- Evcil Hayvanlar konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılbox tipi taşıma kaplarından alabilirsin, hem kapalı olmuyor hem de kapısının parmaklıkları ince de olsa metalden oluyor. ama otobüs firmalarının hiç biri bagaj harici hayvan taşımıyor diye biliyorum. ben de yakın zamanda köpeğimle seyahat edeceğim, sırf bu bagaj problemi yüzünden araştırmalara başladım, forumlardan birinde birisi ''varan'' firması küçük kutuda hayvanın kucakta falan gitmesine izin veriyor yazmışlar, benimki küçük olmadığı için doğruluğunu teyit etmedim.
neyse işte gitmeden önce ara firmaları muhakkak, yaptığın planlar havada kalmasın sonra. sen kemirme derdine çare aramakla uğraşıyorsun ama, içeri alacakları ne malum önce onu çöz.03 Yorumla- +1 yıl
O dediğin taşıma çantalarından aldım zaten hemde rahat etsin diye en büyük boyundan.
İçeri istesem ni şekilde sokarım hemşerilerim yani ikna ederim bir şekilde ama ses yapması sıkıntı.
Bagaja verirsem havasız kalır ölür diye aklım çıkıyor. Her 4-5 saatte bir molalarda havalandırsam yine de havasız kalır mı? - +1 yıl
ben köpeğimi kaç kez götürdüm bagajda, ölmedi yani çok da kalabalık dönemlere denk gelmişti. ama bagaja bırakıp keyfime bakmadım. molalarda da, kısa süreli yolcu alıp bırakmalarda da inip açtım bagajı, hava aldırdım. bir de box küçükse, valizlerin konduğu o kalabalık bagaja değil de, daha küçük kapaklı bir bölme oluyor otobüslerde oraya da koyabilirler tanıdıksa. ben bir kez yavru köpek göndermiştim o şekilde sapasağlam gitmişti o da.
hemşehrilerim diyorsun ama, benim de babamın en yakın arkadaşı kullandığım otobüs firmasının bulunduğu ildeki şubelerinin sahibi, ama bir şey yapamıyor. çünkü kanunen yasak. ciddi miktarda cezaları var. şoförü ayrı muavini ayrı, yolcuları ayrı problem. hadi ikna ettin diyelim, aldı şoför ya da muavin tavşanı içeri. yolculardan biri kemirmeden rahatsız oldu, senin zaten içeri alma hakkın yok ozaman napcan mecbur koycan bagaja. ya da aradılar firmayı şoförü şikayet ettiler. sen bagajda gidecekmiş gibi hazırlıklı ol ve firmayla önceden mutlaka anlaş - +1 yıl
Şimdi ikna olmazlarsa deşifre de olmak istemiyorum sıkıştım köşeye
En İyi Cevaplar
+1 yılben de ayni dertten muzdaribim fakat uyuşturup gizlice otobuste göürmeye karar verdım yakalanırsam bilmıyordum derım. arabadan atacak hallerı yok ya. iş işten gecmiş olacak kedı ya da köpek gibi seslerıde ckmıyor zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
Tavşansa eğer uyanamaz haberin olsun. Bünyeleri hassas çünkü.
benim oyun delisi hiperaktif tavşanım bile arabada seslerden korkup apışıp kaldı antalyadan karsa sesi bile çıkmadı boşuna korkmuşum yani
+1 yılbagaja sakın verme yolda soguktan donarak olur hayvan hareket alanı kısıtlı oldugundan donar otobuslerın ıcınde bırde soforlerın uyududu bagajın ustunde bır yer var 10 15 tl sofore veya muavıne ver kafesı oraya koysunlar sorun olmaz daha once bır arkadasım kedıyı oraya koydu
022 Yorumla- +1 yıl
Ya havasızlıktan ölürse
- +1 yıl
orda havasızlıktan olmezkı sonucta soyledıgım yer otobusun orta kapısının yanıdakı yer soforler uyuyor orda hava akımı orda va kapısı otobusun ıcınde yanı merdıvenlere acılıyor dısarı ıle soguk ıle temas yok ısıtması bıle var dedıgım gıbı soforler orda uyuyor havasızlık dıye soguk dıye oyle bır sey yok
- +1 yıl
bu soyledıgım butun otobuslerde var yardımcı soforlerın uyuması ıcın dızayn edılen bır yer
- +1 yıl
Ya şimdi oraya koyuyoruz der çıkarır bagaja koyarlar falan bu hayvan daha bebek azcık balkon kapısı kapalı olduğu halde önünde durunca kulakları buz kesiliyo dayanamaz soğuğa hem oraya kabul edecekler mi oda ayrı bir muamma
- +1 yıl
tamam ama oyle bır sey yapamazlar butun molalarda sen zaten hayvanın konuldugu yere bakabılırsın bu soyledıgım yer otobusun ıcınde yanı kapısı dısarı acılmıyor orta kapıdakı koltukların aldında bır yer genıs otobusun ıcınden oraya gırılıyor dısardan degıl dedıgım gıbı molalarda zaten takıp edersın ama yapmazlar sonucta hayvanın soguktan olecegını onlarda bılır
- +1 yıl
Daha önce aradığımda bayan şöförün insiyatifine bağlı dedi şimdi aradım bir hödük çıktı bagajdada yasak dedi ben ne yapıcam ya
- +1 yıl
dedıgım gıbı bıraz para teklıf edersen kabul ederler sen dırekmen otobusun soforu ıle konus
- +1 yıl
pet kargo dıye evcıl hayvan tasıma var ınternetten bakabılırsın pet kargo yaz cıkar
- +1 yıl
Numarasını nerden bulayım ki ben onun ben diğer sefer aradığımda çok tatlı bir kız çıktı bende baya yağ çektim işte devamlı sizinle seyahat ediyorum hemşeri oluşumuza güvendiğim için sizi aradım izin istiyorum yoksa ben sizden habersiz de sokabilirdim falan dedi m oda siz bileti alın gideceğiniz gün belli olsun biz şöförlerle konuşalım tamamen onların insiyatifine bağlı dedi şimdi aradım malın biri açtı bagajdada yasak dedi bir kere gözümle gördüm adamın biri bagajda horoz götürdü ya kimi kandırıyosa salak. Bende bagajda taşınabiliyor ama dedim bilmiş bilmiş hayır bagajdada yasak dedi
- +1 yıl
ya sen oadamın dedıgıne bakma her sey soforde bıtıyor bıletını aldınmı eger bıletını almıssan hangı otobusun gıdecegını yazıhane bılıyordur soforun cep tel numarasını ıste sen sımdıden kendın ara rıca et
- +1 yıl
sımdıden arasan gıdecegın zaman bır suprızle karsılasmassın en azından
- +1 yıl
Korkuyorum hayır diyecek diye
- +1 yıl
sen bı ara bence sımdıden adama rıca et gerekırse 10 15 tl para vereyım de sonucta ınsan sa kabul eder
- +1 yıl
Aradım yine aynısını söyledi şöförün numarasını ver dedim vwrmedi pislik
- +1 yıl
gercekten bunlarda ınsanlık yokmus ne dıyebılırımkı tek yol var guzel bır kucuk kafes al etrafını sar bellı olmasın hava alacak sekılde koltugunun altına koy veyada veterınere sor bırde telefonla ıgne gıbı uyku ıcın bır cozumu var mı dıye
- +1 yıl
Öyle yapıcam artık başka hiç bir çarem yok
- +1 yıl
sen en guzelı benım dedıgım gıbı yap ama dırek koltugun altına koy bınerken bır sey soyleme ne olur ne olmaz
- +1 yıl
elımden gelen valla bu kadar ınsallah sag salım goturursun hayırlı yolcuklar sana
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
rıca ederım ınternet gıttıde cevap veremedım
- +1 yıl
Yok önemli değil
- +1 yıl
tesekkur ederım
Bagaja koymalısın plastik taşıma çantası ile biz yavru köpekleri öyle gönderiyoruz zaten sakinleşicektir bir süre sonra sorun olmaz
140 Yorumla- +1 yıl
Ya ölürse yok valla ölür ben kıyamam ona havasızlıktan ölür
- +1 yıl
O uyutucular tehlikeli olur mu peki tavşan için?
- +1 yıl
Hemşerilerim bir şekilde sokarım içeri her veteriner de var mı o damlalardan
- +1 yıl
Ya geri uyanmazsa
- +1 yıl
Paskalın kardeşi vardı paşaydı adı oda ölüyodu son anda yetiştim elimde çığlık çiğliğa öldü o yüzden çok korkuyorum paskala da bişey olacak diye gözümden sakınıyorum
- +1 yıl
Aç kalmaz mı
- +1 yıl
Daha önce aradığımda bayan şöförün insiyatifine bağlı dedi şimdi aradım bir hödük çıktı bagajdada yasak dedi ben ne yapıcam ya
- +1 yıl
Bilet alındı :(
- +1 yıl
Nasıl uğraşayım ki şimdi ben onunla :(
- +1 yıl
dua et nolur alnımın akıyla çıkayım şu işten :(
- +1 yıl
Birşey sorucam su nasıl vericem dökülür mutlaka araba sallandıkca. Öyle dökülmese bile bizimki devirir eminim
- +1 yıl
Evet ama biri görebilir :(
- +1 yıl
Inşallah :(
- +1 yıl
Yok 22 sinde yolculuk bütleri vereyim gidicem inşallah
- +1 yıl
Burdurdan Kars a
- +1 yıl
Hemde nasıl :)
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
Yolculuk yarın yanımda götürücem ayağımın altında ama çok korkuyorum yakalanıcam diye uyjularım kaçıyo günlerdir saat kaç oldu hala uyuyamadım ben ne yapıcam ya
- +1 yıl
Şu an yoldayız ve hiç ses çıkarmadı uslu uslu duruyo :)
- +1 yıl
:) inşallah vardığımızda sağ salim olur
- +1 yıl
Inşallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılTavşan ile seyahat :S bilemedim ben onuuu bilemediiim
07 Yorumla- +1 yıl
Off bende :(
- +1 yıl
Karsa temelli uzun süreli gitmiyorsan birine bırakmalısın
- +1 yıl
Burada öğrenciyim tanıdıklarımın hepsi de öğrenci hepsi gidiyo kime bırakabilirim ki
- +1 yıl
Facebooktan hayvansever gruplarından birini bul
- +1 yıl
Hayatta emanet edemem bilmediğim yere
- +1 yıl
Nerede kalıyorsun ev mi yurt mu nedir.. Görevli falan varsa bırak.. rica et.
- +1 yıl
Yok bakmazlar biliyorum
+1 yılHayrina ver bir aileye olsun bitsin bagaja sakin verme bir hayvan soguktan ya da havasizliktan oluyo bagajda
01 Yorumla- +1 yıl
O benim canım başkasına verir miyim hiç ya bu mal değil eşya değil benim aklım çıkıyo bagaja da vermem asla
+1 yılben en son istanbuldan Akçay'a muhabbet kuşu götürmüştüm bagaja koydulari ilk başta çok ses çıkartıyordu havasızlıktan öldü
03 Yorumla- +1 yıl
Of gerçekten mi :(
- +1 yıl
Tavşanlarda çok hassas gerçekten dayanamaz eminim
Evcil Hayvanlar konusunda 2,6b cevap paylaştı. Veterinerden sakinleştirici al. Uyumaz ama sakinleşir durulur uslu uslu oturur.
012 Yorumla- +1 yıl
Inşallah bakalım yarın sorcam veterinere
- +1 yıl
Ya çok ağır gelir de bidaha uyanmazsa
- +1 yıl
Yani uyutucu değil sakinleştirici alayım öyle mi?
Ben zaten uyusa veya sessiz dursa asla vermem bagaja. Öyle bir ihtimal yok zaten de ben çok ses çıkardığı için bir an ne yapacağımı şaşırdım - +1 yıl
Sıcak su torbası koysam olmaz mı
- +1 yıl
Haklısın ben en iyisi ona bir elbise dikiyim
- +1 yıl
Teşekkür ederiz :)
sakın bagaja verme kafese koy demir yerlerinide plastikle kapla
014 Yorumla- +1 yıl
Daha önce aradığımda bayan şöförün insiyatifine bağlı dedi şimdi aradım bir hödük çıktı bagajdada yasak dedi ya ses çıkarmasa ben her türlü sokarım onu otobüse ama ses çıkarıyo
- +1 yıl
Uçağa tavşan almıyolar ki hem otobüs biletimi aldım
- +1 yıl
Sadece kedi köpek
- +1 yıl
Bulamadım işte plastik çantayı kemiriyor bez çantayı kemiriyor ne halt etcem ben bilmiyorum ki
- +1 yıl
Yolda şımarmaz dimi
- +1 yıl
Havuç zararlı pek vermiyorum açıkcası
- +1 yıl
İçerisinde fazla miktarda şeker bulunduğu için gözleri için çok zararlı kör bile edebilir
+1 yılPlastik taşıma çantasının içine karton kutu yerleştirsen? Kartonu kemirirse çok ses çıkmaz diye düşünüyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Kartonu hiç affetmiyo
- +1 yıl
tawsim.blogspot.com.tr/.../...a-seyahat-etmek.html burayı oku istersen, işine yarayabilir
- +1 yıl
Bu bloğu takip ediyorum zaten ama bizim afacan çok yaramaz diğerleri gibi değil
- +1 yıl
Bende tavsan vardı yiyip bitiriyodu kartonu:DDDDD
+1 yılValla ucakla seyahat edıceksın mecbur antalya uzerınden ya da afyon kutahya ortak havalımanı uzerınden
012 Yorumla- +1 yıl
otobüs biletim alındı uçakta zaten kabul etmiyolar
- +1 yıl
evet şimdi hatırladım sadece kedi kopek gidiyor ucakta
- +1 yıl
Bagaja verirsem havasız kalır ölür diye aklım çıkıyor. Her 4-5 saatte bir molalarda havalandırsam yine de havasız kalır mı?
- +1 yıl
Havasızlıktan değil donup kalır o sogukta
- +1 yıl
Bagaj soğuk mu olur ki
- +1 yıl
Tabikide soguk olur bagaj sonucta otobanda gidicek o araba bellı bır hızla gıdıcek ruzgar soguk hayvanı 5-6 saat sonra buz kütlesi olarak alırsın elıne
- +1 yıl
Off deme öyle nolur içim gidiyo ben ona bişey olursa yemin ederim yaşayamam of Allahım bir yol göster bana
- +1 yıl
Uyumuyor mu bu hayvancık ve yanında kucagında gelsin :)
- +1 yıl
Uyuyo ama ben onu hiç kafese koymuyorum karşıyım kafese koymaya aynı odayı paylaşıyoruz biz açıklamadada yazdım taşıma çantasına koyunca durmuyo yerinde kemiriyo da kemiriyo Allahım beynimin içinde dönüyo sanki sesler o derece
- +1 yıl
kucagında taşıma cantasız dursun ya da bir veterınere danış uyku ılacı falan ver
- +1 yıl
Bünyesi kaldırmaz onu geri uyanamaz köpeklere bile tırsa tırsa veriyolar
- +1 yıl
zor iş valla :S
Evcil Hayvanlar konusunda 305 cevap paylaştı. Birilerine ver veteriner falan düzgün bir yere verirsen emin ol senden daha iyi bakarlar
01 Yorumla- +1 yıl
Anlamıyolar inan ki tavşandan zerre kadar anlamıyolar tecrübeyle sabit. Yaşadım ordan biliyorum. Hayvan aralıklı yumuşak dışkılama olmuş kalktı bana dizanteri ilacı verdi hayvan az daha ölüyordu. 4 tanesine daha gittim açık açık ben anlamıyorum dediler
Bagajda hicbir şey olmaz bizde kedi tasiyoruz olmadi veterinerden bir ilaç al uyut
07 Yorumla- +1 yıl
Evet ama kars çok soğuk hayvan bagajda donar
- +1 yıl
Evet ancak öyle içim rahat eder ama çok tehlikeli geri uyanmayanlar olmuş :(
- +1 yıl
Buradakilere pek güvenemiyorum bir kere yanlış ilaç verdi az daha ölüyodu paskal
- +1 yıl
Haklısın :(
ama evcil hayvanlar zorluklardır. Meselesi boş kutusu varsa o alır fakat ölmezdi.
04 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım
- +1 yıl
Taşıma çantası var zaten hem de 2 çeşit açıklamada da yazdım
birine bırak :)
06 Yorumla- +1 yıl
burada öğrenciyim tanıdığım herkes de öğrenci zaten hepsi gidicek yani kimseye bırakamam.
İlçedeyim bide petshop falan da yok - +1 yıl
bagaj diyenlere güvenme sakın yazık hayvana üstüne valizi atacaklar sonra ya sakın verme bagaja İstanbul'da olsan bana ver diyecektim ama papağanım parçalar onu :D:D
( parmağıma dikiş attırmışlığı var )
ne yapıcaksın bilmiyorum tavşanlar soğuktan da çabuk etkileniyor biliyor musun bende vardı 2 tane
halamlara verdim öldüler sonra :/
dur araştırıyım biraz :D
iyi de tavşan nasıl ses çıkartıyor onu anlamadım ben :D:D
keşke sağlam dayanıklı kemirmesi zor olan bir kafes alsaymışsın :) - +1 yıl
Yok açıklamayı oku detaylı yazmışım
- +1 yıl
Inşallah bakalım :/
Evcil Hayvanlar konusunda 408 cevap paylaştı. kafese koy ne olcak
06 Yorumla- +1 yıl
Ses çıkarıyo işte
- +1 yıl
Kemirir yaatığın y si kalmaz :)