Çoğu tarihi lider ünvan kullanmıştı
Benim sonradan öğrendim
Cengiz han: temujin
Sultan Alparslan: Muhammed bin Davud
Sizin var mı 😂
Benim sonradan öğrendim
Cengiz han: temujin
Sultan Alparslan: Muhammed bin Davud
Sizin var mı 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İslam peygamberi olduğu iddia edilen Muhammed'in tahminen gerçek adı = "İyas İbni Qabisah El Tai" ama buna şaşırmadım, Muhammed zaten bir lakap ve hamd edilen demek, tabi o dinde hamd yalnızca Allah'a mahsus deniyor olsa bile insana da hamd edilebiliyormuş. Üstelik Muhammed ünvanını bilinen 4 farklı zaman diliminde kullananlar olmuş, bunlardan birisi de Halife Ömer olarak bilinir. Bu arada tarihi liderlerin çoğunluğunun adı gerçek değil zaten, Joseon döneminde bile tahta çıkan Kore imparatorlarına hangi isimle Kral olmak istedikleri sorulurmuş. Bu hemen hemen bilinen tüm Papalar içinde geçerli bir durum. Papalar içerisinde gerçek adını kullanan sayısı çok azdır. Kimi ise Lionheart gibi lakap kullanır, Firavunlar ise genelde benzer isimler alır ve bu isimleri tahta çıktıktan sonra bir nevi ünvan gibi kullanırlar. Misal Amenhotep ismi sıkça bilinir Firavun olarak ve bu isim Amon Tanrısı hoşnuttur gibi bir anlama geliyor, tahta çıkanın ismi ne olursa olsun 3. Amenhotep, 4. Amenhotep diye anılıyor ve kayıtlara böyle geçiyor.
Bende Muhammed normal bir lider olduğunu peygamber olarak gösterdiğini düşünüyorum veya kendini peygamber ilan etti tabii o zamanlar hak kismen hicbir şey bilmiyor teknoloji yok ölüm kavramı var ortada insan ona inanmıştır 21. Yüzyıl da yasayiruz insanlar kısmen internet gördüğü her şeye inanıyorlar şu an bile boyleyken o zamanlarda peygamber olarak inanmak biraz normal gibi geliyor yaptığı olan üstü bir şey de yok
Olağanüstü bir şey olmadığını kendisi de söylüyor zaten, benim tek mucizem Kuran'dır demiş çünkü mucize göster diyenlere bir şey gösterememiş. Defalarca Mekkeliler bir mucize göster inanalım diye ısrar etmişler ama göremeyince inanmamışlar. İsa içinde yüzlerce mucize uydurulmuş tarih boyunca ama gören yok, topu topu 2,5 sene peygamberlik/Tanrılık iddiası var ve inananlarının sayısı sadece 12, ölüyü dirilttiği gibi saçmalıklar söylenmiş ama topluluk içinde ölüyü dirilten birini görsel diz çöker tövbe isterim, nasıl kimseler inanmaz bunca mucizeye? O mucize iddiaları İsa'nın ölümünden sonra onu kutsallaştırma amacıyla uydurulmuş ve öldüğü için ispatlanamamış masallar. Günümüzde kameralar her yerde, artık kerametim var diyenler pek çıkamıyor. Dediğiniz gibi internet bilgiye erişimi çok kolaylaştırdı, tek tıkla neyin gerçek neyin doğru olduğunu teyit ederek kontrol edebiliyoruz artık, yalan haberler de dediğiniz gibi teyide muhtaç. O dönem insanların bilgi kültür seviyesi epey yerlerde olduğu için kendilerinden biraz daha bilgili birini görünce kutsaliyet atfetmeleri dediğiniz gibi gayet normal.
İsmini doğuştan bildiğimiz lider yok ki zaten?