AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
iman akıldan önce gelir cunki
Bildiğin gibi yaşa hayat senin hayatin :)
Ateist ol geç yav :D
İyi insanlar cennete gider kötüler cehenneme..
Allahin emri sorgulanmaz
boşver herşey günah ona kalsa
islam dini mantık beklme inan geç sadece
şerefsizler tahrik oluyormuş.
Kadının güzelliğini gösteren bence saçlarıdir.
kesinlikle haklısın
Basini acarsan verirsinde bu bir önlem
Günah işlersen cezasını çekersin bunun nesi garip?
çok abartı :D
allah bılır bunu
boş yapıyorsun yapma
böyle böyle sorgulamaya başlıyorsun
Takmayanlar cehenneme gidiyor Dye sana kim soyledi
abartı ve saçma tabi ki
herşeyin iyisini güzelini rabbim bilir
en çok yobazlık yapanlar yanacak bence
BELKİde öyle bişey yok nereden biliosunuz?
Allaha sor bu konu bizi aşar
Anlayışla karşılıyorum ama dini sorgulayamayız
Sadece sac degil vucut bile el ayak bacak :
islamda ne varsa oodurrr
Allah'ın Emri...
İsteyen istediği gibi giyinsin
bu devirde cehenneme gitmek bedava
Asıl bence cennete cunku ALLAH CC. diyo ki öyle bir zaman gelicek ki o kdr kötülük olacak ki kötünün iyisi cennete gidicek yani biz o dönemdeyiz yapmamız gereken sadece şu namaz siz kapalılıgı onu bunu bir kenara koyun ne kapalılar gördüm namaz kılmıyo Sırattan ilk gecegımız yer NAMAZ ve son zamanlardayız cokca tövbe etmeliyiz
Başörtü tak sende o zaman cok mu zor geliyor
Abartili
değil
Sana katılıyorum...
Oku biraz oku !
Sacmalik bence.
Kişilik meselesi
Abartı
Bunu okursan sevinirim
Kadınların başını örtmesi çözüm değil çözüm şu abaza erkekleri dize getirmek
abartı
Haklısın
bilemeyiz
aynen
hayır değil.
kafalara bak
allah yok din yalan
eksileyenler sevaba girdi demi kuramınızı seveyim ya :DD:D
Gidince sorarsın
Saçma tabiki.
Sonsuzluk = cennet
Abartı
Sacmalik bence
Ne abartisi kural bu
bunu biz bilemeyiz
Abartı Tabikide.
Değil
degil
değil
din yalan
abartı olabilir
İşine geliyosa :D
degil emir o emir
yazık...
Islam dini Sorgulanamaz...
Adamın Dibisin
40 yılda 1 iyi bir şey çıktı ağzından.. gözlerim yaşaracak :) @Rusasigi
islamdini sorgulanamz ne demek. mesajın ne demek istediği konuşulur tartışılır.
sapkın şeytan evliyalarının dediğini kabul mü edeceğiz din diye.
Allah razi olsun bacim <3 :*
@Evde_Tek_Başına_
Eğer dediğin gibi olsaydı Allah ( c. c) Kuran'da sürekli üstüne basa basa basa; "Ey akıl sahipleri" " Hiç düşünmezler mi" " Size düşünüp tutasınız diye bir öğüt veriyor" gibi ayetler söyleneceğine direk biz ne diyorsak onu yapın sorgulamayın düşünmeyin sadece yapın denirdi değil mi? Aksine isteyen istediği gibi sorsun, her soruya cevap vardır islamda...
Gençler azcık aydınlanalım.
İslam'da "Dinde sorgulama yoktur." diye bir kaide var mı? Eğer varsa bununla kastedilen nedir?
Şeriatın iki çeşit hükümleri vardır.
1. Taabbudi dediğimiz yani hikmeti bilinmeyen ve tamamıyla Allah'ın emir ve yasağına bakan kurallardır.
2. Makulul mana dediğimiz ilahi emirler veya yasaklarda yatan hikmetlerin araştırılabileceği kısım.
Sizin sorduğunuz soruya bu taraftan da bakalım. "Niye sabah namazı dört rekat da on veya yirmi rekat değil?" Cevap, "Allah emrettiği için."
Öğle namazı Allah tarafından on rekat olarak tayin edilmiştir. Bunun hikmetini araştırmak sonuçsuz olacaktır. Çünkü Allah öyle emretmiştir. Ve bunun asıl cevabı budur. Ama bazı şeriat kuralları hikmetle izah edilebilir. Ama hikmetler asıl değildir; asıl olan Allah'ın emri veya yasaklamasıdır.
@Ayazaga38 @Evde_Tek_Başına_
Mesela, "Allah namazı niye emretmiştir?" Buna istediğiniz kadar hatta ciltlerle hikmet ve gaye açısından cevap verilebilir. Niye oruç tutuyoruz, hikmetleri araştırılıp cevap verilebilir. Ama hikmet ve faydalar Allah'ın emri yerine geçemez. Şöyle ki, orucun bir hikmeti insanların aç kalıp, yokluk içerisinde yaşayan insanların halinden anlayıp onlara şefkatle yaklaşmalarını sağlamaktır.
Şimdi birisi bunu esas tutup "Ben daha fazla aç kalıp daha fazla şefkat hissim kabarsın ve fakirlere daha fazla yardımda bulunayım." diyebilir. İmsak vakti saat 4.00 olduğu halde, bu adam gece saat 11.00'den oruca niyet edip, fakat akşam vaktine beş dakika kala orucunu açsa, orucu sahih olur mu? Elbette olmaz. Çünkü orucun açılması için belirli bir zaman var ve bu adam daha fazla aç kaldığı halde, oruç tutmuş olmuyor. Yani oruçtan beklenen hikmet daha fazla yerine gelmiş, fakat Allah'ın izin vermediği bir zamanda açtığı için oruç yerine gelmemektedir.
İşte İslam'ın tüm emir ve yasaklarına bu şekilde bakmamız gerekir. Yani Allah böyle emretmiş veya böyle yasakladığı için bunu yapıyoruz. Bunun hikmetleri elbette vardır. Ve bu hikmetler elbette araştırılır. Bu da bir ilim ve ibadettir. Ama hikmetler ve faydalar kesinlikle asıl değil, ayrıntıdır.
Selam ve dua ile...
www.sorularlaislamiyet.com/.../...dilen-nedir.html burdan okuyabilirsiniz sorgulanıp sorgulanmadığını
sorgulanmaz tabi ki sorgulanırsa bütün üçkağıtları ortaya çıkar :))
:)) ı love u apLammmm
Allah razi olsun aplamm<3 :D
@tubiska
Kafam. Karıştı ben en iiyisi bir kelime i şahadet getirim; hep beraber aşk ile "Eşedü en laaaaaaa...
amerikada dogsanda hristiyanlık sorgulanamaz yazıcaktın galiba :D
Allah kitabında 'Düşünmez misiniz?' derken senin bunu demek haddine değil.
Hepiniz İslamın ne olduğunu bilmiyorsunuz. İslamın ilk şartı "Akıl etmek" Akletmek düşünmek akıl sahibi olmaktır. Kuran da ayetler sorgulanamaz doğru ama Hadis adı altında insanlara din diye satılan, Kuran ile çelişen Allah ve Peygambere iftiralar içeren onlar adına haramlar oluşturan saçmalıklar dizileri sogulanabilir. Sorgulanmalıdır da. Eğer yanlışı sorgulamazsan bir müşrik olabilirsin, hatta sahtekarların din diye sattıkları uydurmalara uyarak islama zarar verebilir ve hatta öldüğün zaman Müslüman olarak bile ölmeyebilirsin. Kuran'ın ilk Ayeti "IKRA" Yani oku sorgula aklet demektir. nerde sizde o akıl ve zeka! Her sakallıya inanıp sorgulamaktan korkmaya devam edin.
İnsan allahın ürünüyse insanı bu sorgulamadan uzak tutmak öncelikle onu yaradana hakarettir. Zira onu düşünüp sorgulasın diye özellikle imal etmiştir. Kapiş..;)
Allah aklı onun kesin emirlerini sorgulayasın diye vermemiş yok sen "ben her şeyi sorgulamak istiyorum" diyorsan ben de sana "Akılsızın aklı olmuş illa sorgulacam demiş" derim
İslam dini sorgulamaz diye hiç bir şey yok dostum. Sorgulayacaksın ki öğrenebilesin ''sorguladınmı. com'' Kuran da başörtüsü yazmaz , yazan örtünüzle göğüslerinize kapatın
@Rusasigi sen ne zamandan beri 'rus kızları çok güzel ehe mehe' ergenligini bırakıp ciddi konulara kafa yorar oldun...
Bilmiyorum abla
@indirimdekipantolon
rus asşığı merhana mesaj kutunu açarmısın bişi diyebilirmiyim :)