Sizce bu aşk mı hoşlantı mı?

Bir adam var, 2.5 aydır tanışıyoruz iş yerinden. Birlikte olmamız imkansız. "Seni görünce mutlu oluyorum ben" demişti. "Sürekli seni düşünüyorum, sana nasıl yardım edebiliriz diye" dedi, bir keresinde. Sürekli güzelliğime ve başka şeylere iltifat ediyordu laf arasında. "Hep odada oturma, biraz çık güzelliğini görsünler" demişti. Bir gün galerimde fotoğraflarıma bakmak istedi , "ben de kötü bir fotoğraf yoktur umarım" diyince, "senin kötü bir fotoğrafın olur mu hiç, mümkün mü öyle bir şey, çok güzelsin" demişti. Arada sırada beni evime ya da gideceğim yere bırakıyordu. Bana 2 bin TL para da göndermişti, yardım etmek için demişti. Hava soğuk olduğunda kalın giyinmemi söylüyordu, üşümeyeyim diye soğuk olmamasına rağmen ısıtıcıyı açmıştı. Bir yere gittiğimde falan dikkatli olmamı söylüyordu. Benimle konuşurken gülümsüyordu. Benimle ilgili şeyleri unutmuyordu. İçten içe görüştüğüm kişiyi kıskandığını da hissediyordum, onunla ilgili olumsuz şeyler söylüyordu. Bana sevdiğim şeyleri yapmama yardım edeceğini söylemişti. Yurt dışına taşınacağım. "Mutlu olmak için uzağa gitmeye gerek yok, mesela burada dört duvar arasında da mutluyuz" demişti. İkinci bir planım olsun diye "burada da sınava gir, sınavın ücretini ben veririm" dedi. O zamanlar bana karşı duyguları olduğunu bilmiyordum. Yaptığım hataları bile herkes aptallığım yüzünden yaptığımı söylese o bunları olumlu özelliklerime bağlıyordu. Masum ve temiz olduğum için bunların başıma geldiği söylüyordu. Bir gün beni öptü ve duygularını itiraf etti. O gün reddettim, reddetmek zorundaydım. "Tek taraflı mıydı" diye sordu. Ona olan duygularımı merak etti. Hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Bana araba sürmeyi de öğretiyor. Bir ihtiyacın var mı diye soruyor hep. Bana ilgi alanım olan işler araştıracağını da söyledi. İstediğim bir şeyi almak istiyormuş benim için. Yurt dışına gitmemle ilgili sorular soruyor, dil sınavına çalışıyor musun diyor. Ben de pek çalışmıyorum diyince "kafan mı karışık" diyor. Gidersem benim geleceğim için iyi olacağını söylüyor. Beni düşünüyor musun diye soruyor, kendisi beni düşünüyormuş günlerdir. Sizce bu aşk mı hoşlantı mı?

Sizce bu aşk mı hoşlantı mı?