Devletini ve halkını saldırılardan koruyan İsrail'in yaptığı nefsi müdafaa değil mi?
Cevabın nedir?
+1 yılKatil her yerde katildir...
İsrail' in yaptığı şeyi Türkiye, Mısır, Libya, Irak, Rusya vs vs... hangi ülke yaparsa yapsın, katil katildir kısacası...
Ortada nefsi müdafaa çerçevesinde bir şey görünmüyor...
Olaya neresinden bakarsak onu görürüz. İsrail açısından bakarsan İsrail haklı dersin. Filistin açısından bakarsan Filistin haklı dersin... İnanç yönünden bakarsan, hangi inanca mensupsan ona göre düşünürsün. Ama insanlık yönünden bakarsan? En azından insanlığın tek taraflı bir yönü var, herkes insan olduğuna göre, insani çerçevede bu durumda sonuç nedir?
Katil işte, Dünya sesini çıkaramıyor ya da çıkarmıyor sesini İsrail' e. Susuyor bu ülkeye karşı, adalet terazisi işlemiyor...
AMA OLAYA İSRAİL - FİLİSTİN ÇERÇEVESİ GÖZÜNDEN BAKMAK BÜYÜK BİR ALDATMACA OLACAKTIR. EN AZINDAN BENİM DÜŞÜNCEM BU, ZİRA DÜNYA ÜZERİNDE O KADAR ÇOK KİRLİ DOLAP DÖNÜYOR Kİ, OLAN SAVAŞLAR BİLE BİRER CAMBAZDAN FARKSIZ.
cut.85 Yorumla- +1 yıl
Herşeye cevap veren BA-YAN buna cevap ver (e) memiş.
- +1 yıl
@bakirerkek1905-1453
Veremediysem verirsin, bu kadar basit, ithamlarını başka yerden yap, fırsat bulduğun yerden değil. - +1 yıl
Yanlış anladın arkadaşım ben sorana dedim keşke iyi okusaydın.
- +1 yıl
@bakirerkek1905-1453 afedersin, bana karşı bir itham sandım, özür dilerim :)
- +1 yıl
No problemo.
En İyi Cevaplar
+1 yılSen caminin minaresinden allahu ekber diyerek rpg ateslersen adam da o camiyi bombalar. Kimse kusura bakmasin.
45 Yorumla- +1 yıl
Aynı şekilde okulun bahçesinden İsrail'e bomba salla, İsrail karşılık verince de okulu vurdular...
- +1 yıl
Çocuğun var mı? Çocukların bom boş bir sahilde oynarken bombalandı ve öldürüldü. Hadi bombalayan da ben olayım, çocuklarının katili benim. senin kanından , senin canından olan çocukların artık yok.
Ve nefsi müdafaa olacak. Tamam mı? - +1 yıl
Çocukların öldürülmesini asla tasvip etmiyorum. Filistin'i de haklı bulmuyorum...
- +1 yıl
Ecdadimi 2 dirhem altına satan bir neslin torunlarina acimam. com
Bugünki el kaideyi ve ışıd gibi diğer terör örgütlerini çıkaranın İsrail oldugunu bilmeyen yoktur herhalde. Onlar nefsi müdafaa değil çıkarlarını ve Planlarını uyguluyorlar eğer Filistin bu kadar güçlüyse onca Silahı ve parayı temin edebiliyorsa veya diğer Müslüman ülkeler bugün dunyayı onların yönetmesi lazımdı. ama İsrail'e ya da Yahudiliğe laf edenlerin hiçbir şekilde ön planda barındırılmadığını daha bugün CNN spikerinin gorevden alınmasıyla gördük. Ya da diğer spikerin Sürgün edilmesi veya bir profesörün unvanının yakılması. Lütfen herşeyi bu kadar açıkken hala İsrail'i savunmayın Ya bilginiz hiç yok ya körsünüz ya da Yalaka, İsrail kendini HAKLI çıkarmak için en zekice lafları söylüyor ama bu Filistin'e saldırılardan çocuklar ve kadınlar öldürülürken tepeye çocuklarını Alıp büyük bir zevkle havai fişek Gösterisi izliyormuş gibi çıkan İsrail'lerin hiçbir zaman gözümde haklı yapamayacak siz bunu yediriyorsanız devam edin.
00 Yorumla
Katledenler suçsuz yere katlediyorlar, yâni kâtl-i vâcib değildir bu yaptıkları.
Haksızlar diye düşünüyorum, tek ben değil İslâm dinine mensûp olmayan bir çok kişi bile böyle düşünüyor.
Filistin, Suriye bir yana, Türkmenistan, Arakan hepsi unutuldu..
Ben o'na yanıyorum sadece, hiçbir şey değil.40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
75Cevap
+1 yılİsrail'in Arap-İsrail Savaşları ve 6 gün savaşlarında işgal ettiği toprakları bilmiyorsun sanırım nefsi müdafa dediğine göre. Ya da oradaki Müslüman halka uyguladığı ambargodan haberin yok sanırım.
Diyelim ki sen haklısın ve terör saldırısı var. Bizim de başımızda terör belası var 40 senedir. Gidip kundaktaki bebekleri mi katlediyoruz?
https://www.beycan.net/eklenen/filistin7.jpg
nefsi müdafaya benziyor bu foto di mi?22 Yorumla- +1 yıl
Resim paylaşmayın arkadaşlar, bebeklerin ölmesi tabii ki izah edilir bir şey değildir...
İlk olarak İsrail'in nasıl kurulduğunu araştırmanı öneririm. Filistin toplumunda hile ve hurda ile alınan toprakların yine hile ve hurda ile İngilizler tarafından, Yahudu cemiyetlerine satılması böylelikle bir kitle oluşturularak devlet kurulması çok mu doğru?
Orada ki topraklarda hiç bir hakkı olmayan insanların birden bire türemesi, devlet olması ve bunun devamında Filistin toplumun topraklarına göz dikmesi bu uğurda orada yaşayan binlerce masum insanın öldürülmesi ne zamandan beri kendi halkını savunmak oldu?20 Yorumla- Diğer konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılYahudiler tarih boyunca 1-2 defa savaşmışlardır ve bu savaşlar binlerce yıl önce oldu. Bu yüzden yahudiler savaş onurunu bilmiyorlar. Eğer bir savaşta onur yoksa, orda zulüm ve haksızlık vardır. O topraklar Müslümanların topraklarıydı ve İslam dinine göre Kudüse glip istedikleri gibi ibadet edebiliyorlardı. Ama onlar başka şeyler yapmaya başladılar. Niye gidip Amerika kıtasında veya Avustralyada kendilerine bir devlet kurmadılar da Müslümanların ortasına gelip çöreklendiler. Bu zulümü ve onursuz bir savaşı getirdi. Olay bu.
21 Yorumla- +1 yıl
Süper anlatmışsın. Niye demişsin çünkü Mescid-i Aksa'nın yanındaki Kubbet-ül Sahra'nın altında Süleyman tapınağını arıyorlar orda hazine ve gizli şifreler var. Onu ele geçirince deccale önayak olacaklar ve armegeddon savaşını başlatacaklar. Herşey planlıydı tıpkı Hitlerin en büyük yahudi olup İsraili kurdurması gibi...
Bunu çook geriye giderek konuşalım.
Eski mısıra ve Musa ya gideceğiz. Yahudilerin asıl öncülerinden biridir Hz. Musa.
Firavuna kafa tutuyor ve Tevratta geçenler için devamlı kutsal toprakları arıyor...
Ama gel gör ki senin dediğin olay farklı yahudilik farklı. Yahudiler tek bir din olsun hep yahudi olsun derler ve diğerlerini istemezler.
Çok saçma dimi? Evet. İsrail ikinci dünya savaşından sonra kuruldu. Ve o zamanlar nedense filistinlilerle çok iyi anlaşıyorlardı. Ne olduysa toprak yetmez oluverdi ve canlara kıymaya başladılar.
Bu nefsi müdefa değil benim gözümde. Tamamen vahşet.20 YorumlaDiğer konusunda 12,5b cevap paylaştı. İsrailin terörist saldırılara maruz kaldığı bir gerçektir.. Filistin her zaman terörü desteklemiştir, hatta pkk oluşumunda ilk hazırlık kampları ve eğitimleri filistinde olmuştur.. Bizim ecdadımızı ilk inkar eden ve şahsi miraslarını sahiplerine teslim etmeyerek el koyan mısır ve filistin halkıdır.. Biz onlara neden bu kadar destek veriyoruz anlamış değilim...
İsrail'in yaptığıda insanlık dışıdır ve acımasızcadır.. Çocukları katletmemelilerdi.. Onlar günahsızdı..47 Yorumla- +1 yıl
ne olursa olsun öldürülen siviller ise kadın çocuk ve yaşlılar ise sırf devlet politikalarından dolayı o masumlara ölsünler demenin insanlıkla vicdanla bağdaşık yanı yoktur.
- +1 yıl
zaten sorun da burada... bu dünyada devlet kurmanın bedelini bizler kadar ödeyen olmadı. ama işin en iğrenç kısmı savunma adına yapılan kepazelikler. sapanla taş atana markava tankı ile ateş etmek... dünyanın kepazeliği budur işte.
öncesini araştırmak lazım senin devletin var 2. dünya savaşı oluyor sen savaşa girmiyorsun ama savaşın galibi ingiltere diyor ki israil devletini ben senin ülkende kurdum... ya tabiki kendini savunma hakkı diye birşey var ama sen adama soba borusundan füze atıyorsun 50 metre gidiyor ki israilin demir kubbe hava savunma sistemi havada vuruyor :) sonra sen de fosfor bombası ile karşılık veriyosun hak mı?
10 YorumlaDiğer konusunda 371 cevap paylaştı. İsrailin hic bir yaptigi hakli değildir. filistini işgal eden israildir. adamlar vatanini savunmak zorundalar. hamasin attigi el yapimi bombalar. israilin attigi kimyasal bombalar. İsrail de ölen 3 askere karsilik Filistin de 3000 kişi öluyor. üstelik ölenlerin çoğu da çocuklar. İsrail hamastan çok çocukları vuruyor. bu yüzden israilin hakli bir tarafi yoktur. haklidir diyen de bu zulme ortak olur
00 Yorumla
+1 yılİsrail devletini savunmadı Hakk'ını korumadı.
Sinsice gizliden gizliye, Müslüman topraklarını satın alarak, mescid-i aksayı gasp ederek baskasının Hakkı'na tecavüz etmiştir. İsrailin hiç bir HAKLI tarafı yoktur. zira çocuklar uyurken, uyuyan Şehr-i bombalamak, hak değildir. Savaşında bir onuru, bir Kuralı vardır. Bunlar kuranda bile lanetlenmiş bir kavimdir.
Değil ki yabancı olsun, Müslüman dahi olsa, bunları yaptıktan sonra hiçbir Hakkı yoktur.
başına gelen Herşeyde müstehaktır.48 Yorumla- +1 yıl
O topraklari satin alirken birileri de satin verdi undestand? :)
Sehri bombalamak masum insanlari oldurmek elbet suc ama oncesinde uyariyor. Yok onuda biraktim dunyada israilin yaptigin bin kat berbat halini yapanlar dunya kadar var asyada afrkkada. Ama sizin dotunuz sadece israile havlamakta. Oyle bos zihniyete boyle dolu elestiri
OK :) - +1 yıl
Dünya'da onun gibi çok olması İsrail'i HAKLI çıkarmaz.
İsrail'i HAKLI görmek demek, bana göre vicdansızlıktır. Uykusunda öldürülen onca çocuk varken, nasıl savunurul ki? Onu HAKLI bulanıda insanlik düşmanıdır.
Çocuk Öldürmek demek, geleceği yok etmek demektir. Yani insanlığı yok etmek demektir. Mertce karşısına silahlı çıkanlarla savaşsa, hiç birşey demem. Benim dinim can almayı yasaklıyor. ama temennim o ki Rabbim kahhar sıfatıyla yerle bir etsin..
Gazze'yi, Filistin'i, Suriye'yi, Arakanı ve Dünya'nın daha bir çok yerinde Müslüman oldukları için öldürenleri. - +1 yıl
- +1 yıl
Senin dinin can almayı yasaklıyor. Külahıma anlat din adına kaç insan katlediliyor.. Filistin de güç olsa israilin halkini kafasini kese kese katlederdi kesib. Ben israile hakli demedim. Sanki dunyada tek onlar kotu tek filistinliler eziliyo gibi herkwste bir yahudi israil dusmanligi. İsrailin en azindan bir gerwkcesi var her ne kadar suclu olsada. Ya afrikada ya mezopotamyada ya asyada olanlar... İsraili melek gorursun onlara bakarsan. Az mantikli dusun. Seriatci cihadci ulkelerin arasinda lanetli gorulen bir toplumun develeti olan israil her ne kadar biçlik yapsada en azindan bir mantikli gerekcesi var. Ya dunyada diger zalimlerin ne gerekcesi var. Herkeste bir israil lafi az objektif bakin
- +1 yıl
Valla senin bu tavrın nerdeyse İsrail'e iki tane melek kanadı takalım tavrı..
Amacın ne, ne anlatmaya çalışıyorsun. İsraili aklamak mı amacın anlamış Değilim.
Gerçek anlamda, İslamiyet'i yaşayan cihad adı Altın'da can almaz. Çoğu Savaşlar, ölümlerde dini kendine maske yapan, Müşrikler ve münafıklar yüzündendir. - +1 yıl
Ben İsrail'de ölen çocuklarada üzülüyorum ayrıyetten. Sonuçta onlar, bu meselinin, en masum tarafıdır.
- +1 yıl
Gercek islam... Kime gore gercek. Kuranda yazilanlar ortada.. Anlayan anladigi gibi anliyor. Hadisleri soylemeye bile gerek kafa kesmeyi bile hadiste. Hea sen yok oyle hadis dersin o var der. Kisiden kisiye degiiyorsa islam icinde cihad adi altinda kafa kesme varsa ve cok sey tabi anlat anlat bitmez. O din yobaz dindir. Ben israili aklamadim. Tum dunya tum islam alemi ayaklaniyor filistine bisey olunca bir zahmet afrikada yok edilen aileler icinde ayaklansalar. Neyse sustum elestiri genel mahiyette ustune alinabilirsin. By
- +1 yıl
İsrailin dahi bir dini var.
Senin çocuklara merhamet etmemenden, acımamandan dinsiz OLDUĞUNU anlamıştım..
Bay bay.
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Bu mu halkını ülkesini korumak?
https://i.hizliresim.com/PY7r99.jpg
https://i.hizliresim.com/GpZ082.jpg30 YorumlaKatılıyorum herkes kendi dinine göre yorum yapıyor.. Bir yahudiye sorsan biz haklıyız der , bir müslümana sorsan biz.. Biraz tarafsız olmalısınız.. Çocukları ön plana atıp duygu sömürüsü yapanlar damlar bırakın bunları.. Tek emin olduğum şey Filistin'in israil kadar teknolojisi ve gücü olsun israili haritadan siler.. coluk cocuk sivil falan dinlemez...
12 Yorumla- +1 yıl
Şimdi niye savunuyorsun?
+1 yılyahudı olabılırsın buna herkez saygı duymalı ama katıl ısen kımseden saygı bekleme hatta asagılanmadıgın ıcın sukret 10 emırde oldurmeyeceksın dıyor ınanclı yahudı ısen bunu sadece yahudılerı mı oldurme olarak yorumluyorsunuz sız yazık gercekten yazık masumları olduren hıcbır devlet ıdeolojı ya da masumların olmesını emreden hıcbır dın ınanc ve mezhep haklı olamaz bu kadar basıt ısraılın zerre kadar haklı degıl
20 Yorumla
+1 yılTarafsız gözden bakıldığındada haksızlar yinede haksızlar. Şimdiye kadar bu savaşta kaç yahudi ölmüş kaç filistinli ölmüş oda yaşayan insanların suçları günahları ne? Ateşkes anlaşması yapılıyor ardından israil geri kendi kendini vuruyor diyorki filistin yaptı onlar bozdu anlaşmayı deyip bomba yağdırıyır kendi şakşakçılarıda destekliyor olan çoluk çocuğa oluyor. Kendini orda doğmuş orda yaşamak zorunda olan insanların yerine koy şimdiye belki sende o zulümden payını almıştın.
10 Yorumla
+1 yılelbette nefsi müdafa hakkı var elbette halkını ve devletini korumalı. ama sen eğer bir devleti korumak için başka devletin SİVİL VATANDAŞLARINI KADIN YAŞLI VE ÇOCUKLARINI öldürüyorsan onlara napalm bombası misket ve fosfor bombası kullanıyorsan senin nefsi müdafa hakkını sorgular insanlar.
00 Yorumla
+1 yılŞu anda İsrail'in elindeki güç Araplarda olsa emin ol çok daha fazlasını yapardı İsrail'e. Yahudiler kendilerine vaat edilen toprakları alma peşinde. Arap "Allahu Ekber" nidaları atarak eylem yapsın, karşılığında İsrail vurunca adı zulüm olsun. İsrail ateşkes ilan ettiğinde füzeler ile cevap veren Hamas'tı. Karşılığını fazlasıyla verdi İsrail. Hak ediyorlar. Çocukların ölmesine bende son derece üzülüyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum. bugun iki tarafin da bu kadar vahim bir durumda olmasının tek sebebi araplarin acgozlulugu. herkes dünya barışını ister ama ucuz devrimcilige de gerek yok.
- +1 yıl
İşte sonra Müslümanlara zulüm ediyorlar diye edebiyat yapıyorlar. @indirimdekipantolon
- +1 yıl
bir topluluğun müslüman olmasi yaptıkları her şeyin mubah olduğu anlamına gelmiyor işte... kaldı ki önce başlatan, olacak herseyden de sorumludur.
+1 yılulan senin yorumlarını okuyorum da sürekli Müslümanlara , araplara küstahca tavır takınıyorsun. Gavurlara özeniyosun dicem İzmir zaten gavur ve senin gibileri gördüğüm için ŞERİAT istiyorum. Hepiniz Cherliesiniz dimi? Atalarınız darıcada ziyaret edin.
01 Yorumla- +1 yıl
Sırf Atatürk'ün Anti-Müslüman ve Anti-Arap politikasından dolayı ona taparcasına sorgusuzca nefret zihnini seçiyorsunuz. Sizde ne vicdan ne ahlak ne de insanlık kalmış yazık sadece cinsi münasebetlerle mutlu oluyorsunuz ha bir de nefret kusarak =)
Gizli Üye(30-35)+1 yılUmrumda değil. Fakat araptan ne hayır gelmiş dünden bugün'e.
israil'ide savunmuyorum.
araplar kadar bencil'i yoktur. Türkler katledilse taziye denen bir şey duydunuz mu onlar tarafından, bizde onlar için k yırtmasak iyi olacak. Sen çin'de derisini yüzdükleri soy kardeşlerine sahip çık öncelik olarak!
onların fazlasıyla yalakaları var...30 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. İsrailogullarinin bombaladigi ve filistinlilere ait oldugu soylenen topraklar israile aittir. Boyle yapmlarini tasvip etmiyoruz tabiki ama. Bugun dunya bile biluyor bir biz bilmiyoruz o topraklarin İsrailogullarina ait oldugunu
12 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılHepsinin canı cehenneme diyorum ¦¬)
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif20 Yorumla
+1 yılNefsi müdafa kendini korumaktır başka ülkelerin şehirlerini bombalamak tanklarla girmek değil fark var
30 YorumlaDiğer konusunda 952 cevap paylaştı. Alakasi bile yok bir suru savunmasiz insan oldu hemde kim bilir nasil oldurduler insan oldurmenin affi olmaz sen onlari hakli mi goruyorsun? İsrail den nefret ediyorum neler yazardim ama neyse
21 Yorumlabenim herhangi bir dini inancım yok, daha çok da anarşiye yakınım. ve çocukların acımasızca katledilişini hiçbir sebep birazcık bile haklı çıkaramaz. Çatışmak ve katletmek farklı bir durum
00 YorumlaSen Nerede Yaşıyorsun Ya?
israile Saldıran Kim? israil o kadar katliam yaptı, 2-3 isabetsiz füze atışı oldu diye her yeri yaktı yıktı,
Ve Herkes israili Haklı Buluyo, Bu Nasıl Dünyadır, Onlar Yetmiyo Bide Siz Böyle Diyosanız Zaten...20 Yorumla
+1 yılO zaman ben senin bom boş bor sahil kenarında oynayan 4 çocuğunu öldüreceğim. Ama nefsi müdafaa olacak. Tamam mı? Kabul mu?
41 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Kimse israilli bebekleri katletmeye kalkmadi bugune dek.. iyi gunler.
30 YorumlaDiğer konusunda 362 cevap paylaştı. Sana ne icirdiler gülüm İsrail'in bir geçmişini araştır sonra bu sorunu sor!!!
30 Yorumla
+1 yılvay arkadaş canavarda masum oldu ya yıllardır ufak çocukları öldürdüler milletin hanelerini bastılar ülkeleri birbirine düşürdürler her pis işin arkasından çıktılar israil haklı değilmi diyor saf olunur da bu kadar olunmaz ya yuh
00 Yorumla
+1 yılBence bu sorudan önce , ısrail devleti nasıl kuruldu ve her filistine saldırdığında topraklarını nasıl genişlediğini bir araştırın derim.
00 Yorumlahiç haklı değil tabikide. devletini ve halkını hangi saldırıdan koruyo bir söylermisin. filistin topraklarında zevk için katledilen çocukların attığı taşlardan mı koruyo?
10 Yorumla
+1 yılHer ne olursa olsun !
Bebek katleden bir ulkeyi anlamam imkansiz40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖlen çocuklar vs elbet üzülüyoruz ancak kaç yıldır İsrail'in topraklarını yağmalayan Filistinlilerdi. Keşke insanlar kör olmasa
30 YorumlaKola sende kafa yapmış israilin bir tane doğru yaptığı işi söyle sana hak vereyim ama yok.
30 Yorumla- Diğer konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılDünya barışınından yanayım ama savaşmak kutsal kitaplarda yasak değilken islamcıların tepki gösterenlere şaşırıyorum
00 Yorumla kucuk cocukları bombalamak ulkeyı mudafamı oldu?
kımden koruyor ulkesını?
sealet ıcerısındekı fılıstındenmı?20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil. Haksızlar. Binlerce masum cana kıydılar. Hala nasıl haklı diyebiliyorsunuz?
60 Yorumla- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılYahudilerin 3000 senelik ülküsü o topraklarda devlet kurmaktı tarafsız bakınca ben onları da haklı ve onurlu buluyorum şahsen. Onların bu hedefi varken daha müslümanlığın gelmesine 1500 sene vardı...
10 Yorumla İsrail haklı değil orantısız güç var bir şehri istila var bir ülkenin oluşumuna engel var sayyaımmı daha Allah belalarını kat kat fazlasıyla verecek kim destek oluyorsa onlarda aynı acıyı yaşayacak
00 YorumlaO devlet nerden gelmiş?
O halk 1963 ten önce nerelerdeymis?
Halkını geçtim ülke olarak teröristler. Ve en kısa sürede yeryüzünden silinmeleri gerektiğine inaniyorum02 Yorumla- +1 yıl
Senin şimdi bu söyleminin sözde karşı görüşten farkı ne?
+1 yılkatili ve katliam yapan bir devlet ve milleti savunduğunun farkındasındır umarım
10 YorumlaDiğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. araplar onlara filistinde toprak sattı, satmadı değil. vüculda yayılan hastalık gibi yayıldılar sonra
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılİsrailin yaptığını nefsi medafami sanıyorsun?
İnançlarına gore o. toprakları ele geçirmek zorundalar kurdukları komplolar ile amaçlarına bir kaç adim attılar00 Yorumla
+1 yılYan komşun bitişikteki duvarı yıkıp bu oda benim derse sen ne tepki verirdin?
20 Yorumla
+1 yılAllah lanetlemis israilogullarini sen hak hukuk pesindesin.
22 Yorumla- +1 yıl
Bu ırkçı bir söylem...
- +1 yıl
Filistin halkına yapılanlar insanca yani öyle mi? Hangi Mason locasına kayıtlısın?
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. İsrail hiçbir şekilde haklı değil çünkü esas amacı BOP gereğince bütün ortadoğuyu kendi toprağı yapmak ve böylece Müslümanlarıda kendi topraklarında 2. sınıf insan muamelesi göstermek
00 YorumlaDiğer konusunda 408 cevap paylaştı. 30 rpg nin 1 ya da 2 si patlıyo diğerleri hava savunması tarafından imha ediliyo karşı tarafda hava savunma sistemi yok ve binlerce bomba atıyosun sence kim haklı?
00 Yorumla
+1 yılHitlerde sadece halkını yahudilerden korumaya çalışıyordu...
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbakma, atıp tutanların çoğu BM kararini kabul etmeyen Filistin'in yahudileri devletsiz yaşamaya mahkum ettiğini bilmez...
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleksileyenler, keşke görüş bildirseydiniz de engin bilgilerinizden faydalansaydık...
zamanında osmanlı imparatorluğuna isyan eden filistin için gram üzülmüyorum.
00 Yorumlasenin evine bomba attılar mı hiç_? ufacık çocuğunu katlettiler mi_?
40 Yorumla
+1 yılbaşkalarının topraklarını işgal edip yerlisini öldüren insanlarda nasıl haklılık bulabildin?
30 Yorumlahaklı, eğer güçlü=haklı görüşünü savunuyosan... nefsi müdafaayı nasıl tanımlıyosun bilmiyorum ama pek benim tanımıma uymuyo anladığım kadarıyla
10 Yorumla- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılAçlık oyunlarını izledinmi? orda kim haklı? o küçük alana hapis edilenlermi? yoksa hapsedenlermi? açlık oyunları filmi israil ve filistini anlatıyor.
10 Yorumla
+1 yılbir bos konusma neyin kafasini yasiyosun ne nefsi müdaafasindan bahsediyorsun
20 Yorumlaİsrail mi? Filistin orası..
Birileri bir yerlere gidip boy pos şovu yapıyorsa vardır bir sıkıntı.00 Yorumla
+1 yılçocuk kadın ve sivillerin öldürülmesini gerektirmez hiçbir haklı sebeb
20 Yorumlabana israil devletin tarihini soyle? sonra gel topraklarını korudugunu soyle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpeki israil suçluda niye kancık gibi davranıyorlar. israile yapıklarından dolayı savaş ilan eden ülke var mı anca arkalarından karı gibi bıdıbıdı ederler. bir filistin kadar olamadı kimse.
00 Yorumladünya üzerinde toprak sahibi bile değiller ancak işgalle o topraklara sahip çıktılar
10 YorumlaYahudileri sevmedikleri İsraile düşman bizimkiler yoksa ne savaş ne de terör umurlarında.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılseni dikkatle takip diyorum ve yorumların sorularının batı özentisi olduğunu gösteriyor. senin aslında israilde yaşaman lazım. türkiye sana fazla.
20 Yorumla
+1 yılXper kasmacalar.
Arkadaşlar İsrail oyunlarına gelmeyin.10 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası