İşinde kariyerinde vb. Alanlarda çok iyi olan ve öylesine kullanan bir insan görmedim genelde herkes günndelik sorunlar paylaşıyor ve aşırı saçma sorular paylaşıyor.
Öyle insanlar var mı?
Öyle insanlar var mı?
burada insanlar birbirini tanımıyor
o üst düzey dediğin insanlar emin ol buradaki insanlar gibi sen onları gördüğün tanıdığın için nasıl insan olduklarını görmüyorsun
buradaki insanlarında hepsi aynı değil
kaliteli kültürlü insan çok
Valla abi kimseyi bulamadım desem inanırmısın. Teknoloji üzerine 7 tane soeu sordum yapay zeka botlarından başkası ceval vermedi
herkesin ilgi alanı bir olacak diye bir şey yok
insanların hep burada takılacak diye kural yok
İlgi alanı teknoloji olan insan belkide ayda bir belkide haftada bir buraya geliyor
belkide takılmıyorum burada
senin soruna denk gelmemiştir
ayrıca burada genelde
akşam ilişkileriyle cinsel kategori soruları daha fazla olur
oda neden
insanlar bu konuları çevresine sormaktan çekinir
tanımadığı insanlara sorması daha mantıklı geliyor
Ee neyi tartışıyoruz
onlarda bahsettiğim kategorideki soruları sorabilir ama azdır
İnternet ve teknoloji katogorsine baktım kimseyi bulamadım
Ayda yılda bir geliyormu bilemem
ben doktorum bayadır da bu siteyi kullanıyorum
Ne doktorusunuz
dahiliye
Hocam o zaman tam bulmak istediğim kişisiniz ahhah
sıra numarası al da gel
13 gün sonraya çıktı hocam haahsha
Abi mesleğinden menunmusun
Çoğu doktorla konuştum memnun değiller siz menunmusunuz
ben memnunum memnun olmayanlar yokluk görmeyip aza tamah etmeyenler çoğu
Abla sıranı bekle
Kaynak yapma hahsha
Abi sana bir soru soracağım iyi bir mühendis mi (teknoloji anlamında) yoksa doktorluğumu seçerdin
maaş olarak doktorluk derim ha bazıları soğuk kanlı olamıyor ya da insanlara tahammülü yok bunlar mühendis olsun
Şuanda doktorların maaşı nedir peki
değişiyor 120 bin ila 300 arası. daha fazla alan da var.
Mesela ortalama 200 bin mi
150 diyelim.
Anladım kendime uygun mesleği seçmek istediğim için çok araştıma yaptım ama sağlam veri yok
Mesela doktorların paraları hemen hemen aynı
Ama iyi üniversitelerden çıkmış kendini iyi grliştirmiş mühendislerin paraları ne kadar bilemiyorum
bi arkadaşım var mesleğinde 6. senesinde endüstri mühendisi odtü bildiğim kadarıyla mezun 75000 alıyor
En sonunds yurt dışına gidicez hahsa
75 bin bence o meslek için az ben şu an 8-5 çalışıyorum 50 bin alıyorum
bakalım zamlar bi belli olsun
Yaşım 18
Şuanda her genç arkadaş gibi yks ye çalışıyorum ama ayrıyeten araba sanayinde de çalışıyorum. Aylık 50 bine
Birde; fizik, mateamtik, teknoloji alanlarına çok ilgi duyan birisiyim
Ve açıkçası teeknolojik bir bölüm okuyup hayata güzel projeler geçirmek istiyorum ama paralar beni korkutuyor
6 yıl o meslekte çalışıp 75 alması bana göre az yanlış asla anlamayın
Bende bilmiyorum bakalım abi 2 arkadaşım tıp okuyor ben seçmek istemiyorum ama parası yüksek ve belli bir standart diye insanları büyülüyor hahsha
tek yanlış anladığım 18 yaşında 50 bin maaş. iyiymiş
soğuk kanlı olman gerekiyor doktorlukta öncelikle
Aslında çok var görmüyormuşuz bundan 8 ay önce evde boş boş otoruyordum öyle bir ilan gördüm öyle öyle gittim çalıştım ve bu yaşta 50 bin almam bencede iyi ama ev kirası zart zurt derken bana 30 kalıyor
Abi ben seni ekliyorum şuanda sormak istediğim şeyler bitti.
Cevapladığın için teşekkür ederim 🙂
rica ederim.
Cevap
1Cevap
Öylesine ben kullanıyorum kardeşim işimde de iyiyim arkadaşlarım da var niyeyse burada öylesine sorulara cevap verip sataşmak hoşuma gidiyor
Kral özel değilse işinizi söyleyebilirmisin
İş Makinası operatörüyüm bir yandan da çiftlik var
Anladım ben teknoloji ile ilgilendiğim için sormak istedim bir bağlantı varsa kısa soru cevap yapalım diycektim
İşiniz rast gelsin🙂
Üniversite de elektronik ve otomasyon teknolojisi okudum yine de yardımcı olurum.
Eyw çok teşekkür ederim seninde
O zaman sizde olursunuz hocam
Okuduğunuz bölümün size fatdası oldumu değdi mi
Konu ne?
Konu şu insanlar meslek seçimini mi yanlış yapıyor çabalamıyor mu yoksa türkiye mi aşırı geride onu anlmaya çalışıyorum
İnsaanlar neden düzgün bir hayat kalitesine sahip değil bunu anlamaya çalışıyorum
Çoğu şey arz taleple alakalı. Aileden beklentiler, rahat yaşam kalitesi ve maaş seviyesi yüzünden çoğu genç üniversiteye gitmek zorundaymış gibi hissediyor ve gidiyor. Türkiye'de ki eğitim ise plansız olduğu için gereken bölümlere haddinden fazla öğrenci alınıyor.
Türkiye de yılda sadece örnek veriyorum özel veya kamu hepsi toplam iki bin kişi istihdam edilecekse beş bin kişi mezun oluyor. ee geriye kalan üc bin kişi ne olucak? Adam üniversiteye güvenip hayatı boyunca meslek öğrenmemiş ya risk alıp kendi işini kuracak ya da başka işte çalışacak. Sırf işsiz kalmamak için girdiği işte de sevmeden zorla istemeden yapacak. Mutsuz olacak.
O insanların sevmeyerek yaptığı işten kazandığı 3 kuruş parayı da devlet hükümet yetkilileri ve siyasetçilerin refahı için vergi hâlinde kesip temel ihtiyaçların az bir üstünde maaşla yaşamaya zorlayacak. Tüm durum bundan ibaret.
Evet doğru diyosunuzda gençlerin yapabileceği şeyler çok çok az bence
Şuanda ben 18 yaşındayım sanayide çalılıyorum aylık 50 bin alıyorum ama bunla ev araba alamam ki ya yurt dışına çıkıcaz ya burada aşırı bir çaba sarf edicez ya da üniverssitede çok iyi bölümler için çaba sarf edicez
Ne iş yapıyor sanayide?
Kaynakçıyım ben
Kendi işini kurabilirsin belli bir sermayen olmalı. Tarım aletleri üzerine özellikle römork ve su tankeri olur, mesela ben operatörüm kepçe çeşitli kepçe kovaları lazım oluyor onların imalatını yapabilirsin. Çok kazanmak istiyorsan cesaret etmen lazım
Mesela ben şu an maaşlı çalışanım maaşım seninkinden az bir şey fazla. Gidip Kendi makinami alıcam piyasaya giricem
Güzel hayırlısı olsun adına.
Abi ben teknolojiyi seviyorum bu icatlar nasıl oluştu atomik boyutunda neler var ve ne kadar daha geliştirebiliriz. Diye düşünüyorum kaynakçı üzerine bir kariyer çizsem bile o meslek hep içimde kalacak ben kalmasını istemiyorum.
Plc, kodlama , aurdino, elektrik motorları vb konularda bilgin var mı?
Evet hep sixin gibi boş insanlar var
Tamam (ne söylersen söyle gereksiz)
Tamam o zaman boş yapma
(Dedi nefes almayı bile soğru düzgün bilmeyen kız)
Pardon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?