1 yılTeknik olarak ölüm sonrası canlının beyni ve bilinci duracağı için ne olacağını tam anlamıyla kanıt olarak sunmak zor, fakat yüksek ihtimalle tamamen farklı bir bilinçte ve geçmişle ilgili hiçbir bilgin olmadan belki Dünya'da; belki de evrenin bambaşka bir yerinde yaşam varsa orada yeni bir canlı olma olasılığı bence yüksek...
Çünkü insan aslında çok minimal düzeylerde sinirsel iletimi düşük elektrik ile kullanan, temeli yapay zekaya çok benzer ancak birçok modelin içiçe geçtiği şekilde evrimleşmiş bir bilince sahip. Bu nöroaktiviteler sona erdiği zaman ise bilincin hiç farkında bile olmadan bambaşka bir canlıda devam etmesi aslında devasa yapay zeka sistemine sahip bir oyunda karakterlerin oyunda kaybedeceği veya oyundan çıkacağı vakit ilgili verileri silinir ve bence canlılık böyle bir şey.
11 Yorumla- 1 yıl
Fakat tarih boyunca ölüm konusunda insan beyni doğası gereği bir garanti sonuç veya kendi benliğini koruyacak, tamamen net nedensellikler aranmıştır fakat sırf insan beyni bu şekilde düşünmeye programlı diye gerçek bu olacak denemez
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılPeygamber efendimiz, ölen kişi için şöyle dua ederdi, "Allahım onun kabrini cennet bahçelerinden bir bahçeye çevir"
Ölürsem benim kabrimin de bir cennet bahçesine dönüşmesini diliyorum, ve sonunda da cennette olmayı.
Öldükten sonraki hayat ile ilgili bilgiler yalnızca Allah ve peygamberinin bildirdiği kadarıyla bilinebilir. Zannetmek veya bence şöyle olur demek ile olmaz. Allah Kuranda ölümden sonra kabir hayatının olacağını ve sonra Sur'a üflenilecegini ve kıyametin kopacağını, sonra tekrar Sur'a üflenip insanların tekrar dirileceklerini ve hesaba çekildikten sonra da layık olacagi yere gönderileceğini açıkça belirtiyor.
Peygamber efendimiz de ölen kişinin kabirde sorgu edileceğini ve sonrasinda dünyada yaşadığı hayat ve inancına göre kabrinin ya bir cennet bahçesine veyahut da bir cehennem çukuruna dönüşeceğini ifade etmiş, Kuranda geçen hususlara ek olarak bazı beyanlarda bulunmuştur.
Ölümden sonraki hayat rüya gibi değil, aksine tam da şu an yaşadığımız hayat gibi gerçek olacaktır
20 Yorumla
- Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılMünker ve Nekir gelir sorgu melekleri, Rabbin kim, dinin ne, peygamberin kim diye soracaklar bunlardan geçersen namazlarına bakacaklar eğer namazların tamam ise cennet ten bir pencere açılacak ve kıyamete kadar cenneti izleyeceksin, eğer namaz yoksa cehennemden bir pencere açılacak ve oradaki azapları izleyeceksin.
029 Yorumla
Soran1 yılNiye izleyelim ki cennet ve cehennem varsa eğer içine girmeyecek miyiz hem cennet ve cehennemin kapıları şu an kapalı kıyamette açılacak ölenler de kabirde
- 1 yıl
Hadisi şerifte ne diyor Peygamber efendimiz, kabir ya cennet bahçesinden bir bahçe ya da cehennem çukurundan bir çukur dur, nasıl yaşarsan öyle ölürsün, nasıl ölürsen öyle dirilirsin, sen müslümanım diyorsun ama hiç bir şeyden haberin yok gibi
Soran1 yılDaha kaç tane düşüncemi duydun da bu tanıyı koydun haberim neden olmasın oturup senle sohbet mi ettik bu konu hakkında da benimle ilgili böyle diyorsun neyse senle de olmaz saçma düşünüyorsun
- 1 yıl
Asıl sorgu zaten kıysmet başladığında olacak, kaç milyar insan varsa hepsi toplanacak mahşer meydanında, herkes çırılçıplak olacak ve güneş bir arşın yaklaşacak, aile validemiz peygamberimize, o zaman bizi görecekler çıplak olduğumuz diye sorunca Peygamber efendimiz korkma ya Aişe o zaman kimsenin kimseyi görmeye hali kalmayacak herkes kendi hali ile endişe edip kimseye görmeyecek demiştir
- 1 yıl
Görürsün saçmalığı o zaman
Soran1 yılSenin bu düşüncelerine saçma demiyorum benimle yani tanımadığın bir insan hakkında böyle konuştuğun şeylere saçma dedim ve kendi düşüncemi fe yazdım güncellemeye
- 1 yıl
Sen kıyamet ve ahiret diye bir kitap var al ve oku, burdan yazmayla olmaz bu işler, okuyunca aklında daha güzel kalır burada her türden insan var o yüzden okuman en iyisi
Soran1 yılOkudum teşekkürler 😊 incil ve diğer kitaplara bakıyorum bu sefer
- 1 yıl
Evet namaz sadece dimi. ben namaz kilmiyorum ama mesela elimden geldiğince sokak hayvanlarina yemek verip mama verip yakalayabildiklerimi veterinere göturuyorum ama namaz kılmadim diye cehenneme gidicem yani? Bunu Allah bilir namaz kılıp 1 lokma sokak hayvanlarina vermeyi düşünmeyen mi gider yoksa kılmayıp onlara bakan mi gider gorecez
- 1 yıl
@DwinchesteR istediğin kadar hayvana bak istersen sabahtan akşama kadar yemek dağıt hayvanlara ama namaz yoksa işin harap, kıysmete kalkınca herkes yaptığı en küçük iyiliğin de, kötülüğün de hesabını verecek , kimsenin hakkı kimsede kalmayacak, öyle hayvan bakıyorum deyip sıyrılabileceğinizi mi sanıyorsunuz ç, ya siz hiç mi hayatınız da sohbet dinlemediniz, bu kadar mı boş sunuz
- 1 yıl
Tefsir oku, Kuranın Türkçesini okuma, ayrıca diğer kitapları insanlar yazdı onlarda okunacak bir şey yok bokuna vakit harcama onlar için
- 1 yıl
Sen sana aç susus bir halde bana yemek ver diye bakan hayvana bir şey verme namaz kılıp kurtulacağını düşünmeye devam et, tek ibadet namaz kılmak değil hayvanlara bakmakda ibadetlerin en güzeli
- 1 yıl
İnsta videon güzelde herşeyi soruyor güzel Allah'ım sana sormayacak mi benim yarattığım canlıya baktın mi? Karnını doyurdun mu? Sana şunu söyleyeyim benim komşum var Kur'an okur namaz kılar ama benim sokakta kapi önünde karnını doyurdugum hayvana bunlara burada yemek verme kirleniyor der ama sorsan müslüman namazında puahhahahahaha djdjdjdjjdd
- 1 yıl
@DwinchesteR ne kadar cahilsin ya
- 1 yıl
Senin komşun beni ilgilendirmez
- 1 yıl
Himm dicegin bu mu? bence sen yobaz ve cahilsin
- 1 yıl
İlgilendirmez aynen sende o kafadasin namaz kilmaya devam et
- 1 yıl
@DwinchesteR değil Türkiye’de dünyadaki bütün hayvanları doyursan namazın yoksa cehennemliksin, gerçi Allah sizi huzuruna kabul etmiyor yoksa neden kılmayasınız demi, Allhın senin kıldığın namaza ihtiyacı mı var sanki, yazık şu beyninize
- 1 yıl
Allah'ın benim kıldığım namaza ihtiyaci yok ben ona kulluğumu onun yarattigi canlara iyi bakarak gösteriyorum zaten namaz kilmanin da sakıncası yok kendime faydam var küçük beyin
- 1 yıl
@DwinchesteR www.instagram.com/.../?igsh=YWtwNnJoZWpvd3N3
- 1 yıl
Keşke kas yapacağına biraz beyin yapsaydın
- 1 yıl
@DwinchesteR www.instagram.com/.../?igsh=MXg3aHF3OTZiYm53
- 1 yıl
@DwinchesteR www.instagram.com/.../?igsh=YTlqcGN5OTliNjBt
- 1 yıl
@DwinchesteR www.instagram.com/.../?igsh=MTJ6aDFnNndmbDFjcQ== Bunu mutlaka dinle bak
- 1 yıl
Bossun
- 1 yıl
@DwinchesteR kimin boş olduğu belli, kas var ama beyin yok 😅😅
- 1 yıl
Kardeşim namazını da kılıp insanlara da faydalı olabilirseniz ne güzel olur, innessalate Alel müminine kitaben mevguta diye geçer Kuran'da yani namaz mü'minlerin üzerine artık yazılmıştır.
3-5 nöbeti askerde nasıl yazılmışss yapmak zorunda isek bu da onun gibi. Tabii bu namazın bir karşılığı olarak insan daha iyi daha merhametli biri olmuyorsa bu namazda sıkıntı ve eksiklik olabilir. Hz. Ali diyor ki insanlara faydalı olmayanı ölülerden say gitsin. Hem ibadetlerimizi düzgün şekidle yapıp hemde canlılara insanlara faydalı olabilirsek ne âlâ ne güzel olur. Ama ikisinden birisi dersek kâinâtı yaratıp zaten her canlının rızkını taksim edip bizi imtihan olarak yeryüzüne gönderen ve bizden bazı sözler alıp emirler yükleyen cenabı hakkın üzerimizdeki hakkı herşeyden önce gelir - 1 yıl
@DwinchesteR https://www.facebook.com/share/v/15hWHJXB1Z/?
Gizli Üye(25-29)1 yılMüslümanım elhamdülillah ama benim hayal ettiğim sey daha bi farklı. Tüm allaha inanan ve iyilik yapmak için çabalayan insanlar cennete gideceğini düsünüyorum ben. Sonuçta allah merhametli ve bizi koruyor. Cehenneme inanıyorum ama oraya gidecek kişilerinde gerçekten bilerek pişman olmayarak kötülük yapıp zarar veren insanlar olur. Herkesin cenneti bence farklı olur. Herkes sevdikleriyle önem verdikleri kişilerle beraber olucak. Ya mesela şu an hareket edince yoruluyoruz acıkıyoruz falan bence öyle şeyler olmayacak. Hep tok mutlu pozitif bi sekilde hayal ediyorum. Mesela Şu an üzülüyoruz dert ediyoruz çok duşünüp stres oluyoruz onlar olmayacak bence. Para, kıyafet, yemek derdi is derdi hiç biri olmayacak. Aslında düsününce biraz korkutucu geliyor bana sonsuzluğu düşünmek Şu an benim aklımın gücü yetmiyor bilene ama bence özlemlerin biten büyük kavuşmalar olucak
01 Yorumla- 1 yıl
O gün hasret günü olacak bazıları için iş bitirilmiş ve kimseye zulmedilmeyecek. Zalimler kâfirler için tam bir hasret günü olacak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Diğer konusunda 93,4b cevap paylaştı.
u 1 yılcennet cehennem
01 Yorumla
Soran1 yılBen kendi düşüncelerimi yazayım hani biz uykudayken yarı ölüyüz ve rüya görürüz bence ölünce de böyle rüyalar göreceğiz veya kalbimizle inandığımız şeyleri o an rüya olarak görürüz
1 yılÖlünce bir kabir hayatımız olur, kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe veya cehennem çukurlarından bir çukur olur. Herkes ölürken gideceği makamı gösterilir kişi ya cennetlik ya cehennemlik olacağını görür. Uzun bir kabir sorgusu ve hayatı ardından İsrafil a. s. Yasin suresinde " ve nufiha fis-sur" geçtiği üzere sura ilk defa üfler. Dünya heryer dümdüz olur ne bir dağ ne bir çukur kalır. Sonra 2. Defa üfler. Herkes kabrinden dirilir, bir daha sura üfler "fe iza cemiulledeyna muhdarun" hepsi huzurda toplanır.
Gizliyi, ğaybı ve görüneni herşeyi bilenin huzuruna adaletle sonuçlanmak üzere amellerimiz hassas terazi üzerine sunulur
14 Yorumla- 1 yıl
İnsanlar hesabını görmek için beklerken korku endişe içinde herkes terler nitekim bu insanları ciddi manada rahatsız edecek noktaya getirir olacak ki insanlar artık hesabımız görülsün cehenneme gideceksek gidelim derler
Oysa hayvanlar bu dünyada biri diğerine zulmetti ise o tarafta Allah yaratır hepsi birbirinden hatta "boynuzlu olandan boynuzsuz olan hakkını alınca" Allah hepsini helak eder Toprak olup giderler. Halbuki insan keşke bende onlar gibi Toprak olup gitseydim der bu durum Nebe suresinin son ayeti ile sabittir. Çünkü Toprak olup gitmek cehennemden hafiftir - 1 yıl
Ne güzel yazmışsın helal olsun👍maşallah
- 1 yıl
@Anlamadımgitti41 teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılÖldük mü
Önce ağlayıp sızlarlar, helva kavururlar
Sela verdirirler, yasin okuturlar
Yıkayıp pamuk yıkarlar, namazı kılınır
Gömerler, akşamına konu komşu acaba lahmacun dağıtılır mı diye gelir, karnını doyuran kalkıp gider
Sonra ailesi mal mülk paylaşımına başlar20 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
1 yılRüya gibi bir şey olacak kimse bizi duymayacak ama biz onları bizim hakkımızda söylenen iyi ya da kötü olan her şeyi duyacağız kimi zaman bu istemediğimiz bir şey olacak tuaf cidden
00 Yorumla Böyle bir dünyanın şans eseri oluşmadığnı anlamamız için illa ALLAHı (tanrıyı) görmemize gerek yok biyoloji dersi gören biri bile bilir. Kesinlikle iyilik ve kötülük var ondan da eminiz peki bunun bir karsilogi var mi evet bence var hatta eminim koca bir evren sırf 100 yıl ömrlü bir insan için tasarlanmamıştır ruhsal alemde var
00 YorumlaKanka yalnız sen uykudayken yarı ölü değil aslında 2 katı daha fazla canlısın. Beynin daha fazla aktif. Yani uykudayken uyanık halinden daha canlısın ;)
00 Yorumla
1 yılİki seçenek var gibi görünüyor. Ya cehennem sonrası cennet ya da ne yaşadıysan burada yaşadın ve ölümden sonra bir hiç oldun.
06 Yorumla
Soran1 yılBen kendi düşüncelerimi yazayım hani biz uykudayken yarı ölüyüz ve rüya görürüz bence ölünce de böyle rüyalar göreceğiz veya kalbimizle inandığımız şeyleri o an rüya olarak görürüz
- 1 yıl
Zannetmiyorum. Bebekken öldün diyelim neyin rüyasını göreceksin
Soran1 yılBebekler de görür rüya
- 1 yıl
Ya bebek neyin bilincinde de neyin rüyasını görecek arkadaşım
Soran1 yılGidip araştır
- 1 yıl
Araştırmaya kapalı bir konu bu benim nezdimde. İyi geceler.
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılMüslümanız ahirete inaniyoruz ama ruhlar nereye gidiyor bilmiyorum öldükten sonra direkt hangi aşamalardan geçiyor bunu da gerçekten gitmeden bilemeyiz
00 Yorumla
1 yılİnançlı insanların düşünceleri stabildir herzaman
Kabir hayatı ahiret hayatı ve kıyameti bekleme sonra cennet cehennem00 Yorumla- Diğer konusunda 13,2b cevap paylaştı.
1 yılOnu bende hep merak etmisimdir iki sansim olsa bir gidip bakip gelesim var bir yerdende diyorumki fazla merak iyi degildir
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBilmiyorum, teistler haklıysa sorgu sonrası hesap, ateistler haklıysa film bitiyor, deistler haklıysa bakacaz artık😂
00 Yorumla Herşeyin bir cezası var milyonlarca insan içinde bu konuyu düşünüyorsan zaten ölmüşsün
03 Yorumla
Soran1 yılNe alaka 🙄 yaradan boşuna beyin ve akıl vermedi dimi? Sorgulamayacaksak o aklın ne anlamı var
Soran1 yılAbicim bı en iyisi git işine mantıklı değilsin mantıklı sohbetler etmek bilgi alıp vermek istiyorum senin bu düşüncelerin ile olmaz
bence doğmadan önce neysek o olcaz yok oluruz yani
03 Yorumla
Soran1 yılDoğmadan önce yoktuk sonradan küçük bir kandan oluştuk
Soran1 yılHayır niye ki yok olmak daha mantıklı geliyor bu iki seçeneğe göre ama her şey bir amac için yaratılir
Eger gercekten merak ediyosan hadisi serif aticam direk bu vuku bulacak
00 YorumlaÖlümün sahibi tam hükümranlık elinde olan Tanrıya döndürülürsün, o dilediği zaman seni diriltir
00 YorumlaDiğer konusunda 312 cevap paylaştı. Sana tavsiyem ne merak et , ne öğren :unut o konuyu :))
00 Yorumla
1 yılBunu babamın vefatından sonra çok düşündüm hiçbir cevap bulamadım
01 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılBu güzelliğe yazik olur, karıncalar ciyankar bayram eder
00 Yorumla
1 yılGaranti olarak olacak tek şey toprağın altında olacağın 😄
02 Yorumla- 1 yıl
O garanti degilki? Ölüp toprağın altına gitmeyen milyonlarca insan var , denizde boğulan , yakılan , asit vs vs vs
- 1 yıl
Ben normalini söyledim uç örneklere gerek yokk
Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı. Ölüme yaklaştım kaç defa. O an yapilmasi gerekeni dusundum. Umrunda olmadi ölmek
08 Yorumla- 1 yıl
Neden değil umrunuzda
- 1 yıl
Kaza yaptım mesela yine gülüyorum jajaja
https://www.instagram.com/share/reel/_yEaCtEFP - 1 yıl
Şu kadar umursamasaydim bn de de tam tersi ölüm korkusu var anksiyete var yüksek yerlere çıkmam hizli araçlara binmem adremalin tarzı şeyler yapamam paraşüt felan hak getire uçak korkum var vs vs hjgl
- 1 yıl
@Kirginimcokk0 ölüden farkın yok
- 1 yıl
Sağol ya ne güzel moral versin
- 1 yıl
@Kirginimcokk0 moralciye benzer halim mi var. Gömerim Ben yakin da zaten bir ayağın jajajaja
- 1 yıl
Hayırlısı beee
Gizli Üye(36-45)1 yılAnne karnındaki bebek oradaki ortama göre ölüyor fakat burada doğuyor. Dünyada onun burada ölüp başka bilmediğimiz yerde doğacagiz
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılBeyaz bir ışık. Muhtemelen alev kırmızısına evrilecek sjsj
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGünahkarsan ve bu dünyada günahlarına keffaret olacak belalar başına gelmeden öldüysan ayvayı yedin.
00 Yorumla
1 yılHiçbir şey yok, doğmadan önce neysen öldükten sonrada aynı hiçlik
02 Yorumla
Soran1 yılNeden? Doğmadan önce yoktuk sonradan küçük bir kandan oluştuk
- 1 yıl
Tm işte yoktun ölünce de yok olacaksın, doğanın ve toprağın verimliliğini sağlayan bakteriyer organizmalarız
İnsanlar bu soruya asla bi yanit bulamayacak
10 Yorumla
1 yılOnu bunu boş ver de bu kız kim ya baya iyiymiş
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBen ahirete inanıyorum
00 Yorumla Kabir azabı var.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılToprakta bi fosil olucaz ne beklion
00 Yorumla Kişisine göre değişir
00 Yorumla
1 yılCehennem zebanileriyle vs atacağız
00 Yorumla
1 yılDüşüncelerini olgunlaştır lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılresimdeki gibi huriler vaad ediliyor gidince görücez artık
00 Yorumla
1 yılsorgu sırat sınav felan var
02 Yorumla- 1 yıl
Gizli Üye(36-45)1 yılPamuk tıkıyorlar ve çürüyorsun
00 Yorumla
1 yılBen Müslümanım o yüzden ahirete inanıyorum
10 YorumlaBunu ölen birine sorsan 😃
00 YorumlaÖlümden sonra hayat var sonsuz ebedi ahiret hayatı
00 Yorumla
1 yılHiç bsiey
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılher şey olur
00 Yorumla
1 yılHam petrol olur
00 Yorumlahiçlik olur
00 YorumlaDiğer konusunda 394 cevap paylaştı. Yok oluş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılReenkarnasyon
05 Yorumla
Soran1 yılO nedir tam olarak açıklar mısınız
- 1 yıl
Tekrar doğumak farklı bedende
Soran1 yılZannetmiyorum
Cevap sahibi1 yılYa da insan yok olduktan sonra 1 hücre olarak kalır ve hiçlikte kaybolur
Hatta belki atomlar bile olabilir bu
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok farklı düşünceler var
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYazdım kesmis tekrar yazmicam. Ama aslolan ruhun hayata devam etmesi yok olmak yok maalesef
hic bisey
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat