Bir insan ne kadar merhametli ve sadıksa,
O kadar mutsuz ve yarı yolda bırakılmıştır...
O kadar mutsuz ve yarı yolda bırakılmıştır...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir söz bıraktım sana hiç duymayacaksın bilmeyeceksin. Mektuplar yazdı sayısız okumadan yitireceksin.
Ama biliyorum elbet aklına geldiğim gün
Bendeki eski yerini arayacaksın
Ama işte o zaman soğuk bir toprakla karşılacaksın
Halbuki o toprak yaşamak isterdi. O yürek bir o bedende var olmak isterdi. Herkes gibi insanlar ne yürek bırakıyor ne de oturacak bir avuç toprak ya kırıyorlar ya da yagmaliyorlar
Benimde bir bahçem vardı uzun zamandır bir şey ekmemiştim. Sonra biri dedi buranın toprağı güzel ben burayı yeşillendiririm dedi. Tamam dedim. Toprağımı en güzel çiçekleri ekmesi büyütmesi için verdim ekti de ama büyümeye yakın bakmaktan vazgeçti. Daha iyi bir toprak arıyormuş çiçeklerim soldu onlara tek başıma bakamadım. Toprağım kurudu verimsizleşti. Sonra da bir daha kimseye toprağımı kiralamamamaya karar verdim. Belki kendi toprağımda kimseye ihtiyaç duymadan papatyalar manolyalar büyütürüm. Belki severim belki koklarım ama büyütürüm. Belki sende yaparsın zira kimse aldığı toprağa sadık kalamıyor o bahçeye ektiği çiçekleri de umursamıyor..
Benim toprağımı kiralamamıştı burada hep kalıcam izin verir misin dedi izin verdim. Serttim onun için yumuşattım. Kendimden çiçekler oluşturucam dahada büyüyücem beni sımsıkı tutar mısın dedi tuttum ve inandım. Yaz gelincr başka topraklara geçti. şu an bahçemde hiçbir çiçek yok ve kuruyum. Ne çiçek yetiştirebilecek haldeyim ne de yaşanabilecek bir araziyim. Yağmur yağdıkça yumuşuyorum ama çok zaman gerek biliyorum...
O bir çiçekti ve siz de toprak her toprak çiçeğini tutmak ister ama bazen her çiçek her toprak da yetişmez kimisi kuru sıcak iklimde kimisi yumuşak yağmurlu bir iklimde siz elinizden geleni yapmışsınız onu dimdik ayakta da tutmuşsunuz yağmurda fırtınada karda kışta ama onun ise başka toprağa geçmesi sizin toprağınızda büyümek istememesinden kaynaklı. Her toprakta çiçek yetişir büyür ya da ölür. Bu yağan yağmurlar senin için seni yüreğinin soğuması ve toprağının yumuşaması için evet zaman alacak dediğiniz gibi ama her yangın eninde sonunda yağmurla söner ve her toprak yağmur yağdıkça elbet yumuşar ✨
Zamanla toprak dinlenecek kendini çiçekleri anlamayı öğrenecek kendisinin sadece bir toprak olduğunu ve her çiçeğin kendisinde büyümeyeceğini kabullenecek. Kabullendikce de bilmeden güneşin sıcaklığına bırakacak kendini o sıcaklıkla pişecek olgunlaşacak. O zamana kadar bir çiçek olursa yetişmez zaten çünkü toprağın ilk önce verimli olması lazım. Sen zamana güneşe Allah'a bırak her şeyi. Allah her şeyi zamanla en güzel kılandır. Bu sebeple ıhlamurları çiçek açmıyor diye suçlama ıhlamurlar çiçek açmaz ama toprağı da suçlama niye büyütemedin diye. Sen Allah'a güven sonrasını dert etme
Cevap
0Cevap
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi ve benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kâfidir
Oyiiii 🇹🇷
İnsanın kaderi bilinç dışındadır
Kesinlikle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?