Bu durumda bi usta mi çağırmalıyım yoksa kendim yapabilir miyim?

Alt komşularım çok fazla sigara içiyor ve içtikten sonra aspiratörü çalıştırıyorlar galiba, koku da olduğu gibi benim mutfağa geliyor, kendim içmiyorum çevremde de içen yok ve beni o kadar rahatsız ediyor ki anlatamam, eve bi giriyorum küllük gibi kokuyor, kimseye de gidip burada sigara içme diyemem, aspiratör bacasına takılan kokuyu engelleyen bacamatikler varmış onlardan aldım, aspiratör bacasının olduğu yere ulaşmak zor hem doğalgaz borusu var hem de o alan çok küçük çıkarsam bi daha takamam, aspiratöre takılı olan aşağıdaki yere takmayı düşünüyorum, orası bantla yapıştırmışlar, o bantları söküp boruyu çıkartıp borunun ucuna o bacamatiği yapıştıracağım, sonra da onların yaptığı gibi bantlayacağım, çıkarsam geri takamamaktan korkuyorum, kiracıyım bi de zarar verip daha fazla masraf çıkmasın istiyorum, YouTubedan videolar izledim ancak onlar bacaya takıyor ben gibi aspiratör içine değil, bu konudan anlayan var mı kolay bir şey mi yoksa sizce bi usta falan mı çağırmalıyım? Bunu aldım 180 liraya ustanın gelişi de minimum 600 700 dür herhalde
Bu durumda bi usta mi çağırmalıyım yoksa kendim yapabilir miyim?