Sizce şu an nefsâni akıl insanları kandırıyor mu? 🧠👽

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce şu an nefsâni akıl insanları kandırıyor mu? 🧠👽

Gözleriyle bakıyor çünkü. Çok acıkmış bir insan uzun zaman sonra markete girdiğinde nasıl rafları, çalışanları, fiyatlarını görmüyorsa zamane insanı da öyle. Bu kez açlığı mideden değil, ruhtan geliyor. İhtiyacı olansa maneviyat. Ama koştuğu hep bir kıvılcımda küle dönecek dünyalık şeyler.
Cevap
3Cevap
Nefis mertebesinde terraki edebilmek için çeşitli zikirler var.. mertebe yükseldikçe ruhani yolculukta baska kapılar /perdeler açılmaya başlıyor.. bi cok kişi hayvani sıfatta kaldığı için ruhani aklını kullanamıyor.
Her türlü gıda maddesi veya farklı maddeler. Su ve su ile edilen bütün içecekler ve meyve suları fark etmez. Hepsinin mide haznesin de bir birine karışması bağırsak sisteminin de depolanması uzun vadeli zehirlenmeye yol açar bu sebeple insan ruhâni akıldan uzak nefsine köle olarak fâni yaşar. Yani en büyük akıl hastalığı bu işte toplum da.
Senin kendimi temizleyeceğim diye kullandığın sabun, şampuan veya kozmetik ürünleri parfüm deodorantlar kremler akıl hastası olmana sebep olan parçalardan biri. Ten gözeneklerin sünger gibi ne varsa içeri çekiyor! O kimyasal içeri de senin ruhunun içinden geçiyor da sen ayakta uyuyorsun. Bir de sen gida düşün, alkol sigara uyuşturucu düşün.
Facia... İnsan içinde kıyamet madde ve su yüzünden kopuyor! İnsan içinde kopan kıyametler de dünya da kopuyor herkes bir birinin kıyametine sebep olurken bütün herkes kopan kıyametleri seyrediyor. Herkes birer akıl hastası olduğu için kendi akıl hastalığını asla görmüyor! Korkunç bir bilgi zehirlenmesi var dünya da! Herkes chatgpt ilmine göre haraket ediyor :) onun ruhu yokki oda nefsani akildan çalıyor ama yine de cevaplarda senin idrak etmen gereken çok ince çizgiler var. Buda düşünce okumak oluyor
İslamiyet insana bir çok cevabi zaten vermiş önemli olan doğru almak ve idrak edebilmek... İslamiyet sana ye, iç süslen keyfine bak mı diyor? Hayır! Gerçek bir klavuz ama sadece kitap. O ayetler içinde bile nefsani akıl ile yazılmış bir çok düşünce var.. Doğru tefsir etmek gerekir! Kitap zaten aşikar şekil de anlatmış herşeyi! Bizler derken RUHLARDAN bahsediyor yani insanın kullanmış olduğu ruhâni akıldan. Çok derinlerden gelir vahiyler! Ve kavramak için de tamamen yolun doğru olmalı takva sahibi olmalısın. Takva sahibi olmakta insanın kendi elinde olan birsey! Kendini kötülükten esirgersin ruha dönersin maneviyat ile insan içinde inziva yaşarsın insanlara iyi gele gele yürür gidersin kapı ve perdeler açılır gider. Sır dünyası burası bulutlar içinde uçmasını bilirsen herkese gore bir dünya burasi cennete girmek için anahtar bulabilirsen. O anahtar sadece oruc tutmak yememek içmemek spor ve moral
Aynı düşüncedeyiz ancak dedigim gibi nefsi mertebe atlamak için cabalamak gerrkli ve doğru yolda yürümek gerekli.. kitap var evet klavuz oldugu da doğru ayni zamanda insanin kullanma klavuzudur Kuran. Bize iyi gelecek ne varsa icinde. Yanlış yerde yanlış bilgiler veriyorsun sorun bu. Burada böyle şeylere tamah eden yok. Senin dedigin yol tarikat yolu.
Vermiş olduğum bilgilerin yeri asla yanlış değil ve vermiş olduğum bilgilerin hiç biri de yanlış değil. Tarıikattekilerin hepsi birer mumin olmak yerine nefsine kurban kâfir. Birilerinin etmesi veya etmemesi de önemli değil benim için. Gerçek bir tarikat nefsinden arınmış dünya zevklerine önem vermeyen ve ilgilenmeyen kişilerin kurmuş olduğu bir örgüttür. Göster bakayım bana var mı öyle bir yer şu an? Yoook... Sen kendi içindeki seni bilmiyorsun ki beni bilesin. Kopyalama fikirler ile yaşıyorsun zaten orası belli fakat karşındaki diyalog içinde olduğun insanın düşünce kapasitesini veya iç dünyasını bilmeden de birşeylerin yanlış olduğunu iddaa etme! Keza bana doğru olan bir şey zaten gösteremezsin bu sebeple bu konular her yer de konuşmalı. Sonuc olarak herkes birer akıl hastası 👽
Herseyi biliyorum tamam ben oldum diyen insan asıl yoksunlukta olan kişidir. Sen sohbet etmiyorsun sadece insanlari aşağlıyorsun. Baska birilerini aşaglayarak saygi kazanamazsin ki sen gibi birinin dedigini dinlemek isteyen insanlar bile olmaz. Uslübun cok bozuk. Bence sen aynaya konuş çünkü sadece konusabiliyorsun anlamak kabiliyetin yok. ön yargılarin o kadar fazla ki! Oldum sanmışsin ama ağactaki olmamış meyveden farkın yok.
Senin sorunun iletişim kuramiyor oluşun. Seninle konusacak çok seyimiz olabilirdi. Ama bu uslüptaki biri ile zor. Paylaşabilecegin cok şey var belli ki ama dilin zehirli. Huzur vermiyorsun. Dünyanın sırrıni bile anlatacak olsan seni dinlemek istemem. Derler ya bal olsan yenmezsin.
Gırtlağına kadar yaşama gömülmüş bedenler ve ruhlarının orada olduklarından haberleri var mı gerçekten? Emin değilim.
Ayık kafa ile uyuşmuş kafa bir olamaz dimi 😃
Kullanmak istemiyordur 💅🏻
Güzel soru ama burası yeri değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?