Reenkarnasyon ve ölüm sonrası deneyimler?

bir kaç video çıktı youtube da karşıma ve kafamda bazı soru işaretleri oluştu. anlatılanlar arasında bu kadar bağlantı olması spiritüel olmasa da gerçek olabilir gibi geldi. özellikle beyaz ışık ve huzur anı.

ölümden sonra görülen ışık olayını düşündüm ve şöyle bir sonuca vardım. ölüm anında organlar tek tek çalışmayı bırakırken ilk sıralarda yüksek ihtimalle gözler de geliyor. gözler artık hiçbir şey görmez hale geldiğinde karanlık da olmuyor. henüz bilinç tam olarak kaybolmamışken ama artık vücuda erişimimiz kesilmişken beyinde yüksek bir enerji patlaması meydana geliyor ve bu ışık ondan kaynaklanıyor olabilir. beyin ölürken yapılan araştırmalar tüm gücüyle çalışmaya başladığını gösteriyor. her anıyı, her tecrübeyi tarayarak kurtulma yollarını arıyor. ışık bu sırada meydana geliyor diye düşünüyorum. vücuda yayılan huzur ise DMT hormonunun salgılanmasından kaynaklı olabilir. nasıl adrenalin salgılandığından neredeyse acı hissetmeyen ve normal gücümüzün 2-3 katı daha güçlü birine dönüşebiliyorsak ölüm anında salgılanan bu hormonda vücudu rahatlatıp, gevşetiyor. ayrıca bu DMT güçlü bir halüsinojenik uyuşturucu olarak da kullanılıyor. insanlar o kafayı bununla yaşıyorlar yani olmayan şeyler halüsinasyonlar görüyorlar. düşününce pek mantıksız gelmiyor. ölümden dönen insanların da gördüğünü söylediğini şeylerin çoğu bu hormon yüzünde oluşuyor. neden herkes benzer şeyleri görüyor derseniz hayattayken ölüm hakkında duyduğumuz şeyler yüzünden bilinçaltımızın oluşturduğu bir rüya olduğunu düşünüyorum. vücut tehlike anında adrenalin salgılarken ölürken de artık yapacak bir şey olmadığına karar verdiğinde DMT hormonunu salgılıyor. aynı hormon doğum anında da salgılanıyor mesela hem anne hem de bebekte. evet biliyorum bir anlam arıyoruz, bir şeyler olmalı hayat bu olamaz diyoruz ama neredeyse hepsinin bilimsel bir açıklaması var. özellikle de şu ışık ve huzur olayının. fakat reenkarne olayının tam bir açıklaması henüz yapılabilmiş değil.

evrenin işleyişini çözebilmiş değiliz. belki de ruh dediğimiz şey anı ve tecrübelerden ibaret ve o gördüğümüz ışık beynimizin son anında tüm verileri bir araya toplayıp vücuttan dışarı yollamasıyla yani enerjinin artık çalışmayan vücudu terk etmesiyle oluşuyor. biliyorsunuz ki enerji asla kaybolmaz sadece şekil değiştirir.

artık vücudu terk eden anılar ya da ruh ne derseniz deyin bir şekilde bir çocuğun vücuduna girebiliyor. sadece çocukların bedenine geçiyor olabilmeleri belki de bıngıldak sayesindedir. bıngıldaklar yaklaşık 1,5 yaşına kadar açık kalabiliyor ve belki de bu reenkarne dediğimiz şeyin tek mantıklı açıklaması. bir de ölümden dönme vakalarında bu yaşanıyor. yani geri gelen kişi reenkarne kişi oluyor bu da bir şekilde reenkarne kişinin enerjisinin o kişinin bedenine geçmesine sebep oluyor.

beyin zaten sırrını çözemediğimiz bir ortam bu yüzden sadece varsayımlarda bulunabiliyoruz elimden geldiğince mantık çerçevesinden yorumlamaya çalıştım ve tabi ki hala mantığın ötesinde kalıyor fakat bir açıklaması mutlaka olmalı ve bunları bilimle de açıklayabilmeyiz. bir gün bunun mümkün olacağını düşünüyorum fakat yakın zamanda değil.

peki siz bu konu hakkında hiç düşündünüz mü ya da böyle yakın çevreden duyduğunuz, şahit olduğunuz belki de içinde bulunduğunuz benzer bir durum yaşadınız mı?