Padişah dahi olsam harem kurmak gibi bir düşüncem olmazdı. İnsanlara (bayanlar) ve bedenlerine kendi arzuma göre sahip olmak çok saçma hatta aptalca. Ayrıca kişileri dayatmalı olarak haremime toplasam ne olacak ki? Üstelik karşılığının olmadığını bildiğim halde...
1695 Yorumla- 1 yıl
Helal olsun👏
- 1 yıl
Padişah olsan o günlerin koşullarına göre yaşayacaksın...
Çok sayıda çocuğun olmak zorunda çünkü çoğusu yaşta ölüyor insanların.
Dahası bir padişah kimle tanışacak flört edip evlenecek? Bu mümkün mü?
Bizde politik evlilik geleneği olmadığı için hiç bir erkeğe padişahın dayısı veya dedesi payesi vermemek için (yani bir özgür kızla evlenirler ve ondan olan oğul padişah olursa o kadının erkek kardeşi padişahın dayısı olacak) köle kızlarla ilişki kurmuşlardır.
Dahası zengin erkeklerin kendi arzularına göre seçtikleri kadınlarla birlikte oldukları ve karşılığında ise sadece maddi menfaat sağladıkları gerçeği bu adamların aptal olmasıyla mı açıklanabilir sence? - 1 yıl
O günün koşullarında harem kurmak zorunlu değildi ve herkes de harem kurmadı. Hiç kimsenin çok sayıda çocuğu olmak zorunda değil ve çok sayıda çocuk tek kadından da yapılabilir. Bir padişah flört etmeden de evlenebilir ve flört etmeden evlenmek de harem kurmayı gerektirmez. Flört etmesi de mümkün olabilir. O dönemde erkeklerin köle kızlarla ilişki kurması padişah olmanın gerekliliklerinden değildir. Adamın padişah olmak gibi bir niyeti ve durumu yok o yüzden padişah olması kesinmiş gibi kafanda padişahlık kurallarını dayatamazsın kimseye. Çokeşlilik gerekli değil gereksiz, tehlikeli, yanlış, gayrimeşrudur ve etik değildir. Böyle düşünen bir erkek emin ol ki şartlar ne olursa olsun harem kurmaz.
- 1 yıl
@noperva1975
- 1 yıl
Adam seçime bağlı olduğunu düşünerek böyle demiş belli ki. Sen ise düşüncesini değiştirmek için zorunlu olduğunu düşündürmeye çalışıyorsun? Koskoca padişaha çokeşlilik yakışmaz bu yüzden tekeşli olmaları gerekir.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(1) Harem kurmak varken neden kurmasın? Sana sebebini anlattım. Erkek çocuk hem de çok sayıda erkek çocuk sahibi olmak zorunda. Bir kadınla bunu sağlamak zor ve o riski alamaz. İngilterede mesela harem kurmayan Kral Henri var teker teker tüm eşlerini idam ettirmiş. Flört olmadığında politik evlilikler olmak zorunda bu da avrupqda yıllarca süren veraset savaşlarına yol açmıştır. Ülkeler bölünmüş parçalanmış milyonlarca insan bu uğurda can vermiştir. Ayrıca erkeklerin çok eşli olamaması erkeklerden önce kadınların zararına bir durumdur. Öncelikle erkeğin de dişinin de doğasına aykırıdır. Memeli türlerinde erkekler birbiriyle kavga edip en güçlüyü belirler ve dişiler de onların olur. Bu sayede güçsüz erkekler elimine olur ve soyları da yürümediği için sadece güçlü erkeklerin genleri sonraki nesillere aktarılmış olur; bu da yeni nesillerin daha sağlıklı ve güçlü olması demek. İnsanlarda da durum farklı değil. Gerekçesi herkese göre değişebilir ama her erkek bir kadının erkeği be bir baba olma vasıflarını taşımaz. Hatta çoğu erkekte bu vasıf yoktur. İşte onların herhangi bir dişiye yaklaşıp hem onların hayatını mutsuz etmemesi ve hem de soylarının yürümemesi için tüm memelilerde olduğu gibi kadınların seçilebilir nitelikteki erkekleri paylaşmasını bilmesi icap eder. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(2)
Ben hiçbir şey dayatmıyorum. Sadece tarihsel ve de biyolojik gerçeklerden bahsediyorum. Evrimden ve beynimize işlediği doğal kodlardan bahsediyorum. Sana bir şey dayatıyor değilim. Sen modernitenin dayattığı normları kabul edip doğanın sana armağan ettiği içgüdülerini reddetmeye çalışarak hayatını geçirebilir yani güçlü ve nitelikli bir erkeği paylaşmak yerine sıradan bir erkeğin; istese de harem marem kuramayacak yani evrimin normalde tasfiye edeceği bir erkekle hayatını geçirebilirsin. Bu senin tercihin. Ama senin bu tercihin tek suçu doğasını ve içgüdülerini keşfetmiş ve onlarla mücadele etmeyi gereksiz bulmuş olmak olan kişi veya kişilere saldırma ve hakaret etme hakkını doğurmaz... Fikir tartışmasını kişiselleştirecek kadar niteliksiz birinin modernitenin doğamıza aykırı olarak yaptığı dayatmaları sorgulamadan kabul etmiş olması da gayet normal. Bu konuda söylenecek çok şey var aslında ama senin üslubun tartışma yaomayq uygun değil - 1 yıl
Erkeklerin çokeşli olması kadınlarda kıskançlık, öfke ve üzüntüye sebebiyet verir bu durumda önce psikolojiyi, sonra fizyolojiyi bozar. Ölüm elbisesi kumalık diye bir belgesel var izlemeni öneririm.
- 1 yıl
Erkeklerin %100’ü bir kadının erkeği olma vasfını taşır ataerkil olmayan, erkek üstünlüğüne inanmayan bir erkek ikinci kadını gerekli görmez ve fıtratında ikinci kadını istemek yoktur.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
Kendi dişisine üstünlük kurma güdüsü her erkekte vardır çünkü dişiler de kendinden üstün erkek ararlar. Kendinden az kazanan erkek kendisinden daha düşük eğitim seviyesinde erkek kadınlara çekici gelmez... hipergami diye bir şey vardır ve bu ataerkil sistem var olmadan çok öncesinde bile olan içgüdüsel bir gerçekliktir.
Bak bugün sen bir çiftlik açacak olsan mesela inek çiftliği veya koyun hatta tavuk çiftliği kursan erkeklerin sadece bir kısmını damızlık ayırıp diğerlerini yetişkin olmadan hiçbir dişiyle ilişkiye sokmadan kesime gönderirsin.
Neden? Çünkü her erkeğe ihtiyaç yok. Az sayıda damızlık erkek tüm dişilere yeterli olur.
Doğa da aynen böyle mükemmel işleyen bir makinadır. Erkeklerin arasında rekabet duygusunu daha doğuştan aşılar.
Neden erkek çocukları daha 3-4 yaşından itibaren birbirleriyle kavga ederken ve yenen ve yenilenin apaçık oldupu rekabete dayalı oyunlar oynarken kızlar birbirine şiddet göstermez ve evcilik gibi işbirliğine dayalı oyunlar oynar?
İşte doğa kanunları çocukların fabrika ayarlarında var.
Erkekler ileride dişi içim diğer erkeklerle rekabet etmek zorunda olduklarını bilerek doğar ve ileride avucunu yalamak yerine kendi haremini kurmak için diğer erkeklere üstün gelmek zorunda oldupunu bilir. O yüzden sürekli kavga ve çekişme halinde kalırlar...
Kız bebekler de ileride güçlü bir erkeğin hareminde diğer dişilerle işbirliği kurarak yaşayacaklarını bilerek doğdukları için çocukken de uysal olur ve işbirliği oyunları oynar. - 1 yıl
@noperva1975 flört olmadığında politik evlilikler olmak zorunda değil ve bir padişah flört edebilir. Erkeklerin çokeşli olması kadınlarda ve erkeklerde her türlü hastalığa sebep olur çünkü doğaya aykırıdır. Kadınlar doğası gereği kıskanç, sahiplenici ve rekabetçidir bu yüzden kumalığı kaldıramayıp önce psikolojik hasta, sonra fizyolojik hasta olurlar. Ölüm elbisesi kumalık belgeselini izlemeni öneririm. Yani erkeğin çokeşli olması kadının zararınadır çünkü kadının tabiatında kumalığı hazmedebilmek yoktur. En sofu hocalar bile kadınlar için en zor şeyin kumalık olduğunu söylerler. Memelilerdeki bu durum insanlara kıyasla %100 farklıdır. İnsanlarda erkek duygusal olmadığı için birden fazla kadını sevemez ve cinsel gücü de düzenli olarak sadece tek kadını tatmin etmeye yetebilir. Memeliler insanlar gibi sevme, üzülme, kıskanma, sahiplenme duygularına sahip değildir. Çokeşliliğin hiçbir gerekçesi yoktur. Bu güne kadar kim ne gerekçe sunduysa hepsini çürüttüm. Çokeşliliğin zararlarıyla ilgili çok fazla makale, belgesel ve bilimsel çalışma varken sana hak verebilmem mümkün değil. Memelilerle ilgili dediklerinin hepsi insanlarda kadın için geçerli. İnsanlarda kadınlar arasında savaşmak ve rekabet etmek vardır, erkeklerde yoktur. Yeni nesillerin daha sağlıklı ve güçlü olması için babalarının annelerine sadık kalmaları gerekir çünkü araştırmalar ve çocuklar bunu söylüyor. Her erkek bir kadının erkeği olma vasfını taşır çünkü duygusal olmadığı için kalbinde tek kadına yer vardır ve cinsel gücü de düzenli olarak sadece tek kadını tatmin etmeye yetebilir. Ruhsal olarak zayıf olduğundan dolayı da karıları arasındaki rekabete, kıskançlığa dayanamaz. Erkeklerin %100’ünde ait olma vasfı vardır bu da tabiattan gelir. Erkeklerin herhangi bir dişiye yaklaşıp onun hayatını mutsuz etmemesi için, hem de soyunun sağlıkla yürümesi için memelilerde olduğunun aksine tek kadına ait olmaları gerekiyor.
- 1 yıl
Flört etmeden evlenen nice insan var ve hepsi çokeşli değil aldatmıyor herkes. Hayır, dayatıyorsun. Herkese yorumlarda çokeşliliği ve ataerkiyi dayatmışsın. Dediklerinin hiçbirisi biyolojik gerçek değil. Biyolojik olarak erkek çok kadına yetemez ama kadın çok erkeğe yetebilir. Bir kadın orgazm olunca daha fazla seks yapmak ister ama erkek orgazm olunca ise yorulur ve daha tek kadını bile tatmin etmeye gücü yetemez sen 200 kadınla sevişsin diyorsun. Evrim teorisinin gerçek olduğu kesin değildir. Eğer evrim beynimize bu kodları işleseydi erkekler çokeşliliğe ihtiyaç duyardı ve kadınlar da kumalıktan memnun olurdu ama ikisi de olmuyor. Tarihte erkeklerin harem kurması fıtren gerekli ve doğru olanın bu olduğu anlamına gelmiyor. Sadece bana değil herkese çokeşliliği ve ataerkiyi dayatıyorsun. Bana modernite bir şey dayatmıyor modernite ahlâken ve fıtren etik olanları öğretiyor. Doğanın kadına armağan ettiği içgüdüler arasında kıskançlık, rekabet, sahiplenme vardır paylaşmak yoktur bu yüzden doğanın bana armağan ettiği içgüdüleri reddetmiyoruma ama sen reddediyorsun doğa sana tekeşliliği armağan etmiş ve sen de çokeşliliği empoze ediyorsun. Güçlü ve nitelikli bir erkeği paylaşmak kadının doğasında yoktur çünkü kadın paylaşımcı değildir. Meselâ cuckold fantezisi kadınlara değil erkeklere mahsus. Hiç kocasını pazarlayan kadın duydun mu? ama karısını pazarlayan erkek var. Erkek paylaşımcı, kadın sahiplenicidir. Güçlü ve nitelikli erkeği paylaşmak olmaz, sahiplenmek olur çünkü güçlü ve nitelikli erkek paylaşılmak değil ait olmak ister. İstese de harem kuramayacak erkek tabiatı düzgün, normal erkektir. Ben güçlü ve nitelikli bir erkeği paylaşmak yerine ona sahip olmayı seçerim çünkü fıtratım bu. Bu benim tercihim değil fıtri gerekliliğim yani fıtratım. Fıtratımda paylaşmak yok. Çokeşlilik kadınların ve özellikle de çocuklarının üzerinde psikolojik ve fizyolojik hastalığa sebebiyet verir. Ben içgüdülerimi keşfettiğim ve doğamı tanıdığım için senin gibi düşünmüyorum.
- 1 yıl
Benim doğamda sadık bir erkekle mutlu olmak var, sadakatsiz erkek beni üzer her kadın gibi. Bu sunduğun sözde argümanları biyolog arkadaşlarıma gönderdim hiçbirisi kabul etmedi. Zaten hiçbir bilim insanı senin dediklerini demiyor. Eğer bu kadar fıtrî olsa herkes gereksinim duyardı. İnsanlarla memelileri bir tutuyorsun ama çokeşliliğin memelilere olan etkisi insanlara olan etkisiyle bir değil. Sana hakaret etme ve saldırma hakkına sahibim. Çünkü sen bireysel ve toplumsal yıkımı dayatıyorsun. Fikir tartışması yok, fikir dayatması var ortada. Sen fikirlerini o kadar dayatıyorsun ki erkeklik algına uymayanları erkek, kadınlık algına uymayanları kadın olarak görmüyorsun. Ben modernitenin doğamıza aykırı yaptıklarını sorgulamadan kabul etmiş olsaydım fikirlerim olmazdı ama fikirlerim var. Modernitenin öğretileri doğru ve fıtrîdir zaten modernite bu yüzden tekeşliliği savunur. Niteliksiz olsaydım senin gibi sığ, ilkel ve geleneksel bir düşünce tarzım olurdu ama öyle değilim. Kadınlarda hastalığa sebebiyet veren, erkeklerde de mutsuz hayata sebebiyet veren erkeğin çokeşli olma durumu eğer fıtrî olsaydı isterdik ve zararlarını görmezdik. Eğer modern yaşam doğaya aykırı olsa herkes moderniteye meyillenmezdi. Erkeğin çokeşli olmasının en büyük zararı kadına olur. Çünkü hiçbirisi tam olarak cinsel tatmin yaşayamaz erkeğin yorgunluğundan ve güçsüzlüğünden dolayı. Erkek duygusal olmadığı için de sevgi açlığı yaşarlar. Erkek sadece kendisi sahip olamadığından dolayı da kıskançlık duygusu yüzünden hasta olur bir kadın. Aynı zamanda üzülme ve sinirlenme gibi duygulara da sebebiyet verir. Ben senin gibi biriyle neden güzel bir üslupla konuşayım? Eğer dediklerin fıtrî olsa bilim insanları bunu savunur ve dünyada çokeşlilik hakim olurdu. Soyun sağlıkla devam etmesi için her erkek tekeşli olmak zorunda çünkü çok kadına yetmeye çalışırken hem duygusal, hem cinsel, hem ruhsal anlamda yıpranır ve bu durum genlerle çocuklara da geçer.
- 1 yıl
Psikolojik olarak sağlıklı olan erkekler üstünlük kurmaya çalışmaz. Her erkek kendi dişisine üstünlük kurmaya çalışmaz psikologlara göre zayıf karakterli erkekler bunu yapar. Çünkü psikolojiye göre dominantlık zayıflığı kılıflamaktır. Kadına saygı duyan, eziklik psikolojisi olmayan bir erkek kadına üstünlük kurmaya çalışmaz. Kendinden az kazanan, eğitim seviyesi düşük erkekle evlenen kadınlar gördüm tam tersi olunca evlilik yürümüyor çünkü erkek kendini üstün görüp kadını eziyor ve böylece de evlilikler mutsuz oluyor. Dişiler kendinden üstün erkek arasa senin nefret ve tiksinme duyduğun feminizm bu kadar yaygın ve popüler olmazdı. Artık kadınların çoğu feminist. Kadınlar kendilerinden üstün değil kendilerine denk erkek arıyorlar. Kendilerinden üstün arayanlar da içgüdüden dolayı değil toplumun “erkek kadından üstün olmalıdır” dayatmasından dolayı arıyor. Hipergami her kadının fıtratında yok kadınların fıtrî bir özelliği değil bu.
- 1 yıl
Az sayıda damızlık erkek tüm dişilere yeterli olsa da az sayıda erkek tüm dişilere yeterli olmuyor. Mesela 20 erkek 200 kadına yetemez. Damızlık hayvanla insanı bir tutamazsın çünkü bizim damızlık özelliğimiz yok. Erkekler kadınlardan önce tatmin olur, önce boşalır ve çabuk yorulur ama kadınlar orgazm olunca ikinci seksi veya seksin daha uzun sürmesini ister fakat erkeğin tatmin etmeye gücü yetmez işte burada ikinci bir erkeğe ihtiyaç duyar kadın. Erkeklerin arasında rekabet yoktur, kadınların vardır. Meselâ kadınlar birbirileri için süslenir çünkü başka bir kadından aşağı kalmak istemezler. Sırf arkadaşından üstün olmak için yüksek lisans yapan kadınlar bile var. Kadınlar riyayı çok sever bu da rekabettendir. Marka ve pahalı eşyalarla hava atarlar ama erkeklerde böyle bir durum yoktur. Hatta mutlu hayatlarıyla, kocalarıyla, çocuklarıyla bile diğer hemcinslerine karşı övünüp onları ezmeye çalışırlar.
- 1 yıl
@noverpa1975 Erkekler saldırgan ve çabuk öfkelenen yapıda olduklarından, sözel zekâları, sağ beyinleri gelişmemiş olduğundan ve fizikî güçleri daha fazla olduğundan ve testesteron hormonu salgıladıklarından dolayı şiddete başvururlar. Kadınlar birbirilerini daha çok kıskanırlar. Meselâ güzel bir kadın görünce kendisi güzel olsa bile ona özenir ve erişmeye çalışır. Hemcinslerinden üstün olmak için kariyer yaparlar, erkeğe muhtaç olmamak için değil. Kadınlar arasında hep bir yarış vardır ve bu herkes tarafından bilinir. Kumalıkta bu yarış, rekabet ve kıskançlık daha da fazladır! Kaynağı da bir erkeğe ortak olmak yerine sahip olmak ve özel hissetmektir. Psikolojik olarak sağlıklı olan bir kadın ezilmekten hoşlanmaz bu yüzden kendinden üstün erkek aramaz hemcinslerinden üstün olmaya çalışır. Erkekler neden birbirileriyle buluşurken süslenmiyor da kadınlar süsleniyor? Çünkü rekabet var. İnsan doğada yaşayan bir hayvan değil bu yüzden doğa kanunları insana etki etmez. Bizim aklımız ve düşünme özelliğimiz var bu yüzden hayvanlar gibi yaşayamaz ve davranamayız. Evcilik işbirliğine dayalı bir oyun değil rekabete dayalı bir oyun çünkü küçük kız çocukları yetişkin kadınlar gibi evcilik oynarken misafir ağırlamada, sunumda birbirilerini geçmeye çalışırlar. Bu doğa kanunlarının hiçbirisi çocukların fabrika ayarında yok. İnsanlar arasında erkekler dişi için rekabet etmiyor öyle olsa yuva yıkan erkek kadından fazla olurdu ama kadın daha fazla. Evli erkeklere musallat olup adamın karısından üstün olmaya çalışıp erkeği elde etmeye çalışıyorlar. Haremde de bu böyleydi. Haremdeki kadınlar da hep otlarla güzellik kürleri yapmaya çalışıp birbirilerini geçmeye çalışırlardı padişah diğerlerini bırakıp onu alsın diye. Hz. Muhammet’in karıları birbirilerini sevmelerine rağmen kocalarını birbirilerinden çok kıskanırlardı. Harem kurmak bu kadar içgüdüsel olsa hâlâ devam ederdi.
- 1 yıl
@noverpa1975 Erkekler sürekli kavga ve çekişme hâlinde değildir küsseler barışmaları kolay olur. Bebekler dünyada var olduklarını bile bilmiyorlar ama erkeğin hareminde var olacaklarını biliyorlar öyle mi😂😂😂 Biliyorlarsa yanlış biliyorlar çünkü artık hiçbir erkeğin haremi yok. Eğer kadınlar işbirliği içgüdüsüyle doğsalardı haremdeki kumalarını kocalarından kıskanmazlardır ve severlerdi ama hiç de öyle olmadı. Kadınların uysal olmalarının sebebi kuma olsunlar diye değil doğurgan oldukları için ve evlatlarına merhametle baksınlar diyedir. Kadınlar yapıları gereği rekabetçi, savaşkan ve yırtıcıdır bu yüzden aralarında dedikodu, çekememezlik ve yarış vardır. Erkekler rekabetçi ve savaşçı olsa zor bir durum karşısında pes etmezdi ruhsal olarak dayanıksız olduklarından dolayı azmedemiyorlar. Hiçbir dediğin kadınların kocalarını kıskanıp sahiplendiği gerçeğini değiştirmiyor. Sen hayal dünyasında yaşıyorsun. Bir kadın daha başarılı bir arkadaşını çekiştirmese ve kıskanmasa bile onu geçmeye çalışır. Gerçek dünyada bu böyle oluyor. Erkekler kadınların kölesi olmaya çok meraklı ama en ataerkil kadınlar bile kocalarına kölelik yapmaya meraklı değil sadece hizmet ediyorlar, aşağılanmaktan zevk almıyorlar. Sen basbaya kumaların birbirini kıskanmayacağını söylüyorsun ama hiç de öyle olmuyor. Kadınların kıskançlık krizleri meşhurdur.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
içgüdüler doğuştan var olan zihinsel kodlardır. Sonradan öğrenilmeyen şeylere "içgüdü" denir. Buradaki bilgi sonradan idrak edilerek bilgi gibi değil. zihinsel kodlardan bahsediyorum.
israil'de erkeklerdeki bu saldırgan ve kavgacı eğilimlerin sonradan öğrenildiği yönündeki iddiaları teyit etmek için bir deney yapıldı. Bazı kibutzlarda kız çocuklarına erkek oyuncakları verilip erkek çocuklarına davranıldğı gibi davranılıp erkeklere tam tersine kız oyuncakları verilerek kızlara davranıldığı gibi davrandılar.
ama sonuçta değişen hiçbir şey olmadı ve erkek çocuklar yine kavgalar edip rekabet oyunları oynadılar; diğer taraftan kız çocukları doğumdan eri kedilerine erkek gibi davranılmasıne ve kendilerine erkek oyuncakları verilmesine rağmen yine evcilik gibi rekabet oyunları oynadılar.
dedikodu çekememezlik gibi doğrudan saldırganlık içermeyen rekabet unsurları elbette ki kadın doğasına uygun şekilde güçlü erkeğin haremine girmiş olanların paylaştıkları erkekten aldıkları pay için yapageldikleri rekabetle ilgilidir.
- 1 yıl
(2)
@Gece_Kraliçesi
Eğer dişiler erkeğe ulaşıp yavru sahibi olma haklarının diğer dişiler tarafından yok edilmesi tehdidi algılayarak evrimleşmiş olsalardı bu rekabet erkeklerde olduğu gibi yoğun şiddet içerir ve dolayısıyla da dişiler arasında güçsüz olanlar bu mücadeleleri kaybederek çocuk sahibi olma haklarını yitirirlerdi ve kadınlar erkekler kadar güçlü olurlardı hatta sakalları bile olurdu. Erkeklerin sakallarının olması bile bu mücadelenin sonucucudr zira dişi için yapılan kavgalar o kadar şiddetlidir ki gür sakallı erkekler daha az çene yaralanmas yaşamış ve hayatta kalma ihtimalleri daha fazla olmuş ve sakal erkeklerde bu evrimsel süreçte gelişmiştir.
Kumalardan bahsetmişsin. elbette ki kumalar birbirini kıskanır. Neden? yukarnda bahsettiğim gibi o erkekten aldıkları maddi ve manevi payı kıskanırlar. Ama ülkemizde bilinen bir atasözü şöyle der "kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez" ... neden? Çünkü kumalar arasındaki rekabet ltiler arası rekabetin yanında hiç kalır. Eltiler arası rekabet inkar edilemez bir gerçek olan hipergami ile ilgilidir. Tüm dişiler kendi erkeklerinin diğer dişilerin erkeklerinden daha güçlü ve üstün olduğunu hissetmek ister. Erkek kardeşler de daima erkekler arası rekabet ve babanın mrasından aile kaynklarından pay alma konusunda doğal rakiptirler. Bu rekabette kendi eşinin daha geri düşmesi endişesini yaşayan eltilerin savaşı her türlü doğası gereği güçlü erkeğin hareminde bulunan kadınların erkeği paylaşmadaki rekabetinden daha sert olur.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(3)
aslında kadınların insaoğlu var olduğundan beri doğaları gereği güçlü erkeklerin hareminde onları paylaştığının en bariz bilimsel kanıtı ise dünyaya gelmiş tüm kız bebeklerin %45'inin doğum yapıp anne olmuş olmasına karşın erkek bebeklerde sonradan baba olma oranının sadece %19da kalmış olduğu gerçeğidir. Kız bebeklerdeki %45 çocuk yaştaki ölümleri ve kısır kadınları dikkate alacak olursak yetişkinliğe doğurgan yaşa ulaşmış neredeyse tüm sağlıklı kızların anne olduğu anlamına gelir. Ama yetişkinliğe ulaşan erkeklerin yarısı ble baba olamamıştır.
İnsanlık tarihi boyunca 1 erkeğin 2 kadın düştüğünü göterir
- 1 yıl
@noperva1975 Doğurganlık oranlarıyla 2 kadına 1 erkek düştüğünü iddia etmek bilimsellikten epey uzak bir kanı değil mi? Sosyoloji bilimi niye var peki? Ya da pozitif diğer bilimler 😄😄
- 1 yıl
@Zeitgeistf
erkeklerin yarısı zayıf ve dişiye yaklaşamayacak kadar kalitesiz betalar oldukları için tasfiye ediliyor. Doğa bunu yapmış zaten. kadınların insaoğlu var olduğundan beri doğaları gereği güçlü erkeklerin hareminde onları paylaştığının en bariz bilimsel kanıtı ise dünyaya gelmiş tüm kız bebeklerin %45'inin doğum yapıp anne olmuş olmasına karşın erkek bebeklerde sonradan baba olma oranının sadece %19da kalmış olduğu gerçeğidir. Kız bebeklerdeki %45 çocuk yaştaki ölümleri ve kısır kadınları dikkate alacak olursak yetişkinliğe doğurgan yaşa ulaşmış neredeyse tüm sağlıklı kızların anne olduğu anlamına gelir. Ama yetişkinliğe ulaşan erkeklerin yarısı ble baba olamamıştır.
İnsanlık tarihi boyunca 1 erkeğin 2 kadın düştüğünü göterir
buna ulaşırken bilimsel metodlar kullanılmıştır. Yani genetik bilimi gayet ileri gitmiştir ve örneğin 13. yüzyılda yaşayan cengiz hanın soyundan gelenlerin bugün yaklaşık 200 milyon kişi olduğunu hesap ediyorlar.
aslında cengiz hanın mezarı belli değil ancak bugün asya halklarının %5'inin soyunun 13. yüzyılda yaşayan tek bir erkeğe dayandığı tespit edilebilmiştir. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi >>Hipergami her kadının fıtratında yok kadınların fıtrî bir özelliği değil bu<<
Şimdi ben doğayla alakalı değil de genel bir cümleden bahsedeceğim...
Hpergami her kadında yok demişsin. O yüzden mi erkeklerin yaptığı şeyler işinize gelmiyor da erkeğin sorumluluğu diye şikayet ediyorsunuz? İşinize gelince erkek lider ruhlu olacak, koruyup kollayacak demeyi iyi bilirsiniz.
"Kadınlar kendilerinden üstün değil kendilerine denk erkek arıyorlar" demişsin..
Koca bir yalan!
Trip atan erkeği sen ister misin o zaman? Madem ki öyle, neden kadınlar "Dişil davranan erkeklerden nefret ederim erkek dediğin bir kere koruyucu kollayıcı olacak lider ruhlu olacak her sorunu çözecek trip atmayan özgüvenli olan utangaç olmayan erkekleri severim" diyen onca kadın var bana bunu söylesene?
Madem ki denk birini arıyorlar, neden ekonomik anlamda sıkıntı çekeceğini düşündüğü için kadın çalışsa da maddi durumunu kurtarmayacağını düşünüp erkeğin yüksek gelirli maaşı olsun istiyor? Yüksek gelirli maaşı olan erkeklere neden ilgi duyuyorlar?
Neden zeki erkeklere bu kadar tav oluyorlar?
Neden erkeğin her sorunu çözmesine bu kadar tav oluyorlar?
Neden eğitim anlamda ondan daha iyisi olmasını istiyorlar?
Bunları ben değil, senin hemcinslerin istiyor bunları.
Kesinlikle kadın kendine denk birini istemez. - 1 yıl
@_Daniel40_ Ben de bir kadınım. Ben bir kadın olarak kendime denk birini istiyorum. Benden aşağı biriyle anlaşamam ve benden üstün birinin yanında da kendimi ezik hissederim. Ben o bahsettiğin kadınlardan değilim toplumun erkeğe yüklediği cinsiyet rolleri için “erkeğin sorumluluğu” demem. Ben asla “erkek lider ruhlu olacak.” demem. Belirli kadınlardan bahsediyorsun. Yani senin gördüğün, muhatap olduğun kadınlar öyle. Kadınlar fiziken zayıf oldukları in korunmaya ihtiyaç duyarlar ama ruhsal olarak zayıf olmadıkları için yönetilmekten hoşlanmazlar. Her kadın zeki erkek istemez bazı kadınlar kendi menfaatleri için kullanabilecekleri, biraz saf erkek ararlar. Trip atmak kadınsı bir özellikse neden erkekler kadınların trip atmasından bu kadar şikayetçi? Ben trip atan erkek istemem ama erkek olsaydım da trip atan kadın istemezdim çünkü trip atan insan yorar ve usandırır. Sandığının aksine ben erkeklerin trip atmasını kadınların atmasından daha normal görürüm çünkü kadınlardan daha fazla sinirleniyorlar. Sinirlenen insan da trip atar bu yüzden erkeklerin trip atmasını daha normal görüyorum. Trip atan erkeğin dişil davrandığını söyleyen kadınlar senin gibi toplumsal cinsiyet rolleri dayatmasını kabul eden ve o rollerin fıtrî olduğunu zanneden, ataerkil bir toplumda yaşadığı için öyle söyleyen kadınlar. Ben toplumsal cinsiyet rollerini doğru bulmuyorum bu yüzden trip atan erkeğe de dişil demem. Trip atan erkek kadından aşağı olmuş olmaz, ayrıca. Ne alaka bu örnek? Ezik ruhlu kadınlar kendilerinden üstün birini ister. Lider olmayan erkeğe dişil diyen kadınlar ataerkil toplumun dayatmasına uğramış kadınlar. Meselâ görücü usulü evliliklerde hep erkeğin kadından daha iyi olmasına dikkat edilir, kadına kendisinden üstün bir erkek önerilir çünkü toplum ataerkil olduğundan dolayı erkeğin kadından üstün olmasını ister. İşte bunu sorgulamayan kadınlar da senin gibi erkek üstünlüğüne inanıp bunu savunuyor.
- 1 yıl
Yüksek gelirli maaşı olan erkeklere ilgi duyma sebebi de kadınların para ve alışveriş düşkünlüğünden kaynaklı. Hem kendisi, hem de kocası yüksek maaş alırsa rahat ve lüks yaşayarak, bol bol alışveriş yaparak mutlu olur kadın. Yani bu yüzden yüksek maaşlı erkek arıyorlar. Para düşkünlüğünden. Bir kadının ekonomik anlamda sıkıntı çekeceği için yüksek maaşlı bir erkek istemesi erkeğin ona tahakküm kurmasından hoşlandığı anlamını içermez. Bu çok saçma! Eğer maaşı yetmiyorsa geçim sıkıntısından dolayı yüksek maaşlı eş ister ve geçim sıkıntısı çekmek istememek rahat yaşamak istemekten kaynaklı olur erkeğin üstün olmasından hoşlanmaktan kaynaklı değil. Senin bu dediğini asıl hemcinslerin yapıyor rahat geçinmek için çalışan ve zengin kadın arıyor artık erkekler. Çalışmayan kadınla sadece dindar erkekler evlenmek istiyor artık geçim sıkıntısından dolayı erkekler çalışan kadın istiyor. Eğer yüksek maaşlı birini istemek tahakküm kurulmasından hoşlanmaksa erkekler hoşlanıyor. Eğitim anlamında daha iyi olmasını değil eşit olmasını istiyor modern kadınlar. Benim çevremde hiç dediğin gibi kadın yok inan ki. Sosyal medyada bazen görüyorum biraz. Ekonomik olarak yeterli olan bir kadın zengin erkek aramaz. Meselâ ben zengin bir kadın olarak zengin erkek aramıyorum fakir olmasın yeter benim için. Erkeğin her sorunu çözmesine tav olurlar çünkü zeki, pratik, iş bitiren insanlar cazip olduklarından dolayı herkes tarafından sevilir. Erkekler de kadının her sorunu çözmesine tav oluyor. Zekâ kadını da, erkeği de etkileyen ve erkeklerin seksi buldukları bir unsur.
- 1 yıl
Rahat yaşamak istemenin liderlikten hoşlanmakla alakası ne anlayamıyorum.
- 1 yıl
@_Daniel40_
Ya bu tartıştığınız ileri zekalı arkadaş der ki çok eşlilik kadına uygundur erkek eşini paylaşabilir ama kadın buna katlanamaz...
Gerçekten böyle cümleler kurmuş biri bu...
Yani boşuna parmak yormanızı hiç tavsiye etmem.
Doğa kanunlarını reddeden biri ile tartışmanın anlamı yoktur. Bir cahili asla tartışmada yenemezsiniz - 1 yıl
@gece_kralicesi Kadının zengin ya da maddiyatı iyi olan erkeği isteme sebebinin alışveriş düşkünü olmakla ne alakası olabilir? Mesela mehir isteyen kadın ne yapar? Sırf eşi yokken zor durumda kalmasın veya maddi güvencesi olsun diye altın bilezik gibi birçok şey isteme ihtiyacı olur. Evlilik sırasında verilen bu maddi değer, kadına verilen değeri ve saygıyı simgeler. Mehir kadının haklarının korunmasına yönelik bir sembol niteliği taşır. Bunu yapmayıp, hiçbir kadın sırf maddi güvencesi yetmiyor diye evlenmek istemezler. Eğer senin de dediğin gibi hipergami değillerse ya da eşit biriyle evlenmek istiyorlarsa, niye kendisi çalışıp almak ya da kendi maddi güvencesini korumak ya da sağlama almak yerine erkekten beklerler? Sen mehir istemez miydin erkeğinden sırf maddi güvencen olsun ya da mehir vermiyor diye değerli olduğunu hisseder miydin? İstemezdim veya değerli hissederdim; elbette her şey para değil dersen o zaman başka.
Hipergami demek, sadece maddiyat anlamda iyi olan kişilere ilgi duymak demek değildir; fiziksel çekicilik, eğitim statüsü yüksek, kendinden iyi yerlere gelen ve alfa sıfatını taşıyan erkeğe ilgi duymak demektir. Mesela alfa kadını diye bir şey yoktur; ama erkeğin alfası vardır ve alfa aslında erkeğin ta kendisidir. Alfa erkeği, kadınlara endekslenmek yerine gidip kendi hayatına fokuslanmış, kendi hayatında başarılı kademeler elde etmiş olan birisi demektir. Bu tür bir erkek, kadınların ilgisini daha çok çeker ve onların gözünde daha fazla erkeksi gibi görür. - 1 yıl
Zengin kadını tercih etmek, erkeklerin kendi tercihine kalmış olan bir şeydir; ama kadınınki mecburiyetine kalmış bir şeydir. Çünkü kadın dışarıda çalışmasa da, evi geçindirmese de sevilir. Fıtrat gereği onun pek fazla yapacağı sorumluluk bulunmamaktadır. Ama erkeğin fıtrat gereği her şeyde iyi olması ve her durumda başarılı olması, ekonomik anlamda iyi olması durumunda erkekler sevilebilir; çünkü onların sorumluluğu kadınlardan daha fazladır.
Trip meselesine gelelim. Toplumda kadınların duygusal ifadelerini destekleyen bir kültürel yapı mevcut olabilir; ancak aslında kadın fıtrat gereği yoğun duygusal yaşayan canlılardır. Sıkıntı neyse, erkeğe söylemek yerine erkeğin bilmesini daha çok isterler ki erkek, zeki olduğunu kanıtlayıp ilişkide bir çözüm arasın. Evet, trip atması her iki cins için saçmadır; ama kadınların çoğu bunu yapmayı daha uygun görüyor ve buna rağmen de kendinden denk birini hiçbir zaman istemez. - 1 yıl
@noperva1975 sorun yok, ben tartışmalara açığımdır her zaman..
- 1 yıl
@_Daniel40_ Alışveriş düşkünü olmakla alakası var çünkü alışveriş yapmak parayla mümkün olur. Kadınların alışverişe düşkün olaması paraya düşkünle alakalı. Bunu anlamak ve düşünmek bu kadar zor olmamalı. Çok saçma konuşuyorsun. Kadın zengin erkeğin parasından menfaatlenmeyecekse neden onu istesin? Mehir isteyen kadın para olarak istemişse parasını harcar, takı olarak istemişse de kullanır. Konunun mehirle hiçbir alakası yokken neden mehir hakkında bu kadar konuştun anlamadım. Mehir kadınların erkeklerden beklentisi değil Allah’ın kadınlara verdiği bir hak. Yani mehir dinen var olan bir şey kadınların uydurup talep ettiği bir şey değil. Kendisi çalışan kadınlar senin sandığının aksine kendisine her istediğini alıyor çalışan kadınlar çalışmalarına rağmen kendi alabilecekleri şeyleri kocalarından beklemiyorlar. Kadınların çoğu kiraya karışmayıp maaşlarını sadece kendi ihtiyaçları ve istekleri için kullanmak istiyor yani erkekten kendileri için parasal bir şey beklemiyorlar. Kadınların mehir kabul etme nedenleri de Allah’ın bu hakkı vermiş olması. Bir insan neden hediye alma hakkını reddetsin? Hediyeyi herkes sever ve mehir hediyedir. Ayrıca, mehir olarak maddi bir şey istemek yerine hac-umre isteyen, mehrini kocasına hibe eden yani almayan kadınlar da var. Bunları da sevap için yapıyorlar ama böyle yapmayıp maddi olarak alması liderlikten hoşlanmakla bağdaştırılacak bir şey değil. Kadınlar paraya, eşyaya, maddiyata çok düşkündür her şeyin fazlasını ve iyisini isterler bu yüzden mehir hakları varken hayır demezler. Neden desinler? Mehir kadının erkekten beklediği bir şey değil Allah’ın verdiği hak. Erkekten mehir beklerim ama maddi güvencem olsun diye değil hakkımı almak için ve hediye almayı sevdiğim için beklerim. Mehir vermek kadını neden değersiz kılsın ki?
- 1 yıl
Hipergamiden bahsederken maddiyattan bahsettiğin için ben de maddiyattan bahsettim. Fiziksel çekiciliğe sadece kadınlar değil, erkekler de bakıyor. Hatta kadınlardan daha çok önem veriyorlar. Çirkin erkekle evli olan nice kadın var ama çirkin olmayan bir erkek çirkin kadınla evlenmeye razı olmuyor. Eğer hipergami varsa erkeklerde var hipergaminin sunduğunun niteliklerine bakılırsa. Eğitim statüsü yüksek olan bir kadın neden eğitimsiz erkeği istesin? Ben hiç istemem çünkü anlaşamayız! Kadınlar sen iyi niteliklere sahip değilsin diye seni istememiş ve sen de bu yüzden kadınlar kendilerinden üstünde erkek isterler sanıyorsun. Kötü tecrübelerinden dolayı bu kafadasın bence. Ben alfa sıfatını taşıyan yani baskın olan bir erkeği çekici bulmam çünkü baskınlığı zayıflıktan kaynaklı bulurum ve zayıflığı kılıflamak olduğuna inanırım. Alfa kadını diye bir şey vardır; ezik, edilgen, itaatkâr olmayan kadın alfa kadındır. Alfa erkeğin erkeğin ta kendisi olması senin fikrin. Senin erkeklik algın alfa çünkü ve alfa olmayan, psikolojisi sağlıklı erkeklere de erkek demiyorsun. Alfalık endesklenmek yerine kendi hayatına fokuslanmak, başarılı olmak demekse bu kadınlar için geçerli. Çünkü kadınlar erkek desteği olmadan, tek tabanca başarabilir ve yaşayabilir ama erkek daima kadının desteğinden ve varlığından güç alır. Erkekler kadınlara çok düşkündür bu yüzden onlara endesklilerdir. Senin bahsettiğin alfa erkek son derece kadınsı bir erkek. Böyle bir erkek bana kadınsı görünür ama ilgimi çeker çünkü sahip olduğu özellikler fazlasıyla olumlu. Hiçbir kadın zengin erkeğe mecbur değil çünkü her kadın fakir değil. Kadının dışarda çalışması, evi geçindirmesi fıtrata ters düşen sorumluluklar değildir. Kadının çalışmasa da sevilmeyecek olması fıtrî değil kültüreldir. Ataerkil toplumlarda geçerli olan bir kâidedir bu.
- 1 yıl
Çünkü ataerkil toplumlarda erkeğe edilgen olup çalışmamak, evde oturmak yakıştırılmaz ama kadına yakıştırılır bu yüzden erkek çalışmayan kadını sevmekten vazgeçmez (eğer geçinmekte zorlanmıyorlarsa ve menfaatçi değilse) Erkeklerin sorumuluğu kadınlardan daha fazla değil. Toplum erkeklerden çok şey bekliyor. Hamilelik, doğum, bebek bakımı, ev işleri, kişisel bakım, çalışmak kadının sorumlulukları arasında. Erkek ise sadece çalışıyor başka bir şey yapmak zorunda değil! Senin dediklerin evlenmek için evlenen, mantık evliliği yapmak isteyen kadınlar için geçerli. Seven bir kadın erkeğin maddi gücüne çok takılmaz, evlenmek için evlenen kadın erkekten çok şey bekler çünkü evlilikteki amacı menfaattir. Kadınlar erkeğin zekiliğini kanıtlaması için değil erkek kadının gönlünü alsın, yaptığından utansın diye trip atar. Sen kadınların her davranışının erkek üstünlüğünü kanıtlasın diye yaptığını sanıyorsun. Trip atmayı kadınların uygun görmesi kendine denk birini istememekle hiç alakalı değil tam tersi kendi gibi birisini ister kızıp, üzülüp trip atmamak için. Kadınlar tripten zevk almıyor. Kadınlar öfke duygusunu erkekler kadar yoğun yaşamazlar. Eril ve dişil enerji saftsatasından dolayı erkekten beklentisi olan kadınlar var maalesef ama bu tamamen kültürel ve toplumsal bir dayatma. Ataerkiden kaynaklı. Eğer kadınların kendilerin üstün birisini istemesinden şikayetçiysen ataerkiden şikayetçi olmalısın bu durumu fıtratla bağdaştırmak yerine. Bir insanın ezilmekten hoşlanması psikolojik hastalıktır ve sen böyle diyerek tüm kadınların psikolojisinin bozuk olduğunu söylemiş oluyorsun.
- 1 yıl
Tamam bunu erkeğin yapması gerekiyorken neden kadın yapmıyor onu soruyorum.
- 1 yıl
>>Fiziksel çekiciliğe sadece kadınlar değil, erkekler de bakıyor. Hatta kadınlardan daha çok önem veriyorlar.<<
Kadınlar daha çok önem verir, erkek değil. Kadınlar daha detaycıdır bu konuda. - 1 yıl
Mehir dini bir şey Allah neden dediyse ondandır. Kadınların toplumsal olarak çalışmak zorunda olmamasını soruyorsan; ataerkil bir toplum olduğumuz için ev reisliği ve ev geçindirmek erkeğe yakıştırılır bu yüzden kadın ev geçindirmeye mecbur tutulmaz.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi şunların ikisi kapışsa ne güzel olur 🤣🤣🤣
- 1 yıl
Aşırı saçmaladın. Hiç de öyle değil. Erkeklerin görünüşe daha çok önem verdiğini herkes bilir ve söyler. Kadınlar paraya, erkekler görünüşe bakar çünkü erkekler görsel varlıklardır. Çirkin erkeklerin yanında güzel kadınlar/kızlar görüyoruz. Kadınlar detaycıdır ama görünüş konusunda değil. Erkekler için güzellik daha önemli öyle olmasa bir kadınla sırf güzel olduğu için evlenmezlerdi ve güzel kadınlara çok düşkün olmazlardı.
- 1 yıl
@Zeitgeistf aynen, baya eğleniriz🤣🤣🤣
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Şimdi demişsin ki "Hamilelik, doğum, bebek bakımı, ev işleri, kişisel bakım, çalışmak kadının sorumlulukları arasında." demişsin. Bana bununla ilgili ayet paylaşır mısın rica etsem? Nerede var bu hak?
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Kadınlar asıl dış görünüşe erkekten daha çok önem veriyor. Senin gördüğün şeyleri de ben tam tersini gördüm merak etme.. Nice çirkin kızların yanında kaslı adamlarla el ele tutuştuklarını gördüm bana gelip kadınlar dış görünüşe erkekler kadar fazla bakar diyemezsin 🤣
- 1 yıl
@_Daniel40_ konu din değil ki. Neden o saydıklarımla ilgili ayet söyleyeyim? Kadın dinen onları yapmak zorunda değil ama yapıyorlar. Erkekler dış görünüşe bakmasa bir kadınla sırf güzel olduğu için evlenmezlerdi ve güzel kadınlara bu kadar ilgi duymazlardı. Her erkek güzel kadın istiyor çünkü kadınlara düşkünler. Erkekler olarak çevrenizdeki tüm kızları puanlıyorsunuz ama kadınlar erkekleri puanlamıyor. Bir tane laf vardır; “Kadınlar sevdikleri erkekleri yakışıklı bulurlar.” diye. Yani senin sandığın gibi kadınlar erkeklerden daha fazla görünüşe önem vermiyor. Erkek güzel bir kadınla güzel olduğu için evlenir çünkü onu güzel olduğu için sever ama kadın bir erkekle yakışıklı diye evlenmiyor çünkü kadınlar için o kadar önemli değil. Senin gibi düşünen kimse görmedim. Erkeklerin görünüşe daha çok önem verdiğini herkes bilir ve erkekler de söyler. Kadında aradıkları ilk şeyin güzellik olduğunu söylerler. Daha çok önem vermeseler güzel kızların peşinde bu kadar koşmazlardı. Erkekler güzel bir kadını, kadınlar da zengin bir erkeği elde etmek için çabalar. Çirkin kızlar yakışıklı erkeklerle isteseler de sevgili olamazlar çünkü Kadınlar görünüşe daha çok önem verir algından o güzel çirkin görüyorsun ya da yalan söylüyorsun. Senin verdiğin örnekten kimse bahsetmiyor ama güzel kadınların çirkin erkeklerle sevgili olabildiğinin herkes farkında ve bilinen bir şey. Sözlerin gerçekten gülünç ve saçma. Hiç kimsenin katılmadığı, hak vermediği, hayal ürünü sözler bunlar. Erkeklerin güzel bir kadından çok etkilenmeleri, güzel kadın görünce dik dik bakması gibi sebepler çürütür bu dediğini.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi şimdi ben yine tartışmayı uzun tutardım, kadınların nasıl dış görünüşe bu kadar taktıklarını ama tartışmayı burada komple kesme durumundayım. Çünkü tartışsak bir sonuca varamayacağımızı düşünüyorum.
İyi geceler
- 1 yıl
@_Daniel40_
sonuca varmak mı?
her ne deren de an sonunda "Atatürk böyle bir yasa çıkarmış; o böyle uygun görmüşse tersine bir şey diyemezsin demek ki ben haklıyım" deyip işin içinden çıkabilir - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
avcı toplayıcı toplumlarda ataerkillik yoktu ama erkekler günerce dönmeyecekleri hatta belki de hiç dönemeyecekleri uzun av seferlerine çıkarken kadınlar oba çevresinde ot ve meyve toplardı.
şu arkadşları bu hale getirenin ataerkil toplum olduğunu iddia etmeyeceksin herhalde
https://www.youtube.com/shorts/1Wcj0Xq1YhU - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi boy takintilari bile var 😛
- 1 yıl
Butun kadinlar degil en azindan ama cogu oyleler 1.80nin altinda olanlar bi zahmet bin erkegim demesin diyenler var erkek ne kadar dis gorunuse takarsa kadin da o kadar fazla takar
- 1 yıl
@SoaringDragon Sen de genelleme yap bence kanka. Kadın da "Her erkek güzel kadın istiyor çünkü kadınlara düşkünler. Erkekler olarak çevrenizdeki tüm kızları puanlıyorsunuz ama kadınlar erkekleri puanlamıyor. Zaten kadında aradıkları ilk şeyin güzellik olduğunu söylerler." diyerek genelleme yapıyor. Eee? Ben de onca kadınlardan ilk aradığı şeyin yakışıklılık olduğunu duydum? Boy takıntıları aynen senin de dediğin gibi bütün kadınlarda olan bir durum diyebiliriz. Nasıl ki sen kendin çok güzel bir kadın arama hakkınsa, onun da yakışıklı birini araması hakkıdır. Ama boşuna tartışıyoruz şu anda, bence bildiklerimiz içimizde kalsın.
- 1 yıl
@_Daniel40_ Sen sabit fikirli olduğun ve dediklerini zorla kabullendirmek için konuştuğundan dolayı tartışma bir sonuca varamaz. Kadınların dış görünüşe ne kadar taktıklarını kanıtlayacak bir şeyin yok elinde. Benim genelleme yapmamı eleştiriyorsun ama sen de genelleme yapıyorsun. Tartışırken genelleme yapmak gayet normaldir.
- 1 yıl
Kadınlar korunma içgüdüsünden dolayı uzun boylu erkek isterler. Ben kadınlar görünüşe önem vermiyor demedim ki erkekler kadar önem vermiyorlar dedim. Bunu zaten erkekler de söyler. Seni beğenen olmamış diye tüm kadınların en önemsediği şey görünüş sanıyorsun. Yaşlı ve çirkin erkekle sırf parası için evlenen nice genç ve güzel kadın var ama tam tersi oldukça az.
- 1 yıl
@SoringDragon kadınlar erkekler kadar dış görünüşe takmaz taksalar erkeklerin görünüşlerini konuşurlardı ama konuşmuyorlar kadınlar kadar. Kaslı erkeklere bayılan kadınlar dizilerde ve filmlerde var. Boy takıntısı sebebi de fizikî zayıflıktan dolayı korunma içgüdüsü ve erkeğin kadından kısa olunca kötü bir görüntü olması.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
sana mektup yazmıyorum. sen zaten okusan da anlamayacağını defalarca ispat ettiğin için senin okuyup okumaman umurumda değil ama ortalığa saçtığın saçma sapan şeylerin cevaplanması gerekiyor. Sonuçta bırada yazılanların sana yönelik senin okuman için yazıldığını zannetmen çok komik. Sana ve şansına yöneik bir şey olsa özelden ulaşırdım. Burada bu tartışmaya şahit olacak insanlara hitap ediyorum. Adını tagleme sebebim ise yazdıklarımın kimin yazdıklarını çürüttüğü anlaşılsın diye. Yoksa şahsen muhatap alındığını zannedip sevinmene gerek yok - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi emin ol konusuyorlar universitede cok karsilastim hatta bana kanka diyen bi kizin sosyal medyada gordugu bi erkegi ve tanimadigi birine su cocuk ne kadar yakisikli dedigini bile duydum :) korunma icgusunden dolayisa demekki takiyorsunuz demektir ztn kandirmayalim birbirimizi
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
korunma içgüdüsü de işte kendilerini koruyacak erkeğin himayesine girmelerini kaçınılmaz kılıyor. sonuçta her erkek kişiyi koruyacak güçte değldir. İşte bu yüzden dişilerin içgüdüsü gereğidir hipergami - 1 yıl
@noperva1975 yok, sen gerçekten gezekâlısın. Ben %100 eminim bundan. Okumuyorum diyorum yazıyorsun. Sana saygı duymayan birinin peşinden koşarak kendini küçük düşürüyorsun.
- 1 yıl
@noperva1975 Aynen, öncesinde kadınların fıtrat gereği hipergami yoktur diyerek "Kadınlar korunma içgüdüsünden dolayı uzun boylu erkek isterler." diyerek çelişti. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Tamam kardeşim sen haklısın :)
- 1 yıl
Tartışma burada bitsin bence. Cidden nice çelişkili cümlelerin var ve hiçbirisine cevap vermeye değer değil. :)
- 1 yıl
@_Daniel40_ çok zeki bir arkadaş kendisi belli ki
- 1 yıl
@SoaringDragon Yahu ben sana kadınlar/kızlar görünüşe takmıyor demedim erkekler kadar takmıyor dedim. Kızlar kendi aralarında bir erkeğin yakışıklı olduğunu konuşsa bilse asla erkekler kadar konuşmaz ve puan vermez. Kızlar kızların da güzelliğini konuşur hatta erkekleri konuştuklarından daha çok konuşurlar. Erkeklerin güzel kızlar için yaptıklarının çok daha azını kızlar yakışıklı erkek için yapıyor. Ben kadın olduğum için hemcinslerimin ne konuştuklarını gayet iyi biliyorum ve erkeklerden de kendilerinin ne konuştuklarını duyuyorum.
- 1 yıl
@_Daniel40_ genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsun ve sen de genelleme yapıyorsun ama kendiyle çelişen ben oluyorum. Bence de bitsin. Bu kadar saçmalık yeter.
- 1 yıl
Hipergami demek korunmak istemek demek değil liderlikten, edilgenlikten hoşlanmak ve kendinden üstün birine ilgi duymak demek. Yani korunma içgüdüsünün hipergamiyle alakası yok, fiziksel gücün azlığıyla alakası var.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi yav he he erkekler en azindan kendine yakisacak guzel kiz ararlar kilolu olmasi incel bel olmasi kisa veya uzun boylu olmasi onemli degil ama kadinlarin cogu 180in ustu olsun kasli olsun fit olsun o olsun su olsun diyerek kriter koyuyo benim gordugum kadariyla kadinlar da erkekler kadar fazla takiyor dis gorunuse merak etme sen
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Hipergami demek, zaten senin de dediğin gibi, bir koruma içgüdüsü oluyor ve bu her kadında var diyorum. Bu genelleme değil. Liderlikten, edilgenlikten hoşlanmak ve kendinden üstün birine ilgi duymak gayet de kadınların hipergamisi oluyor. Git araştır da öyle gel
- 1 yıl
@SoaringDragon seni kimse beğenmedi diye istenmediğinden dolayı kadınların erkeklerden daha fazla görünüşe baktığını iddia ediyorsun. Erkekler kendine yakışacak değil, güzel kız ararlar. Çirkin erkekler bile güzel istiyor çünkü görsel varlıklar. Kendine yakışacak kız arasalar çirkin erkekler bile güzel kız istemez. Sen yanlış görmüşsün. Erkeklerin güzellik kriteri kadınlarınkinden çok daha fazla. Kadınların görünüşte aradığı ilk şey boy. Zaten kadınlar görünüşüyle erkeklerden daha fazla öne çıkar. Yani güzel kadın yakışıklı erkekten daha çok dikkat çeker. Erkekler için ince belli olması, dolgun dudaklı olması, zayıf olması, kum saati olması, boyu gayet önemli. Bu saydıklarımın hepsini istiyor erkekler ve istediklerini de söylüyorlar. Dizileri sırf kadınlar için izliyorlar, tanımadıkları bir sürü güzel kadını takip ediyorlar sanalda, güzel görünce dik dik bakıyorlar, kendi aralarında puanlıyor, gruplarda kadın kız fotoğrafları dolaşıyor ve buna rağmen erkeklerin daha az önem verdiğini söyleyemezsin. Aşırı saçmalamışsın. Erkekler için ince bel, boy vs. gayet önemli. Senin dünyadan haberin yok ve bir erkek olarak kendini tanımıyorsun. Böyle düşünmenin tek nedeni görünüşünden dolayı beğenilmemen bence.
- 1 yıl
@_Daniel40_ Hipergami demek korunma içgüdüsü demek değil liderlikten ve üstünlükten hoşlanma demek. Ben hipergaminin korunma içgüdüsü olduğunu söylemedim. Okuduğunu anlayamıyorsun. Liderlikle korumak aynı şey değil bu yüzden her kadında hipergami yok. Sen okuduğunu anla ve asıl sen araştır da öyle gel. Edilgen olmaktan ve yönetilmekten hoşlanmak eziklik psikolojisidir. Korunmaktan hoşlanmak ve istemek başka şeyler. Kadın gücü az diye korunmak ister, gücü az olmadığı hâlde isterse o zaman korunmaktan hoşlandığı için istemiş olur ama kadınların gücü azdır bu yüzden zevk aldıkları için değil korunma isteği. Korunmakla yönetilmenin alakası yok.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi ben erkekler dis gorunuse takmaz demedim ztn xd ya da puanlama yapamaz demedim ya da gorsel varliklar degilde demedim xd puanlama yapiyo olmalari illaki begendikleri icindir elbette ama arkadas ortaminda tanidigin bi erkek varsa seni bi kizla tanistirayim mi diyip fotografini gosterirsen erkegin tanismak istememesi orani kadinlardan yuzde 70 ama kadin icin bu gecerli degil elbette cunku illaki belirledigi dis gorunuste kriter olmasi gerekiyo guc kasli uzun boylu erkekler gibi iste devreye dis gorunus giriyo evet koruma icgudusunden dolayi da var bu olayda ama bu olayda kadinlar kafaya takamaz diyemezsin cunku az oncede dedigin gibi kadinlar icguduselden dolayi fizikî zayifliktan oturu ve korunma icgudusunden oturu erkek kadindan kisa olunca kotu bir goruntu olusmasindan kaynakli ee demekki takiyorlar neyini anlamadin hala anlamadim dogrusu
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Tamam
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Küçük enişte seni salmıyor 🤣🤣🤣
- 1 yıl
senin cevrenden bir erkek olsun bi kiz tanistir yuksek ihtimal hayir diyemez cunku erkeklerin dis gorunus kriteri oldukca az ama yakin kiz arkadasina tanisir misin diye onerdigin erkegin fotografina bakip evet diyecek sayisi baya az
- 1 yıl
@SoaringDragon @Gece_Kraliçesi Arkadaşlar tamam, tartışma bitebilir mi artık?
- 1 yıl
@SoaringDragon kriterleriniz az mı? Nefes alsın yeter mi diyorsunuz çok saçma 😜
- 1 yıl
Sürekli bildirim gelip duruyor.
- 1 yıl
@Zeitgeistf
Engeli neden kaldırdınız madem :) - 1 yıl
@Zeitgeistf kriter az diyorum nefes alsin yeter mi diye soruyorsunuz ben guzelligin detaylari erkek icin yeterli degil diyorum nefes alsin yeter demek yoklukta gider demek ama erkegin onceligi her ne kadar dis gorunus olsa da detaylari erkek icin onemli degil diyorum gelmis sadece nefesmi alsin istiyorsunuz diyorsun xdd
- 1 yıl
dis guzellik elbette erkekte onemli ama dis gorunus kriter meselesi degil nefes alsin yeter diyen bir erkek sadece cinsel amacla yakinlik kurmak isteyen erkegin odagi olan bi erkektir hersey dis gorunus demek degildir karakter de devreye girerse erkek acisindan bu bile yeterlidir
- 1 yıl
@SoaringDragon Hayır, yanlış düşünüyorsun. “Nefes alsın yeter.” kafası aşırı abazan erkekler için geçerli ve bazı erkekler böyle diyerek espri yapıyor. Erkek için ilk kriter güzelliktir. Erkek için karakter de önemli tabii ama ilk olarak güzelliğe önem verirler ve kadınlardan daha çok verirler. Erkek için sadece karakter yeterli değildir. Artık gerçekten sıkıldım. Benden bu kadar. Uzatmak istemiyorum. Hoşça kal.
- 1 yıl
@Zeitgeistf evet ya bi bırakamadı beni illallah geldi onun bildirimlerinden. Nasıl kurtulacağım bilmiyorum. Engelle tekrar şunu bari senin yorumundan bulaşamasın bana
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi e tamam nefes alsin yeter kafasi abazan icin gecerli ztn ama o ayri bisey guzellik anlayisi ayri bisey ben erkekler gorsel canlilar degil demedim ztn oyleler evet ama guzellik acisindan kriterleri yok dememe ragmen ve kadinlar daha fazla takiyo dememe ve sana bunu orneklerle anlatmama ragmen hala yanlis yok dogru degil diyerek dedigime itiraz ediyorsun bence de uzatmayalim
- 1 yıl
@SoaringDragon Öbür yorumunu şimdi gördüm. Erkeklerin puanlamaları dediğinin doğru olmadığı için küçük bir örnek sadece. Erkeğe bir arkadaşı güzel kız fotoğrafı gösterip tanıştırayım mı dese erkeklerin çoğu hemen atlaması erkeklerin görünüşe daha çok önem verdiğinin kanıtı. Sallayıp sallayıp durma. Birini beğenmekte güzellik, yakışıklılık algısının önemi yok. Algımıza uymayan insanları da beğeniyoruz. Erkekler için önemli olan güzelliktir bu yüzden algılarına uymayan güzel bir kızı beğenirler. Kadın için hemen tanışmak istememe olayının geçerli olmaması görünüşe erkek kadar önem vermemeleridir. Erkeğin görünüşü hakkında çok fazla kriter olmaz zaten çünkü yakışıklı erkekler tek tip ama çeşitli güzel kadın vücutları var. Erkekler için görünüş çok önemli olduğu için kriterlerine uymayan birini de güzel bulup tanımak istiyorlar. Kadınlar görünüşe önem vermiyor demedim erkekler kadar vermiyor dedim. Kadınlar erkekler kadar görünüşe takılmıyor. Takılmadığını da kanıtladım zaten. Seni kısasın diye istememişler bu yüzden her kadın boya bakar sanıyorsun. Kadınlar için görünüş önemli ama erkekler kadar değil ve ilk kriter değil diyorum
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
her göz attığımda cevap verilmesi gereken başka bir saçma cümlenizle karşılaşıyorum. cevap vermeme seçeneğim çoğu zaman olamıyor. Soru için bildirimleri kapama seçeneğini kullanabilirsiniz - 1 yıl
@noperva1975 Allah aşkına rahat bırak beni. Sana saygı duymayan birinin peşinden koşarak kendini küçültmekten bıkmadım. Engellediğim hâlde yorumlarını nasıl görebiliyorum ve nasıl etiketleyip yazabiliyorsun anlamıyorum.
- 1 yıl
Artık site yöneticilerine şikayet edip hesabını kapattırmak zorunda kalacağım ama uğraşmak istemiyorum.
- 1 yıl
@_Daniel40_ artık yorumlarını okumaktan ve yazmaktan sıkıldım. Yazmayacağını söylediğin hâlde neden yazıyorsun? Güzellik açısında kriterin olmaması abazan erkekler için geçerli normal erkeklerin kriterleri var güzelliğe bu kadar önem vermeseler kriterleri olmaz. Kadınlar daha fazla takmıyor, erkekler daha fazla takıyor. Sana bunun örneklerinden de bahsettim zaten ama anlamıyorsun. Girmiyor kafana… senin 2 hesabın var galiba. 😂 Öbür hesabın dediği şeyleri sen demiş gibi konuşuyorsun çünkü. Erkeklerin güzellik kriterleri var ve kadınlarınkinden daha fazla. Sus artık. 2 hesaptan yazıyorsun haklı çıkmak için.
- 1 yıl
@_Daniel40_ bu zekaı pırıltılı arkadaş sanırım kendisi okusun dye buraya yrum yazıldığını zannediyor.. burada yorum yazmakla özelden mesaj atmak arasındaki fark belli bir seviyenin üzerinde anlaşılmıyor sanırım
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
içgüdüsel olarak hipergami elbette ki erkeğin kaba güç üstünlüğü ve dolayısıyla da koruma yeteneğiyle ilgilidir. Aslında hipergami erkeğin güçlü oluşunu; erkeğin güçlü oluşu da hipergamiyi tetiklemiş ve körüklemiştir.
Sonuçta ik insanlarda kendiden üstün birine ilgi duymak kaba güçle ilgiliydi ve kadınlar korunmak için erkeklerin en güçlüsüne ilgi duydu.
Şimdi korunmak için kaba güç yeterli olmadığı için ama kadınlarda bu korunma içgüdüsü devam ettiği için boy pos yanında zenginlik de bu hipergaminin unsurları arasına giriyor.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
Engele rağmen benim yazdıklarımı görüyor olmanızı anlamadım. Sizin için üzgünüm ama dün beni etiketleyerek dünya kadar şey yazmışsınız.
Bunların bazılarına cevap vermişim ama bazılarını daha yeni okuyabiliyorum.
Bunların tamamına ve verebileceğiniz tüm karşı cevaplara yanıt vermek zorundayım. Bu konuda yapılacak bir ley yok.
Belki 20 veya 30 yorum sürer yazması...
Ancak siz herşeye sürekli cevap yazdıkça bu iş uzuyor. P yazdıklarınıza da cevaben yorum yazmak zorunda kalıyorum.
İşin uzanaması için yapabileceğiniz şey tabiri caizse uslu uslu beklemek ve cevap yazmamak.
Okumak zorunda değilsiniz ama cevap vereceğim diye debelendikçe benim daha çok yazmamı kaçınılmaz hale getiriyorsunuz...
Uslu durursanız yapmak zorunda olduğum açıklamalar daha da uzamaz - 1 yıl
Senin yorumlarını okumaktan da, okumamaktan da, cevap vermekten de, vermemekten de yoruldum ve bıktım. Cevap versem de, vermesem de yazıyorsun. Senden kurtulmak imkânsız.
- 1 yıl
Yorumlarını okumadığım hâlde uzun uzun yazmaya devam ettiğine göre gzekâlısın. Okumamama rağmen yazman çokeşliliği savunmandan bile daha saçma. Susman için devamlı okumadığımı yazıyorum sana. Seni rencide edici ve okumadığımı belirttiğim yorumlar yazmaya devam edeceğim çünkü bu şekilde kendini daha da küçük düşürmüş olacaksın. Gerçekten anlamıyorum okumamama rağmen neden yazdığını. Çok tuhaf ve saçma geliyor bu yaptığın. Hiçbir anlam veremiyorum.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Ya şuna acil birini bulalım bunun vakti bol yazık oyalansın biri d şunu sevsin düşsün yakandan 😂🤣😂
- 1 yıl
Buna göre kadın nasıl bulunur ki? Kumalarıyla güzel geçinen, kocasını kıskanmayan kadın istiyor ve her kadını da öyle zannediyor. Buna böyle bir kadın bulmak bu adamla uğraşmak kadar zor
- 1 yıl
Gerçekten nasıl düşecek bu benim yakamdan ya okumuyorum diyorum hâlâ taciz ediyor
- 1 yıl
Bunu kim neden sevsin? Seni seks kölesi olarak görüp üstüne kuma getiren koca ister misin? Kimse istemez. Annesi bile sevmiyodur bunu😂😂😂
- 1 yıl
Sen kurtulabildin mi?
En İyi Cevaplar
+1 yılmuhteşem yüzyılı izlemdiğim için bir bilgi veremem konusu nedir nası bitiyo ona göre cevap veriyim yoksa bir harem kursam yürümez bence?
00 Yorumla
Haseki olmak istemem dayanamam baskalarına bakmasına ya da ordaki kızların hepsini katlederim
01 Yorumla- 1 yıl
Ama en son da da seni infaz ediyorlar işte
Beni hasekisi yapmayı başarmışsa haremi gözü görmez zaten ;)
342 Yorumla- 1 yıl
Öyle bir görür ki?
Koskoca padişah her gün aynı yemeği yer mi? - 1 yıl
Soru işareti ne alaka? Az önce de dediğim gibi herkesi kendin gibi yapmak istiyorsun. Kadın bir yemek değildir bu yüzden her gün aynı kadınla beraber olunabilir ve padişahlık yüksek bir makam olduğundan dolayı padişaha yakışan şey tekeşliliktir senin gibi değersiz erkekler de çokeşli olur.
- 1 yıl
@noperva1975
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
Elbette ki fikrimi savunuyorum. Sen de kendi fikrini savunuyorsun. Ben sana neden herkesi feminist yapmak istiyorsun diye suçlama getiriyor muyım?
Sen bilakis hakaret ediyorsun. Ben hakaret etmeden savunuyorum fikrimi - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi ya şu salaağııı al başımdan hakkaten çıldıracağım
- 1 yıl
@Zeitgeistf
o cevap veremediği için zavallıcık engel atmaya kalktı. En son söylediği "Atatürk çok eşliliği yasakladıysa kimse bunu hayal edemez; Atatürk ne yapmışsa o doğrudur".. yolun sonuna geldiini anlayan herkes gibi engel atıp kaçtı - 1 yıl
@Zeitgeistf ben nasıl alayım Allah aşkına? 🤣🤣🤣🤣 Benim yapabileceğim bir şey yok. Benim gibi uzun uzun yazıp ağzının payını ve engelle. En iyi yöntem bu.
- 1 yıl
Cevap veremediğim için değil daha çok uğraşmak istemediğim ve yazmaktan bıktığım için engel attım. En son onu söylemedim biyolojiyle ilgili uydurduğun her şeyi çürüttüm. Cevap verememek diye bir şey söz konusu değil sana gayet güzel cevap verdim. Erkek nüfusu kadın nüfusundan çok daha fazla dünyada bu yüzden eğer erkekler çokeşli olursa nice erkek bekar kalır ve seks yapmadan ölür. Hiç mi acımıyorsun hemcinslerine?
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
O nasıl laf yahu... Atatürk dediyse doğrudur diye delil göstermek nedir?
Atatürk de bir insan
Sen de bir insansın
Ben de insanım
Bu soruyu soran da insan
Sen kendin bir delil getiremeyip 100 sene önce yaşamış biri böyle düşünmüş diye delil mi getiriyorsun?
O zaman bir Müslüman da der ki "İslam'a göre 4 kadın almak da cariye edinmek de serbest"
Eeee... böyle delil mi olur?
Olmaz çünkü senin Müslüman olma zorunluluğun yok;
Sen de Atatürk'ü delil göstermezsin zira kimsenin Atatürkçü olma zorunluluğu yok.
Herkesin dini kendinedir... - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
erkeklerin güçsüz ve düşük kalite olanlarının bekar kalması hem türün hem de kadınların lehinedir. erkek nüfusu ayrıca her şekilde kadınlardan daha azdır... kadınların ortalama ömür beklentisi erkekelrden fazladır. dahası savaşlarda ve iş kazalarında sürekli erkekler ölüp durur.
- 1 yıl
@noperva1975 sen dün bana yine bir şey yazmışsın ama seni kaale almıyorum artık diyeceğimi dedim kendi kendine konuş. Kimsenin saygı duymadığı, saçma sapan birisin. Sadece erkek nüfusunun daha az olduğunu söylediğin cümleye gözüm çarptı ve gerçekten güldüm😂😂😂 Dünyadaki kadın ve erkek nüfusun ne kadar olduğunu internete yazıp öğrenmek hiç zor değil. Erkeklerin kadınlardan önce ölmesi kadınlardan çok daha fazla oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Üstün olduğumuz için daha uzun yaşıyoruz ama sayınız daha fazla.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Hala konuşuyor mu 😂🤣🤣 Allakım ölücem salavat zinciri kuralım şu adamı banlatıp gönderelim şurdan kurtulsun herkes 🤣🤣🤣
- 1 yıl
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
Yorumlarını şikayet ediyorum ben keşke hesabı kapansa
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi bende ettim kuzu ama KS Administration ayakta uyuyor sanırsam.
- 1 yıl
Öyle belli ki
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi şunun engelini açıcam dur 🤣🤣😂
- 1 yıl
Bence açma içini dökemesin neden açacaksın
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi wurun k@hpeye 🤣🤣🤣
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
tarih boyunca her daim kadın nüfusu daha fazla olmuştur. nüfus sayımlarında erkeklerin fazla çıkması bazı kültürel nedenlerle gerçekleşen bir durumdr. yoksa savaşlar iş kazaları hep erkek nüfusunu daha fazla kırar. ayrıca erkeklere has ve erkekleri öldüren pek çok hastalık vardır. - 1 yıl
@noperva1975 Nüfusla ilgili birkaç zırvana gözüm takıldı hepsini okumadım günümüzde erkek daha fazla ve sen sadece geçmiş zaman için değil, bu gün için de çokeşliliği savunuyorsun. Geçmişte de, şimdi de erkek daha fazla.
- 1 yıl
Hepsini okumamak seni baya dalgaya almamı sağlıyor😂😂😂
- 1 yıl
Tekrar engelle şunu yazamasın düşmedi bir türlü yakamdan aylak şey
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Boş vakti çok heralde yazık kafasını s. ktin hala bırakmıyor 🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi tek ümidiniz yazamamam değil mi?
- 1 yıl
@Zeitgeistf
yazmıyayım diye engel attınız sonra neden kaldırdınız peki? meraktan değilse neden? - 1 yıl
@noperva1975 prdon beyfendi arkadaşı bi rahat mı bıraksanız artık
- 1 yıl
@Zeitgeistf
en atınca zaten yazdığım şeyleri göremezsiniz; bildirim de gelmez... dünden beri bir şey yoktu. akşam kendi aranızda kaynatıp engelleri kaldırınca bana da bildirimler geldi ve cevap vermek zorunda kaldım böylelikle - 1 yıl
@Zeitgeistf ben site yöneticisine şikayet ettim
- 1 yıl
@canerozkum bu kızı da çok rahatsız etti bu kızı da kurtarın nolur
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
yemeyip içmeyip benim 2 hafta önce attığım inaktf oruyu bulup cevap yazan siz değil misiniz? - 1 yıl
Ya git işine artık aylak adam okumuyorum diyorum hâlâ yazıyorsun bıktım bildirimlerinden cevap vermedikçe daha da çok yazıyorsun. O kadar aylaksın ki durmadan seni istemeyen birine destan yazıyorsun dk başı sitedesin benim işim gücüm var senle uğraşamam
- 1 yıl
Sürekli cevaplar yazıp sonra neden bu muhabbet devam ediyor demek nasıl bir psikoloji?
@Gece_Kraliçesi
- 1 yıl
Sana artık kızmayı bıraktım gülüyorum artık sana🤣🤣🤣 bu salklığına gülüyorum. Kendi kendine konuşmuş oluyorsun yorumlarını okumadığım için. Git tedavi ol. Böyle saçma davranarak insanların gözün değerin düşer ve kimse sözlerini kaale almaz bu yüzden boşuna diretiyorsun saçmalıklarını
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi yazdıklarınız hep çelişki hep çelişki. Diyorsunuz ki kadınların korunma içgüdüsü ve kendilerini koruyacak erkek arayışı erkeğin kaba kuvvt üstünlüğünden ileri geliyor. Eğer konulara dini açıklamaları dışlayarak bakıyrsanız ki erkelerin çok eşliliğini reddettiğinize göre öyle bakmalısınız o zaman evrimsel bir bakış açısına ahip olmanız gerekiyor. O zaman da bu insanoğlunda diğer memeli türleri gibi neden erkekler daha güçlü kuvvetli ve daha yapılı diye sormanız ve buna evimsel bir açılama getirmeniz icap eder. Örneğin kuş türlerinde böyle bir şey yok. ama memelilerde erkekler dişilerden güçlü ve yine memelilerde erkekler dişi için dövüşüyor. Güçlü ve saldırgan oldukları için dövüşüyorlar demek evrimsel anlamda yetersiz bir açıklamadır zira neden güçlü olduklarını açıklamaz.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi (2) Burada doğru açıklama dövüşmek zorunda oldukları için saldırgan ve güçlü olduklarıdır. Yani dişiler tarafından en başından beri sadece daha güçlü ve saldırgan olanlarının korunma ihtiyacına cevap verdkleri sebebiyle tercih edilmeeriyle erkek genetiği zaman içinde güç , cüsse ve hatta saldırganlık geliştirmiştir. Eğer dişiler erkekelr kadar rekabet halinde olsalardı hatta iddia ettiğin gibi erkeklerden daha fazla rekabet halinde olsalardı daha güçlü, daha cüsseli, daha aldırgan ve kavgacı cinsiyet kadınlar olurdu.
Kadınlar sözel becerileri olduğu için saldırganlığa ve kaba güce ihtiyaç duymadılar filan gibi açıklamalar tamamen zayıf argümanalardan ibarettir zira insanların konuşmaya başlaması insanın evrim sürecinde "daha dün" diyebileceğimiz kadar yakın bir geçmişte başlamıştır. Erkeklerin daha güçlü, cüsseli ve saldırgan olması ise çok daha eskiye hatta insanın atası olan başka varlıklardan mras bir özelliktir. Kaldı ki konuşmanın söz konusu olmadığı diğer memeli türlerinde de erkekler daha iri ve güçlüdür. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(3) Yani kadınların korunma içgüdüsü ile hipergami arasındaki bağ inkar edilemez bir bağdır. Dişilerin erkeğin güçlüsünü seçmesi yani hipergami ataerkil toplumdan filan çok önce başlamış ve erkeğin güçlü şekilde evrimleşmesine sebep olmuştur. Kadının korunma isteğine yol açan güç farkının da dolaylı sebei budur. Dişiler az sayıda erkeğin kendilerine yetebilmesi dolayısıyla en güçlü ve en kateli erkekleri seçip güçsüzlerin genlerinin sonraki nesillere aktarımına engel olmuşlardır. Tabi bu süreç dişilerin az sayıda güçlü erkeği paylaşma eğilimi dolayısıyla erkeklerin birbirleriyle kavgayla rekabet etmesi yoluyla işlemiştir. - 1 yıl
Yuhhh
- 1 yıl
Buraya da yazmışsın😂😂😂
- 1 yıl
Neden şikayetim dikkate alınmıyor? Bu adamı susturun 3 gün yazmamama rağmen beni her gün taciz etti. Site hakkında neden bu kadar sorumsuzsunuz? Bu adamın bana yazmasını engelleyin artık. @canerozkum
- 1 yıl
Sen bir şey yapmazsan diğer bütün yöneticileri etiketlemekle uğraşacağım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBöyle bir çağda bunu düşünmek ne büyük hezeyan !!! ülkenden savaş ganimeti olarak tecavüz edilip kaçırılıp saray a köle ticareti ile padişaha kadar ulaşıp bir tipsiz padişahı hayal edip hasekisi olup 4 duvar arasında kafayı yememek için kendini oyalayan sürekli haremdeki kezbanlarla uğraşan Hürrem ya da Kösem Sultan hayali ile yanıp tutuşmak ve bunu istemek ne aptalca ! Neden 1920 lerde Orduya Erzak ve Giyecek taşımak isteyen ya da Yunan İşgaline karşı kadınları örgütleyip dağa çıkan Kara Fatma olmayı hayal etmeyelim? Bu kadar salaaak mısınız Z kuşağı ?
1169 Yorumla- 1 yıl
Oh beee ne güzel konuşmuşsun
- 1 yıl
@Amaris2468 🩷 teşekkürler
- 1 yıl
Sırtında top mermisi ağırlığında bir şeyi taşıdın mı?
Belki o taşımış ve kendisine göre olmadığına karar vermiştir. - 1 yıl
@noperva1975 çok alakasız ve saçma konuşmuşsun.
- 1 yıl
@noperva1975 Top mermisini erkekler bile taşımıyor sadece yorum yapmak için yazmış bi de taşıdın mı diye o zaman Hürrem mi olucaz? 🤣 Tek seçeneğin bu mu kajsjkskshskaksksj
- 1 yıl
@zeitgeistf
ne demek istediğini anlamadım açıkçası :) kime destek verdin kime hangi gerekçe ile karşı çıktın anlaşılmadığı gibi ilk cümlen tamamen karman çorman ve ikinci sorunla da bağlantıı yok. ne seçeneğinden bahsediyorun? - 1 yıl
@noperva1975 Seyit Onbaşı olmayalım harem de Odalık olalım seçeneğini sunan sen değil misin? Doğru okuduğunu bile anlamaktan acizsin. Sen bacaklarını uzat ve ayır canımm 😘
- 1 yıl
Top mermisi taşıyan kadın olmayı niye hayal etmeyelim diyen sensin ben de cevap yazmışım.
- 1 yıl
Bana cevap yazarak 3. tekil şahıs kullanımıyla "Top mermisini erkekler bile taşımıyor sadece yorum yapmak için yazmış" diye yazmışsın...
Mantık hatası erkekler bile taşımıyor dediğin top mermisi taşıyan kara Fatma olmayı hayal etmiyor diye soru sorana hakaret etmenle başlıyor...
Tabi bu hakareti yaoan kişi oldupunu da ilk başta bilmiyordum zira nickler ezberimde değil ama zaten cümlene de 3. tekil şahıs ile başlamışsın ve "yorum yapmak için yazmış" diye buyurmuşsun burada yorum yazmak işin yazan kim? Bana yönelik yazarken 3. tekil şahıs kullanırsan ben de derim ki kimden bahsediyorsun...
Ben haremi size sunmuş değilim. Doğanın gereği olan bir şey olması bir yana bunu bir hemcinsiniz hayal etmiş siz ise kınamışsunız. Ben de sizin kınama şeklinizi tutarsız buldum. Ve dedim ki top mermisi taşımak zor ve kadınlara göre değil. O yüzden kolayı seçip güçlü bir erkeğin hareminde olmayı tercih etmiş..
Anlamak bu kadar mı zor - 1 yıl
@noperva1975 canım
- 1 yıl
şu an yazamıcam sonra yazacağım sana
- 1 yıl
Ne zaman yazarsan cevabını da o zaman alırsın merak etme
- 1 yıl
@noperva1975 bana demogoji yapma ortalık maLı
- 1 yıl
Yooo.. ne zaman cesaret edip cevap verirsen o zaman cevabını alacaksın diyorum. Senin kurduğun cümleler bile noktalama işaretlerinden mahrum öznesi yüklemi belirsiz kelime yığınıyken daha kurmadığın cümle taklidi yapan söz dizinlerine cevap verecek halim yok
Sonra yazacağım demişsin ben de o zaman cevap veririm demişim. Bunun nesi demagoji? Eminim demagoji kelimesinin anlamını bile bilmiyorsundur - 1 yıl
@noperva1975 Senin söylediğin top mermisi muhabbeti çok mu mantıklı ya bi sektir git. Kalkmış benim noktalamalarıma laf ediyor gereksiz 🤣 Sen üstteki yazıyı oku sonra gel benimle aşık atmaya kalk. O top senin münasip bir yerine girsin
- 1 yıl
top mermisi taşıdı kurtuluş savaşında kadınlar cepheye. seyid onbaşının taıdığı kadar büyük değilse de top mermisi taşıdılar. Kurtuluş savaşında cepheye bir şeyler taşıyan kadın muhabbetini ortaya atan sen değil misin? kurtuluş savaşında kadın katkısı denince zafer yolunda top mermisi taşıyan kadınlar akla gelir.
- 1 yıl
üstteki saçma sapan beyin kusmuklarından ibaret yazı taklidi yapan harf yığınlarının hepsini okudum... enle saçmalama yarışına girmem o konuda aşık atmam ama çelişkilerini göstermeye talibim.
- 1 yıl
@noperva1975 Eeee belki o taşımış kendisine göre bir şey olmadığını farketmiştir diyen sen değil misin? Kalkıp bana bir de argüman sunman 😂 Kızım senin kafa nasıl çalışıyor ya top mermisinden mi bahsediyorum ben orada? Askere gıda ve erzak yardımından bahsediyorum. Top mermisini kadınlar nasıl taşısın ilerizekalı 😂 Artı nasıl saçmaladığının da farkına şurdan varabilirsin top mermisi taşımıyorsa Harem de Haseki ya da Odalık mı olmalıyız? Hea.. nasıl ezik bir ruhhh seninki
- 1 yıl
erzak veya gıda top mermisinden hafif olmak zorunda değil ki... gıdanın bir çuvalı da 30-40 kilo gelir. Yani taşıma işi burada anlatılmak istenen. top mermisi sadece sembolik bir örnek. evet soruyu sorana "neden hammalık etmeyi değil de carye olmayı hayal ediyorsun?" diye sorduğunda ben de diyoru ki "yük taşımak zor gelmiş olabilir"... bu yük soğan çuvalı da olsa top mermizi de olsa yüktür hatta soğan çuvalı daha bile ağır olabilir...
sen sanırım her top mermisini seyid onbaşının taşıdığı 240 kiloluk mermilerden sandın. kurtuluş savaşında kullanılan toplar çanakkale avaşında kullanılanlardan farklı. O senin aklında kalan zırhlı gemileri batırmak için kullanılan devasa toplar. İstaiklal savaşında kadının taşıdıı tolar daha ufak... ayrıca bu taşıma işlemi genede kağnı sırtnda oluyor ve kadın kağnıyı sürüyor. Bu da kadın için zor bir şey. - 1 yıl
@noperva1975 Kadınlar taşımadılar sadece iç Anadoluya göç ederken sürü ile beraber yürüdüler onlardan bahsetmedim ki ben Seyit onbaşının taşıyamadığı şeyi kadın nasıl taşısın kruvaze yük gemileri ile giden top mermilerinden bahsetmiyorum. Ufff bu arada bana ne anlatmaya çalışıyorsun onu da kendin biliyor musun? Talip olduğun şey iki değişkenden biri ise neden uzatıyorsun? Laf cambazı isen benim yorumumdan uzaklaş ve noktalamayı burada kullanacak kadar vaktim yok benim emin ol 😅 Harem kur sen yine de ama istersen Hürrem çıkarsa karşına yamultur seni. Demedi deme 😬😂
- 1 yıl
@zeitgeistf
ya sen metafor nedir bilmez misin? ben sana top mermisi taşımak zor gelmiştir derken senin " Orduya Erzak ve Giyecek taşımak isteyen ya da Yunan İşgaline karşı kadınları örgütleyip dağa çıkan Kara Fatma olmayı hayal etmeyelim?" diye sorarken önerdiğin alternatifin kadınlar için zor olduğunu ve bu soruyu soranın bir eli yağda diğeri baalda bir haseki olmayı tercih etmesinin gayet anlaşılabilir olduğunu anlattım...
bak benim bir kulak sorunum var ve 6 ayda bir herhangi bir noktora gidip basit bir işlem yaptırmam gerekiryor. önemli bir konu olmadığı için herhangi bir doktora gidebiliyorum. 12 senelik bir sorun nereden baksan 15 farklı doktra gitmişimdir. Hiçbiri kadın olmadı. karşıma çıkan ilk doktora giderim ama kadın değil. Neden? Çünkü içeriğinde cerrahi olan branşları tercih etmiyrlar. Ama cildiye dediğin zaman %80'i kadın... neden? cerrahisi yok nöbeti yok... bu soruyu soran bir kadın olduğu için kendi içgüdülerine uygun şekilde kolay ve rahat bir yaşamı tercih etmiş. Olay bu. Sırf güdülerine ve cinsiyetinin özelliklerine doğaına uygun tercihinden ötürü aşağılamaya kalkmışsınız ben onu eleştiriyorum - 1 yıl
@noperva1975 Doğasına uygun mu? Anlatmak istediğini evet anladım tercih meselesi ama bunun güdüleriyle alakası yok Hasekilik Hürremlik en başta da yazdım savaş ganimetleri olarak saray da oturmaktan hapsedilmekten vs ve kuluçka makinesi olarak görülmek cidden şimdiki çağda bunu düşünmek hezeyan dedim. Hııı evet doktorluk mu yoksa pilotluk mu diye sorsaydı elbette doktorluk hatt cildiye yi seçmesinin daha uygun olabileceğini bende önerebilirdim hatta bu minvalde karşılaştırmalı üstünlükler de size katılırım ama verdiği örnek saçma.😉 Unutmayınız ki bu dönemde de soruşturma ile hapsedilen 3 büyük Kuvvetler komutanlığının birincileri de 3 kadın askerimiz 🤘Seçim yapabilen ekstrem meslekleri de. Seven bu uğurda ölen ve yaralanmış kadınlarımız da mevcut yaniii
- 1 yıl
Bence sil şunun yorumlarını boşuna yazmış olsun.
- 1 yıl
hayır tabi ki de güdüyle alakası var. ezelden beri tüm memeli türlerinde erkekler dişi için savaşır ve nücadele eder. neden? sayıları eşit olmasına rağmen bu her zaman böyle olmuştur. neden? Çünkü doğa erkeklerin hepsine ihtiyaç duymaz. sadece güçlü olan erkeğin genlerinin sonraki nesillere aktarımına izin verir doğa.
bu da ancak az sayıda güçlü ve seçkin erkeğn tüm dişilerle birlikte olması ve düşük kalite yani mücadeleyi kaybeden erkeklerin tasfiye olmasıyla mümkündür.
şimdi dyebilirsin k neden düşük kalite kadınlar tasfiye olmuyor?
nedeni basit... dişilerin üreme işlevi erkeğinkinden uzun sürüyor ve dişinin yapabileceği çocuk da sınırlı. Yani kadının yunurtası erkeğn sperminden değerli; neden çünkü erkek her gün milyonlarca sperm üretiyor siz ise ayda 1 tane; o zaman da o yumurtanın ziyan olması kabul edilebilir bir şey değil. türün devamı için kadın başına 2,1 oranın tutturulması bugün elzem ama eskiden bu rakam 3,5 civarındaydı çocuk ölümleri dolayısıyla.
işte bu yüzden tüm memelilerde olduğu gibi erkekler sürekli birbirleriyle mücadele eder kavga eder dçvüşür ve birbirlerini devre dışı bırakmaya çalışır. çocukluktan beri böyledir.
Modernizm size bunu inkar ettirmeye çalışsa da doğasına kendisini bıraktı diye doğasına direnenlerin hakaretine uğramayı hiçkimse hak etmeez
- 1 yıl
@noperva1975 Modernizm kadına da erkek gibi olmayı öğretti ama erkek gibi çalışmayı hatta bebeklerin anne ile uyumaması için Psikolojide Bebeklere uyku eğitimleri getirildi. Theatcher Ekonomi modellerine gir bak 😀🤣 hahaha yaa sen çok ilkel düşünüyorsun bence azıcık Roma Erkek içgüdülerinden çık taaa buralara gel
- 1 yıl
içgüdüleri reddetmek senin tercihin ama bunları kabul edene dil uzatmana gerek yok. ben kadınlara erkek erkeklere kadın gibi olmayı vaaz eden bir düşünce sistematiğini kabul etmek veya buna teslim olmak zorunda değilim.
- 1 yıl
Modernizm kadına erkek gibi olmayı öğretmedi bunu kabul etmen doğru değil modernizm kadını fıtratıyla barıştırdı ve tanıştırdı
- 1 yıl
Sil bunun yorumlarını da emeği boşa gitsin
- 1 yıl
@noperva1975 Bende kabul ettiğimi söylemedim ama hareme girmeyi de düşünecek değilim😂 Kadın evinde oturup çocuk da bakmasın ya da sadece erkek gibi çalışsın da demiyorum. Zaten özelde keyfime düşkünüm 😂😂😂 Ama zor şartlarda kadın erkeğin tamamlayıcısıdır ya da tersi erkek te öyle. Ben hiçbir akımı ya da düşünceyi körü körüne desteklemem sadece uyarlarım kendi sarayımın tek Hürremi olurum😉😀 Üstteki hamfendinin Hürrem ve harem olaylarına bakış açısı da bana ters zira.
- 1 yıl
@zeitgeistf
bir konuda lütfen karar ver ve tartışacaksak ona göre tartışalım. 2 farklı görüşle benim dediklerime karşı çıkabilirsin
A- erkeklerin çok eşli olmasının doğa kanunlarıyla ve dolayısıyla da dürtülerimizin buna uygun olmasıyla bir ilgisi yoktur. Dişilerin zihinsel kodlarında bu yoktur. Yani erkeğin çok eşli oluşunun fizyoljik farklarla ilgili hiçbir sebebi yoktur
B- erkeklerin ve dişilerin dürtüsel farklılıkları erkeğin çok eşliliğine elverişli olduğu bir gerçektir. ama modernizm bunun uygulanmasına engel oluyor. iyi ki de modernizm bu içgüdülerimizin bastırılmasını sağladı zira bu içgüdülerimzi baskılamalıyız.
A diyorsan başka B dyorsan başka cevaplar vereceğim - 1 yıl
@noperva1975 Tabiki B
- 1 yıl
Çalışmak erkek gibi olmak değil kadınların doğasında evde durup vasıf yaşamak yok neden bunu engellemiyorsun anlamadım
- 1 yıl
@zeitgeistf
(1)
"Kadın evinde oturup çocuk da bakmasın ya da sadece erkek gibi çalışsın da demiyorum. Zaten özelde keyfime düşkünüm" demişsiniz.
İyi güzel de evinizde oturup çocuk bakmanız ve dışarıda zor şartlarda çalışmamayı kadın olarak kendi hakkınız olarak görmeniz illa ki de padişah hasekisi olmayı kabul etmenizi gerektirmese de aynı yönde anlayışlardır. Ev kadını rahatlığıyla yetinmeyip harem hasekisi rahatlığına özenmek de pakela bu düşünce sistemetiğinde saygı gösterilmesi gereken bir tercih.
- 1 yıl
@zeitgeistf
şirkette 2 kız var birinin nişanlısı arada bir uğruyor. Diğeri nişanlısı olan kıza dedi ki. ben evlenince çalışmayı düşünmüyorum; senin nişanlın mesela tam erkek oğlu erkek yani onla evlenirsen senin de çalışmana gerek yok o çalışır evi bakar"... o gün kapının önünde pilav satan abinin 2 şi olduğunu öğrendim ve işyerine gelip "helal olsun" dediğimde ikisi de köpürdü. vay efendim öyle erkek mi olurmuş falanmış filanmış şerefsizmiş...
dedim ki yarım saat önce nişanlısı için "erkek oğlu erkek çalışır ana bakar" diyordun. demek ki erkek oğlu erkek olmak bir kadına bakabilmek demek. Bu adam 2 kadını tek başına çalışarak baktığına göre erkek oplu erkek olmayı aşmış erkek oğlu erkek oğlu erkek olmuş dedim...
hık mık dediler gazı bitmiş çakmak gibi kalakaldılar - 1 yıl
@zeitgeistf
B dedin yani: “erkeklerin ve dişilerin dürtüsel farklılıkları erkeğin çok eşliliğine elverişli olduğu bir gerçektir. ama modernizm bunun uygulanmasına engel oluyor. iyi ki de modernizm bu içgüdülerimizin bastırılmasını sağladı zira bu içgüdülerimzi baskılamalıyız.” Demiş oldun... peki ama sana ben “içgüdüleri reddetmek senin tercihin ama bunları kabul edene dil uzatmana gerek yok. ben kadınlara erkek erkeklere kadın gibi olmayı vaaz eden bir düşünce sistematiğini kabul etmek veya buna teslim olmak zorunda değilim.” Dedğimde cevaben “Bende kabul ettiğimi söylemedim” demiştin. Çalişki içine düştüğünün farkında mısın? O içgüdüleri yok sayan düşünce sistemetiğini kabul etmiyor ve bunu kabul etmeyerek ev kadını olma lüksünü elinde tutmaya devam etmek istiyorsun. Ama birilerinin bu i. güdülerin sonucu olduğunu kabul ettiğin erkek çok eşliliğini kabul edip haseki olmayı hayal etmesini kınıyorsun. Kınamayıp saygı ile karşılayacağın tercihler sadece senin tercihlerin mi olmak zorunda? - 1 yıl
@noperva1975 Sana ne dedim ne erkek gibi olmayı ne de tamamen bir vasıf taşımadan evde oturup çocuk bakmayı isterim dedim değil mi? Sen şimdi burada kıvırtırma Gerekli ve zorunluluk hallerinde kadınlar da erkeklere yardım etmeli ve hatta özveride de bulunması gerektiğini de belirttim. Koca bir halk düşman işgalinde iken Abdülhamid ve haremi komple dağıtıldı haberin vardır umarım. Türkiye kurulurken de kaçtılar hani Fransaya. Benim zihniyetimi kendine göre uyarlamak için erkeğin dürtüselliğinden bahsedemezsin harem kuranlara özeniyorsun sen gerçi Padişahım çok yaşa desinler sana Lucifer
- 1 yıl
@zeitgeistf
"Sana ne dedim ne erkek gibi olmayı ne de ne de tamamen bir vasıf taşımadan evde oturup çocuk bakmayı isterim dedim değil mi?" denişsin. hayır öyle bir laf demedin... ya ne dedin?
"Kadın evinde oturup çocuk da bakmasın ya da sadece erkek gibi çalışsın da demiyorum. Zaten özelde keyfime düşkünüm " yani "ne de tamamen bir vasıf taşımadan evde oturup çocuk bakmayı isterim" anlamına gelecek bir ifaden yok. Olmamalı da zaten çünkü kadın olarak dışarıda çalışma zorunluluğun olmadığını ve bu zorunluluğun bir sorumluluk olarak sırtında tıpkı bir erkek gibi yüklü olmamasını bu sorumluluktan amade kalmayı istiyorsan o vakit kadın-erkek eşitliğini talep edemezsin. Tamam bugün kölelik hasekilik filan zaten yok. Ama soruyu soran arkadaş kadın olarak çalışma zorunluluğunun olmadığı erkeğine de teslim olup rahat bir yaşan sürme isteğini dile getirmiş. ben de bunun dürtüsel olarak kadınsal bir talep olduğunu söylüyrum.
Sen bu dürtüselliği kadın için inkr etmiyorsun ama mdernizm bunu ezsin kırsın istiyorsun. Ama işte modernizm senin rahatına düşkün bir kadın olarak evde çocuk bakıp eve para getirmeden yaşama lüksüne sahip olma durumunu da ezecek.
yle hem cam kenarı olsun hem şöför mahalli olsun hem de 5 kuruş olun diye bir dünya yok - 1 yıl
@zeitgeistf
"Koca bir halk düşman işgalinde iken Abdülhamid ve haremi komple dağıtıldı haberin vardır umarım. Türkiye kurulurken de kaçtılar hani Fransaya."
demişsin...
ama aşırı derecede bilgi hataların var
1- halk değil ülkenin bir kısmı işgal altına girdi
2- Abdülhamid ve haremi dağıtıldı demişsin. Abdülhamid öldüğünde 1. Dünya savaşı devam ediyordu
3-Savaşın bitimiyle "kaçtılar" derken çoğul kullanmışsın. Ankara hükümetinin tehdit ve baskıları sonucu ülkeyi terk etmek zorunda kalan sadece padişah Vahdettin'dir. Başka hiç kimse "kaçtılar" yakıştırması yapılabilecek şekilde kendi istekleriyle ülkeyi terk etmemiştir.
4- Meclisin hilafeti kaldırma kararıyla Hanedan kadınıyla erkeğiyle ülke dışına sürülmüştür. Kendi istekleriyle gitmiş değillerdir. Dolayısıyla da "kaçtılar" cümlesi tümüyle yanlıştır.
5-Ülkeyi terk ediş de ülke kurulurken yani cumhuriyet kurulurken değil aylar sonra olmuştur.
6-Fransaya kaçma diye bir durum da yoktur. Kaçtı yakıştırmasıyla hak etmediği bir suçlamayla karşı karşıya bırakılabilecek olan sadece Vahdettin olup o da ülkeyi terk ettikten sonra asla Fransaya gitmemiştir. İtalya'nın San remo kentinde vefat ettiğinde parasızlıktan ödenememiş kasap ve bakkal borçları yüzünden cenazesine mahalle esnafı tarafından haciz konulmuştur - 1 yıl
@noperva1975 Ben haremin kapatılmasından bahsediyorum. Vahdettin dönemi en son ki dönem evet onda da ayrıntıya girmedim. Ülkeyi terk ettiler çünkü yerleri yoktu kaçtılar bana göre Hilafet kaldırıldıktan sonra aynen bunların hepsini biliyorum evet gereksiz şuanki konudan sapma. Kendi istekleriyle gitmediler hıhııı Vahdettin gitmedi zaten 😃😃 Ya bi git Allah aşkına bu kadar düşkün isen İngilizler ile beraber olup çıkarttırdığı fetvalara bak !!! Seninle ben neyi tartışıyorum Hainlerin çetelesini konuşmaya devam edemicem.
- 1 yıl
Konudan sapan sizsiniz. Eğer doğru bilgi ile sapmış olsaydınız düzeltme ihtiyacı hissetmezdim.
İşgal ve Abdülhamid'in adını aynı cümlede anmakla başlayan ve kovulma olayını kaçmak olarak tanımlamayla devam eden yanlış bilgiler verdiniz. Bu yanlış bilgiler içinde hedef gözetmeyen yani olayın mahiyeti bakımından önem arz etmeyen tek hata Fransa konusu.
Birileri sizi devirmiş ve iktidarı kaybetmişsiniz ve iktidarı ele alanlar sizi kovuyor. Bu durumu kaçmak olarak tanımlayıp ilgili insanların itibarlarını hedef almış oldunuz. - 1 yıl
Mondros Ateşkes anlaşmasını kim imzaladı? İmzalayan kim? Adamlar savaşı kazanmış.
Yenildiğimiz savaşa bizi sokan kim? Padişah mı? Hayır...
Savaşı kazanamayıp teslim olan kim? Padişah mı? Hayır
Teslim anlaşmasını imzalayıp itilaf devletlerine "istediğiniz yeri işgal edebilirsiniz" diyen kim? Padişah mı? Hayır... kim dersen cevabı : Rauf Bey yani Rauf Orbay
İtilaf devletlerinin donanması ve ordusu padişahın davetiyle mi geldi? Hayır...
Ama o ordu gelmiş İstanbulu işgal etmiş. Zaten biz onları yenebilecek olsak Mustafa Kemal ta Filistin'den İskenderun'a kadar rekor hızda çekilmezdi herhalde değil mi?
Bu arada kurtuluş savaşı zannettiğin gibi 7 düvele karşı yapılmış bir savaş da değildir. Haberin olsun. Başta İngilizlerden siyasi destek alan sonra bir maymunun İngiliz yanlısı kralı öldürmesi ile o destekten de olan eski vilayetimiz 5'te 1'imiz kadar Yunanistan karşısında kazanılmış bir savaştır.
O savaşın İngiliz ve Fransız ordularına karşı yapılmaması için o dönem uluslararası alanda meşru hükğmet konumunda olan İstanbul hükumetinin teslim şartlarına riayet etmesiyle mümkündü...
İnsanları kafana ve özellikle de geçmişe hakaret ederek kendine iktidar alanı açanların yazdıkları resmi tarihe bakarak hain yaftası yapışyırmamanı tavsiye ederim - 1 yıl
@noperva1975 Mondros Mütarekesi’ni kim imzaladı? İle başlayıp sonunu olduğu gibi kendine göre devşiren bugünkü Cumhuriyet’i ve kurucuları aşağılama hakkını sana kim veriyor hain Evladı Osmanlı benim için Şu an bir aktrolden hiçbir farkın yok. Senle tartışmıyorum. O kurucu iktidar evet olmasaydı Sen anandan yine çıkardın ama baban kim idi bilemezdin Nokta !
- 1 yıl
Hakaret etmeye tarihsel kişilikleri küçük düşürmek için halanlar öne sürmeye siz başladınız. Aldülhamidin adını işgal işe anıp savaş bittiğinde çoktan ömüş ve 10 yıldır iktidaran uzak olan biri sanki o dönemde bir şeylerden sorumluymuş gibi itibar salırısı ile konuyu saptırdınız.
ben hiçbir yalan söylemedim.
ne dedim? ülkeyi ne balkan ve 1. dünya savaşına sokup perişan eden Osmanlı padişahları değildi; aksine onları sembolik hale getiren ittihat ve terakki partisiydi... yalan mı?
Hatta üzerinde üniforma varken aktif şekilde yav'in de içinde bulunduğu parti değil mi bu ittihat terakki? burada yalan var mı?
Savaşa almanların yanında giren kim? ittihat terakki
Yenilip de yenilir yenilmez ülke dışına kaçanlar kim? ittihat terakki partisinin üst düzey yöneticileri
Mondros Ateşkes anlaşmasnı imzalayıp ülkey, işgale açan kim? Rauf Orbay değil mi? yalansa yalan de...
Hatta o Mondros ateşkes anlaşmasını imzalamak zorunda bırakacak şekilde en ağır yenilgileri aldığımız cephe olan güney cephesinde ordu komutanı rütbesinde kimin olduğunu söyledim. istersen inkar et... hayır başkasıydı de istersen...
Dahası Yunanistan bizim eski vilayetimizdi ve beşte birimiz kadardı dedim. yalan de istersen Yunanistan bizden büyüktü de... varsa bunu yalanlayacak bilgin... buyur
İngilizlerin yunanistana desteği tam da Mustafa Kemal'in düzenli orduyu kurduğu yani anadoluya tam hakim olduğu 1920 sonbaharında Yunanistandaki iktidar değişikliğinin de etkisiyle ortadan kalktı diyorum. isersen araştır bunarı da yalanla.
Bu arada başka yanlış bildiğin şeyler de var... engel atmazsan onları da düzelteceğim
- 1 yıl
yazmıyayım diye engel attınız sonra neden kaldırdınız peki? meraktan değilse neden?
- 1 yıl
En sonuncuya gözüm takıldığı için mecburen görüp cevap veriyorum. Meraktan değil okumadığımı söylemek için engeli kaldırdım. Artık senin kullanıcı adını görünce hiçbir cümlene gözüm takılmasın diye gözlerimi kısarak bakacağım ki yorumları olumama saygısızlığım devam etsin. Düşüm yakamdan! Kendini küçük düşürüyorsun
- 1 yıl
Sen gerçekten aklsızsın bu yaptıklarına ve seni ciddiye almayan birine yazmana bakılırsa @noperva1975
- 1 yıl
@canerozkum lütfen bir şey yapın engellediğim hâlde bana yazabiliyor. Bıktım bu adamın tacizinden… Nolur kurtarın beni
- 1 yıl
Bana yazamamasını sağlayın yeter başka bir şey istemiyorum
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi bu sana takmış manyakkk
- 1 yıl
Aynen taktı kurtulamıyorum bir türlü. Napmam lâzım kurtulmak için bilmiyorum
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(1) Doğal olanın erkeğin çok eşllliği olduğuna dair doğadan ve toplumsal hayattan getirilecek deillerin haddi hesabı yoktur. Gece kraliçesninin çok eşliliğe daha uygun olanın kadın olduğu iddiası tamemen gerçekdışıdır. öncelikle üreme süreçleri bize benzeyen ve evrimsel olarak bize yakın olan memeli türlerinin hemen tamamında erkekler dişi için kava eder ve bir harem kurulacaksa onu erkekeler kurar. Bunun sebebi de dişilerin üreme süreçlerinin uzun süreli ve karmaşık olması buna karşın erkeğin her gün milyonlarca sperm üreten varlıklar olmasıdır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(2) doğa ve doğal ortamda evrimsel süreçte beynimize kodlanan içgüdüler türümüzün devamı için en mükemmel şekilde biçimlenir yani kaynakların ısrafını değil en etkn şekilde kullanımı yönünde ilerler. Kadınların çok eşli olması halinde bazı kadınların reme sürecinden dışlanacağı muhakkaktır. O zaman da kadının ayda sadece 1 kere ürettiği yumurtaların ısrafı anlamına gelir. Doğa gişiyi erkeksiz bırakıp bu kadar kıymetli bir üreme unsurunu heba ettirecek içgüdülerin oluşmasına izin vermez. Dişilerin çok eşli olması durumunda ve hatta tek eşlilik halinde bile kadın hamile kaldığında artık erkek için cinsel partner olma özelliğini bebek sütten kesilinceye kadar kaybeder. Bir süre seks yapılabilse bile o seksin bir işlevi yoktur. Her türlü erkeğin cinsel gücü ve spermleri heba edilmiş olur. Doğa erkeğin zayıf ve katesiz olanını kolaylıkla hesab edebilir ama gçlü ve kaliteli bir erkek için bu geçerli değildir. Kadın çok eşliliğinde ve hatta tek eşlilikte güçlü erkeklerin despermleri boşa harcanma riskiyle karşılaşmış olur. Doğa buna neden izin versin? Vermemiştir ve dolayısıyla tüm memelilerde olduğu gibi insanlarda da erkek dürtülerini çok eşli olmaya programlamıştır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(3) kadın çok eşliliği ve hatta tek eşliliğin sayısal olarak sınrlı sayıdaki kadın yumurtasının yukarıda 3. maddede bahsedildiği şekilde hamile kalamama biçiminde değil aynı zamanda zayıf ve güçsüz erkeklerden hamile kalma yluyla da heba eder. Erkek çok eşliliği dışındaki durumlarda güçsüz ve sağlıksız erkeklerin yani düşük kalite erkeklerin de kadınları hamile bırakması niceliğin yanı sıra niteliksel olarak da çok kıymeti kadın yumurtalarını heba eder zira o kalitesiz erkeğin spermi de yeteri klitede olmayacağı için doacak çocuğun da sağlıklı olma ihtimali düşüktr. Kaliteli bir erkeğin kaliteli spermi varken daha güçsüz bir erkeğin daha düşük kalite spermiyle yumurtanın dölnmesine yol açacak şekilde iç güdülerimizin oluşması doğaya aykırıdır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(4) Bıraakın aile kurmayı erkeklerde babalık içgüdüsü diye bir şey yoktur. Babalık duygusu dpnradan gelişir yani toplumun erkeğe sevdirdiği bir şeydir babaıkİ ama her erkek bu duyguya sahip değildir. Pek çok erkeğin çocuklarına karşı babadan beklediğimiz şekilde davranmadığını, terk ettiğini umuramadığını görüyoruz. Bunun da sebebi basittir. Erkek alt beyni için çocuk sadece 1 tek ilişki ile yapılabilecek ve erkek iiçin yüzlercesi rtaya çıkarılablecek bir varlıktır. Yani dişye ulaşabimişse erkek artık pek çok dişiden yüzlercesi yapılabilir bir şey olarak çocuk o kadar değerli değildir. erkekelrin çocukla babalık bağının keşfi yani baba olma idrakı bile yakın bir dönemde başlamıştır. Evvelinde erkekler baba olduklarının ble farkında değildi. Yani aile gibi kavramların oluşmasının çok öncesinden bahsediyoruz. Dürtülerimizin oluştuğu dönemlerden bahsediyorum. Böyle bir ortamda kadın çok eşliliği dediğin şey nasl oluşsun? Erkek kadını dölleyip hamile bıraktığı zaman kadın zaten diğer erkekler için seks yapılabilir halde çıkmaya başlıyor. Artık karşı cinse olan yakınlığı hem kendi istek durumu ve hem de fiziksel olarak azalıyor. Yumurtlama döngüsü bile duruyor. Artık istese de istemese de tek bir erkeğin çocuğunu taşıdığından o erkeğin kadınıdır tra ki o erkeğin çocuğunu doğurup o erkekle bağı kopana kadar - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(5) Ama erkek için durum böyle mi? Bir dişiyi dölledikten sonra o erkeği başka bir dişiye gitmekten alıkoyan nedir doğada? Erkek bir dişiyi hamile bıraktığında sperm üretimi duruyor mu? Hayır değil mi? Aynı hızda devam ediyor. Demek ki doğa ona “görev tamamlandı şimdi görevin başka bir dişiyi de hamile bırakıp genlerini aktarmaya devam etmek” diyor. Öyle olmasa sperm üretimi de dururdu. tabi ki hayvan değilz ve hayvan gibi de yaşayamayız. Ancak bu da dürtülerimizi inkar etmemiz anlamına gelmez. Erkek çok eşliliği erkeklerin alabildiği kadar kadını haremine alması anlamına gelmiyor. Hatta onlara babalık etmemesi anlamına hiç gelmiyor. Bu fizyolojik farka ve dürtülerimie uygun şekilde toplular erkek çok eşliliğini tarhte pek çok kültürde kabullenmiş e legal saymıştır. Tersi ise dürtülerimize aykırı olmakla kalmaz tplumal düzene de aykırıdır. Sonuçta br çocuğun babasının kim olduğuna dair DNA testler dün denecek kadar ykın zamanda hayatımıza girdi. - 1 yıl
Sana yazmayı bıraktım ama hâlâ yazıyorsun. Erkeği başka bir dişiye gitmekten alıkoyan şey gücü yetmemesidir diğerleri okumadım
- 1 yıl
3 gündür yazmıyorum ama sen 3 gündür yazıyorsun
- 1 yıl
Senin bu upuzun yorumlarını kimse okumaz ki. Herkes senin gibi işsiz, aylak, tembel değil bu yüzden kimsenin bu saçmaladıklara ayıracak vakti yok. Kendi kendine konuşuyorsun.
- 1 yıl
@Zeitgeistf sen bundan nasıl kurtuldun?
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
Hem uslu durmuyorsun hem de "neden cevap veriyorsun" diye ciyaklıyorsun.
Eğer engel attıysan yazdıklarımı görmemiş olmalısın. Sürekli engeli kaldırıp "acaba ne dedi ne yazdı" diye bakıp sonra da " ne dediğini merak etmiyorum" demen komik değil mi? - 1 yıl
@Zeitgeistf lütfen şu adamın yorumlarını tekrarlanmış paylaşım olarak şikayet edip şunu engeller misin? Aynı yorumları başka yere de yazmış ve lütfen şunu engelle sen engellersen senin paylaşımından bana yazamaz
- 1 yıl
Bu sefer ki çok kısa diye okuyayım dedim ben gayet uslu duruyorum da sen durmuyorsun 3 gün yazmadım ama 3 gündür konuşuyorsun, uzun uzun yazıp beni taciz ediyorsun ve uslu durmayan ben oluyorum. Engel attım ama yazdıklarını yorumun cevap kısmına tıklamadan önce görmüyorum tıklayınca görüyorum. Ben senden engeli kaldırdığımda sırf sana yazmak, seni susturmak için engeli kaldırdım dediğini merak ettiğimden değil. Merak etsem okurdum.
- 1 yıl
Ben seni insan olarak görmüyorum. Neden dediklerini merak edeyim? Bu kadar tuhaf ve hayvan gibi kudurmuş birini insan olarak görmem. Usul durmayan sensin grzekâlı şey durmadan sen yazıyorsun ben değil ama erkek olduğun için anlamaya aklın yetmiyor
- 1 yıl
Şu an bende hâlâ engellisin ama bana yazabiliyorsun ve ben de yazabiliyorum. Seni etiketleyerek yazamıyorum sadece. Burada dedikleri ve yaptıkları komik olan sadece sensin. Seni ciddiye almayan, yorumlarını okumayan birine köpeklik yaparsak kendini küçük düşürüyorsun.
- 1 yıl
yaparak*
- 1 yıl
Sanırım benle aylarca uğraşacaksın çünkü yazılarına cevap vererek de, vermeyerek de senden kurtulamadım. Yorumlarını görmek için engeli kaldırmama gerek yok çünkü görebiliyorum şu anda da. Kendi kendine konuşan deliyi neden ciddiye alayım? Yorumlarını okumadığımı bilmene rağmen yazarak kendi kendine konuşmuş oluyorsun. Başkası okusun diye yazıyorsan bana yazma ama zaten kimse okumaz ki uzun ve saçma çünkü. Sen hasta olduğun için konuyu kapayamıyorsun.
- 1 yıl
Uslu durmak tacizlerine sesimi çıkarmamaksa çok beklersin 🤣🤣🤣 Beni taciz eden sensin ama uslu durmayan ben oluyorum.
- 1 yıl
Kendin çalıyorsun kendin oynuyorsun seni umursayan kimse yok🤣🤣🤣
Ne haremi ne padişahı? Ne içip yiyorsun kezban bu kafaya ulaşıyorsun merak ettim birde has kadın vs güncelleme yapmış şimdi gelde buna gülme kglfld senin annenin üstüne harem kurulmasına göz mü yumdularda sende devamını getirmeye çalışıyorsun 😂 Ne kadar "Geniş mezheplisin" yaa.
60 YorumlaArkadaşlar tarih araştırmacısı ve askeri danışmanlık yapmış. Biri olarak yazıyorum! Diziler de gördüğünüz her şeye inanmayın! 👌 Harem de alem ve s*KS partileri yapılımıyordu. Aksine orası eğtim verilen, yatılı yurt gibi bir yerdi. Orada padişahın ailesi dışında, onlarca diplomat ve soylunun ailesi eğitim görüp. Barınmakdaydı. TV dizilerinin çoğu senaryo üstü şeyler. Başka bir şey değil! 🤷
20 Yorumla- Diğer konusunda 506 cevap paylaştı.
1 yılBende ortalığı yakim burada yorum yapan kadınların bir çoğu en az 5 erkekle olmuştur erkeklerde keza öyle flört sevgili modern isimlerle ayda bir yılda bir kaç kişiyle oldunuz acaba hepiniz harem kurmustan betersiniz hareme bide laf atiyonuz bakın işinize ya 🤣🤣🤣🤣 sultanlara laf atanlar en azından adam sultandi vardı 4 eşi yaşıyordu gidiyordu
00 Yorumla
+1 yılSimdi ben sevdigimi kiskanirim. Orada on yirmi kadin olacak da benim yarime disiliklerini kullanacak da sonra ben onlara tek tek iskence uygulayacagim da... Ne gerek var bu tarz atraksiyonlara dimi :))
30 YorumlaDiğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Soru sahibine hakaret ederek tepki vermek ne kadar ayıp bir durum...
Ne kadın hakları, ne Atatürkçülük.. vs bu davranışları haklı kılmaz. Fikire, fikirle karşılık verilir, hakaretle değil.
121 Yorumla- 1 yıl
Hakaret dışında bir malzemeleri yok ki feministlerin
- 1 yıl
Doğru olan fikire fikirle karşılık verilir.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
Doğru bulduğun fikre değil yanlış bulduğun fikre fikirle karşılık verirsin.
Doğru bulduğun zaman "haklısın" dersin;
Yanlış bulduğun fikre de kendi fikrinle karşılık verip onu çürütmeye çalışırsın.
Ben mesela erkeklerin tek eşli olmasını savunan insanların fikrini yanlış buluyorum ve fikirle karşılık veriyorum hakaretle değil
Sen ise sadece hakaret ediyorsun çünkü neden tek eşlilik daha iyidir bunu savunamıyorsun.
Kadının çok eşli olmasını savunuyorsun ama delil getireniyorsun.
Ben sana deliller sunuyorum. Tarihten deliller sunuyorum, antropolojiden deliller sunuyorum, doğadan deliller sunuyorum...
Sen sadece hayır öyle değil deyip hakaret ediyorsun. - 1 yıl
demokrasi kültüründen nasiplenmiş feminist gördün mü en hayatında?
- 1 yıl
Evet, bana kaldı. Demokrasi kültürü demek her şeyi doğru kabul etmek ve her şeyde doğru olma ihtimali aramak değildir ve her şeye saygı duymak değildir.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
doğru kabul etmek değil sadece kişiselleştirme yapmadan ve hakaret etmeden tartışmak zorunluluğu vardır eğer demokrasi kültüründen bahsediyorsak... nefret ettiğiniz fikirlerin de savunuluyor oluşunu savunmaktır demokrasi kültürü - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi o nerden bilsin Ataları onun saraydan 😁😁😁
- 1 yıl
@Zeitgeistf haklısın bilmez tabii sarayda demokrasi ne arar 😂
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Ne bilsin Saray da dedesi düğün yaparken 😂😂😂
- 1 yıl
😂😂😂
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi bende engelli o şahıs kuzum yazsın dursun banane 🤣
- 1 yıl
@Zeitgeistf Ha iyi o zaman 👍🏻
- 1 yıl
Özelden devam edecek bir şey yok ki. Konu kapandı zaten. Senle hemfikir olana da söyleseydin keşke aynı şeyi.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
sende de engelli olduğuma göre neden sürekli benim yazdıklarımı görüyorsun anlamadım - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi sana yazan kime yok. Buraya yazılanlar yorum; mesaj değil bir anlasan; gözün takıldığı için cevap verme ihtiyacı duyduysan aynı ihtiyacı ben de duydum. tek farkımız ben sana hakaret etmeden yazabiliyorum
- 1 yıl
- 1 yıl
Susdurun şu deliyi ya engelliyos adamı gene bildirim geliyo
1 yılNeden kadınlara hareminiz olsun ister miydiniz diye sormadın
59 Yorumla- 1 yıl
Aynen kesin bu kafadadır👍🏻
- 1 yıl
Magazinde zengin erkeklerle birlikte olan türlü türlü güzel ve ünlü kadın haberleri okumuştur...
Ve tarihte ülke yöneten kadınların mesela Katerinanın veya Kraliçe Elisabeth'in haremlerinin olmadığını ama biraz güçlü olan erkeklerin bunu yaptığını öğrenmiştir... - 1 yıl
@noperva1975
- 1 yıl
Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir soru sorulamaz ve böyle bir şey söz konusu bile olamaz çünkü cumhuriyette bu durum yasaktır ve Atatürk yasaklamıştır bu yüzden ya şöyle olursa, böyle olursa diye varsayımlarda bulunamazsın ve gerekli gösteremezsin.
Yani erkeklere sormasının sebebi erkeklerin harem kurması kadınlara da sormak zorunda çünkü kadınların harem kurması yanlış bir şey değil erkeğinki değilse. - 1 yıl
Birilerinin yapmış olması bu durumu normalleştirmiyor.
- 1 yıl
Madem öyle sen de öyle soru sorarsın... neden başkasının hayal dünyasını yargılama hakkını sorguluyorum?
- 1 yıl
Yasak olması bu yasağın yanlış olduğu fikrinin savunulamayacağı anlamına gelir mi?
Bugün yasak olan bir şeyin yasak olmamasını yani o yasağın kaldırılmasını kimse savunamaz mı? - 1 yıl
Ne soracağımı sana soracak değilim. Haremle alakalı soru sorma düşüncem yok. Kadınları mağduriyete ve kıskançlığa uğratan bir şeyi savunamazsın. Atatürk’ün yasaklaması yasağın yanlış olmadığına dair delildir.
+1 yılCalvin Klein modellerinden oluşan bir haremin sahibi olmak varken neden haseki sultan olmak isteyeyim?
515 Yorumla- 1 yıl
İçgüdüsel olarak normal olan senin önerdiğin değil...
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
Erkeklerin tamamına doğa ihtiyaç duymaz ama dişilerin çocuk sahibi olmadaki katkıları uzun sürdüğü için her kadının bu sürece bir şekilde dahil olması gerekir... işte bu yüzden erkeği paylaşmak dişi içgüdüsübe uygundur. Erkekler mi daha seçicidir kadınlar mı? Kadınlar seçici olduğuna göre her erkekle birlikte olmazlar. Bu da ancak erkeğin çok eşli olmasıyla mümkündür...
Aslan da insan da memeli hayvandır mesela. Hangisi harem kurar? Erkek...
Diğer erkekler ne yaoar?
Arada bir başka erkeklere meydan okuyup onları yenip haremi devralmak isterler. Bunu başarırlarsa harem artık onlarındır. Haremin eski sahipleri artık dişisiz kalır.
Sonra ne olur?
Haremin yeni sahipleri eski erkeklerden olma tüm yavruları öldürür... dişiler ne yapar? Yavrularını öldüren p erkeklerle beraber olup onların yavrularını doğurur.
Aynı anda birden fazla eş erkeğin olabilir dişinin değil. Dişi ancak erkeğini beğenmezse veya o erkek güçten düşerse kadının erkeği değişir.
Aslanlar ve insanlar memeli türleridir. Hemen tüm memeli türlerinde erkekler dişi için savaşır.
Dişiler harem kursaydı dişilerin birbiriyle savaşması gerekirdi. Dişilerin daha iri olması; daha büyük boynuzlarının olması gerekirdi. Paylaşmayı içine sindirebilen kavga etmez güzel güzel paylaşır (dişiler) erkekler ise dişiyi paylaşmaz hatta herkese birer birer bile paylaşmazlar hepsini almak için savaşırlar.
Erkekler neden dişilerden daha iri ve güçlü olur zannediyorsun?
İşte doğada dişi için diğer erkekleri yenen ve harem kuran erkeklerin soyu yürümüş de ondan.
Dişiler yani kadınlar ezelden beri erkek için dövüşmemiş ve güçlü erkeği paylaşmıştır. Bu da her dişinin yavrusunun olmasına sebep olmuş ve dişi cinsiyeti ekstradan güç kazanmamıştır.
- 1 yıl
Çok uzun yazmışsın okumadım zaten diğer yoruma yazdığın yazıdaki her şeyi çürüttüm hep aynı şeyleri söylüyorsun bu yüzden okumuyorum artık
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi okumama hakkına sahipsin; ben de fkrimi burada izin verilen üslup çerçevesinde beyan etme hakkına sahibim
- 1 yıl
ne zaman susacak acaba bu deli
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(1) Doğal olanın erkeğin çok eşllliği olduğuna dair doğadan ve toplumsal hayattan getirilecek deillerin haddi hesabı yoktur. Gece kraliçesninin çok eşliliğe daha uygun olanın kadın olduğu iddiası tamemen gerçekdışıdır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(2)
(2) öncelikle üreme süreçleri bize benzeyen ve evrimsel olarak bize yakın olan memeli türlerinin hemen tamamında erkekler dişi için kava eder ve bir harem kurulacaksa onu erkekeler kurar. Bunun sebebi de dişilerin üreme süreçlerinin uzun süreli ve karmaşık olması buna karşın erkeğin her gün milyonlarca sperm üreten varlıklar olmasıdır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(3)
doğa ve doğal ortamda evrimsel süreçte beynimize kodlanan içgüdüler türümüzün devamı için en mükemmel şekilde biçimlenir yani kaynakların ısrafını değil en etkn şekilde kullanımı yönünde ilerler. Kadınların çok eşli olması halinde bazı kadınların reme sürecinden dışlanacağı muhakkaktır. O zaman da kadının ayda sadece 1 kere ürettiği yumurtaların ısrafı anlamına gelir. Doğa gişiyi erkeksiz bırakıp bu kadar kıymetli bir üreme unsurunu heba ettirecek içgüdülerin oluşmasına izin vermez. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(4)
Dişilerin çok eşli olması durumunda ve hatta tek eşlilik halinde bile kadın hamile kaldığında artık erkek için cinsel partner olma özelliğini bebek sütten kesilinceye kadar kaybeder. Bir süre seks yapılabilse bile o seksin bir işlevi yoktur. Her türlü erkeğin cinsel gücü ve spermleri heba edilmiş olur. Doğa erkeğin zayıf ve katesiz olanını kolaylıkla hesab edebilir ama gçlü ve kaliteli bir erkek için bu geçerli değildir. Kadın çok eşliliğinde ve hatta tek eşlilikte güçlü erkeklerin despermleri boşa harcanma riskiyle karşılaşmış olur. Doğa buna neden izin versin? Vermemiştir ve dolayısıyla tüm memelilerde olduğu gibi insanlarda da erkek dürtülerini çok eşli olmaya programlamıştır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(5) kadın çok eşliliği ve hatta tek eşliliğin sayısal olarak sınrlı sayıdaki kadın yumurtasının yukarıda 3. maddede bahsedildiği şekilde hamile kalamama biçiminde değil aynı zamanda zayıf ve güçsüz erkeklerden hamile kalma yluyla da heba eder. Erkek çok eşliliği dışındaki durumlarda güçsüz ve sağlıksız erkeklerin yani düşük kalite erkeklerin de kadınları hamile bırakması niceliğin yanı sıra niteliksel olarak da çok kıymeti kadın yumurtalarını heba eder zira o kalitesiz erkeğin spermi de yeteri klitede olmayacağı için doacak çocuğun da sağlıklı olma ihtimali düşüktr. Kaliteli bir erkeğin kaliteli spermi varken daha güçsüz bir erkeğin daha düşük kalite spermiyle yumurtanın dölnmesine yol açacak şekilde iç güdülerimizin oluşması doğaya aykırıdır. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(6) Bıraakın aile kurmayı erkeklerde babalık içgüdüsü diye bir şey yoktur. Babalık duygusu dpnradan gelişir yani toplumun erkeğe sevdirdiği bir şeydir babaıkİ ama her erkek bu duyguya sahip değildir. Pek çok erkeğin çocuklarına karşı babadan beklediğimiz şekilde davranmadığını, terk ettiğini umuramadığını görüyoruz. Bunun da sebebi basittir. Erkek alt beyni için çocuk sadece 1 tek ilişki ile yapılabilecek ve erkek iiçin yüzlercesi rtaya çıkarılablecek bir varlıktır. Yani dişye ulaşabimişse erkek artık pek çok dişiden yüzlercesi yapılabilir bir şey olarak çocuk o kadar değerli değildir. - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(7) erkekelrin çocukla babalık bağının keşfi yani baba olma idrakı bile yakın bir dönemde başlamıştır. Evvelinde erkekler baba olduklarının ble farkında değildi. Yani aile gibi kavramların oluşmasının çok öncesinden bahsediyoruz. Dürtülerimizin oluştuğu dönemlerden bahsediyorum. Böyle bir ortamda kadın çok eşliliği dediğin şey nasl oluşsun? Erkek kadını dölleyip hamile bıraktığı zaman kadın zaten diğer erkekler için seks yapılabilir halde çıkmaya başlıyor. Artık karşı cinse olan yakınlığı hem kendi istek durumu ve hem de fiziksel olarak azalıyor. Yumurtlama döngüsü bile duruyor. Artık istese de istemese de tek bir erkeğin çocuğunu taşıdığından o erkeğin kadınıdır tra ki o erkeğin çocuğunu doğurup o erkekle bağı kopana kadar - 1 yıl
@Gece_Kraliçesi
(8) Ama erkek için durum böyle mi? Bir dişiyi dölledikten sonra o erkeği başka bir dişiye gitmekten alıkoyan nedir doğada? Erkek bir dişiyi hamile bıraktığında sperm üretimi duruyor mu? Hayır değil mi? Aynı hızda devam ediyor. Demek ki doğa ona “görev tamamlandı şimdi görevin başka bir dişiyi de hamile bırakıp genlerini aktarmaya devam etmek” diyor. Öyle olmasa sperm üretimi de dururdu. tabi ki hayvan değilz ve hayvan gibi de yaşayamayız. Ancak bu da dürtülerimizi inkar etmemiz anlamına gelmez. Erkek çok eşliliği erkeklerin alabildiği kadar kadını haremine alması anlamına gelmiyor. Hatta onlara babalık etmemesi anlamına hiç gelmiyor. Bu fizyolojik farka ve dürtülerimie uygun şekilde toplular erkek çok eşliliğini tarhte pek çok kültürde kabullenmiş e legal saymıştır. Tersi ise dürtülerimize aykırı olmakla kalmaz tplumal düzene de aykırıdır. Sonuçta br çocuğun babasının kim olduğuna dair DNA testler dün denecek kadar ykın zamanda hayatımıza girdi. - 1 yıl
Son yoruma yazdığın ilk cümleden anladım ki her yere aynı yorumu yazıp yazıp durmuşsun🤣 sen gerçekten hastasın
- 1 yıl
Seni ciddiye almayan ve yorumlarını okumadığını söyleyen birine yazarak kendini küçük düşürüyorsun bu yüzden seni ciddiye alıp da kimse yorumunu okumaz
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılulân soru 1 yıldan fazla bir süre önce sorulmuş soranın hesabı aktif bile değil ama bunu süper soru seçip önümüze koyanlar nasıl gidiyor çifte standart işleri? kafanıza göre adamına göre soruları vitrine koyuyorsunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet diyen erkekler umarım asla evlenmezsiniz ahlak dersi vermekte bir numarasınız ama. Hayali böyle olan erkek net …. Ve bu ne biçim soru kadınlar neden haram kuran erkeğin sultanı olmak istesin? Erkeğe gelince haram kurun lafına gelince kocanız haram kursun sizde o kadınların üstü olun sultanı olun bu mu değer? Sultan olunca ne oluyor?
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKocan haram kursun sende has kadın ol bu has kadınlık ya iyyy haram kuran erkeğim karısı olmak gurursuluktan başka bir şey değil birde bunu övmüş tam tersi olsa haram kuran kadının has kocası olsun erkekler aaa yok erkeğin karakterine ters erkek öyle kadınla olamaz erkek dediğin erkek yüzü görmemiş ergenliğe girmiş küçük balkona bile çıkmayan kızla olmalı kadın tek ona ait olmalı değil mi? Ama kadın hatam kuran erkeğim has kadını oluyormuş öğhk
Cevap sahibi1 yılSen erkeksin kadınsan çok üzücü kendine değer vermiyorsun
- 1 yıl
Kadın doğası buna uygun... sen dopanı inkar ediyorsun
- Diğer konusunda 387 cevap paylaştı.
1 yılBir keresinde kadınlardan oluşan bir haremim olmuştu, güzeldi ama yorucu iş. Ben kimsenin haremine dahil olmam, kendiminkini kurarım. /
21 Yorumla- 1 yıl
Onlara huri bize de 7 nuri çöz sen oradan...
Kaotik ortalığı 56 yapardım benden harem değil game of thrones ya da spartaküs ( dizi) çıkardı. Hadım olan dile gelirdi.
20 Yorumla
1 yılKardeş harem olsa padişah olsa ne yazar cirkin bir incelim anca hayalımde artık gerçi rüyamda bile elizabeth yapıyorum o derece yıkık bir incelim
00 Yorumla
+1 yılBen istemiyorum. Bir kişi olsun hayatimda hep olsun
30 Yorumla
1 yılBen hasekilikle ilgilenmiyorum kendi haremimi isterdim
20 Yorumla
1 yıl1 yıl önceki soruyu kim süper soru seçip öne çıkardı?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkeklere kerhane açmak istermisin sorusu ile Harem açmak istermisin sorusu aynı olurdu bir kadina Haseki olurmusun demek kerhane sahibinin eşi olmak istermisin demekle aynı. Bana göre öyle
20 Yorumla
1 yılYoo ben tek başıma kraliçe olup kendime harem kurmayı tercih ederim 🙃😂😂😂
Şaka şaka gülün diye 😂😂00 Yorumla- Diğer konusunda 657 cevap paylaştı.
1 yılEvet isterdim, sonra da haremdeki bütün kadınlar dan çocuk yapıp kısa zamanda çoğalıp Hakanlı imparatorluğu kurardım
01 Yorumla- 1 yıl
hakancık imparatorluğu aynen
- Diğer konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılValla şimdi ki insanların elinde bu dediğiniz imkan olsaydı pek iyi şeyler çıkmaz gibi ama neyse.
00 Yorumla
1 yılHayır istemem ne gerek var böyle şeylere zaten insan doğru hayat arkadaşı ile padişahında kralında en âlâ'sı oluyor ki
00 Yorumla
1 yılYuh bu nasıl bir hayalgucuu yok abicgimm senin gibi geniş bir padişahın sarayında cariye olmk istemzdim
00 Yorumla
+1 yılO iş yaş ya şimdiye kadar bir tane bulamadık birde harem kuracağız boşuna dememişler "alışmadık g*tte don durmaz" diye ne varsa tek eşlilikte var. Hem sultan olan sensin harem kurmak sana yakışır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence bunu soran bi erkek ve kendi hayali bu. Kadınlarında tepkisini istiyor onaylayan olursa özelden konuşup Instagram grubu kuracak.
31 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
1 yılHürremde olsak sırf Süleymanla ben olmak isterim harem filan olmasın tabi ki :))
10 YorumlaAsla milletin beni seçmesini bekleyen topluluktan olmadım olmamda. Harem padişah bana ters.
10 Yorumlaİstemem. Ben tek kadın ile başa çıkarken zorlanıyorum.
11 Yorumla
1 yılHer erkeğin hayalidir bence bu (ama istemem tek 1 kadın bana yeter)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer yaştan her kültürden tüm hanımefendiler her yaşta her zaman beni itici bulduklarından herkese kendi hareminde mutluluklar bana huzurlu yalnızlıklar...
10 Yorumla
+1 yılElini bolca kana bulayan bir haseki olurdum herhalde :)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYavrum biz Cumhuriyet insanıyız öyle harem marem olarak köle olmayız. Türkler hareme girmez zaten bizden olsa olsa Tomris hatun gibiler çıkar.
20 Yorumla
1 yılHarem de sultan değil, sahibi olmak isterdim. Hep erkeklerin mi haremi olucak😎
71 Yorumla- 1 yıl
Beni al haremine
- Diğer konusunda 769 cevap paylaştı.
1 yılİstemezdim biriyle uğraşmak zorken onlarcasiyla uğraşmak bana göre değil
10 Yorumla
+1 yıl1 tane olsun cariyem değil gönlümün efendisi olsun..
10 YorumlaYok kral 1 tane doğru düzgün bir eş adam olana yeter
00 YorumlaIsterdim gerçekten her gece bir tane hatuna Çakmak of of of
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHareme gerek yok 2 1 3 1 evim olsun yanımda da beni her zaman destekleyecek bir eşim olsun yeterli saray olup da mutsuz olmaktansa 2 1 olsun mutlu olayım
00 Yorumla
1 yılKurardım
Her tarafta vajina ah ah yılların hırsını alırsın
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılBenim bir haremim var zaten haremimde 1 kadın var oda memnun
00 Yorumla Diğer konusunda 409 cevap paylaştı. saçma dizileri izlemeyi azalt beni 😂😂 nasıl bir hayal gücün var öyle
00 Yorumla
1 yılKuruyorum bitmek üzere bır kaç eksiğim kaldı onları da tamamladım mı tamamdır
00 Yorumla
1 yılBen birini bıraktım elli tanesini hiç çekemem aman allah korusun
00 YorumlaBende bu nasipsizlik varken kesin harem ağası yaparlar, çok şeyapmak istemiyorum o yüzden 😒
00 YorumlaHayır tabii ki o ne öyle kime girdiği çıktığı belli değil. 🙄
01 Yorumla
1 yılBilmem bence sorun yok. Ben kocamı sadece kendimle sınırlamazdım.
01 Yorumla
+1 yılBen halimden memnunum, angut kuşları gibi ömrümde birini sevip ona bağlı kalıyım, başka türlü olacaksa ölürüm en iyisi.
10 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Attaloscum Attaloscum diye kavga falan ederler çekemem gürültüyü bitane yeter bazen artıyor bile:/
02 Yorumla- +1 yıl
Bıkmış gibi bir halin var :D
- Diğer konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılDürtüsel olarak tabiki isterim ama normal bakarsak istemezdim sadece sevdiğimle olmak istiyodum ben
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaseki sultan degilde hanedan mensubu gerçek hanım sultan olmak isterdim hasekiler cariye özleri sonuçta ben kanımda hanedan kanı aksın isterdim
21 Yorumla- +1 yıl
işte bu!
işini bileceksin arkadaş adam koskoca sultan ondan çocuğun olsa bundan büyük bir şeref yok diyeceksin hayatta herşey seks değildir tbr !!!
+1 yılİyi güzelde en fazla 1 hafa dayanırım :D ne öyle 50 kız birden :D ölümü bulurlardı yatakta :D
00 Yorumla
+1 yılNe haremi Allah aşkına ben 1 taneyle nasıl uğraşcam die düşünürken harem dion ya :D
02 Yorumla- +1 yıl
Yani azcık geniş düşünün ya hareminiz var demekki padişahsın sen ne uğraşcan :)))
- +1 yıl
Yaa kadın milleti bu konuşmasa bile düşüncesiyle uğursuzluk getirir bana :))
1 tane haseki sultan olsun yeter istemezdim fazla :)))9
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok şükür akıl sağlığımı o kadar yitirmedim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYine muhteşem yüzyıl yıl izleyip saçmalamış birileri
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHareme karşılar ama her türlü ahlaksızlığı sayısız kişiyle yaşarlar.
10 YorumlaYa padisah tipsiz bisey olursa baska erkekde yok boku yedin :D
00 Yorumla
+1 yılBiz zamanında bir bayanla baş edemedik.
40 bayanla nasıl başedeceğiz :)
Cinsel yönden demedim :)00 Yorumlabir ezmer , üstüne bir sarışın , onun üstüne de bir kumral , bir tane de kızıl olsun yeterli , nerde çokluk orda bokluk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldeğil sultanlık padişahlık verseler bile ben erkeğimi paylaşmam
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılHarem falan istemem 1 tane olsun benim olsun yeter :)
10 Yorumla
+1 yılo kadar kadının dırdırı mı çekilir :) bir tane olsun, yeter :):)
00 Yorumla- Devamını Gör (122)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat