Kolay yoldan para kazanma kültürümüz mü var?

Toplum olarak... Para kazanmak istiyorsak, gerçek anlamda para, asgari ücret demiyorum.. çok zorlu bir yolculuk olduğunu, elini taşın altına koyman gerektiğini anlamakta bir zorluk mu yaşıyoruz? Bence biraz sorun yaşıyoruz bu konuda. Fakir bir aile çocuğunu yetiştirirken ona varlık bilincini çok fazla aşılamaz, zaten o bilinç olsa kendileri de zengin olurdu. Zenginlere kinle yaklaşırlar ama onların nasıl zengin olduğu fazla düşünülmez. Genelde zengin olmanın babadan dededen gelen mirasla olacağını, farklı bir yolunun olmayacağını düşünürler.. asgari ücret alanları vs kötülemek için demiyorum sadece böyle bir gerçek var bence. Türk dizilerinde bile zenginler çalışmaz, sadece ofislerinde otururlar. Yani paranın zenginlere kolay yoldan geldiğinin sanıldığı bir bilincimiz var bence.. zengin daha da zengin olur, işçisin sen işçi kal diye bir bilincimiz var. siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Kolay yoldan para kültürümüz olduğu için her şey fahiş fiyata satılıyor bence. Mesela San Sebastian cheesecakein orijini olan yerlerde 20 dolara mı ne satılıyormuş. Bizde bazı yerlerde 500 TL. Dubai çikolatası da aynı şekilde fiyat rekorları kırdı. Bir şey popüler olunca bu kadar pahalı tutulmasının sebebi de bence kolay yoldan para kazanma isteği.. saç kesim mesela, bir üretim vs olmadığı için mazot fiyatını vs de bahane edemezsiniz.
Güncellemeler
1 yıl
Tamam hayat pahalılığı ve kuaförün de belli bir emeği var ama bazı yerlerde gerçekten saç kesimi 1500-2000 TL gibi çok uçuk fiyatlara yapılıyor..
Kolay yoldan para kazanma kültürümüz mü var?