Güncellemeler
1 yıl
Aldatılanlar yorum yapmasın taraflı konuşuyorlar çünkü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir erkek tanıdığim kızlı erkekli bir grup içinde işte çok güzel bir kız görürsünüz ona böyle bir yuruyesiniz gelir ama evde hanımınızin veya sevgilinizin sizi bu sebeple terk edeceği aklıniza gelir ve hemen o düşünceden vazgeçip geri adım atarsınız diye örnek vererek bir başka konudan bahsetti.
Benim aklım bu örneğe takıldı. Yani erkekler ne kadar sadık olsa da herhangi bir kadına (bir müşteri olabilir, öğrencisi veya iş arkadaşı veya yakın aile dostu...) Yanaşma isteğine sahip olabilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hayır , bunun doğru olduğuna inanmıyorum
Gerçekten kafa karistiricisiniz
Burdan size (tüm erkeklere söylüyorum üstüne alınması gereken alınsın)
Ekmek çıkmayacağını göre dürüst olun
Şöyle düşün. Sence erkek jinekologların kaçı vajina gördüğünde onu arzular? Ona hasta gözüyle bakıp cinsel arzu hissetmeyen sayısı daha fazladır. İşte bazı erkekler de sevdiği aşık olduğu kadın haricindeki kadınları cinsiyetsiz, nötr veya kardeş olarak görür ve aklına ona yürümek veya arzulamak gelmez. En fazla ne olur, güzel kadın der geçer. Evliyken karımdan başkası bana kadın gibi gelmemişti bile
Heh bana böyle bilimsel bakış açılarıyla gelin
Arzu psikolojiktir.
bende de aynısı ben ne zaman cinsel ilişki yasamak istesem hayallerimde erkek cinsel organı canlanmasindan hiç rahatsız olmam. Ama onun gerçeğini görsem tiksinirim.
Belki de bu psikolojiktir.
Olabilir
Ee peki maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisinde yemek yemek, şu içmek gibi cinsellik temel ihtiyaç olarak görülüyor ki eğer psikolojik bir durumsa bu cinsellik ve temel ihtiyaç kategorisindeyse
Sizin mantığınızı göre saygınlık, sevilme ihtiyacı da temel ihtiyaç en alt tabanda olurdu
Maslov bu piramitte fizyolojik ihtiyaçları en temele koymuş. Cinsellik de fiziksel haz ile iniltili olduğu için orada. Ardından güvenlik ve ekonomik istikrar ve sonrasında sevgi ve aidiyet. Cinsellik hem fiziksel hem de ruhsal tatmindir. Ancak tabanda olmasının tek sebebinin haz ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Soyun devamlılığı olarak düşünüyorum onu. Çünkü ilkel canlıların bile temel içgüdülerinden biri budur. Cinsellik hazdan önce soy devamlılığıdır. O nedenle sevgi ve aidiyet basamağından daha temel bir seviyeye konmuş büyük ihtimalle.
Yani soyun devami icin bir insan aldatmaya meyilli olabilir
Bence ilkel içgüdülere karşı koyabiliyoruz artık. İnsanlar soyun devamına odaklı değil. Belki alter egolarımız hâlâ bunu derinlerde bir yerde amaç edinmiştir bilmiyorum. Ancak bizi diğer ilkel varlıklardan ayıran düşünme muhakeme kurma yetimiz sosyakültürel kümülatif bilinç gibi faktörler bunu biraz törpüledi. Ancak hâlâ sığ bakış açısına sahip erkeklerin çocuk sahibi olmak veya daha fazla çocuk sahibi olmak için farklı kadınlarla birlikte olduğunu duyuyoruz . Özellikle doğuda birkaç kız çocuktan sonra kuma ile şansını deneme olayları hâlâ yadsınamayacak kadar fazla
Soy çoğaltmak veya haz için içimizde var olan cinsellikle
Yemek yemek neden aynı kefeye konulmuş ki
Yemek yemezsek ölürüz, hastalaniriz ama cinsellik yasamazsak ölmeyiz
İkisi de hayatta kalma içgüdüsü ile alakalı fizyolojik etmenler çünkü. Bir de bu kesin doğru ve geçerli diye bir şey yok zaten. Maslow’un piramidi tamam iyi bir başlangıç ama herkes aynı sırada ilerlemiyor diyenler de var. Kimisi için cinsellik o piramitte bile değil. Kimisi için barınma ve ekonomik istikrar ilk sırada. Mesela Alderfer, ihtiyaçların sırayla değil, daha karışık bir şekilde ortaya çıktığını savunmuş. Bazı düşünürler de "Bu model Batı’ya göre yapılmış, başka kültürlerde aidiyet ya da topluluk öncelikli olabilir" demiş. Örneğin doğu kültüründe aile bağları Batı'ya göre çok daha önemli
Marksistler ise bu piramidi fazla bireysel bulmuş ve ihtiyaçları bireysel değil, sosyoekonomik koşullara göre düşünmek gerektiğini savunarak karşı çıkmış. Yani herkes kendi bakış açısına göre yorumlamış aslında. Bana göre de insan hayatı bu kadar düz bir sıraya oturtulamayacak kadar karmaşık. İnsanların motivasyonları kültür, yaş, deneyim ve koşullara göre sürekli değişiyor. Bazen birisi temel ihtiyaçları karşılanmadan bile anlam arayışına girebilir, ya da tam tersi, tüm imkanları varken sevgi veya aidiyet eksikliği hissedebilir. Yani ihtiyaçlar hiyerarşik değil, daha çok birbiriyle iç içe geçmiş bir ağ gibi.
Aa evet çok mantıklı
Hay maşallah her şeyi biliyorsunuz
Wikipedia gibi
Çok okurum ben, eh yaş da var.
Evet ben 22 yaşındayım
Yani size göre bayağı küçüğüm
Sosyal medya büyük vaktimizi çalıp kolay dopamine erişim sağladığı için diğer şeylere vakit kalmayabiliyor o nedenle yararlı YouTube kanalları arasında kısa zaplar yaparak da her konudan en azından kulak aşinalığı edinebilirsin ben öyle yapıyorum mesleğim hariç hiçbir konuda iddialı değilim
oankı sartlar durum azgınlık halıne gore
E şartlar gayet normal
Hayır. Onu karakteri çürük
İrade meselesi
Evet olabilir