Kadının erkek için yaratılmış gibi onun sınavı olması bile başlı başına aşağılayıcı değil mi?
Tek ben mi böyle algiliyorum
Kadının erkek için yaratılmış gibi onun sınavı olması bile başlı başına aşağılayıcı değil mi?
Tek ben mi böyle algiliyorum
Erkek de kadın için yaratıldı ona bakılırsa fndjdjfj
Ben zevk almicam kocayı istemem jdjdj
Dinde erkek çalışıp karısına bakmak zorunda
kadın çalışsa bile parasını paylaşmak zorunda değil kendi cebinde kalır
Hatta kadın doğurduğu çocuğu emzirmek zorunda bile değil ( tabii vicdanen yapın yine jdjdj ) anne bunu reddettiğinde babanın süt anne vs ne gerekiyorsa bulması gerek
Mesela şu dindeki 4 eş mevzusu ilk eşi kabul ederse oluyor onun rızası yoksa yasak
Hatta evlenirken imam nikahında kadın sadece benimle evli olman sartiyla kabul ediyorum derse o adamın başka eş talep etme hakkı yok
Tesettür için çok bir şey diyemicem ben tesettürlü olmayı rahat buluyorum
birilerinin benim bedenime bakıp mutlu olmasını istemem djdjdj erkekleri mutlu etmek istemem fjfjjf
Ki erkeklerde o baktıkları gözün hesabını verecek gerçek imanlı ve gerçek ahlaklı erkek zaten çırılçıplak kadına bile bakmaz
Erkek mi kadın için yaratıldı?
Kuranda ademin kaburga kemiğinden esi yaratıldı diyor. Erkek Allaha kul olmak için, kadin ise Erkek yalnız kalmasın diye yaratıldı. Fark var
Dediğim gibi kimse artık bu şekilde yaşamıyor
Ama dinde kadın rahat
Erkek fiziksel maddi her zorluğa katlanır
Kadın bunların hiçbirini yapmak zorunda değil
Ama erkek yapmak zorunda
Bence erkekler daha köle jdjdjdjdj
Valla cinsel bi süs hayvanı gibi muamele görmektense öyle olmayı yeğlerdim
Öyle ol o zaman müslüman olmak zorunda değilsin
Kimse seni bir şeye zorlamıyor
Niye bu kadar takıldın ki
Ben mesela kadının hem dışarı işinde yorulup hem de hamile kalıp doğurup besleyip minicikken bakıcı eline atıp tekrar işe gidip para kazanmasına özgürlük olarak bakamıyorum
Kapitalist sistemin dayatması tamamen
Kapitalist sistem kadın çalışıp cebine ayrı para soksun ister
Çünkü kolay kolay erkekler her yeni çıkan aleti almak istemezler
Sürekli eşya yenilemek istemezler daha düz yaratıklar
Ama kadın kapitalist sistemdeki para akışını çok daha rahat ve hızlı sağlar
Valla anne olmak bence de üstün ama kadının doğurduğu çocuk bile erkeğe ait
Bence kadınların sadece zorlukların ve ahlakın sadece kendilerini kapsadığını düşünmesi çok garip. Etrafta gayrimüslim olan erkeklere bakarak ne kolay erkeklere dedikleri için böyle düşünüyorsunuz çünkü müslüman bir erkeğin yaşantısı şu an günümüzde ki algıdan çok farklı ve ben açıkçası beni kısıtlayan bir şey olarak görmüyorum tesettürü.
Ben komple yaratılış olarak aşağılayıcı görüyorum
Kadının erkeğin sınavı olması bile başlı başına aşağılayıcı geliyor
Niye nefis sadece erkekte mi var? Din kadının fıtratını yok saymıyor ki. Erkeğin fıtratınıda yok saymıyor. ahlak sorunu sadece erkeklerde ne var yani? Sapıklık erkeklere dair bir şey mi yani? Kadınlar çok mu temiz? Bence cinsiyet yarışına sokuyoruz iki tarafı. Doğruya doğru eğriye eğri demeyi kabullenmek lazım
Ne alaka ya
Kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmis olması bile bütün olayı açıklıyor. Ayet var kuranda insanlara; kadınlar mallar cazip gösterildi diye.
Kadın erkeğe cazip gösterilmiş ona yalnız kalmasın diye verilmiş. Sınav olarakta erkeğe gozukmuceksin bedenini kirletmeyeceksin denmiş. Tesettüre bakınca hersey yine erkek otoritesine çıkıyor.
Ya bu ayrı bir komik bu arada 😅 yani şimdi bu görüş bir başka yorumda evrimi savunmayada kalkabilir maymundan geldiğine inanıyor ve aşağılanmış hissetmiyor ama biz insanı bir balçıktan yarattık ayetini hakaret algılıyor. Kuran'da mana ve anlam yönünü anlamadan dümdüz meal ile okursanız böyle olur. Ha şimdi diyeceksiniz ki niye herkesin anlayacağı dilde değil madem kuran yeter deniyorsa onunda sebebi çok basit 1400 yıl kadar öncesinde kullanılan arapça dili ve manasında aynı şeyi beklemek ve yorumlamak da etimolojiyi biraz bilen biri dahi bunu kavrar.
Yok bunların hiçbirini demicem ama kadına biraz da sınav olarak 2. sinif olmak verilmiş
Öyle görünüyor yani
Bana tesettüre girdikten sonra daha çok özgür olduğum hissi geldi açıkçası hiç pişman olmadım. Kaldı ki etrafımda dinini gerçekten yaşayan hiçbir erkeğin kadına yaklaşımı dediğiniz gibi değil ve din kadina üstünlük vermiştir pek çok konuda. Başka hiçbir din ve ideoloji de bunu göremezsiniz.
Din zaten silsileler halinde indirilen tüm dinlerin toplami. Ademle havadan beri 3 aşağı 5 yukarı kurallar aynı. Kadına yüklenen en önemli misin namusu koruma ve bu da tesettür üzerinden oluyor. Erkeğinki ise daha üstün şeyler.
Neden erkeğe zina haram değil mi? Erkekte kadının yaptığı her hangi bir şeyi yapması halinde aynı şekilde günaha giriyor
Bence erkeğin günahı kadını kirletmek oluyor. Islam budur
Çok tuhaf bir cahiliye düşüncesi açıkçası
Hiç sanmiyorum.
Erkekler bin bir türlü donanım ile bezenmişken kadından beklenti erkek görünce kaçması. Tanrı böyle yaratmış, niye böyle yaratmış. Benim sorunum bu.
Siz kendi bedeninizle barışık değilsiniz bence biraz sorun burada başlıyor
Kıymetli şeyler gizlenir. İslamiyet kadını değer verdiği için onun erkeklerin hevesinin oyuncağı olmaktan korunmak amacıyla örtülmesini ister. Kadın erkek erkek kadın için yaratılmıştır.
Kıymetli olmak aşağılayıcı yahu zaten
Elmas kıymetli ama alınıp satılır
Bazı kıymetli mallar alınır satılır doğru.
Ama kadın mal değildir. Kalp de çok kıymetli şeydir ama kesinlikle satılmaz.
Cevap
5Cevap
İyi de tesettür ilk önce erkeklere indi. Sadece kadınlara değil. Ama biz kadınları güçsüz olarak gördükleri için bizim üstümüze oynuyorlar bizim üstümüzden namus bekçisi kesiliyorlar.
Erkeğin tesettürü de kadının bedeni kirlenmesin diye
Başka bir erkeğin karısı
Başka bir babanın kızına bakma diye
Kuranda başörtüsü yoktur. Elbisenizi uzatın ve göğsünüzü örtün der. Ne yazık ki yıllardır islam alemi bu kültürleşmiş din algısını yıkamadılar.
Tam olarak neyin kültüründen bahsediyorsunuz? Bir insan İslamı kabul ettiyse buna sadece kültürel bir tercih gözüyle bakmaz. İnanmayan bir insan kalkıp Arabın dini diyerek otekileştiren ve içindeki manayı göremeyen biri inanmadığı halde inanan insanlara yol gösteren biri gibi davranması trajikomik maalesef.
Kuran'da yazmayan şeyler Allah'ın deliline ters mi düşünüyor yani sizce? İslam'ın şartı peygambere de inanmaktan geçmiyor mu? Şimdi Kur'an'ı Kerim'de övülen meyveler var ama adı gecmeyen binlerce bitki var biz şimdi bunların doğruluğunu elimizin tersi ile itmelimiyiz yani? Tesettür için en güzel örnekleri Sehabe hanımlardan çok açık bir şekilde gördük zaten. Bunu kuranı Kerim'de aramaz manasız değil mi sizce?
Kuranda yazmayan tüm haramlar tüm kısıltlamalar Allahın deliline ters düşüp şirk koşturuyor evet. Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra yazılmış hadislerin kaynak olarak görmek Kurana hakarettir. Kuran kendi içinde her şeyi açıkladık, size kuran yetmez mi ondan başka hakem mi arıyorsunuz der. Adı geçmeyen binlerce bitkinin olması ne anlama geliyor sence ben onu anlamadım. Meyve övülmüş tamam git ye peki övülmemiş meyveleri övülmemiş diye yemeyecek misin? Kuranda yenmesi yasak olan 4 şey haricinde her şey helaldir. Tercihen yersin yemezsin ama Kuranda yazmayan bir harama haram dersen Allaha şirk koşmuş olursun.
Senin beynin algılamadığı için öyle. Tam tersi yüceltir.
Tam tersi ihtiyar insanların beyni çalışmıyor
Az önce sizin yaslarinizdaki teyze de aynı şeyi dedi. Ama gençler biliyor görüyor
Kuran'da açık açık biz erkeği kadından üstün yarattık diyor. Ne beklersin ki
Ilimlastirmaya çalışmaları ve hala ısrarla çok değer veriyoruz demelerine patlasın
Mealler o şekildedir kadınlar 2. sınıf insandır. Kuranda böyle bir ayrım yoktur. Hadisler mezhepler kadınları aşşağılamaktan başka bir iş yapmazken kuranda kadın ile erkek aynı seviyededir. Erkeklerin üstün olduğu meziyetler, kadınlarınüstün olduğu meziyetler vardır ve eş olduklarında birbirlerini tamamlarlar.
"Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar..." Nisa suresi 34. Ayet
Başka sorun var mı
Kuranda yoktur mealde var diyor. Mealler zaten Kur'an çevirisi
[4:34] Erkekler kadınlardan sorumlu tutulmaktadır,** TANRI onları belirli niteliklerle donatmış ve onları eve ekmek getiren kimseler yapmıştır. Doğru kadınlar, TANRI’nın buyruğu olduğu için bu düzenlemeyi canı gönülden kabul edecek ve kocalarına yokluklarında da hürmet edeceklerdir. Eğer kadınlardan asilik görürseniz önce onlarla konuşun, sonra onları yatakta terk etmek (gibi negatif teşviklere başvurabilirsiniz), sonra (son bir çare olarak) onlara vurabilirsiniz. Eğer size itaat ederlerse onlara karşı sınırı aşmanıza izin verilmemiştir. TANRI Yüceler Yücesidir, En Büyüktür.
Bendeki çeviri budur. Bir ayetle değil tüm kadın erkek ayetlerine bakılmalıdır en basitinde evlilik için kadına mehir verilmesi. Erkeğin böyle bir güvencesi yoktur bu kadının erkekten üstün olduğu anlamına mı gelir ayrıca günümüz koşullarında her kadın aynı diyemem ama sizleriç içgüdüsel olarak güçlü, paralı erkekleri tercih etme eğilimindesiniz ne kadar güvenilir olsun sadık olsun denilsede. Bu anormal değil evrimin silemediği noktalardan birisidir. Kadın erkeğinin kendisinden ve diğer erkeklerden her anlamda güçlü olmasını isterki üremek için en iyi erkeği seçebilsin genel olarak bu canlılarda böyledir.
Cevap vermek ila uğraşamayacağım. Her şey açıkça ortada nasıl olsa.
Açık gezerken aşağılama yok kapanınca mi asagilama var 😂😂
Kadının komple erkeğe cazip gelen bir şey olarak yaratılması aşağılayıcı
😂 feminist kafası ile gittiğin için öyle geliyor 😂 kalın kafsna girer mi bilmem ama erkek evlendiği zaman herşeyi eşi ve çocukları için yapar oranı buranın açarsan sonra erkeğe cazip bir şey dersin hacı ben ne deyim sana. 😂 Sen hiç kış günü şort giyen erkek gördün mü 🤪
İşte keşke giymeselerdi çünkü erkeğe güzel gözükmek istemek bile asagilyici
Ahaha 😂 ağa sen feminiat kafadan kurtul kimse kimseyi asagilamiyir her şey karşılıklı çık bu bataklıktan
başörtü saçmalığın dibi
Tek problem bu mu
Bütün problemlerin ana kaynağı bu
Çok yüzeysel bir durum. Problem daha derinde.
Cddemmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?