Arkadaşlar merhaba. Ben şu an 21 yaşındayım, liseden beri Türkiye’de kalmak istemiyordum yüksek eğitimim için ve çalışmalarım/çalıştığım sınavlar dahi hep yurtdışına yönelikti.
2 yıl zaten Avustralya’da yaşadım. Sydney’de köklü bir okulda/college’da dil eğitimleri almaklarla geçti zamanım.
Sonra ben İspanya’da iyi bir teknik üniversitesinden lisans eğitimime başlamak üzere kabul alıp gittim. ( Mühendislik Fakültesi ) Fakat kişisel sebeplerden dolayı da, başka şeylerden dolayı da İspanya’yı sevemedim.
Şimdi Hollanda’da devam edeceğim lisans eğitimim için yola. Fakat başvuru süreleri, dönem başlangıçları kaçtı malum… bu yüzden o da önümüzde ki eylül’e sarktı.
25 yaşında tamamen lisanstan mezun olmuş olacağım. ( Mühendislik fakültesi )
Sizce 25 yaş geç mi ya da benim durumum için en azından nasıl yaklaşmalıyım bu duruma?
2 yıl zaten Avustralya’da yaşadım. Sydney’de köklü bir okulda/college’da dil eğitimleri almaklarla geçti zamanım.
Sonra ben İspanya’da iyi bir teknik üniversitesinden lisans eğitimime başlamak üzere kabul alıp gittim. ( Mühendislik Fakültesi ) Fakat kişisel sebeplerden dolayı da, başka şeylerden dolayı da İspanya’yı sevemedim.
Şimdi Hollanda’da devam edeceğim lisans eğitimim için yola. Fakat başvuru süreleri, dönem başlangıçları kaçtı malum… bu yüzden o da önümüzde ki eylül’e sarktı.
25 yaşında tamamen lisanstan mezun olmuş olacağım. ( Mühendislik fakültesi )
Sizce 25 yaş geç mi ya da benim durumum için en azından nasıl yaklaşmalıyım bu duruma?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
geç değildir,
Yine hiç olmayan yerde bulunan ve kendini öven birisi daha
Ya ne diyorsun allah aşkına?
Sen ne diyorsun maşallah Dünyayı gezmişsin
Öyle oldu :( ne kadar doğru bilmiyorum. Pişmanım biraz zaman kaybettiğim için
Finansman sagliyorsan gec degil
Ispanyada bende yasadim neden sorun yasadiniz?
Ben 2 yıl Sydney’de yaşadıktan sonra taşındım İspanya’ya
Valencia Politeknik Üni’deydim. Kimya mühendisliği okuyordum ve mühendislik fakültesi kampüsü Alcoy veya Gandia’da.
Açıkçası Sydney’den sonra oraya gidince bir süre kendime gelememiştim. Yani böyle bir devasa ve gelişmiş bir şehirden, hiç gelişmemiş ve küçücük bir town’da yaşayamadım… mental olarak bana iyi gelmedi en azından.
İspanya’yı genel olarakta çok sevemedim bu arada ayrıca… yani ben daha çok bir Avustralya’nın, Hollanda’nın düzenine falan alışmışım. İspanya hem kuzey avrupa’ya göre bile çok gelişmemişti hemde çok pisti. Eğitimi de kötü bence. Ekonomi zaten diğer AB ülkelerine kıyasla yine kötü. Eğitim sonrası iş bulma işi yine kötü…
Her şeyi anlayınca, yolun başındayken ipi koparmak istedim. Hayatımda verdiğim en güzel karardı… tatil dışında asla gitmem oraya. Ha tatil için müthiş orası ayrı… ama düzenli bir hayat kurulur mu tartışılır.
Ben seviyordum ama dediginiz elestirilere katiliyorum
En sonunda donanımlı biri olacaksan geç değil.
Bence normaldir alış bu duruma
Inandigin yoldan yürü derim
Hayırlısi olsun ya
Yaşin bir onemi yok takılma buna bu kadar