Tengrizm hakkında ne dusunuyorsunuz?

Bence Türklerin öz dininde kalması daha doğru olurdu. Şahsen ben bir Müslüman değilim ve herhangi bir dine mensup değilim (yanlış anlaşılmasın, ateist de değilim, agnostikim). Türkler hiçbir zaman çok eşlilik yapmamalıydı ve dillerini de hiçbir zaman değiştirmemeliydiler. Çin ve Japonya'nın bu kadar ileride olmalarını dillerini ve dinlerini değiştirmemelerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çince ve Japonca yıllardır var; atalarından kalan yazıları rahatlıkla okuyup anlayabiliyor herkes. Fakat İslam, Araplardan gelme bir din olduğu için Türk alfabesinde büyük bir değişiklik oldu; Osmanlı alfabesi Arapça ile çok benzerlik kurdu. Türklerin Tengrizm'den çıkmamasını düşündüğüm bir diğer gerekçe ise kadın-erkek, hayvan, doğa eşitliği. Maalesef ben İslam'da kadın-erkek, hayvan ve doğa eşitliğinin olmadığını düşünüyorum. Erkekler kadınlara göre daha baskın bir karakter olarak gösteriliyor İslam'da; kadınlar ise erkeklere göre zayıf ve korunmaya muhtaç canlılar olarak gösteriliyor. Şimdi de kime sorsan öyle der, fakat Türk kadınları Tengrizm'deyken böyle bir algı yoktu. Türk kadını elinde kılıç, altında at ile kendini koruyabiliyor, milleti için savaşıyordu.

Tengrizm hakkında ne dusunuyorsunuz?