Kuzenim bayilik açmak istiyor yardımcı olabilir misiniiiz :) En iyi şehirler arası otobüs firmaları hangileri?

Varan
Ulusoy
Metro
Kamil Koç
Pamukkale
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuzenim bayilik açmak istiyor yardımcı olabilir misiniiiz :) En iyi şehirler arası otobüs firmaları hangileri?

Ülkemizde otobüs, seyahat seçenekleri arasında en fazla kullanılan seyahat aracı. Hal böyle olunca hem rekabet büyük hem de biz yolcuların beklentisi yüksek. Ben sana Türkiye'nin en iyi otobüs firmaları sıralamasını yapayım, sen seç aralarından. :)

2003 yılında kurulan şirket, Türkiye'nin en iyi otobüs firmaları arasında yer alıyor. Türkiye'nin birçok yerine yolcuları taşıyor. Özellikle 2012 yılından sonra Pamukkale firmasıyla birleşip Batı Anadolu'da güçlenmiş. Sınırsız ikram çeşidi, her koltukta 10" ekran keyfi, Usb desteği, kablosuz internet, 220 V. priz ve Türk kahvesi ikramıyla öne çıkıyor.

En iyi otobüs firmaları sıralamasında başı çeken Varan Turizm, 1946’da İstanbul - İzmit arasında yolcu taşımacılığına başlamış. Genelde Türkiye'nin büyük şehirlerine ve gözde tatil beldelerine seferler düzenleyen Varan, kaliteli hizmetiyle biliniyor.

1972 yılında kurulan Seç Turizm de Türkiye'nin saygın turizm firmalarından. Bu özelliğiyle en iyi şehirler arası otobüs firmaları arasında olmasa liste eksik olurdu. Konforlu ve güvenilir şirket, ülkenin birçok şehrine yolcu taşıyor.

1926 yılında yollara çıkan Kamil Koç, Türkiyenin en iyi otobüs firmaları sıralamasında belki de ilk sıralarda geliyor. 2019'da Avrupa'nın en büyüğü FlixBus ile ortaklık kuran Kamil Koç, Türkiye’de 60 il ve 288 ilçeye yolcu taşıyor.

En iyi otobüs firmaları ekşi sözlükte de konuşulmuş ve 1990 yılında kurulan Efe Tur bu listeye girmiş. Genelde Tatil yörelerinde sık görsek de Türkiye'de birçok ile yolcu taşıyor. Kaliteli hizmet ve konforlu ulaşım sağlamak firmanın önceliklerinden.

Şirketin kurulma fikri 1931 yılında, Atatürk'ün Denizli'yi ziyareti esnasında ortaya çıkıyor. Pamukkale Turizm'in kuruluşu 1962 yılını buluyor. İlk seferlerini İstanbul-Denizli, Ankara-Denizli arasında gerçekleştiren firma şu anda Türkiye'nin birçok şehrine yolcu taşıyor. Pamukkale Turizm, en iyi otobüs firma isimleri diye sorsak ilk akıllara gelen firmalardan.
İlk önce bir internet araması yapmak bence en mantıklı adım. Bir ürün alırken zaten bu şekilde arıyoruz. Seyahat etmeden önce de en iyi otobüs firmaları yorumlar diye yazarsan kullanıcı deneyimlerine ulaşırsın. :)
Bunun dışında servis olanakları, otobüs özellikleri, otobüslerde sunulan hizmetler mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Bunun yanında üyelere özel avantajlar sunan firmalar var. Sık seyahat ediyorsanız, bu tarz üyelikler maliyetinizi düşürecektir.
En konforlu otobüs firması bana göre Pamukkale. Özellikle otobüsleri oldukça yeni ve bakımlı bana göre. Elbette bu yolculuktan ne beklediğinize göre, kişiden kişiye de değişir. :)
En lüks otobüs firmasında ise Varan ve Kamil Koç yarışır. Belki Kamil Koç firması bir adım öne geçebilir. Çok prestijli firmalar olarak duruyor sektörde ve yolcuların gözünde. :)
Türkiye'nin en iyi otobüs firmalarını senin için sıraladım. Umarım sana hitap edeni bulmuşsundur. İyi yolculuklar şimdiden. :)
Kamil koç, ulusoy, varan, pamukkale. bunlar duyumlarıma ve araştırmama göre, şöför seçiminde tecrübeli ve refaransı olanları eğitime tabi tutarak çalıştırıyor.. vede kaza oranları şöför hatalı düşük.
Metroda güzel firma ama kaza oranları yüksek, elbetteki şöförün bireysel hatalarıda var ancak.. çok titizlikle üstünde durup sert yaptırımlar olması lazım. eskiden otobüs şöförlüğü yapmış biriyle konuştuk : metroda usta şöför olmasanda çalışabilirsin iş imkanı var, ama diğerlerinde referans ve tecrübe daha ön planda vb. açıklama yaptı. şahsi düşüncem değil ve genellemesiz bir yorumdur bu. firmayı kötüleme niyetimde yok. belki şöför hatası, veya aracı olan firma içi veya dıştan metroda tanıdığı olan yalan referans ve sadece sözlü işi bilen diye şöförlüğe alınmasına sebeb olabilme ihtimalide olabilir duyumlarımdaki sonuç olarak.
Metro isimli firma kesinlikle değildir. bu kadar rezil hizmetler bu kadar nasıl iş yapbiliyorlar çözebilmiş değilim. Çalışanların genelinde saygı yok işe alım yaparken hiç bir kriterleri yok sanıyorum ki ne kadar vasıf ve insanlık yoksunu kişi varsa işe almışlar. (Genelleme yapmıyorum benim denk geldiklerim bu şekilde malesef, illaki düzgün insnlrda mevcuttur.)
Varan ve kamilkoç candır.
İstanbul bursa arası kullanıyorum ben şehirlerarası otobüsü. ve hep E şıkkını kullanırım. nilüfer ve kamil koö tu eskiden ama bozdular yaa.
kesinlikle metro, uzun yol icin bunu kullandim cok rahatti
Cevap
41Cevap
Bence metro
hani bence bu alan su anda yeni yatırımlar ıcın dusunulebilir cünkü en iyisi bile tatmin etmiyor insanları bence yeterince. ama illa birini sececek olsam kamilkocu secerdim. gecenlerde ünlü bir marka ile gittim İstanbul'a. yolda mazot aldı. belki bazı arkadaslar normal karsılar ama ben bana taahhüt edilen süreyi müşteri olarak değerlendiririm. ona göre de istanbuldan 90 dk sonrasına bilet aldım ve zor yetiştim. su satte varıcaz demelerine rağmen varmadılar. akaryakıt dısındada durdukları yerler oldu ve bekleyişler cok oldu birazda trafik İstanbul girişinde.
Açıkçası şu an da Türkiye de en iyi bir Otobüs firmasında çalışıyorum. Ama inanın göründüğü gibi değil.
Bunların içinden Kamilkoç ama Nilüfer firmasının verdiği hizmet ve otobüsleri gayet güzel.
#Eastonn
Pamukkale ;) kendi içindeki sistemleri çok iyi ve ayrıca anadolu ile ortak sayılırlar :)
Kesinlikle Pamukkale. Metroya bineceğinize yolu yürüyerek gidin daha iyi korkunç bir firma.
Varan, Ulusoy
Metrodan nefret ediyorum! Katil metro dedikleri kadar var.
valla bence pamukkale otobuslerı hep dolu oluyor kendım sık yolculuk yaptıgım ıcın bılıyorum
Ulusoy varan tek seçenek bunların içinde zaten birini değil ikisini birden veriyor ama yer çok önemli epeyce bir arastirmasi lazim artik biletler online ve call center dan aliniyor akli varsa başka bir is baksin
kesinlikle ULUSOY VARAN birleşti zaten tek bir çatı altında özellikle VARAN IRIZAR araçları mükemmel rahatlık olarak
Metro kadar kotu bir firma görmedim. kamil koctan vazgeçmemek lazim :)
Varanla ulusoy zaten aynı firma birleşti diye biliyorum onun dışında kamilkoc iyi.
metro minibüs hattı kadar iğrenç girmedği delik yok hizmet desen sıfır en iyisi pamukkale.
İstanbul seyehat en iyisi gerisi boş
Kamil Koç
Kamil koc Rahat hat favorim.
ıspartadayım, kamil koç <3
metro kamilkoc nilüfer
pamukkale
Pamugin ustune tanimam
cemişgezek turizm :)
İş ortağı olduğumuz VARAN
Anadolu
Süha
7 yıldır hizmet veriyoruım bu firyamaya ulusoy.
anadolu
Uşak lı mısın
Kamil koc
ulusoy
Pamukkale
kamilkoç
Kamilkoç
Metro iyiidiir :D
Pamukkale
Ben metrodan sasmam.
metro
metro suit muhteşem