AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
"Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim. Onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim"
Büyük Türk hakanı Abdülhamid han hazretleri🇹🇷🤘☝️
@Kamdu sonra sebatayist mason İttihatçılar ( Enver paşa) hariç gelip ülkeyi batırdı
Ulu Türk hakanina hiç saygın yokmu
Türklüğü şüpheli bir şahsa bu kadar şanlı unvanlar bahşedenlere de yok senin mason dediklerin pısırık abdül gibi korkmadı savaştı.
@Kamdu savasmadilar emir geldi , savaşın dışındaki devleti savaşa atıp emperyalistlere yem ettiler
Biri 90 bin vatan evladını kış a kurban etti
Diğeri koskoca devleti almana peşkeş çekti
Abdülhamidin dehası devleti33 sene ayakta tuttu
Sonra gelenler 10 senede para gibi harcadılar
Abdülhamide saygısızlık eden benim gözümde tarihi ilkokul hayat bilgisi kitaplarından öğrenmiştir
Savaşa sokup perişan ettikleri mahvettikleri devleti ve milleti yüzüstü bırakıp Almanya'ya efendilerine kaçtılar 3 paşaların 3 ude geride kalan vatan evlatları kurtardılar vatanı
İttihatcilarin savunulacak tarafı yok, 3 bin yıllık yüce Türk tarihinin dip noktası ittihat terakkidir
Savaşın dışında kalmak mı Devlet-i Aliye savaşın dışında filan kalamazdı nasıl olsa saldıracaklardı hiç değilse dövüşe dövüşe yenildik Tarih bilgimi seninle kıyaslamam kendime saygısızlık olur bence tarih pelin çift in yayınladığı o saçma sapan programdan ya da dizi filmlerden öğrenilmiyor belli ki abdül övücüleri izlemekten beynin sıvılaşmış devleti savaş araçlarından mahrum kılmak ya da bunlara çalışır vaziyette tutmamak vatana ihanettir. Senin abdül donanmayı saray burnunda çürütmüştür. Bu arada sadece talat Almanya da suikaste uğramıştır. Enver Tacikistan belcevan da, Cemal tifliste suikaste uğramıştır. Ben 3 paşaları filanda savunmuyorum yanlış anlama ama İttihatçılık bir ruhtur. Erken bir Türkçülük bilincide İttihatçılar tarafından oluşturulmuştur. Fazla haksızlık yapmaya gerek yok
@Kamdu İttihatçılil bir ruhtur demek işte biliyordum YouTubedaki o son İttihatçı🤣🤣🤣
Bahsettiğin donaa eski , geri , kalmis , curumustu atsan atılmaz satsan sayılmazdı
Pelin çift diye birini tanımıyorum
İttihatcilarin Türklük ile uzaktan yakından alakası yoktu , Türklere en büyük zararı verip kaçtılar, 90 bin kişinin göz göre göre katili olup sonra ata kılıçla koşmak kahramanlik değildir, en zor zamanda ülkeyi bırakıp kaçtılar
Savaş başlayalı 2 ay olmuştu Osmanlı savaşa girdiğinde , Osmanlı'nın savaşa girmesi için hiçbir sebep yoktu
O kadar saygısızsinki koskoca Cihan hakanina Abdül diyorsun senin ikonlaştirdigin herhangi birine en ufak bir eleştiri olsa neler neler söylersin , sen böylesin
İlkokuldan beri maruz kaldığın şeylerden başka bişey araştırıp öğrenmeyen insanlar çağın en dahi insanına hakaret etme cüretini buluyorlar gerçekten inanılmaz
Hepsi masondu , Almanlarla yetiştirilip , Türk milliyetçiliği ayağına ülkeyi parçaladılar
Gerçek milliyetçi Abdülhamit Hamdi
Popülist söylemlerle gelmek yerine işte İttihatçılik ruhtur falan gibi açıp bişeyler arastirmalisin
Türklük bilincini birkaç mason değil 3 bin yıllık Türk tarihinin kendisi oluşturdu buda böyle biline
Hep aynı laflar, dünyanın hiçbir yerinde eski padişahlarına krallarina ülkeye hizmet etmiş insanlara hakaret eden insanlar yok olamazda bitek bizde var ne hikmetse
Nasıl olsa saldıracaklar dövüşe dövüşe yenildik diyor ya böyle bir tarih yorumu böyle bir askeri yorum olur mu , pugb mi oynuyoruz burada öyle bir şey olur mu
Abdülhamid yıllarca Almanya ve İngiltere yi birbirine karşı denge siyaseti uygulayarak Osmanlıya eşit mesafede tuttu
Alman disiplinine hayran olan o 3 lu olmasa Osmanlı savaşa girmeyecek , savasanlara silah vs satacak ve guclenecekti
Dövüşe dövüşe kaybetmisiz
İnsan hayatı bu insan , kışın göz göre göre 90 bin insan seri cinayete kurban gitti , Arabistan'dan getirdikleri askerleri o kıyafetle sarikamisa gönderecek kadar vatana düşmandı bu adamlar
İlkokulda maruz kaldığım şeylerden biri andımız dı Varlığım Türk varlığına armağan olsun dediğim de gözlerimin içi gülerdi yani ben memnundum ittihatçıları savunmuyorum orduya siyaset sokmaları tam bir avanaklıktan başka bir şey değildi başarısız olmaları kadro yaratamamaları idi. Milliyetçi dediğin heriflerin ağzından bir kere olsun Türk kelimesi çıktı mı acaba dünyada sömürgesine benzeyen tek imparatorluk Devlet-i Aliye dir.
@Kamdu Osmanlı çok uluslu , çok dinli çok kültürlü bir yapiydi , sence etnik milliyetçilik uygulansa idi o devlet ayakta kalabilirmiydi
Silah mı satacaktık şekeri bile ithal eden para basacak matbaası bile olmayan sokaklarında köle satılan bir devlet silah mı satacaktı gerçekten akıl tutulması bu
Hadi ama Britanya da böyleydi ama her gittikleri yere kültürlerini dillerini dayattılar bu gün Pakistan da bile kriket oynanıyor
@Kamdu Britanya için o bölgeler sömürge bölgesi idi , Orası anavatanın parçası değildi. Osmanlı bütün toprakları ile tek bit devletti
Pakistan denizaşiri bir sömürge bölgesi TDI sadece
Britanya adası ingilterenin merkeziydi
Büyük Britanya ile Osmanlı Devleti'nin federal yapısı arasında en ufak bir ilişki yok dolayısı ile karşılastirilamazlar
Ben seni anlıyorum sen ülkeyi seviyorsun, Türk olmak ile gurur duyuyorsun bunlar çok güzel şeyler ama sanki Türkiye Cumhuriyeti gökten inmiş gibi davranıyorsun, bunun böyle olmadığını göremeyecek kadar kör müsün
Osmanlı yıkılmadı, kendini feshetti rejim değişikliğine gitti
1909 a kadar monarşi idi sonra anayasal monarşi oldu 1923 ile birlikte cumhuriyet rejimine geçti , adı bile aynı Anadoluya eskidende Türkiye deniyordu
Kurumları , şehirleri, insanları, paşaları ile Türkiye Osmanlı Devleti'nin kendisiydi.
Bu ülke 100 yaşında değil 700 yaşında yani bizim tarihimiz bir bütün.
Cumhuriyetci olmak demek ondan evvel Türk tarihinde en uzun süre var olabilmiş ve bir dönem dünyanın en güçlüsü olmuş köklü ve güçlü bir devleti yerden yere vurmak değildir, bunun kimseye bir faydası yok.
Abdülhamid de öncekilerde birkaç tanesi hariç Osmanlı padişahlarınin hepsi değerli insanlardi ama sen bir eli Yunanistan'da diğer eli libyafa olan içinde onlarca farklı milleti barındıran bir devletin padişahın dan ne mutlu Türküm diyene benzeri sözler duymayı bekliyorsun böyle bir şey mümkün degilki , onlar bunu yapmadılar diye Türk düşmanı olmuyorlar
Padişahlar bu ülkeyi seviyorlardı hain falan değillerdi , Vahdettin de hain değildi. Anadoluya giden komutanları devlet gonderdi onlar için tüm altyapıyi maddi imkanları devlet hazırladı ve bunu öyle gidip isyanları durdursunlar diyede yapmadılar , ülke kurtulsun diye yaptılar
Mesela bunu kabul etmen senin cumhuriyetciliginden bişey eksiltmez , öğretmen kubilaya ve onun anısına ihanet etmiş olmazsın
türk milleti onbinlerce yıldır var ve olmaya devam edecek , Tek bir liderin veya görüşün değil tarihi boyunca sahip olduğu tüm büyük liderlerin ışığında gururla geleceğe yürümeye devam edecek
Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet var olacak
Öyle bir karşılaştırılır ki herifler koskoca Müslüman coğrafya larına haçla girdi İstanbul daki halife ne yapabildi hiçbir şey sorun şu ki biz balkan da da arap coğrafyasında da toprak bekçisiydik beceriksizdik ayak bastığımız yeri yurt bildik sonra ne oldu herifler bizi üç buçuk yunan, sırp, bulgar, arap çetnikleriyle sürdü çıkardı deha mı bu Osmanoğullarının yıllarca yoksul, aç, açıkta bıraktığı Anadolu Türkü kurtardı bu ülkeyi yani osmanoğluna su bile haram bu topraklarda bence Rus hanedanı gibi katledilmelilerdi.
@Kamdu bak işte neymiş Anadolu halkı yıllarca aç yoksul bırakılmış "dövlet bize bohmir" diyorsun
Ya öyle bişey yok
İlkokul hayat bilgisi kitaplarında var bunlar sadece
Ulusal savunma yıllarında Ankara da otel bile yoktu halk yalın ayak çarık bulunursa ne ala, salgın hastalık almış başını gitmiş, somun ekmeğe talim eden anadolu Türk'ü yalan mı Anadolu hep horlanmışır. Hanedan ve saray elitleri savaş yıllarında bile zev-ü sefa sürmüştür. İşinize gelmeyince kürt ağzıyla konuşmayın en sevmediğim şeydir. Türk savaşır kan döker can alır can verir ekmeğini başkası yer. Yani bir Türk olarak hatta bir şehit torunu olarak benim hakkım osmanoğluna helal değil bir Fatih, bir Yavuz der susarım.
@Kamdu" Türk savaşır kan döker can alır can verir "
Böyle popülist söylemlerle aynı şeyleri tekrarlaya tekraralaya bir ömür hep böyle devam et . yeni şeylere kulağın kapalı olsun , neye maruz kaldıysan onu degistirilemez gerçek kabul et aksini söyleyene kulaklarını kapat hatta daha ileri gidip başka şeylerle itham et
Türkiye'de belli bir grup inanılmaz dogmaci, herşeye kapalılar ve sadece kendilerini vatansever sanıyorlar iyi çok iyi böyle devam edelim
Afedersin ama seninki liseli ergen vatanseverliginden başka bişey değil, olgunlaşmış bir zihinden çıkmış gibi görünmüyor yazdıkların. Siz devlet yönetmeyi ne sanıyorsunuz anlamıyorum binlerce metrekarelil alana hükmeden padişaha zevk ediyor diyorsun ya bunu ilkokul çocuğu yazmaz ha o yazar çünkü onlara söylenen bu
Benim kapsayıcı olgun bütünleştirici milliyetçilik ve vatanseverligime karşı sen histerik , kaprisli , dogmatik, olgunlaşmamış bir milliyetçiliğe sahipsin
Öyle olsun dert değil, herkes aynı olacak diye bir şey yoj
Sen bilerek bu ülkeye zarar vermezsin en azından, ülkeyi milleti kendince sev
Önemli olan vatanseverlik
Gökyüzünde bir yıldız olsam ilk sana kayardım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!