Şöyle ki ben çok inançlı bir insan değilim ibadetlerimi annem mutlu olsun diye yapıyorum ama hamileyken de oruç tutmak istemiyorum. Çünkü gün içinde çok acıkıyorum gece bir şey yesem bile ertesi sabah aç uyanıyorum açlığı geçtim susuzluğa hiç gelemiyorum günde 4.5 litre su içtiğim oluyor ve kendimi zorlamıyorum vücudum istiyor
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Annen afedersin de biraz yaşlanmış aklı başında değil hamile iken oruç tutulmaz çocuk yeterli beslenemezse organları gelişmez bunu bilmiyor mu annen
hayır hayır tutma. artık sen 2 canlısın normalden daha fazla yemen içmen gerekiyor.
Bende öyle düşünüyorum ama annemi kırmak istemiyorum
kırılacak bir durum yok hamilesin yani onun sana böyle demesi bir kere saçmalık zaten
Cahil Anadolu kadını allah seni korura inanıyor anneme göre İslami hiçbir hareket bize zarar vermez çocuğun ağzıma doğumca hurma vs sürelim diyor oysaki çok tehlikeli bir şey olmaz sünnetse var hikmeti diyor ama tabii yaptırmam
İbadetleri başkasının zoruyla yapman cidden kötü. Konuya gelirsek tutulur. Benim çevrem zorlanmadığı sürece tutar. Doktor da tehlike gormedikce izin veriyor. Önce doktora sonra bi hocaya sor
İslam'a kendimi yakın hissetmiyorum ibadetteki tek amacım annemi mutlu etmek eğer ben ibadet etmezsem annem üzülür yoksa farz vs umurumda değil
Kötü olan ne bu arada annemi mutlu etmem mi
Ya hanımefendi öyle bir şey mi var. Allah aşkına annenizin rızasını onemsiyorsunuz ama sizi yaratan size nimeler veren Rabbinizin rızasını tinlamiyorsuzun. Ya örnek olarak bebeğinizi Rabbimiz istemese verir mi? Cidden bi oturun sorgulayın. İsterseniz ben özel olarak da konuşurum sizinle
Hep aynı konular uslübünüz bile yargılayıcı.
Ben zaten her şeyi biliyorum kurslarda büyüdüm zaten bu yüzden soğudum her şeyden
Ama annemi mutlu etmek için ibadet ediyorum bunda da kötülük yok yaptığım ibadeti gösteriş olsun vs diye yapmıyorum sadece anneme yalan söyleyemem ya da kıramam tek derdim bu
Afedersiniz amacım yargılamak değil. Sadece yardımcı olmak. Gösteriş yapıyorsunuz demedim. Sadece Rabbinizin rızası için değilde annenizin rızasını öncelik tanımaniz yanlış. Diyorum ya yardımcı olmak isterim eğer konuşmak istersiniz
Teşekkür ederim inanın çok insanla konuştum değişen bir şey yok. Allah rızasına annemin rızasına verdiğim önemi vermiyorum sanırım bu yüzden öncelik annem
Başınıza bi musibet gelirse bunu sadece kendinizden bilin. Umarım çocuğunuz sağlıkla dünyaya gelir. Ama ben sizinle konuşmak istiyorum
Ne kadar kötüsünüz ya. Gerçekten neden başıma musibet gelsin ki? Bu nasıl bir söz? Hamile bir kadına böyle bir söz söylenir mi en duygusal en hassas döneminde ki kimseye söylenmez.
Sizin gibiler sadece İslam'a zarar veriyor bilin. Başıma bir müsibet gelirse kendinden bil diyorsunuz. Ne alaka konuyla sırf inancım zayıf diye mi musibet gelecek başıma? O zaman neden dünyanın en iyileri hep gayrimüslim ülkeler gayrimüslim insanlar
Şahsen o ülkelerde daha fazla müslüman var. Neyse ben sadece izah etmek istedim. Sadece musibtten kastım imtihan. Neyse anlamam size kalmıs.
Sizin kadar zarar vermiyorum
Çünkü bende şu an kırıldım.
Afedersiniz. Özür dilerim kalbinizi kırdıysam. Maksadım korkutmak değil. Hakkınızı helal edin. Bu mesele burada kapansın
Nasıl bir zarar verdim mesela? islama karşı bir söylemim olmadı. Kimseyi eleştirmedim benim düşünceme uymadığı için ya da size bir şey demedim tam tersi siz bana karşı eleştirisel yaklaştınız sorsam müslümansınız islamda bu var mı
Bu yaklaşımınız sadece insanları üzer kırar İslamı temsil ettiğinizi düşündükleri için islama da kırılırlar
Sizden olmayan insanlara da saygı duyun
Ben konuyu çoktan kapattım. Siz bi ihtimal duygusalsınız. O yüzden size bir şey demiyorum. Ben bu zamana kadar herkese böyle yaklaştım. Tek ters tepki sizden geldi ama. Neyse hakkınızı helal edin
Durduk yere birisine başına bir musibet gelirse kendinden bil cümlesinin pekte normal karşılanacak bir yanı yok ama neyse herkese hakkım helaldir
Allah'a emanet olun.
Saçmalama be doktora söylesen kızar sana. Normal insan oruç tutamuyor sen iki canlı nasıl tutacaksın
Annem ısrar ediyor kendince iyi bir şey yapıyor bende onu üzmek istemiyorum yoksa bende farkındayım
Yalandan tuttum de geç madem öyle.
Yalan söyleyemem de tutamıyorum derim
Hamileyken olmaz çocuk ackalır
Haklısın
Herzaman tutarsın orucunu
Saçmalama ne denemedi çocuğa yazık içeride
Denemeyeceğim haklısın
Bebeğin vitamine ihtiyacı var sen yiyeceksin ki o da vitamin alıp gelişecek