En buyuk hayalim yurtdisinda egitim amaciyla yurt disina gitmekti. Universitede 2.18 ortalamayi sirf erasmusu kazanabilmek icin kaldigim 8 dersi vererek 2.75 yaptim, ingilizceye 2 hafta abanarak 75 aldim ve ispanyayi kazandim. Ancak hic birikimim de yok yol param olmadigindan feragat edip kendi okulumdan devam ettim.
O gunden sonra kendimi gelistirmeyi istemiyorum, herşeyin bomboş oldugunu farkettim 4 yildir hâla acisini cekiyorum.
Şimdi arkadaslarimin hepsi yurtdisinda master yapiyor ben de burada işsiz kaldim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kanka tamamda elinde olan bir şey değildi ki o zaman
Ülkenin hali berbat onu da değiştiremezsin.
Üzül yine üzül, üzülme demiyorumda. Hani ayağa da kalkıp devam etmek lazım. Yapacak bir şey yok g-te giren şemsiye açılmaz yani
Bende geçenlerde kendi alanımdan (yazılım ki şu an alakam yok) bıkmış olsamda, şans eseri bir fırsat yakaladım yurt dışı Almanya için.
İşte akrabalarımın bir tanıdığı ve samimiyetleri de var yani baya.
Mis gibi işte janti giyindik, cv tam, bildiklerimi az çok unuttumda her türlü toparlarım diyip cv yazacağım zaten diyip kendime de güveniyorum herrr türlü.
Bir gittim. Görüşme çok güzel, her şey onn numara gidiyor adam gayet beğendi beni ve geçmişimi. Sonra tak, dil konusuna geldi mevzu. Dedim hocam Almanca yok. Almanca şart değil demesiyle mutlu oldum derken. Ben söyledim, İngilizcemde a1 giriş seviye dedim.
O da şaşırdı ingilizcen yok mu diye Çünkü ingilizce terimleri biz sohbet ederken fazlasıyla kullandım tanımına ve kullanımına uygun olarak. O beni biliyor varsaymış, ben söyleyince e yüzündeki o hani şey ifade olur ya "la keşke olsaydı be ama yine de iyiydi" tarzı, o ifade oluşarak, o olsa çok iyiydi de işte ben yine de denerim sen bana gönder cv dedi, bitti.
E moral yerlerde tabii, kurtulamadık. Sonra oturdum arkadaşta oralardaydı onunla gelmiştim, onu aradım, geldi falan, gittim bir soulmate, aldım bir tane espresso, durum değerlendirmesi, e artık yapabileceğim bir şey yok diyip. Arkadaşla muhabbet açtım gülüp eğlendik.
Hayat bu yani usta, oyun işte satranç gibi, fırsatlar geliiir geçer, sen değiştiremiyorsan üzülürsün depresyona girersin okay, fakat kalkmayı da bileceksin.
Zktir et. Başka fırsatlar çıkar karşına, neler neler olur hayatta merak etme.
Ben eninde sonunda bu ülkeden gideceğim mesela kafaya koydum istersem 30 yaşında gideyim 35 yaşında gideyim, yine de gideceğim yani :d
Oraya gittiğinizde gerçekten mutlu olabileceğinizin garantisi var mıydı sizce? Benimde çevremde Erasmus yapanlar vardı hiçte öyle bir iş imkanı vs falan yapmadı gezdi geldi. Bana gelmeyenin benim hakkımda hayırlı olmadığına inanırım size de tavsiye ederim. Belki gidince de anlık olarak hiçbir şey yapmama psikolojisine girecektiniz
Ot gibi ders calisip bitti benim okul ben de işsizim. Hangi insana işsizlik tum gun evde durmak hayirli olabilir
Kader gayrete aşıktır. Siz şimdi oraya gidince daha gayretli olabileceğinizi düşünüyorsunuz bende size diyorum ki belki gitseydiniz yine aynı psikoloji de olacaktiniz
Ben kendimi çok iyi tanirim, karsiligini gördugum bir sureç olurdu zaten. Üstüne kendimle gurur duyardim ben tuttugumu koparirim diye. Arada bir ic gecirirdim vay be ne anilarimiz oldu diye.
Sosyal anksiyete sorunu icin de çok etkili olabilirdi azdiracagina. Ayrica oralara bir kere gidildigince daha kolay tekrar gidilebilirdi diye dusunuyorum
Bence şu gayret gösteririm dediğiniz çabayı şimdi içinde kullanmaya çalışın. Kimse güle oynaya çalışmıyor. Aylık kazancım bazen 60k falan oluyor ama ne çalıştığımı ve günlerimi nasıl doldurduğumu da ben bilirim. İş biraz gayrete bakar. Benimle aynı işi yapan onlarcası var bende biliyorum ki o kadar almıyorlar ama biraz kişinin dediğim gibi çabasına bağlı
Bu siralar tükendim psikolojik olarak. Kendi okulumda master yapiyorum, bolumumun en gelismis projesini ben ustleniyorum okulun verdi para 2000 tl cikti ayda, şu an TUBITAK'a verdim tezimi asgariye yakin aliyorum.
Aylardır iş ariyorum herkes dalga gecer gibi mulakata getiriyor ama cevap yok sonrasinda, sacma sapan insanlari işe aliyorlar anca. Meslegimden uzaklasmanin esigine geldim neredeyse 2 yil oldu işsizim hâla. Böyle giderse meslegimi birakacagim
Ne iş yapıyorsunuz?
Para kazanmayi da beceremiyorum mesela sen 60 k bile kazaniyorsun ama ben 30 k bile kazanamam ne yaparsam yapayim kimse o paralari vermez bana uzerimde bir lanet var galiba ne yaparsam yapayim iş veren kimse yok
Ekonomi kotu, issizlik var diyip gecistiriyorlar ama cayir cayir yeni mezunlar ise giriyor
Ee müh.
Ama bende çok yoğun çalışıyorum günde 12 saati geçiyorum çoğu zaman öyle düşünün ve şu anda kendime tatil günü dahi bırakmadım neden çünkü köşede bir birikimim olsun diye. Ama bir çeyrek dışında hiçbir birikim yok 🥲 kiraydi oydu buydu derken bir şey kalmıyor
Ya şunu gördüm hangi sektör olursa olsun 2-3 yıl rahat dibi görüyorsun sonra artık alacağını alabiliyorsun çok fazla sektörde gördüm bunu
Hemen işe baslasaydim şimdi dipten cikabilirdim. 25 yasindayim hadi is buldum simdi diyelim en erken 27 yasimda duzgun kazancim olur. Ben nolumumu seviyorum ama ailemden tek kurus almiyorum ben evin bazi ihtiyaclarini bile aliyorum, şubatta bitiyor bursum. O zamana kadar kimse iş vermezse evde oturma luksum yok devlet her ay gss borcu cikariyor bana. Müh olarak yillarca iş bekleyemem en kotu askeriyede sansimi denemek zorunda kalirim, o zamanda 30 bin liraya mühendislik kimseye yapamam
Özel sektör de kendinizi geliştirmeye bakın derim. İnanın imkan oluyor bir türlü zorlamak denemek lazım
İş nasil bulabilirim yeni mezun olarak? Referansim yok hicbiryerden. Bu sıralar ciddi anlamda tükenmislik yasiyorum aylardur IELTS calisacam üseniyorum
Biraz düşük maaşla başlamış olacaksınız ama sorun etmeyin elbette bir yerde tecrübem var diyebilmek için o cefayı çekeceksiniz üzgünüm bu işler böyle maalesef
Üzülme hayatın ne getireceğini bilemezsin belki gitsen başına bir iş gelecekti bilemezsin
Şimdi arkadaslarimin yurtdisindaki master hayatini ve kendi işsizligimi cekiyorum