1 ay
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Zikirmatik :d
Esma seansım bitti, bi A. k. e'inizi alırım 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Bir gün bir derviş, kucak dolusu elma ile bayırlar aşan bir genç kıza rastlamış. Derviş dwmiş ki "Nereye gidersin? Ne doldurdun kucağına?". Kız da (uzak bir tarlayı işaret ederek) "Sevdiğim çalışıyor orada, ona elma götürüyorum." der. Derviş tekrar soru sorar ve der ki "Kaç tane elma var ki kucağında, bir kişi için çok değil mi?" Kız ise şaşkın bir şekilde cevap verir, "İnsan sevdiğine götürdüğü şeyi sayar mı hiç?" ve bu cevap üzere derviş, usulca koparır elindeki tespihin ipini...
Mukemmel. yorum
Ben normal tesbih kullanıyorum.
Bir zikri çekerken tuşun takılıp birden fazla basma olasılığı oluyor. Sayıyla olduğu içim de riske atmıyorum.
Eski usul tesbih en sağlıklısı 😊
Birden fazla basınca iki kez sayıp öyle basarız 😂 yani fazladan bastığını basmadan söyleriz
Ya farketmemişsen 😅
Gözümüz bu aletteyse nasıl fark etmeyelim
Dalıp gidebiliriz ama ya 😅
Dalmamalıyız işte 😂
Allah kabul etsin, annemde sarısından var; ama rahatsızlandığında kullandı. (Pazarda buzda kayıp düşünce kolunu ve bacağını kırdı, 2 ay yattı)
Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim
ben yıllardır kullanıyorum bundan hem de 😃 esma-ül hüsna çekiyorum benimkisinin rengi pembe 😃 ALLAH kabul etsin
😄💓 Amin inşallah 🤲🏻
Kullanıyordum. Sonra dedim ki niye sayıyorum.
Bu arada Allah kabul etsin
Amin teşekkürler
Ben de esma çekiyorum. Ondan önce kuran ayetleri dinliyorum. Ve burada bazı esma çekenleri görünce çok şaşırdım. Kimisi şirk demiş. Allahın isimlerini söylemek ne zaman şirk olmuş? Allah kabul etsin.
Arkadaş olabilir miyiz. cidden
Amin teşekkürler 🙏🏻 şirk diyenler cidden çok saçmaladı
Güya sayıyla söylenmezmiş.
Allah kabul etsin inşallah 😃 kaçıncı gündesin
Bu başka amaç için 😂
Ee peki o dediğimiz şey için başlamadın mı 😃
Başladım da devam etmedim, edeceğim 😂
Kesintisiz olmalı ama 😃
😒😒
Umre'deyken almıştım fazlasıyla, kullanıyorum
Aa ne güzel. Bir ara kullanırdım şimdi tesbih kullanıyorum. İnşallah farz olan ibadetleri de yerine getiriyorsunuz veya getirirsiniz
Allah kabul etsin duaların gerçek olsun. Bizim evde 5 tane var ama ben kullanmıyorum hiç birisini.
Ben klasik adamım boncuklu tespihin yerini almaz bence.
Evde var da benim değil ama alırsam iyi olacak senin dualarını da Allah kabul etsin
Hiç kullanmadım kendim dua ediyorum Allah kabul eylesin
Bu vardı ama bozuldu parmaklardan devam ediyorum ben jdndjsnd
Kullanıyordum ama çocuklarım sağolsunlar onu da oyuncak etti 😅
Allah kabul etsin. Yeşili var bende de. Yürüyüşlerde cok iyi oluyor.
Tesbihim var bundan eskiden kullanıyordum bir ara bende Allah kabul etsin.
Eevt çok kullanırdım bundan şimdi pek kullanmıyorum
Mübarek üç aylarda güzel bir şey yapmışsın 🙂👍
Bu cok komik bisey bence. Teknolojinin aci cektigi hallerden biri olabilir :D
Ve neden ingilizce xjsjjs
Arapca olmasini beklerdim ya da turkce😬
Bi de sey varmis kabe fotosu slayti, durbun gibi boyle icine kartlari koyuyon basiyon fotiler degisiyo
Offf beee nasi teknoloji al sana 3d gözlük:D
Birde 20 dolara taş satın alıp minada şeytan taşıyorlar😄
https://youtu.be/MmyWq4uL-WU?si=K-CVcv90GLaX6BsL
20 dolar mi... o parayi turk cocuklarina versinler sevapsa sevap bu.
Bak cidden o hac, umre paralari ulkede kalsaydi, cocuklarla ilgili durustce calisan egitim, saglik vakiflarina verselerdi o paralari bu ulke daha iyi durumdaydi bugun bile.
Cok basit bisey yani. Kendi ulkenin cocuklarina vercegin parayi araplara vermek bence vatana ihanettir ya. Hani gittigin yer guzel bi yabanci ulke olsa tamam dicem hakki var gitsin gezsin, kulturlensin, yeni seyler ogrensin, eyvallah... o da yok.
Olmaz o zaman gözlerinde büyür o para cennet turizmi yapamaz ozaman gözlerinde büyür o para her yıl umreye gidip altın ticareti yapıp bavul dolusu altın almak som altından yapılmış otellerde keyif çatıp ondan sonra gelip cennetten arsa kiralamış gibi umreye gittim bu sene diye havasını atmak dururken niye versin. Sadece arapları değil kendileride zengin oluyor deli para dönüyor bu hac turizminde tatil, ticaret ve ibadet üçü birarada😄
Vatan haini elbette şu an halihazırda bu ülkede kimse vatanı zerre düşünmüyor. Herkes kendi kesesini düşünüyor öteki beriki açmış bilmemme ülkenin geleceği türkiyenin yarını bunların zerre umurunda değil.
Sadece sağ muhafazakar kesim değil sol sosyalist kesimde aynı onlarda başka türlü malı götürüyor sağ kesim dini kullanarak servetine servet katıyor sol kesim ise atatürk ve laiklik üzerinden politika yaparak servetine servet katıyor. Chp içinde bile iktidar karşıtı olmasına rağmen sırf dolar böyle euro şöyle olur akp kazanırsa bizim işler açılır chp gelirse batarız koalisyon olursa işler düşer banane türkiyeden diyen bir kesim var chpnin içinde bu milletin en temel sorunu ne cehalet ne de başka bir şey bu milletin en temel sorunu ahlak
Dedigin gibi ulkede ahlak yok. Vatan millet sevgisi futbol maclarindaki slogandan atan fanatik kafasindan baska bisey degil. Bi ulkenin gelecegi cocuklardir. Cocuklari da saglikli anne babalar yetistirir, en olmadi saglikli devlet kurumlari yetistirir. Cocuklara guvence veremeyen ulkeler ne gelismistir ne medenidir. Bunun baska aciklamasi olamaz. Cocuklara guven saglayaman ulkelerde ekonomi her zaman kotu olur. Her zaman.
Ben partilerden ge tim zaten sadece ataturk'e olan saygimdan oturu chp desteklerim baska bi amacim yok. Bir de mansur yavas, ekrem imamoglu hatta tanju ozcan da belediyecilik olarak basarililar, detayli takip etmesem de bu anlamda yenilikler var onun disinda dedigim gibi yani. Partilerle ilgilenmeyi sevmiyorum sadece ataturk'e olan saygimdan desteklerim.
Aynen öyle olmalı zaten avrupa modelinde oy kullanan yurttaşlardan hiçbiri siyasetçilerin isimlerini bilmiyor çünkü kim gelirse gelsin adil bir şekilde yönetecek yönetmezse sandıkta cevabını alıyor ama bizde %75, i partizanlık peşinde
İmamoğluna ben pek güvenmiyorum erdoğanda iyiydi belediye başkanı iken on numaraydı iktidara geldiğinin 3 . yılı bambaşka bir yapıya dönüştü buda sanki dönüşecek gibi geliyor.
Mansur yavaş iyi adam ama parti kurup genel başkanlık yapacak hatipliği yok bu millet iş bitirene değil miting meydanlarında sesi gür çıkan boylu poslu duruşu olanları seviyor koca arayan taze gibi😄
Kılıçdaroğlu gibi viramizsen istersen kitabın ortasından konuş kimse seni dinlemez
Is de yapriz bam gum konusuruz da sıkıntı yok xjsjs
Yani chp cumhuriyetin partisi olduğu için oy veriyoruz yoksa bir halt olmaz chpden
Bi halt olmaz demek agir oluyo ya duzeltilebilir bence.
Vallaha çok zor bu ortamda büyük bir revizyon lazım mustafa kemal gibi bir önder lazım
Bazen diyorum ya ben bu ulkeyi duzeltirim... sonra vazgecmek istiyom bu ulke buna degcek mi acaba.. ciddi anlamda ulkeyi calistirirm ama iste degecek mi... yani koskoca ataturk yapmis ama 100 yil sonra ulke resmen copluge donmus degecek mi diyorum yani.. o kadar emek hiç olmus.
Hay klavyeyi ya... neyse sen anladin bence :D
Anladım evet😄 yani güzel düşünce ama bırakmazlar ipin ucu kaçmış artık bu ülke bir şey yapmak için kolları sıvayanı yaşatmıyorlar
Abdi İpekçi, Hurşit Tolon, Hayri Kozakçıoğlu, Recep Yazıcıoğlu. Uğur Mumcu hepsini katlettiler
Zate ulkeyi batirmak icn insa lari iyice korkutuyolar iste yapcak bisey yok diyosun. Halk da agzina lokma girmediginde ne tepki verir ben yine ayikcaklarini sanmiyom zaten ulkeye olan oldu. Gelen kim olsa eline bakcaklar. Acken basa gelene de ofke duycaklar. Arizalar ya.. yani bunlar icin de mucadele vereceksin cok itici geliyo o yuzden. Ben oyle millete yalakalik da yapmam. Dan dan neyse soyler gecerim.
Hatta isterim ki allah korkularini sileyim, benden korksunlar, ulke baska sekilde yonetilemez cunku. Ya da anlascan elon musk ile kardesim çipleyelim arkadaslari :D
😄😄
Allah korkusu insanları kontrol ediyor dizginliyor birazda ortadan kalkarsa kaos tavan yapabilir😄
Bu kontrol edip dizginledigi hali mi... :D
İşte birde dizginlemediği halini düşün😑
Bence o daha kolay olabilir. Cunku allah kendikerini koruyo saniyolar
Oda başka bir boyutu tabi
Bende almıştım bir tane aniden ortadan kayboldu oysaki dua için almıştım 🥲
Uygulaması var bende maalesef zikirmatiğim yok
Allah niyetini kabul etsin canım
Amin inşallah 🤲🏻
abdestli olmak sartmı zikir cekerken
Hayır, regl olduğunda dahi çekebilirsiniz ama abdestli olabiliyorsan daha iyi ben genellikle açık olsam da evdeysem zikir çekerken müsait ortam hazırlar başımı kapatır öyle çekerim melekler Allah kelamına icabet eder derlerdi hocalarımız.
tamam teşekkür ederim
Hayır şart değil, tabi abdestli çok daha iyi olur ama abdestsiz de çekilebilir
Allah kabul etsin :))
Zikir belki kısmetin kapalıysa açar 🤣🤣🤣 kısmetin açılmazsa femip seni ailemden isterim
Hurafe şeylere inanmıyorum. Yine de duan kabul olsun.
Hayır hiç kullanmadım
Aklmda tutuyorm zikirleri
Kullanmadım ama görmüştüm.
Tesbih veya parmaklarımı kullanıyorum.
Hayır kullanmadım
Allah Kabul Etsin yok kullanmıyorum
Hayır kullanmıyorum
Genelde tesbih kullanırım
Küçük düğme neye yarıyor bassana
Resetlemeye
Bastın mi peki
He basayım da her şey sıfırlansın dimi jzjxj
Skshsjssjsbskshsjs
Bende bunun taslisi var çok sirin💅🏿💅🏿
Taşlısını ve daha kalitelisini almalıyım ben de 💅✨😂
Slayy💅🏿✨️
Benim var turuncu
Turuncu ve mavi de var 😀
Çektiğin esmaların etkisini görüyormusun
Evet gördüğüm oldu
Eskiden belki artık İnançlı değilim din bitti
Allah kabul etsin
Bence şirk olabilir
Ne şirki ne diyorsun
Dine yapılan eklemeler bidat tır Peygamberımız zamanında 100 tane şunu dıyelım 100 tane bunu dıyelım varmıydı?
Yav bi gidin be.. Yine ezbere konuşmalar
Daha tartışmayı bıle beceremeyen yobazın tekısın sen
Bu arada yobaz hakaret değildir aç bak bir konuda aşırıya giden demektır.
@Tanısan-seversin doğru düzgün bilgin olmadığı konularda kendince fikir yürütme.
Zikir Yüce Allah'ı anmaktır ve Kur'an'ın sarih emirlerindendir.
Kur'an - ı Kerim'de 250'den fazla ayette zikir'e yer verilmiştir.
Peygamber efendimiz sav sayılı olarak zikir yapmayı tavsiye ettiği bir sürü sahih hadis mevcuttur;
Hepsini yazmaya kalksak sabaha kadar bitmez bir kaç tanesini yazıcam.
- Bir kimse günde 100 defa subhanallahi ve bihamdihî derse, onun günahları deniz köpüğü kadar bile olsa hepsi bağışlanır.
Kaynak: Buhari, Bed'ü Halk, Tırmızi, Daavat vs
- Bir kimse on defa, lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l–mülkü ve lehü’l–hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr, derse, İsmâil aleyhisselâm’ın soyundan dört kimseyi hürriyetine kavuşturmuş gibi sevap kazanır.
Kaynak: Buhârî, Daavât 64; Müslim Zikir
Din'de bence diye bir şey yoktur Allah ve Peygamber ne derse o vardır.
İnsanlara hakaret etmeden, kınamadan düzgün bir üslupla ve doğru bilgilerle anlatmak gerekiyor.
Senin üslubun yanlış;
Kendisine yapılan onca hakaret ve eziyet karşısında hiç kimseye hakaret etmemiş ve kötü davranmamış bir Peygamberin bildirilerini onun ahlakına hiç uymayan bir tavırla anlatmak mıdır senin bence anlayışın?
Allah'ın yarattığı bir canlıya ona hakaret ederek anlatmak mıdır Allah'ı zikretmenin ahkamını sunmak.
@BrookLynn Hadis nedir? sahih hadis nasıl olur açıklarmısın
Zaten bildiğin bir konuyu tekrardan sormana sebep olan şey seni ilgilendiren bir durum.
Konunun kapanması ve daha fazla uzamaması için ben yine de gerekli açıklamayı yapıcam.
Peygamber efendimizin söz ve davranışlarına Hadis denir.
Hadisler Kur'andan sonra gelen en önemli dini kaynaklardır.
Peygamberimiz sav zamanından itibaren yazılmaya başlanan hadisler sonraları belli kriterler çerçevesinde sınıflandırılmıştır.
Hadisler bir kaç sınıfa ayrılır;
Kudsi Hadis:
Allah tarafından mana olarak peygamberimize bildirilmiş hadislerdir. Ayetlerden farkı, söz olarak değil mana olarak bildirilmesidir.
Sahih Hadisler: Kura'na aykırı olmayan, sıhhatli ve sağlam hadislerdir.
Rivayet edenlerinin tamamı bilinen ve bunların güvenilir, itikadı sağlam, yalansız, hafızası kuvvetli insanlar olması gibi şartları vardır.
Hasen Hadisler:
Hasen kelime olarak güzel demektir. Bu hadisler sahih ile zayıf hadis arasında olup sahihe daha yakın olan hadislerdir. Delil açısından sahih hadis gibidir.
Zayıf Hadisler:
Sahih hadis şartlarından birini veya birkaçını taşımayan hadislerdir.
@BrookLynn Dur bakalım nereye gidiyorsun hemen :) Tartışmıyoruz konuşuyoruz, öncelikle Allah sana hidayet verirse bende buna bir nebza katkıda bulunursam çok mutlu olurum. Gelelim hadis olaylarına. Arkadaşım hadis peygamberimizin söz ve davranışları değildir bunu iyi öğren önce
Hadis Peygamber efendimizin olduğu idda edilen söz ve davranışlardır. Öyle paragraf paragraf yazmadan bunu öğreneceksin. Sonra sana bir sorum var bana bunu cevapla en güvendiğin hadisciler kimler?
Sen o yalan dünyanda eğlenmene devam et. Sana gereken cevabı özelden yazdım.
Buraya yazıp konuyu uzatma
@BrookLynn Özelden yazmana gerek yok buradan konuşalım herkes kim haklı görsün
Yobazın ne demek olduğunu biliyorum. Yobaz ben olmuyorum, eğer sen de bu kafada devam etmekten vazgeçersen, öğrenmeye açık olursa sabit fikirli dar düşünceli biri olmazsan sen de yobaz biri olmazsın :) senin söylediklerin yanlış. Doğrularını öğren.
Eskiden imam sanırdım kendimi bununla mk
Daha çok küfürmatik kullanıyorum.
kullanmıyorum
Turuncusu var.
Hayır
Vardı bozuldu
A. K. E. 🙏
kullanmıyorum
Allah kabul etsin inşallah
tesbih severim
Yok lazım değil
Taşlı olanını kullanıyorum 😂