Peki ya dinim hak dinse ve Allahta seni bu dinden döndürüyorsa. O halde derin bir sapıklık içinde bulunanlar inansalar bile dinden yüz çevirirler. Benim istediğim bir kimseti doğru yola ulaştırmaya gücüm yoktur, bu güç tam hükümdar olan Allah’ındır ve ancak Allah dilediğini doğru yola ulaştırır. Ben ancak Allah’a çağrıcı ve uyarıcı olarak gerçekten Müslümanlardanım
03 Yorumla
Soran1 yılO hâlde istediği kişiyi yakan istediği kişiye mutluluk veren bi tanrıya merhametli demek zor olsa gerek. Neyse bugünlük bu kadar yeter zaten kimse niye inandığını bilmeden sallayıp duruyo
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 775 cevap paylaştı. Kuran'dan ayetler : onlar birtakım tuttularda kendi ürettikleri ile canlarıyla ve mallarıyla İslam'a savaş açtılar ve onların bütün azınlık dini grup demografi aşiretleri bulduğunuz yere oracıkta anında öldürün hatta tespit etmeye çabalayın ve gerekirse bombalı intihar saldırısıyla katliam başarın ölmüş olduğunuz için hakkınızdan gelinemeyecek ve böylece iyice ortalığı birbirine kutuplaştırın ve iyice dünyayı birbirine aşırı derece katın.
00 Yorumla
1 yılHak din diye bir şey yok Müslümanlık Arapların dinidir Araplara özgüdür Araplardan başkası Müslüman olamaz
İsra Sûresi 15nci ayet
Fussilet süresi 44ncü ayet
İbrahim suresi 4ncü ayet
Bu ayetlere bakın bu ayetler Kuran'ın Araplara indiğini ve Kuran'ın tanrısının Araplardan başkasıyla muhattap olmadığını söylemektedir ayrıca Türkler isteselerde müslüman olamazlar Türkler kıyâmet alametidir Turan Dursun ilhan Arsel okuyun
177 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
- 1 yıl
@lovesx35 size yazık hala olamayacağınız bir dine kendinizi avutuyorsunuz
- 1 yıl
@lovesx35 bilmeden iman ediyorsunuz
- 1 yıl
@lovesx35 senin Allâh dediğinde Mekke'deki put ay tanrısı adı el-ilah Kuran'da necm suresi 19-20-21 nci ayetleri oku
- 1 yıl
@lovesx35 bilmeden iman ediyorsunuz oğlum haline ben üzülüyorum
- 1 yıl
@lovesx35 ben gıcık değilim olm siz bilmiyorsunuz aydınlanmak istemiyorsunuz 😀 çok biliyorsan izah edersin
- 1 yıl
@lovesx35 neyi ettin koçum ayetler burada Turan Dursun cevap ver😀
- 1 yıl
@Asfgfdff neyi anlatıyorsunuz ki koçum ayetler burada işte cevap ver hadi 😀
- 1 yıl
@Asfgfdff allah dediğin Mekke'deki ay tanrısı el ilah 😀
- 1 yıl
@Asfgfdff hepimiz yıldız toz tanesiniz
- 1 yıl
@Asfgfdff yaratıcı varsa Kuran'daki yaratıcı değil yanlış anlatıyor
- 1 yıl
@Asfgfdff ben okudum sen okudun mu bak kuran yüzde 90 Tevrat yüzde 10 İncil hiç bir tane akla mantğa bilime uyan ayet yok Abbasi saraylarında yazılmış bir kitap dünyaya düz diyor
- 1 yıl
@Asfgfdff keşke sen okusan geçekten anlayarak
- 1 yıl
@Asfgfdff Komik olma b. k olacağın kadar olmuşsun zaten 😀
- 1 yıl
@lovesx35 savunamıyor sunuz anca hakaret 😕
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
@rızıo Pazar günüdür Tanrı 7nci günü kutsal gün yapmıştır Yahudiler de Hristiyandır yeni ahit okursan görürsün Katolikler bunu yapıyor günah çıkarma olayını ben Katolik değilim Tanrı bizi seviyor ve her türlü bağıişlıyor affediyor siz arabın dinine iman ediyorsunuz Türk olduğunuz halde asla Müslüman değilsiniz
- 1 yıl
@_rOmeO__ ne Yahudiler Arap oğlum Yahudiler Muhammed öldürecekti sahte elçi diye sonra Muhammed kaçtı dedi siz kitaplarınızı değiştirmişsiniz dedi 😀
- 1 yıl
Yahudiler de arap ve araplara inmiş kitaplar işte seninmde dediğin gibi. Şiödi işine geldiği gibi o kitap sadece araplara ama diğer kitap diğerlerine gelmiş yalanını mı uyduracaksın. Ayrıca yahudi değilsen saf yahudiler seni yaratık olarak görüp katledilmen de onlar için büyğk kazanç olarak görülüyor gazzede yaptıkları gibi. Hangi dine inanıyır olman önemli değil. Yahudi değilsen öleceksin 😅
- 1 yıl
@_rOmeO__ Museviliğin tanrıısı Yehova zaten Yahudilerden başkasıyla muhattap değil ilk evrensel din Hristiyanlık Müslümanlığın tanrısı ise oda Museviliğin tanrısının kopyası Araplardan başkasıyla muhattap değil
- 1 yıl
@_rOmeO__ hayır olur mu Hristiyanlık ilk evrensel din
- 1 yıl
@_rOmeO__ Hahaha güleyim bari İsa Mesih Arap mıydı? İsa Mesihin ırkı yahudiydi Yahudilik din değil ırktır din olan Museviliktir😀😀😀 Hristiyanlık Araplara falan geldiği yok Hristiyanlığın ne olduğunu bilmiyorsun sallamasyon konuşuyorsun Hristiyanlık İsa Mesih in takipçilerine verilen isimdir 😀😀 Musevilik den sonra gelen ilk evrensel dindir Hristiyanlık dan sonra gelenler ise sahtedir 😀😀😀 İsa Mesih'in Arap olduğunu Kur'an söylüyor ve İsa Mesih'in Tanrısal özelliğini reddediyor Kur'an 😀😀 kafanıza göre yarım bilgiyle savunmaya çalışıyorsunuz 🫨🫨🫨 sen güzelce git bir araştır 🫨🫨🫨 daha çoook öğrenmen gereken konular var Müslümanların tanrısı Mekke'deki taş ay tanrısı sizin Allâh diye sürekli tekrarlarığınız Mekke'deki el ilah ay tanrısı putu 🫨🫨🫨 peygamberiniz Muhammed putperestliği devam ettirdi üstüne üstlük siz Türkleri bu dine kabul etmiyor 🫨🫨🫨
- 1 yıl
@_rOmeO__ hadi len keke git öte de oyna sen benim okuduğum kitapları görsen aklın hayalin durur anca eğerek bükerek tatlı su Müslümanı olursunuz 😃😃😃😃
- 1 yıl
Din adamlarından öğrenmediğimiz dini hiç tanımadığımız senin gibi çok kitap okuduğunu söyleyen birinden mi öğrenmemizi bekliyorsun 😅 bu hangi cahillik seviyesi oluyor seninkisi? İki kitap okudun diye başımıza din alimi mi kesileceksin. O kitapları yazanların seni yanşış yönlendirmediğini nerden biliyorsun. Çok sorgulayan biriysen önce okduğun kitapların ne amaçla kim taragından yazıldığını öğrenmelisin.
- 1 yıl
@_rOmeO__ benim okuduğum kitaplar İslâm tarihini anlatan Muhammed ın ağzından çıkan sözleri yazan sahihi hadisciler Buhari Taberi Gazali bu adamların kitapları hepsi de İslâm tarihçisi sen ne anlatıyorsun 🤣 sen anca gidersin edip yüksel dinlersin eğip bükersin ama gidip de Turan Dursun okumazsın Turan Dursun klasik Arapçayı bilen tek din adamıydı ve adama cevap veremedikleri için katlettiler 🤣🤣 ben temel kaynakları söyliyorum hayla boş boş geveliyorsun sizi Abbasi saraylarında yazılan kitaplarla kandırıp bir güzel uyutuyorlar uyumaya devam edin 😀😀🤣🤣🤣
- 1 yıl
@_rOmeO__ sen benim dediğim kitapları okusan bu kitabın Abbasi saraylarında yazıldığını Türkler'in kıyamet alameti olduğunu ya da fâtiha süresinin İncil den çalıntı olduğunu her şeyi harfi harfine bilirdin hadi oğlum bu kadar cahil olmayın bu din akıl dini değildir bu din iman dinidir fazla sorgulamayacaksın, 😀😀
- 1 yıl
Vay be ne kadar tecrübeli ve bilgili birisin. Şiödi sen şeyi de biliyorsundur incilLER varya hani tek bir incil olmayan ve kafasına göre her önüne gelenin birşeyler yazarak değiştirdiği ve senin kutsal kitap olarka değerlendirdiğin ama içinde pagan sembollerini ve inançlarının çol güzel bir şekişde giydirildiği. Buna da biraz değnsen de gerçelten bilgilimisin öğrensek.
- 1 yıl
@_rOmeO__ güzel kardeşim sen bir İncil yok diyorsun da sanki bir tane Kur'an mı var 😀😀 Kuran'ın orjinali yok 4 halife yazmış ömer de gelmiş hepsini silip atmış daha hayla Kur'an diyorsun 🤣 bak Hristiyanlık ya da Musevilik bu iki din aydınlanma çağından geçti yani masaya yatırdılar Protestanlar İslâm dini aydınlanma çağından geçmedi 🤣🤣🤣 ulan İncil ile Tevrat eleştiriyorsun Kur'an zaten onlardan alıntı Kuran'ın içindeki ayetler yüzde 90 Tevrat ayeti yüzde 10 İncil Kuran'ın başlangıç ayeti zaten fatiha suresi o da İncil deki yemek dua'sı yani sen İncil eleştirirken Kur'an-ı da eleştiriyorsun 🤣🤣🤣
- 1 yıl
@_rOmeO__ neyini anlatıyım Hristiyanlık kitap dini değil sen İncilin eleştirisi yapıldı Protestanlar tarafından hepsi masaya yatırıldı aydınlanma çağından geçtiler sen İncil eleştirsen Kur'an-ı da eleştirmiş olursun çünkü Kur'an ayetleri hepsi İncil den alıntı yeni antlaşma İncil dir
- 1 yıl
@_rOmeO__ kıvıran sensin koçum başka bir dini ezerek kendi dinini haklı çıkaramazsın siz rönesans reform yapmadınız
- 1 yıl
Anlat işte canım benim çok okumuşsun çok biliyorsun hristiyanlığa giydirilmiş paganizm hakkında ne söylüyor kitaplar? Yoksa cahilmisin bu konuda? Alınıyorum ama tüm cehaletinle bizi kandırmaya mı çalıştın. Bi soru sordum cevapla ve aydınlat bebi engin cehaletinle 😅 kesinlikle cevap veremeyeceğine eminüm ya da kıvıravağına eminim sadece seninle oynuyorum kedinin fareyle oynadığı gibi. Hadi açıkla bakalım 😅
- 1 yıl
@_rOmeO__ hadi lan sen mi oynuyorsun ben neyin ne olduğunu biliyorum koçum sen önce benim söylediklerime cevap ver 😀😀 sonra ben veririm konuyu saptırıp duruyorsun 😀
- 1 yıl
Tam diyorum bu sefer yanılma yok okumuştur cahil değildir ama yine haklı çıkıyorum. Vende bekledimmkü gerçekten hristiyanlığa giydirilmiş paganizmden bahsedecek gerçekten ama nedense tek kelime bahsetmiyorsun bile bundan. Neden çekiniyorsun bundan bahsetmek yasakmı sana? Anlat hadi bunu konuyu baika yere saptırmadan yalın bir dilde.
- 1 yıl
@_rOmeO__ sen niye benim söylediklerime cevap vermiyorsun da takmışsın Paganizm Hristiyanlık diye ben neyin ne olduğunu biliyorum oğlum bak Hristiyanlık dini masaya yatırıldı protesto edildi Katolik Kilise'nin hükmü kalktı aydınlanma yaşandı siz kendi inandığınız dinin kitabını hayla sorgulayamıyorsunuz aydınlanmaktan korkuyorsunuz
- 1 yıl
@_rOmeO__ gülünecek bir şey varsa o da senin bilmeden iman ettiğin bu din 😄😄 bir aydınlanamadınız gitti 😄😄
- 1 yıl
@_rOmeO__ kudurmaya devam 😄😄
- 1 yıl
@_romeo__ cevabı veriyorum ağlıyorum 😄
- 1 yıl
@_rOmeO__ cevap veriyorum kabul etmiyorsun anca soruyu tekrarlayıp kendini poh poh luyorsun 🤣🤣
- 1 yıl
@_rOmeO__ hadi bir git işine kardeşim ya istediğin ayeti istediğin şekilde yorumlayıp istediğin hadis-i kabul edip istemediğini çöpe atıyorsun bir İslâm dini var ama bu dini sen kendi kafana göre yorumluyorsun bilmek duymak öğrenmek istemiyorsun çünkü ağrına gidiyor benim okuduğum kitaplar İslâm tarihçilerinin kitapları ilk tarihçiler onlara sen boş diyorsan o zaman İslâm dinini bitirmiş oluyorsun işte böyle de tatlı su müslimanlığı da olmaz ondan sonra geliyorsun benim inancıma saldırıyorsun bu kadar olma yani ışıktan korkma öğrenmekten korkma bitti artık bütün dinler bitti siz rönesans reform yapmadınız yapamıyorsunuz hayla sürünüyorsunuz
- 1 yıl
@_rOmeO__ Allah'ın ay tanrısı el ilah kelimesinden türemesini bize anlat ve Kuran'da necm suresi 19 20 21 nci ayetler de geçen put isimlerini Muhammed neden andı bunları bize anlatır misin lütfen
- 1 yıl
@_rOmeO__ Allah'ın ay tanrısı el ilah kelimesinden türemesini bize anlat ve Kuran'da necm suresi 19 20 21 nci ayetler de geçen put isimlerini Muhammed neden andı bunları bize anlatır misin lütfennn
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılKendiniz inanmıyorsunuz diye neden inananları rahatsız ediyorsunuz? Bunu sormanın amacı tamamen rahatsızlık çünkü bu zamanda o kadar çok kaynak var internet denen bir şey var kitap denen bir şey var okuyun araştırın hangi din size mantıklı geliyorsa ona inanın hiç biri mantıklı gelmiyorsa inanmayın sizi zorlayan yok
215 Yorumla
Soran1 yılNiye inandığınızı merak ettim evet o kadar kaynak varsa neden hiçbiriniz araştırmadı. Sen hiç çevrende tarafsız olarak araştırmış müslüman gördün mü?
Soran1 yılAman ha sakın sorgulamayın dinden falan çıkarsınız sonra
Soran1 yılTarafsız sorgularsan dinlerin yalan olduğu anlamına geliyor
Soran1 yılKim dedi din faydasız diye din insanlık tarihinde yarattığımız en faydalı şeydir. Bu yüzden yarattık ilk insanların bile bi şeye inanmaya ihtiyaçları vardı.
Soran1 yılEski zamanlarda Ölünce yok olacağını düşünen bi insanı dünyayı bizden sonraki nesillere de bırakalım diye ikna edemezdiniz. Ama şu an yapabilirsiniz ve dinlerin artık olumlu bir etkisi pek fazla kalmadı bu yüzden gittikçe azalıyorlar ve bu yüzyılın sonunda muhtemelen tarihin tozlu sayfalarına karışacaklar
Soran1 yılBelki de evreni yaratan biri vardır ama düşündüğümüzden çok farklı olduğuna eminim
Soran1 yılYalan tabii ama faydalı bi yalan nesini anlamadın
Soran1 yılSana da hurilerinle başarılar
1 yılArkadaşım olay kanıt olayı değilki gökten melekler ınse herkes inanır. Benimkisi inanç yani
Bir düşünceye çok sağlam bir biçimde, içten, gönülden bağlı bulunma, güvenle doğru sayma, inanma.
Zaten değerli olanıda bu00 YorumlaOku kuranı kerim insanlara yol gösteren Allahın kelamı bir kitaptır islam olmazsa insan nefsinin peşinde duyguları perişan rezil bir şekilde yaşar ve haystı son bulur ölüm yani
08 Yorumla
Soran1 yılEvet bu yüzden islam var daha doğrusu olduğuna inanıyorsunuz
Soran1 yılEvrim geçirdik dostum o ilk insan saçmalıklarının yalan olduğu kanıtlandı. Doğadaki diğer hayvanlara bak onlar zamanla nasıl yaşamayı öğrendiyse bizde zamanla daha gelişmiş yaşamayı ve düşünmeyi öğrendik çünkü geçirdiğimiz evrim bizi karmaşık bi canlıya çevirdi
Soran1 yılİnananlardan çok
Soran1 yılMesela çöpümü yere atmıyor doktorum ve insanları iyileştirmeye çalışıyorum. Bilinçli olmaya çalışıyorum
Soran1 yılKusursuz değilim tabii ama bilinçli biri olduğumu düşünüyorum. Peki ya senin?
Gizli Üye(18-24)1 yılSonuçta her nesne bizim kullanımımıza yönelik yaratılıyor. Evrende o kadar insan eliyle yapılamayacak şeyleri illa birinin planlayıp yaratması gerekiyor ve o kadar düzenli sistemler birinin kontrolünde olması gerekiyor. Yani bir tanrının (Allah'ın) olduğunun kanıtı
121 Yorumla
Soran1 yılEtrafında gördüğün nesnelerin hammaddesini görsen bunun bizimle ne alakası var dersin. İnsanlar fırsatlarını zorlayıp yaptılar bin yıllardan beri. Peki bu konuda haklısın diyelim. Tanrı var. Bu tanrının kurandaki tanrı oldugunu nerden biliyorsun milyonlarca tanrı teorisi var
Soran1 yılMesela hristiyanlık
Cevap sahibi1 yılHammadde derken bir insan nasıl dağı yaratabilir ya da koca okyanusları. Tanrının Allah olduğunu bilmemizin sebebi de aslında çoğu ilahi kitap Allah'ın vahiyleri sadece bazıları değişime uğradı. Hristiyanlıkta tanrının bir anneden doğduğuna inanıyorlar. Tanrı sonsuz güce sahipken ve bir anda varolmak varken neden bir anneden doğsun. Ya da neden ölmek gibi insani özelliklere sahip olsun. Tanrıları ayıran en önemli özellik insani özelliklere sahip olmamaları. Ama İsa dünyadayken bu özelliklerin hepsine sahip oldu. O sadece tebliğ görevi verilen bir peygamberdi. Tıpkı diğerleri gibi
Soran1 yılDaha dinleri bilmeden yorum yapmaya çalışıyorsun. Hristiyanlar isanın tanrının yeryüzündeki temsilcisi olduğuna inanıyor. Ayrıca dağın veya okyanusun sana ne gibi bi katkısı olabilir onları kullanmayı öğrenen insanlar. Çünkü insanlara ne verirsen ver ondan bi şekilde faydalanabilir.
Cevap sahibi1 yılO zaman İsaya neden tanrı gibi itaat ediyorlar
Cevap sahibi1 yılHristiyan tanıdığım herkes İsa sizi bağışlasın diyorlardı neden İsa bağışlıyor ki tanrı varken
Soran1 yılÖffff aklını kullan. Tanrının yeryüzündeki temsilcisi yani tanrı biraz düşün işte her şeyi benden bekleme
Soran1 yılİsa tanrı çünkü. Onun insanlar arasındaki temsilcisi. Yani insan bedenine girmis tanrı düsun ama öyle değil
Cevap sahibi1 yılTemsilci demek tanrı değil bir insana tanrı demenin neresi mantıklı
Soran1 yılOnların inandığı Tanrı insanların arasında onlara doğru yolu göstermesi için bir insan oldu ve onlara ben tanrının oğluyum (parçası) dedi
Cevap sahibi1 yılHem temsilci hem tanrı diyosun bunun nesi mantıklı
Soran1 yılÖffff anlamıyorsun git araştır biraz
Soran1 yılNeyse hristiyanlıkta masal zaten.
Cevap sahibi1 yılHristiyanlığın mantıklı bi yanı yok bence de
Cevap sahibi1 yılSen neye inanıyorsunki
Soran1 yılDinler masal
Soran1 yılHem de büyük masal
Cevap sahibi1 yılAma dünyada olmanın bir amacı var o zaman boş yere yaşıyomuş gibi olur. insanın bir inanma bir şeye yaslanma ihtiyacı var hangi din olusa olsun ister hristyanlık olsun kendini sahipsiz hissetmezsin intihar etmek istersen tanrını düşünürsün
Cevap sahibi1 yılİnanmıyorsan karışamam tabikide ama kendi düşüncemi yazdjm
Soran1 yılEvet biliyorum. İnsanın bir şeye inanma ihtiyacı var bu yüzden dinleri yarattık zaten
Soran1 yılİnsanlık tarihinin başlangıcından beri çeşitli tanrılar ve dinler var çünkü inanç ve yaslanacak biri temel ihtiyacımız
Kainattaki her şey bir yaratıcının olduğuna işaret ediyorken sorduğun soru yanlış. Başka sorular bulmalısın.
00 Yorumlaofff baya etkileşim gelmiş en sevdiğim en sevdiğim şimdi işsiz gibi tüm tartışmaları okuyacağım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSen kimsin? Hic. Bizene biladr sana inan diyr yalcaranmi var 😁😁 su dinsizlerindr kendilerini bi halt sanip bana isbat edin demeleri yokmu 😀 olum bizene banami inanican? Banami ibadet yapacaksin. Yap ya da yapma bizene.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@_ladyaderun bir dr a gorun tedaviye ihtiyacin var kocum
Müslümanım ama dindar değilim. Hiçbir şeyi kanıtlamak zorunda değilim. Herkesin kendi hayatı istediği gibi yaşar 💅🏻
00 Yorumla- Diğer konusunda 572 cevap paylaştı.
1 yılKanıtlarım ama çok soru yanıtladım böyle daha söylemem
00 Yorumla Diğer konusunda 399 cevap paylaştı. neden kanıtlamam gerekiyor inanmasan inanma çokta umrumda
00 Yorumla
1 yılKanıtlarım peki sen dürüst olabilir misin?
037 Yorumla
Soran1 yılDürüst olurum eğer öldükten sonra yaşam varsa inanmak isterim zaten
- 1 yıl
Ateist misin deist mi agnostik mi panteist mi?
Soran1 yılDinlerin yalan olduğuna eminim bir tanrı olabilir (düşündüğümüzden çok ama çok farklı) de olmayadabilir. İnsanlığın gelişmişlik seviyesinin bunu anlamaya yeterli olmadığını düşünüyorum. Özellikle 10000 senelik tanrı teorisi. En başta ineklere, kedilere, yılanlara taptılar. Sonra biraz gelişip taşların içindeki ruhlara taptılar ve şimdi en gelişmiş tanrı teorisi olan görünmeyen ve her şeye gücü yeten bizi sınav yapan bi tanrı teorisine inanıyorlar ama biraz düşününce bu da imkansız. Yaratıcı olabilir ama düşündüğümüzden çok farklı
- 1 yıl
Herşeyi bir kenara koyalım o zaman..
Yaratıcı kavramını düşünelim..
Diyoruz ki 3000 den fazla inanılan tanri var, peki bunların arasından hangisi doğru ya da var mı yok mu?
Şimdi öyle bir yaratıcı kavramı var mı yok mu onu düşünüyorum.. şu an bende senin gibi bir ateistim ve senin gibi düşünmek istiyorum - 1 yıl
Bu dünyada neden varım? Ve öldükten sonra yaşam var mı yok mu? İlk önce bunu düşünmek istiyorum..
Matematiksel mantık izliyorum.. ölümden sonra hayat var ihtimal %50 , ölümden sonra yok oluyorum ihtimal %50 yani yarı yarıya - 1 yıl
Yaşamım boyunca dine bağlı birey olarak yaşasam ve ölümden sonra hayat varsa kaybedeceğim bir şey yok, çünkü Yaratıcının isteği doğrultu da yaşadım iyi bir insan olarak.. eğer yoksa da Yaratıcı yine de kaybedecek bir şeyim yok çünkü kaybolup gideceğim..
Peki inançsız biri olarak ölürsem ve Yaratıcı yoksa kaybedecek bir şeyim yok değil mi? Peki ya varsa ve neden Yaratıcıyi inkar ettiğimi söylerse ve bu yüzden ceza alırsam?
İlk düşünce de %100 kurtuluyorum , ikinci düşünce de %50.. bu yüzden bir Yaratıcının varlığına inanmak Mantıksal olarak ve Matematiksel olarak daha makbul geliyor, akıllıca geliyor..👍
Soran1 yılAssfsataywyuwuauquwuq ortada bi yaratıcı falan yok olsa bile sırf ceza almaktan korktuğumuz için bu saçmalıklara mı inanalım siz ölmekten ve öldükten sonra yanmaktan korktuğunuz için dinler hâlâ var
Soran1 yılO kadar saçma bi şey dedin ki senden umudumu kestim bye bye
- 1 yıl
Dostum , benimle çatışmak sana da bana da bir şey katmaz.. sana en başından söyledim dürüst olacak misin diye?
Yazdıklarıma karşılık fikrin varsa buyur söyle, kulaklarıni kapatarak lalalala yapacaksan vaktimi boşa çalma - 1 yıl
Saçma mı? 😃
Hz Ali ve ünlü matematikçi Pascal in fikirlerine saçmalık dedi lan çocuğa bak hele..
Soran1 yılYazdıkların müslümanlığı değil tersini kanıtlar nitelikte. burada sınav kağıdında soru sallamıyoruz ki ihtimallerden bahediyorsun bana göre %100 ihtimalle bu din masal ve ceza falan almayacam
Soran1 yılMüslümanların bir şey kaybetmediğini nerden çıkardın yasaklar nedeniyle zaten 1 tane olan hayatlarını kaybediyorlar
- 1 yıl
Kardeş sen okuduklarımi anlamamışsin belli ki..
Ben sana İslam i ve ya başka bir şeyi değil ilk önce Yaratıcı nin var olup olmadığıyla ilgili mantıksal bir kuram söylüyorum ki bu kuramın ilk fikir babası Hz Ali ikinci fikiir babası ünlü matematikçi Pascal..
Ben sana Yaratıcı diyorum sen bana din diyorsun.. ne okuduğunu anlıyor musun?
Soran1 yılYaratıcıypa alakalı bi durum demedin. Eğer yaratıcı varsa bu illaki islamdaki yaratıcı mı ki beni onun dediklerine uymadığım için cezalandırsın
- 1 yıl
Müslüman olsun olmasın herkesin bir yaşamı var ve elbette bunu kaybedecek..
Şimdi kim olursa olsun yazdıklarımı düşünüp yola çıkarak ihtimaller üzerine git.. sence hangisi Mantıksal olarak daha ağır basar? - 1 yıl
Ben sana Allah demedim onu anlatmadım ki..
Yaratıcı dedim herhangi bir yaratıcı..
Kavram üzerinden gidiyorum şimdilik.
Dediğim gibi bir ateist olarak düşünüyorum şu an senin gibi ☺️
Soran1 yılBende sana diyorum ki yaratıcı olsa bile niye beni cezalandırsın beni cezalandıracak yani beni müslümanlardan ayıracak tek yaratıcı islamın yaratıcısı
Soran1 yılYani allah
Soran1 yılBaşka bi yaratıcı varsa ben ve müslümanlar aynı seviyededir
Soran1 yılEvet zaten başıboş insan her şeyi yapar onu engellemek lazım ve bunun en iyi yolu dinler. Dinleri bu yüzden yarattık zaten yani 1 sebebi de bu
- 1 yıl
Güzel sordun seni neden cezalandırsin ki?
İnanmadığın Allah sence seni neden cezalandırır? - 1 yıl
Sence sekuler bir evren modelini dini olan bir evren modeline çevirmek çok saçma gelmiyor mu?
Din nedir kavram olarak Yaşam Biçimi..
Peki İslam dini Kur'an a bakıldığında insanların devamlı dine mi çağrıldığı ya da inançların devamlı sekuler düzene göre mi yorumlandığı anlatılıyor
Soran1 yılİslam dini karmaşık değil onu karmaşıklaştırmaya çalışsanız da kuranı birkaç kere okuduktan sonra anladım ki karmaşık değil. İnsanlara eğer allaha inanmazsanız sonsuza kadar yanarsınız inanırsanız sonsuza kadar mutluluk diyerek hem insanları korkutarak seçim yapmalarını sağlıyor hem de öldükten sonra yok olma korkusu yaşayan insanlara bir çıkış yolu vererek yapacakları seçimi çok kolaylaştırıyor. Basit ama etkili
- 1 yıl
Cehennemden korkarak ve ya cenneti umurak yapılan ibadetlerin kıymetli olduğunu mu sanıyorsun..
İkisinden daha önemli olan tek bir şey var..
Allah'ın rızasını kazanmak
Soran1 yılAllahın rızasını neden kazanmak istiyorsunuz cennete gitmek için. Sence kutsal kitapta cennet yok ölünce yok olacaksınız yazsa kaç kişi inanırdı. Kaç kişi yine de allahın rızasını kazanmaya çalışırdı?
- 1 yıl
O nasıl bir kutsal kitap cennet yok desin ☺️
Allah'ın rızasını kazanmak için yaşamak Allah'ı görmek için, buna inanan her müslümanın cennette Allah'i göreceği umudu vardır..
Allah'ın rızasını kazanmak cennete girmekten ve ya cehennemden kurtulmaktan daha fazla mutluluk ve haz veren bir şeydir.
Soran1 yılMadem öyle din şöyle deseydi mesela: Allah sizi yarattı ve sizde ona teşekkür için bu ibadetleri yapın ve onun rızasını kazanmaya çalışın yani hiç cennetten bahsedilmese sırf allah bizi yarattığı için ona bu ibadetleri yapılmamız istense kaç kişi yapardı? Yani hepiniz farkında olmasanızda cenneti kazanmak için yapıyorsunuz bu ibadetleri
- 1 yıl
Bu konuda elbette seninle aynı fikirdeyim..
İnsanoğlunun tabiatında yaptığı işin eylemin sonucunda kazanma dürtüsü ödül mükafat beklentisi vardır bu inkar edilen bir şey değil..
Yalnız senin durumun şöyle sen şu an inanmadığın bir Allah'ı sorguluyorsun..
Yani henüz Ortada bir apartmanın yok sen diyorsun ki 8. Katın avizesi neden beyaz☺️
Soran1 yılBir kere dinin ana temeli bu zaten inanmazsanız sonsuza kadar ateş inanırsanız sonsuz mutluluk. Hâl böyle olunca ateş korkusundan veya yok olma korkusundan ve sonsuz mutluluk çok büyük bi şey olduğu için insanlar dinlere inanmayı seçti. 10000 sene önceki dinde bile eğer tanrımıza inanırsanız öldükten sonra dirilip sonsuza kadar bolluk ve bereket içinde yaşayacaksınız diyor. Tüm dinlerde bi ödül ve ceza var. Ceza korkutur ödül yaklaştırır. Ve kaçınılmaz son Al sana körü körüne inanan bir topluluk
- 1 yıl
Körü körüne inanmakta İnanmamakta aynı mı peki?
Dediğim gibi ölümden sonra Yaratıcı varsa mi yoksa mı daha önemli?
Soran1 yılOlmayan şeyin neden olmadığını sorgulamak suç değil ki insanlar olduğuna inanıyorsa. Ayrıc insan oğlunun tabiatında olan ve ona her şeyi yaptırabilecek şey korkudur. Özellikle yok olma korkusu. Öldükten sonra sonsuza kadar mutluluk içinde yaşayacaksın ilk bakıştan buna inanmamak elde değil. Hem ölüm korkusunu 0 a indirir hem de mükemmel ve sonsuz bir hayat seni bekliyor Ama tek sorun bunun mantıklı olmaması. Zaten bu temel konu yüzünden insanlar dine inanıyor korku ve ödüllendirme
- 1 yıl
Yok olma korkusuyla yaşayan insanlar bu yüzden dine inanmaz..
Ölümden sonra yok olma bilinciyle hareket eden insanların katliamlara attığı imzalardan haberin var mı senin?
Stalin- Leopold - Cengizhan -Mao- Pol pot bunlar hangi yaratıcıya inanıyordu? Katliamlarınin toplamı yüz milyonlarca insan...
Şimdi inancı olmayan bir insanı sen hangi Ahlaki temele oturtacak ve yaptıklarının yanlış olduğuna ikna edeceksin?
Soran1 yılEvet dinlerin çok işe yaradığı bir nokta daha. Zaten dinlerin bu kadar işe yaramasa onları yaratmazdık
Soran1 yılNeyse bu tartışmadan sonuç çıkmayacak galiba 1,5 saattir burdayım bugünlük yeter bu site. Bye bye
- 1 yıl
Dostum bizler yaratmadik..
Yaratıcı kendi varlığını bizlerle irtibat kurarak bildirdi..
- 1 yıl
1.5 saatlik konu değil çünkü bunlar..
Sana profesör Zakir Nazik ve Nouman Ali Khan in videolarını izlemeni tavsiye ederim.. iyi günler ☺️
Nasıl bir kanıt seni memnun eder
05 Yorumla
Soran1 yılVerebileceğin ve mantık çerçevesinde çürütemeyeceğim bir kanıt
Soran1 yılMüslımanlığın doğru olduğuna
Soran1 yılİslam dininin gerçek olduğuna
1 yılKim niye sana kanıtlasın ki sanki takım oyunu
00 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Tamam kızma beya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKuranı aç oku
06 Yorumla
Soran1 yılSen oku bence. Kocana karşı çıktığında dayak yiyebilecegin yazıyor.
Cevap sahibi1 yılKocam yok
Soran1 yılOlunca o zaman. Ya da saçının teli gözüktüğünde ailen seni ıslah etmek için dayak atabilir. Biraz açık giyinirsen ( saçın falan açık) hayat kadını diyip öldürme hakları var
Cevap sahibi1 yılOk
Soran1 yılİnanmasanda kutsal kitabında yazıyor ve kutsal kitabına inanmazsan dinden çıkıyorsun. Ne yaparsan yap
Cevap sahibi1 yılTamam
1 yıluzun mesele
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler