AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Tek bildiğim Heretik Batıni Sapkın ve Tekfir içeren yönleriyle daha çok özelliğe sahip olduğu.
Biliyorum, hepsi uydurmadır. Korkma, iyi birisi olmaya çalış. Varsa bir tanrı sana yardımcı olacaktır..
her zaman tövbe edip temizlenebilirsin, hiç değilse kelime şehadetini koru gerisi sıkıntı değil, ağırlıklı olarak aklını kullanacan bu hayatta
Sor elimizdem geldiğince yardımcı oluruz
Ben bundan 2 sen önce ergenlikle titktokta gördüğüm bir ritüeli yaptım. Günah mıdır değil midir bilmeden o dönemde şu an ki sevgilimle biz konuşuyorduk ama benden hoşlandığı çok belliydi ve açılmak için an kovalıyordu benden bi tepki bekliyordu (kendisi söyledi) bende bana açılmayacak sanıp bu ritüeli yaptım kağıda ismini yazıp bal sürüp yaktım büyü mü diye çok taktım kafama büyü bu kadar basit olmaz dediler. Bizim ilişkimiz hala devam ediyor bende de belirteyim kaygı bozukluluğu var yüksek bir derecede. Namaza başladım aylar önce şu an bu durum için Tövbeler ettim ediyorum da. Ama sevgilim acaba beni gerçekten seviyor mudur ritüel yüzünden midir uyuyamıyorum gerçekten istifar ediyorum lütfen yardımcı olun. Eğer ritüelsede nasıl bozabilirim bu durumu
Ritüel ile büyü aynı şeyler değil totem yapmak gibi düşünebilirsin dinen evet doğru değil sakıncalıdır ama büyük günah diyebileceğimiz durum da değil çünkü geçerliliği yok safsata bunlar daha büyük sıkıntı ise senin buna hala inanmaya devam etmen işte dinen bu çok daha sakıncalıdır büyüden bahsetsek daha farklı yorum yapardım ancak ritüeli hele ki tiktoktan görüp yaptığın şeyi bu kadar önemseme sevgilin ne güzel seviyor seni değerini kiymetini bil böyle saçma şeyler düşünme ritüel ile alakası yok yani
@matematikcibiri
Kardeş güzel yorum yapmışsın, desteklerim de bu yorumu. Ayrıca bunu islam diniyle alakadar etme lütfen.
Allah razı olsun ama insan emin olamıyor işte maalesef acaba seviyor mu ritüelden mi diye ritüelle alakası yoktur di mi gerçekten
ve yaptığım şeyde gerçekten büyü falan değildir di mi
Rica ederim Allah cümlemizden razı olsun inşallah yok alakasi yok dinen dört dörtlük biri olmasam da küçüklükten beri yetiştiğim aileden kaynaklı iyi kötü dini mevzulara hakimim emin olmasam yorum yapmayacaktim yanlış bir şey derim de hakkına girerim diye sadece böyle şeylere inanmaya devam etmek (günahta ısrar=azgınlık) dinimizde çok sakıncalıdır bunun bilincinde olmak lazım
Bu tür şeyler bu kadar kolay mı olur sence? Yaa Allahın balı, kağıda sürdün yaktın, şimdi senin sevgilini sana nasıl ulaştırdığının kombinasyonunu söyle bakalım. O zaman herkes birilerinin adını kağıda yazsın... Yaw ben adını değil resmini de yaptım olmadı. :)))
Yaa gerçekten sakin ol :))
çok teşekkür ederim bir şey daha sorabilir miyim
@Musti423 çok teşekkür ederim size gerçekten uykularımdan uyandım mide bulantılarıyla kahroldum çok pişman oldum inşallah Allah affeder
Büyüyü herkes yapamaz ayrıca olumsuz anlamda etkisini muhakkak görürdün büyü olsaydı ruhani varlıklar içini rahatsız eden duygular vesveselerden kurtulamama gibi gibi madden ve manen bunalıma girerdin büyü yapanlar normal insanlar değiller bunla alakalı hadis var zaten büyü ve fal şeytan işi pislik diye pisliğe bulasirsan üstün başın batar ritüel ise uydurulmus geçerliliği olmayan ciddiye dahi alinmayacak masumane ama ısrar edildiğinde inkara kadar götürebilecek gereksiz muhabbet
ya ben zaten geçen aylarda çok ağır kaygı bozuklukları panik ataklar geçirdim nefes bile alamadım bir yorum daha okumuştum bu tarz işte manen içiniz kötü olur gibi benimde içim kötü olunca daha çok korktum. Ama tabiki rahatsız eden ruhani varlıklar yok
Ben de teşekkür ederim, matematikçi arkadaşım genç olmasına rağmen güzel cevaplarda bulunmuş, ben kendisine de teşekkür edeyim, dayanamadım soruya yazmış oldum :)
Kaygı bozukluğu geçmişten gelen psikolojik travma olabilir büyü fal işleri ile uğraşıyordu eski sevgilimin babaannesi kadın normal değildi ne zaman bu işleri bıraktım öyle kendime geldim diyordu her gece ruhani varliklar görüyordu arkadaşları vardı onunla evlenmek isteyen olmuş vs vs detaylar çok sıkıntı bence böyle bir durum yaşamış olman imkansız ayrıca büyü yapan bir tanıdık daha vardı onun da takım elbisesinden yanmış çivi çıktı buna benzer saçma işaretler görmüş bulasmislar buna mesela böyle etkileri oluyor büyünün
bir soru daha soracağım rahatsız etmiyorsam. Ritüel yok dediniz ya ben kendimi rahatlatmak için saatlerdir internette bakıyorum var diyorlar. Yani sizin demek istediğiniz benim yaptığım gibi bir şey mi yok yani ritüel dediğimiz mesela namaz kılmakta bir ritüeldir diyorlar
Estağfurullah elimden geldiğince dilim döndüğünce bir şeyler açıklamaya çalıştım ben teşekkür ederim yorumun için @Musti423
Ritüelin kelime anlamına bakalım din, tapınma, büyü vb. ile ilgili geleneksel tören. Ayin de ritueldir dini vecibeleri yerine getirmek de ritueldir saçma bir şey uydururum bu da ritueldir kötü enerjilerden kurtulmak için yoga yapmak bile buna girer yukledigimiz anlam mesele burada batıl bir inanca anlam yükleyip dinen sakıncası var mıdır diye sormak bu anlamda kaygı taşımak müslüman birisi için anlamsızdır inancı olmayan birisi daha fazla etkilenebilir bundan (dediğimi yanlış anlama lütfen) Hristiyanlara göre ayin yapmak ne kadar anlamliysa bana göre o kadar anlamsızdır veya namaz kılmak benim için anlamliysa bir hristiyan için anlamsızdır umarım anlatabilmisimdir
yani son olarak kusura bakmayın gerçekten kaygı bozukluluğuna sahip olmak çok zor bir şey zor ikna olunuyor her şeye. Sonuca gelirsek benim yaptığım ritüel falan değildi böyle bir şeyde yok sevgilim gerçekten beni seviyor yaptığım şey büyü de değildi eminiz artık di mi.
Evet rahatlatmak için uydurulmuş dayanağı olmayan bir şey yapmışsın insanlar kendilerini kandırmak için böyle yollara basvurabiliyor o yüzden sevgilin seni sevdiği için seviyor büyü olsa senin de sevgilinin de sana yakın olan herkesin sıkıntı yaşadığını görürdün
bir soru daha sorsam
çok soru sordum farkındayım ama
Buyrun
anlatıyorsunuz anlamıyorum sanmayın lütfen ama bu olay beni çok etkiledi kaygı bozukluluğu yaşayıncada ekstra etkileniyorum o yüzden bu kadar soru sormam. İnternette ararken başkalarının hayatına etki ettiğimiz şeyler büyüdür diyor ama bu şekilde asla olmaz di mi büyü bu amaçsız hiç bir anlam taşımayan bir şey mi
Büyü ile başkalarının hayatına etki edebilirsin ancak olumsuz anlamda hem seni hem çevreni etkiler bulasirlar intihar etme noktasına kadar gelebilirsin delirme noktasına varabilirsin sadece sana değil yakın olduğun herkese bulasirlar büyü apayrı bir şey herkeste büyü yapamaz büyü yapmak kolay bir şey de değildir bu arada
bunun büyü olma immmlanı yok yani ya büyü olmasından çok korkarım zaten manen çok kötüyüm dediğiniz gibi geçmişten gelen sıkıntılar olabilir ama insan buna bağlıyor maalesef. Dediğiniz gibi ama bir sıkıntım ruhani varlıklar ya da ailemde bir sorunum yok
ya bir de ben sandım ki acaba başka dinde bir büyü mü ama başka dinlerdede büyü yapmak zor sanırım yine semboller falan filan gerekiyor galiba ya da garip yazılar
Böyle bir problem yaşamadığın için sorun yok ancak kafaya çok takan arkadas vardı hatta cinlere inanmıyorum ayağı yapıyordu bir keresinde uyurken gecenin bir vakti ablası seslenmiş mutfakta buna kalkmış gitmiş bir de ne görsün ablasının ayakları ters şimdi inandın mı demiş ablası da uyuyormuş aslında o sırada kafayı yiyorum neredeyse diyordu çocuk şu an daha iyi babam imam biraz onunla konusturduk vs ama demem o ki kafaya takma ortada bir şey yokken zihninde büyütüp böyle şeylerle karşılaşma
Evet hangi din olursa olsun öyle video izleyerek büyü yapayım falan olmaz yani
Allah sizden gerçekten binlerce kez razı olsun hem psikolojik hem manen çok rahatlattınız. Dahada inanmam ritüelmiş falan filan çok çok teşekkür ederim ya bende diyorum zaten bazıları o gördüğüm videoların altına oluyor bazıları olmuyor yazmış diyorum kendi kendime ya bu büyüyse olur heralde herkese falan siz çok büyük bir yol gösterdiniz bana ben daha duadan başka bir şeyede inanmam büyüdende sakınırım Allah korusun
Rabbim cümlemizden razı olsun ayrıca şunu da ekleyeyim bir yandan içerik üreticisi olduğum için sosyal medyadaki çoğu büyük sayfanın veya prim kasmaya çalışanların kim olduğunu bilirim arka planda insanların duyguları ile oynayanlar ne kadar eğleniyor dalga geçiyor bilseniz sosyal medyadaki çoğu şeyden nefret edersiniz bu yüzden dediğiniz gibi dua edip Allah'tan beklemek lazım veren de o alanda o sevgiliniz sizi sevmişse bu duyguyu bahseden de o olaya böyle bakmak lazım
ya evet hala bile Allah sizden razı olsun tabiki her sorumu çok güzel açıkladınız ama hala bile kaygılarım var. Ritüeller yoksa insanlar nasıl işte bana mesaj attı evet geri döndü falan diyorlar çok merak ediyorum ritüel dediğimiz şey yok artık hemfikirim ama o zaman nasıl
Şöyle örnek vereyim mesela Türkiye nin atıyorum Fransa ile maçı olsun ben maç yeşil tişört giydim ve Türkiye o maçı kazandı ardından Türkiye Almanya ile maç yapsin ben yine yeşil giydim ve yine kazandı demekki yeşil giydigimde Türkiye kazanır diyorum sonra atıyorum Türkiye İtalya ile maç yaptı yeşil giydim ve Türkiye kaybetti demekki ortaya koyduğum argüman geçerliliğini yitirdi yorumlar da öyle birileri için illaki olur birileri için de illaki olmaz iki ihtimal var ya olacak ya da olmayacak ayrıca olur diyen yorumların bazilari fake de olabiliyor etkileşim kasmasi açısından
anlıyorum çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun binlerce kez
Rica ederim şey de var mesela bilmem ne bir seyi deyip görsel koyuyorlar beğenmeden geçenin günü çok kötü geçecek bilmem ne olacak cart olacak curt olacak bunlara çok takmayın eğlencesine bakıp gülüp geçin ben öyle yapıyorum, kendime diyorum bugün beyaz çorap giymedin bakalım başa ne gelecek gibi çalışırken uğurlu bardagimdam kahve içince işler bugün yolunda gider diye beklentiye girmek gibi vs bunlar batıl şeyler eğlencesine yapıyorum mesela inanmak etkilenmek kafada büyütmek anlamsız
çok çok teşekkür ederim örneklerinizide yapıyorum ben ben 3-4 aydır psikolojik ağır şeyler yaşıyorum namazada 4 ay önce bu yüzden 4 aydır da devam ediyor o videolara bile inanıyordum ben ya da işte bu tişörtü giydiğimde kaygı panik atak yaşamadım bu müziği dinlediğimde panik atak yaşadım yaşamamalıyım gibi ritüellerede küçüklükten beri sosyal medyaya maruz kaldım nedir ne değildir bilemedim bu benim gibi şeyler yapan binlerceee insan var siz bana bu ritüel değil dediğinizde bile çok şaşırdım
Ritüel değildir demem sebebim batıl olması uydurma olması kutsallastirilmis davranışlara ritüel denir uydurulmuş bir şeyi kutsal goremeyecegimdem ritüel demek saçma olur ama tabi çok daha geniş anlamda da kullanabiliyorlar bu kavramı
yani aslında hiç bir tutar yolu olmayan hiç bir işe yaramayan şeyler
ya bir sorum daha olacak evet anlıyorum büyü yapmak kolay değil bu yaptığım büyü de değil ama ben zaten bunu 1.5 sene önce yaptım bir büyü olsa çoktan etkisini görürdüm di mi kötü anlamda
Aynen o şekilde de düşünebiliriz namaz kılmak da aslında ritüel gibidir ama inanan insanlar olarak namaz kılarsam her şey çok iyi olacak işlerim yolunda gidecek şeklinde dusunmedigimiz için ritüelin amacına uymuyor dolayısıyla bahsettiğimiz durumu özetlemiş oldunuz tutar yolu olmayan işe yaramayan sonuca götürmeyecek şeyler diyebiliriz
En geç birkaç ay içinde etkisini gösterirdi
buna kendimi adapte ediyorum inşallah da ederim dediğim gibi Allah kimseye kaygı bozuklukları panik ataklarda yaşatmasın bir şeyin doğrusunu bilsende kendini inandırmak çok zor oluyor yavaş yavaş aşacağım inşallah
Takıntı halina getirmemek gerekiyor kaygı düzeyini azaltmak için doğal ortam sakin huzurlu yerler iyi gelecektir zihniniz bir oyun oynuyor muhtemelen zamanla geçecektir
aylardır bu durumla savaşıyorum inşallah ilaçsız bir şekilde atlatabilirim bu konuyu kendime dert etmiştim şimdide o yüzden uykumdan uyandım rüyalarımda hep stresliydim mide bulantısıyla kalktım insan uyumaya bile korkuyor maalesef
İlaç çok tehlikeli yatarken dua edin Felak Nas kötülüklerden korur Ayetel Kürsi okumak iyi hissettirir yatarken Allahümme bismike emutu ve ahya diyerek yatarım genelde iyi hissettirir bu yorumu okuyan çoğu kişi için belki de saçma bile gelebilir ama bize bizden yakın olanı anmak ona sığınmak kendimize karşı bile ona sığınmak iyi hisettirir güvende hisettirir daha hızlı şekilde atlatmanizi sağlar ve zamanla komik gelmeye başlar bu düşünceler
evet kesinlikle şu 3-4 ay önce yaşadığım kaygıları bile anlamlandıramıyorum bazen ama her gün yeni bir kaygıyla uyanmak çok kötü bugünkü kaygımda buydu siz yardımcı oldunuz sorularıma cevap vererek Allah razı olsun
Ne demek rabbim gönül ferahlığı versin yine sorunuz olursa sorabilirsiniz müsait olunca dönmeye çalışırım Allah'a emanet olun hayırlı geceler diliyorum
hayırlı geceler sağ olun
bir şey rica edebilir miyim
Tabi
babam imam demiştiniz ya. Yanlış anlamayın lütfen sormak zorundada değilsiniz tabiki ama benim kimsem yok böyle bir konuda yardımcı olabilecek bir de babanıza söyleseniz yani yemek yerken ya da müsaitken işte kağıda isim yazıp bal sürüp yakmak falan ritüele girer mi bir işe yarar mı yoksa saçma sapan uydurulmuş bir şey mi diye çok mutlu olurum gerçekten
Tamam sorarım gün içinde yazarım buradan
ya çok dağ olun gerçekten sizden Allah razı olsun ama siz zaten emindiniz ritüel olmadığına ama içim çok kötü uyuyamadım edemedim
Sordum kendisine o da aynı şeyleri diyor büyü değil uydurulmuş hurafeleri rutiel adı altında paylaşıyorlar dinen bir karşılığı yok
O yüzden itibar etmesin diyor
ay Allah razı olsun gerçekten size ne kadar dua etsem az yani hiç bir amacı hiç bir tutarı yok di mi hiç bir işe yaramayan bir şey. Allah tekrardan sizden razı olsun dualarımdasınız çok teşekkür ederim size
Evet insanları kandırmak dışında amacı yok rica ederim
Buyur
Ben bundan 2 sen önce ergenlikle titktokta gördüğüm bir ritüeli yaptım. Günah mıdır değil midir bilmeden o dönemde şu an ki sevgilimle biz konuşuyorduk ama benden hoşlandığı çok belliydi ve açılmak için an kovalıyordu benden bi tepki bekliyordu (kendisi söyledi) bende bana açılmayacak sanıp bu ritüeli yaptım kağıda ismini yazıp bal sürüp yaktım büyü mü diye çok taktım kafama büyü bu kadar basit olmaz dediler. Bizim ilişkimiz hala devam ediyor bende de belirteyim kaygı bozukluluğu var yüksek bir derecede. Namaza başladım aylar önce şu an bu durum için Tövbeler ettim ediyorum da. Ama sevgilim acaba beni gerçekten seviyor mudur ritüel yüzünden midir uyuyamıyorum gerçekten istifar ediyorum lütfen yardımcı olun. Eğer ritüelsede nasıl bozabilirim bu durumu
Yani niyet önemli sen bunu büyü olarak düşünmemişsin ki büyü olabilir ama Allah affeder samimi tövbeyi sıkma canını ritüel nasıl bozulur bilmiyorum
tamam teşekkür ederimm
Ne lazım sana?
Buyrun sorun
Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
Noldu anlat bakim
Bakalım neymiş sorun
Ne büyüsü be djaa neler. Balla büyü mü olurmuş 😅😅
Soyle
Buyrun