniyorlar e çocuk da doğal olarak zeki oluyor hani durumu kötü ailesi ilgisiz olupta öyle bir okula giden çocuğun zeka zaten Allah vergisidir başka açıklaması olamaz ahahaha sen anadoluda mı okudun
Yine düz Anadolu lisesinde okudum. dershaneye giden çok öğrenci vardı konuları önceden gördükleri için hocaya ders işlemeyelim diyorlardi. Matematik hocası ya matematik 6 saat ders var adam 4 5 ini boş bırakıyor telefonları veriyor veya bedene çıkarıyor
Tam bir saçmalık onların dershaneye gidip gitmemesi hocayı bağlamaz mesleği neyse görevi neyse onu yapmak zorunda hem dershaneye gitmeyenler ne olacak?
Ailem kendilerine göre ilgili insanlardı benden elimde imkan olmadan harikalar yaratmami bekleyen "ilgili" insnalardi.
Ya o öğrencilerin hepsi en az bir enstrüman çalma yeteneğine sahipler. Ben hayatımdan evde sözde bilgisayar olmasına rağmen bilgisayar oyunu oynayamadım ya. Varsın oyun oynamiyim varsın mahalle kötü diye sokağa çıkmayım. Ama aynı binada yaşadığım kuzenlerle tüm akrabalarla küs olmasaydim be. Hadi onu da geçtim iyi kötü bi puan kazandım ailem neyin kafasındaysa o kötü puanla beni şehir dışında yatılı okulda 4 ay bıraktılar. Ya benim 13 14 yaşımda saçlarim beyazladi stresten ne diyim ya
İşte diyorum ya devlet okulu öğretmenleri de olsa. Yaşadığım ilçe malum buradan adam olacak kişi çıkmaz gözüyle bakıyordu hocalarda. Adam tabi ders işlemez kadin tabi çözemediğin soruya kaç defa sonra gel der
Maalesef aile çok önemli kendileri yapamadıkları şeyleri çocukları yapsın istiyorlar ama sadece istiyorlar herhangi bir destek vermeden. Hocalarda çok yetersiz yaa anne babalar dersen akılları bir karış havada çoğu ilgisiz hocalar dersen yetersiz Türkiye’de doğmak başlı başına sorun çok iyi bir ailede doğmadığın sürece hayat zor oluyor maalesef ama seni senden başka kimse kurtarmıyor aileden de iş yoksa kendi başının çaresine bakacaksın.
Baş çaresine bakılırda insan üzülüyor zeki biriydin matematik olimpiyatlarıyla uğraşıyordun falan ha bu arada dershaneye gitmediğim içinde matematik olimpiyatlarına giremedim hoca seçmişti. Diğer hocalar diğer velileri sayesinde o öğrencileri olimpiyata yazdılar sözde ilgili cahil ailem az daha girişken olup hocalarla detaylı konuşsaniz ne biliyim sizde bilgili en azından lise okumuş biri olsaydınız (insanlar hocalar anlıyor çünkü velinin eğitim seviyesini) da hocalar deseydi bunu (beni) olimpiyata soksalardi hak ettiğim halde giremedim. şu an belki matematik zeka anlamında bam başka bir yerdeydim ortaokuldan itibaren. Çünkü biliyordum bu ilçeden kurtulmak için bi şansa fırsata ihtiyacım vardı babamın durumu iyi ama mesleği yoktu. İşi yoktu.
Yalnızdım bu olimpiyatlara katilmak bi fırsattı 6 ve 7. Sınıfta 8. Sınıfta bile katılamaya aday gösteriliyordum seciliyrodum sonra bişi oluyordu başka dersleri benden kötü ben ondan iyiyim diye beni bahane bulup hocalara şikayet eden arkadaşlarımı seçtiler. Ve hadi gözüm kalmadı diyelim. O öğrenciler dediki kim uğraşacak olimpiyata çalışmakla diyip sınava gitmediler.
Çok büyük haksızlık üzücü gerçekten de şu an kaç yaşındasın okula gidiyor musun hâlâ kendini geliştirmen için şansın yok mu acaba
Üzülüyor yani insan diyorlar ya insanın en ağır yükü gerçekleştiremediği potansiyelidir diye bu hissi yaşıyorum
Öyle evet bazen potansiyelin vardır ama çevren buna izin vermiyor ya da imkanların kısıtlı oluyor bu nedenlerden dolayı başarılı olabilecek potansiyele sahip birçok çocuk harcandı
2. Mezuna kaldım. İlk mezunda hiç çalışmadım yazında bir işe girip çıktım aile baskısıyla saçma sapan işler aradım biri kabul etti çıktım 1 Aya psikolojim çöktü. 1.5 yıl oluyor hâlâ daha zihnimde. Depresyondayim
Kafaya takmamaya çalış geçmiş gitmiş yapabileceğin bir şey yok kabullenmek ve ilerisine bakmak zorundasın böyle durup durup düşünmen sana bir şey kazandırmaz tam aksi yapabileceklerinin önüne de geçer tamamen yapamazsın takma kafaya ilerisi için çabala