Yoksa gerçek İslam 4 kitabın birleşimimi
Bazen böyle düşünüyorum lütfen yargılamayın?
Bazen böyle düşünüyorum lütfen yargılamayın?
Kuran içerisinde bunlar imanın şartı, şunlar İslam'ın şartı diye bir şey yoktur, küçücük akıllarınca insanlara kolaylık olsun diye özet çıkartan ve kendine alim falan diyen tiplerin uydurmasıdır bunlar. Her farz İslam'ın şartıdır, cinayet mesela İslam'ın şartıdır, müşrikler nerede bulunursa öldürülmeli, son din İslam oluncaya kadar cihad edilmelidir. Böyle her farz denen şeyi sayarsak 5-6 ile kalmaz, sabahlar olmaz. Neyse, kitaplar değiştirilmedi mi kısmını da şöyle özetleyelim.
*Kuran = Değiştirildiği kesin olan tek kitaptır.
*Zebur = Hiç var olmamıştır, indirildiği zannedilen Davud ise peygamber dahi değildir. Tevrat'ın mezmurlar bölümündeki bazı şiirlere verilen isimdir.
*Tevrat = Binlerce yıl öncesine ait antik Tevratlar bulunduğu için en güvenilir kaynaktır, sadece güncellemeler yapılmıştır yani kısmen değiştiği kabul edilir. ( doğrudur demiyorum, binlerce yıl öncesine tarihlendiği için içindekiler saçma bile olsa günümüzde de saçma yani değiştirilmemiştir büyük çoğu diyorum, hak kitap vs. demeye çalışmıyorum.)
*İncil = İnmiş bir kitap bile değildir, İsa adlı kurgusal Apollonus'dan esinlenme karakterin güya ölümünden ve kısa süreli Tanrılık / Peygamberlik iddiasından sonra inananlarından bazılarının yazdıkları, anıları, duydukları, mektupları derlemesidir ve gökten indiğini Hristiyanlar bile söylemez, İsa böyle bir kitabı hiç görmemiş, adını dahi duymamıştır çünkü yazıldığında çoktan ölmüştü.
Sorduğun 4 kitap bu şekilde, başka çok sayıda kitaplı din var Zerdüştlüğün Avesta kitabı gibi. İncil için değiştirildi diyebiliriz bu arada ama inmemiş zaten insan yazması olan yani insanın yazdığını başka bir insan değiştirse ne olur değiştirmese ne olur mantığı güdüyorum yani değiştirildi olarak da düşünebilirsin. 29 çeşit Kuran mevcut bu arada en bilinenleri Hafs ve Verş, yok olanlar hariç yani değiştirildiği garanti tek kitap.
Ne diyeceğimi bilemiyorum, dinin ne senin?
Onca yazdığım cümleye verilecek cevap bu mu? Benim inancım ile ne alakası var? Kitapları sormuşsunuz, imanın şartlarını sormuşsunuz cevap vermişim bu kadar basit. Yine de içinuzde kalmasın merakınızı gidereyim agnostiğim. Yani dinim yok, zaten olmak zorunda da değil garip bir soru sanki kesin bir dine inanmak zorundaymışız, o din hangisiymiş gibi olmuş soru.
Çok cevap var açıklama yapamıyorum, Kur'an'ı Kerim'in değiştirildiğini nerden biliyorsun çok eminsim ya
Bir inanmak zorunda değilsin böyle bir şey demedim
değiştirildiğini biliyorum, "çok eminsin ya" tabiri aşırı gereksiz olmuş. İslam kaynakları doğrudan değiştirildiğini söylüyor zaten, İslam'a inanan sizler ise değiştirildiğini eşek gibi de kabul etmek zorundasınız. Ayşe annenizin ağzından sahih hadislerle aktarılan "Bazı Ayetleri Keçi Yedi." söylemini kabul etmeye mecbursunuz, harekeler sonradan eklendiği için anlamlar değişti, Muhammed öldükten çok çok sonra kitaplaştırma olduğu gibi sürekli sonra gelen öncekinin kitaplarını imha ederek güncelledi. Haccac 11 adet değişiklik yaptı, kuzeyde okunan kitap ile güneydekinin alakası yok, Halife Ali'nin kitabı kayıp, ezbere bilenler yanılmıyorsam yemame savaşında öldürüldü, Ahzap suresi Bakara kadar uzundu ama kayboldu diye sahih hadis var, Tevbe suresinin son 2 Ayeti hiçbir şahit olmadan kimsenin duymamasına rağmen bir yalancı şahidin sözüyle eklendiği İslam kaynaklarında sahih olarak mevcut. Azıcık kafan çalışsa zaten 29 çeşit Kuran olduğunu yazmışım, gerçek 1 adet ise hadi 1i gerçek kabul et, diğer 28i ne o zaman diye düşünürdün, gerçek olmayan için "değiştirilmiş" ifadesi kullanılır daha bunu da mı düşünemiyorsun da kalem kalem yazdırıyorsun? Kendin araştırıp öğren ben niye emek veriyorum onu anlamadım ayrıca, bu yaşına gelmişsin inandığın inancın neresinin değiştirildiğinden haberin yok, burada parmak sallıyorsun.
Kuran toplama heyetinin başındaki isim Hicret yılında daha küçücük çocukmuş, Abdullah ibni Mesud gibi daha bilgili onlarca kişi varken, onca hafız varken görev çoluk çocuğa verilmiş, Ali'ye ise danışma gereği bile duyulmamış üstelik hangi Ayetin nerede hangi vakitte indiğini bile ezberledim diyen kişidir Ali, hareke ve ötre gibi Arapçayı Arapça yapan şeyler çok çok sonraları Kuran'a eklenmiş bu bile "değiştirildi" kelimesine DELİL zaten. Mevcut Arapçanın yarısı kadar harfle yazılmış, zibilyon tane anlam farkı var neyin ne olduğu belli değil, yüzlerce sene sonra temize geçenler kendi anladıkları gibi aktarmışlar. Azıcık araştırın yahu, cehennemden korkuyorsunuz 3-5 saat ayırmaya üşeniyorsunuz.
Ama orjinal kuran Özbekistanın başkenti taşkentte mevcut
Ayrıca Kur'an'ı Kerim değiştirilmedi sayfalar birleştirilerek mushaf haline getirildi
Arapçada Bir kelimenin bir çok anlamı var bu konuda haklısın
Keçi yedi olayını ilk defa duydum araştıracağım
Bide sen Tevrat en güvenilir kaynak demiştin ama tevratta sürekli savaş açın acımayın öldürün gibi imalar ayettler var
Sen incile inmiş bir kitap bile değil diyorsun ama İncildede Kur'an'ı Kerimdede , Tevrattada dünyaya geliş amacı aynı yani Hz Adem'in yaptığı hatayı anlatıyor
Bunlar tesadüfmü?
Adem ve havvanın hikâyesini biliyorsun değilmi
Kur'an'ı Kerim 29 çeşit değil arapça çok Zengin bir dil olduğu için çok çeşit versiyonu var çevirisi yani
Bütün Kur'an'ı Kerimler aynı anlama geliyor aynı şeyi anlatıyor
Kur'an'ı Kerim'in iki ayetinde rahmeti indiren biz onu muhakkak yozlaşmadan koruyacağız yazıyor
Asla değiştirilmeyecegini belirtiyor
Bende kitap yazsam değiştirilmez, korurum, kollarım, müsaade etmem derdim zaten bunda ne var? Hani diğer kitaplar değiştirildi diyorsunuz ya, onlara gücü yetmemiş mi peki? Bu sebeple gereksiz muhabbete gerek yok. Değiştirildiği İSLAM KAYNAKLARI ile ortada zaten, daha niceleri var niceleri, hepsi tek tek saymaya üşeniyorum. Normalde Muhammed recm uygulatmış kadınlara ve recm Ayeti varmış, Kuran toplanırken ise kitaba geçirilmemiş, Ömer demiştir ki eğer Ömer Kuran'ı değiştirdi diyeceklerini bilmesem ilk recm Ayetlerini eklerdim. Bitti mi? Hayır. Ayşe der ki yine sahih hadislerde, süt anne Ayetleri vardı önce 10 kere süt emzirdiğinde annesi sayılırdı sonra bu sayı 5e düşürüldü ve sonra tamamen Ayetler kayboldu demiştir. Özbekistan muhabbetini geçin artık, bu yalanlar fazla uzadı. Size yok öyle bir şey diyorum, hareke bile yoktu diyorum, Osman'ın yazdırdığı iddia olunan kitaplardan biri de güya Topkapı sarayındaydı ama yalanlanalı çok oldu diyorum, öyle bir kaynak yok diyorum. Muhammed ölmeden önce kitaplaştırın demiyor, öldükten bir süre sonra hafızların çoğunluğu ölünce Ömer diyor ki Ebubekir'e, hadi biz kitaplaştıralım. Ebubekir'de der ki haşa, peygamber bize böyle bir görev vermedi, onun istemediği bir şeyi nasıl yapalım. Yani amaç kitaplaştırma falan değil. İncil evet inmedi, zaten 2,5 Milyar Hristiyan bunu bilirken siz kimsiniz tam olarak ki 2,5 milyar insanın bildiğinden daha iyi biliyorsunuz? Bakın, parantez içinde açıklamasını satır satır yaza yaza TEVRAT hakkında en eski kayıtlara sahip dedim, gerçektir demedim yukarı çıkıp tekrar okuyun, komik duruma düşmeye gerek yok. Vahşet içerdiğini sizden iyi biliyorum herhalde, doğrudur hadi herkes Yahudi olsun demedim.
Bilinen en eskiye tarihlenen yazılı kaynaktır dedim, en eski Tevrat ile günümüz Tevrat'ı arasında sadece çok küçük düzenlemeler var diyorum. İncil elbette Adem'den bahsedecek, bunlar konuşulmuş şeyler, İsa'da vahiy aldığını iddia ediyor yani aslında Tanrı ile konuştuğunu söylüyor, çok zeki ve Tevrat'ı ezbere bilen bir Yahudi zaten İsa, kısacası kaynak aynı. Zaten Tevrat'ın esin kaynağı da önce Zerdüştlük, sonra da Antik Mısır, Sümerler, Akadlar, Babiller ve Asurlardır. 29 çeşit yazılı Kuran mevcut, hala tecvitten bahsetmeyin, kıraat farkı diyerek komik duruma düşmeyin, bakın sırf inanıyorsunuz diye bu komikliklere hiç gerek yok, slak değiliz herkes her şeyin farkında. Bu yazıyı öz be öz Türkçe olarak yazıyorum, lazca yazmıyorum ama bir laz bu yazdıklarımı okuduğunda ağzı kendi lehçesine kayacak ve kendi kırık şivesi ile telaffuz edecek yani şive vs. farklılıkları için bambaşka kitaplar yazmaya gerek yok, anlaması zor mu tekrar anlatayım mı? Asla değiştirilmeyecek dedi, kim dedi? Allah dedi, Muhammed dedi, Kuran dedi, hepsi aynı kişi, bu kişin bunu dediyse hee tamam o zaman o dediyse doğrudur diyeceğimizi mi sanıyorsunuz peki? Kuran'da kaç tane saçma sapan çocuksu hata var biliyor musunuz? Tek Ayette 4 farklı hata yaptığını hiç duydunuz mu? Arıların ne yediğinden, neresinden çıkardığından habersiz, dalgaları kesermiş gemiler öylece kalırmış, cennette altın ve inci verilecekmiş ödül olarak ayrıca çadır ve gölgelikte olacakmış, kuş etleri de olacakmış, cennet vaatlerine bakın dünyadan başka yerde değeri olmayan altın vaadediliyor, bir deniz canlısının atığı olan inci verilecekmiş bak sen.
Yahu erkek sıvısının yumurtalıklardan geldiğini tüm bilim ve tıp camiası biliyor senin inandığın kitapta bel ve göğüs kafesi arasından yazıyor, rahimlerdekinin cinsiyetini yalnızca o bilir diyor ultrasonun icadından haberi yok, hacca yürüyerek veya yorgun develerle gelsinler diyor uçağın icat edileceğini kestiremiyor, bunlar gibi onlarca değil, 300 civarı komedi var. Sayfalar birleştirilmedi bu arada, sayfalarda değildi bir kısmı deve kemiğinde, başkası taşlara kazınmış ve çoğu kaybolmuştu veya sizin değiminizle unutturulmuştu. Her karısının evinde 3er 5er sure vardı, oradan oraya atılıyordu ve hepsi toplanamadı. Son şeklini Emevi saraylarında aldı gerçi sonra onları katleden Abbesiler de üzerinde oynama yaptılar. Ayrıca Tevrat ve İncil gibileri de tamamen uydurma, eskilerin masalları. Baba oğul kral olan Süleyman ve Davud Yahudidir, Yahudiler bile bu kişilere kral derken senin inandığın kitap peygamber diyor, kendi ırkından iyi biliyor herhalde. Tevrat'da Tanrı Yahve yeryüzüne inip Yakup ile güreşiyor ve yeniliyor, senin inandığın Tanrı bir insan ile güreş tutup yenilir mi? Bu iki dine kendini yamayan İslam'dır, Yahudiliğin ve Hristiyanlığın konudan haberi yok. Hindistan civarında doğmuş olsa Muhammed o zaman da 3 semavi din Budizm, Hinduizm ve İslam olacaktı emin olun. Araştırıp öğrenmek varken neden hala kıraat komedisi? Neden Taşkent masalı? Lütfen kendinizi geliştirin artık bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu zamanda ayıptır bu yaptığınız. Yüzlerce yıl önceki insanlara cahillerdi diyorsunuz teknoloji olmadan öğrenmeye çalışmış bir şeyleri insanlar, her şey elinizin altında kendinizi geliştirin, genel kültürünüzü arttırın biraz rica edeceğim.
Kur'an'ı Kerim'de erkek sıvısı değil kadın sıvısı anlatılıyor
Tamamda o su kadının
Tüm İslam alimleri cahil, bir zeki sensin. Tefsirlere meallere bakmadın konuşuyorsun vatandaş, meallere bile baksan 50 tane mealden 35-40 tanesinin parantez içinde erkek yazdığını görürdün. Lütfen bakın lütfen tribünlere oynamayın, beni yalanlayıp okuyanlara şirin gözükmeye çalışmak yerine arama motorunda aratın, hatta siz uğraşmayın diye link atayım ne dersiniz?
www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php
Bakın hiç uğraştırmıyorum sizi, bilinen ne kadar meal varsa karşılaştırmalı olarak burada. Yahu bu Ayeti kurtarsanız diğer Ayetleri ne yapacaksınız ayrıca? Tatlı ve tuzlu suların karışmadığı saçmalığının olduğu Ayetin içinde 4 büyük hata var, hani birini düzelteceksin? Boşuna kıvırmayın, bu kitabı hatasız, mutlak bir yaratıcı yazmış falan değil, insani hatalarla dolu hatta 5 yaşında çocuğun yapmayacağı hatalar var, açın artık gözünüzü.
Ben bir İslamcı profesör doktorun sözüyle söyledim bunu
Tüm İslam alimleri cahil sen zekisin dimi?
Ben hata yok demiyorum
Bu hataların sebebi dil diyorum
Dilden dile aktarım
İslam profesörünün sözü öyle mi? Ben inandığın Allah'ın sözüyle yani Ayetleriyle söylüyorum, o İslam profesörüne mi tapıyorsun yoksa Allah'a mı? Kimin neyi nasıl kıvırdığının bir önemi yok, attığım linkte 50 tane mealden 45 tanesi benim ediğim gibi çevirmiş, bir dansöz senin olmasını istediğin gibi çevirince sana yeter nasıl olsa tatmin olursun. Tıpkı Ayşe'nin 6 yaşında evlenip 9 yaşında gerdeğe girdiği gerçeğini kıvırmaya çalışan şarlatanlar gibi, yeter ki sizin mantığınıza uyan bir şeyi savunsunlar, gerçek olmasına gerek yok.
6 yaşında evlendiğini nerden biliyorsun o zaman takvim zaamn kavramı bambaskaydı? Kadınlar regl dönemine girince yaşları sayılıyordu
Daha çocuksun, bu işlere aklın ermez o yüzden boş yapma. Öyle bir şey hiç yaşanmadığı gibi sahih hadislerde Ayşe'nin ağzından kaç yaşında olduğunu biliyoruz çocuk kandırın siz. 9 yaşında kızla birliktelik yaşamak ahlaklı mı diye sorduğu için yakalama kararı çıkmıştı hatta bir Youtuber'a, zor soruydu galiba. İbni Zenat hariç hiçbir rabi bu saçmalığı uydurmadı, Hatice de 40ında evlendi ama aslında 49-50 yaşındaydı yani. 50 sinden sonra 6 tane doğurdu size göre, nasıl oldu bu demezler mi? İnsanları aptl yerine koyan şarlatanlara aldanırsanız böyle katırla miraca yükselmeceler falan ota bka inandırılırsınız. Silkelenip kendinize gelin artık, Arap mitolojileri ve 9 yaşında kızla evlenip yetmeyip evlatlık oğlunun karısını boşatıp yani gelini ile evlenen kişinin peygamber olduğu inanca kapılıp gittiniz, yetti artık Araplaştığınız.
Araplardan Nefret ediyorum emin ol , ama yaratıcının varlığına Kendi varlığımdan daha çok inanıyorum
burada sordum ki öğreneyim sen bilmediğim için aşağılıyorsun
Talak suresi 4. Ayet bir kızın regldan sonra büyümüş olduğu ergin olduğu anlatılmaya çalışılıyor,
9 yaşında evlenilir diyen hocalar var o araplarında sakalını s@kym
İslami kötü gösteriyorlar
Kur'an'ı Kerim'de ergin yaş kızlar için 17 erkekler için ise 18
Zaten Zeynep 32 yaşına kadar evlenmemiş peygamberimizle evlenmek istemişti. Kendisini isteyenleri istememiş ve peygamberimizle evlenmek istemiş hatta ara ara peygamberimizin yanına gelip filan kişi beni istiyor ne diyorsun der manalı konuşurmuş. Zeyd, sonradan özgürlüğüne kavuşmuş bir köledir o zamana kadar bir köle normal halktan biriyle evlenemezdi bu geleneği kırmış bir kişidir Peygamberimiz. Hatta bunun için Zeynep'in evine gidip Zeynep'i zeyde kendisi istemiştir. Oradakiler bir köleye mi layık gördün gibisinden düşünse de Zeynep içeride peygamberimizin dedikerini duyar ve o Resulullah istiyorsa ben razıyım demiştir. Peygamberimizin yaptığı hiç bir şey boşuan değildir ve bu olay peygamberimiz için de büyük bir imtihandır. Daha sonra zeydle Zeynep anlaşamaz Zeyd hep Peygamberimizin yanına gelir biz ayrılmak istiyoruz dese de Girit eşine sahip çık demiştir. Daha sonra işte tamamen anlaşılamayacaklarını anlayınca 1 yıl süren evliliklerinden ayrılmak zorunda kalırlar. Ve zaten Zeynepin gönlü peygamberimizde olduğu apaçık belliydi. Bu olay üzerine ayet inmiştir Hazap suresi 37. Ayette söyler. Ondan sonra peygamberimiz ve Zeynep evlenir ve bunda bir sakınca bulunmaz ki normal de biş şeydir. Hatta herkesin nikahı yerde onların nikahı gökte kıyıldı denir çünkü bu olay üzerine ayet inmiştir dediğim gibi. Umarım açıklayıcı olmuştur
Karşında slak olsaydı açıklayıcı olurdu ama ben yemem ufaklık, bilmediğin için aşağılamıyorum saçma sapan fikirlerini empoze etmeye çalıştığın ve yalan yanlış şeyler iddia ettiğin için ezikliyorum ve bunu zevkle yapıyorum ders alman için. Hikayenin aslı öyle değil, senin gibileri dinde tutmak için yumuşak hikayeler uyduruyorlar sizde sazan gibi üzerine atlıyorsunuz çünkü işinize geliyor. 9 yaşında kızla gerdeğe girmiş bu kadar basit, bunu soda içip sindirin, Kuran'da da erişkinlik yaşı yazmaz, yeni doğan bebeyle bile evlenilebilir. Henüz regl bile olmamış kızlardan boşanma üzerine Ayet bile vardır yani daha 9 yaşına gelmeyen kız ile evlenilmiş, boşanılabilmesi için Ayet gönderiliyor öyle düşün. 17 ve 18i nerede okuyup burada saçmalığını kustun orasını bilemiyorum. Hikayenin doğrusuna geleyim, Muhammed günün birinde Zeyd'i görmek için evine gider, o sırada Zeyd evde yoktur ve tam kapıya geldiğinde kapının önündeki tül uçar ve içeride Zeynep'i yarı çıplak görür. Zeynep toparlanıp Zeyd'in evde olmadığını söyler ve Muhammed giderken iç çekerek "kalpleri değiştiren Allaaaah" der ve gider.
Bunu Zeyd'e anlatır ve Zeyd Muhammed'in yanına gidip boşanmak istediğini söyler, Muhammed yok mok dese de Ayet gelir ve sen içindekini saklıyordun yazar Ayette yani aşıktın ama söyleyemiyordun, sende boşanmasını istiyordun, al ben sana nikahladım der. Daha sonra boşanılınca Zeyd'e git bana Zeynep'i iste der yani eski karısına görücü gönderir. Evlendikleri gece gerdeğe girmek gecikir, misafirler bir türlü gitmek bilmez ve o gece Ayet gelir yemeğe gittiğinizde yedikten sonra kalkın, Muhammed rahatsız oluyor ve söyleyemiyor, çok oturmayın diye Ayet var otur araştır. Evlenmek içinde Muhammed hiçbirinizin babası değildir diye bir Ayet, onunda üzerine evlatlık edinmeyi yasaklayan bir Ayet ile Zeynep'i kendine almanın taşlarını döşer. Ayrıca evlendikten sonra Zeyd'i komutan yapıp habire sağa sola baskınlara gönderir, 7 zorlu seferden de sağ gelen Zeyd'i en sonunda Bizans üzerine küçük bir birlikle gönderir ve Zeyd sonunda ölür. Artık buradan ne anlam çıkarırsan çıkar. Hee bunlar bana malum mu oldu? HAYIR, sizin İSLAM KAYNAKLARI böyle söylüyor. O yüzden her halta inanma, bilmiyorsan sor öğren anlatayım.
İncili anlat bana , şimdi incilde Tevrattada? Kur'an'ı Kerimdede
Hep aynı olaylar anlatılıyor aralarında o kadar yüzyıl var nasıl oluyor?
Sanki yapboz parçaları gibi
Arapça'da 1 kelimenin 50-60 farklı anlamı var
Kötü bir durum
Bide mucizeleri sorucam bu peygamberler bu mucizeleri nasıl yaptı? Hz İsa mesela ölüyü diriltti
Ölüyü diriltmesine şahit olmuşsun gibi konuşuyorsun, orada mıydın? İsa Roma'nın uydurduğu kurgusal bir karakter, muhtemelen Apollonus adlı gerçekten yaşamış bir karakterden esinlenilme çünkü anlatılanlar, mekanlar, meslek, hobiler vs. aşırı benzerlik gösteriyor. Yaşadığını hadi kabul ettik diyelim, tamam ya hadi seni mi kıracağım yaşadı diyelim, 30 yaşında ben Tanrı'nın çocuğuyum diye ortaya çıkıp 32,5 yaşında infaz edilmiş ve hepi topu 12 kişiyi inandırmayı becermiş hatta o kişilerden biri para karşılığında satmış İsa'yı. Diğer 11 havari'den 4ü Matta, Marcos, Luca ve Yuhanna İncil yazmış yani duyduklarını, anılarını ve çeşitli kentlere gönderdikleri mektupları ki bunlar İncil'in bölümlerini oluşturur Korintlilere Mektuplar, Selaniklilere Mektuplar gibi. Aynı şeyleri anlattıkları yalanını sana kim söyledi? Çünkü okumadığına %100 eminim, kendi inandığın kitabı bile okumamışsın İncil ve Tevrat okumak senin neyine? Aynı şeylerden bahsetseler farklı farklı kitaplara gerek kalmazdı zaten düz mantık, sanıyorsun ki Muhammed kitap okumadı, Tevrat görmedi, çevresinde Varaka Bin Nevfel gibi dinlerde uzman kişiler yok falan sanıyorsun öyle mi? Neyse, konuya döneyim havari diyorduk bunlardan Aziz Pavlus ve Aziz Petrus en önemlileridir hatta ilk papa sayılır Aziz Petrus, Vatikan'da Bazilikası olan hani, Petrus kara kaya/taş anlamına geliyor, geldiği coğrafyayı düşününce Petra'da aynı anlama geliyor, hacer-ül esved de aynı anlama geliyor, azıcık çıkarım yap kafayı kullan.
Kabe / Kıble / Kibele fonetiği gibi derin düşün, sünnet geleneğinin Antik Mısır'da kadın Tanrı olan Kibele'ye organın bir parçasını kurban etmekten geldiği de bilinir, Tevrat'ın Tanrısı Kibele falan herhalde benzer bir emir, İslam'da sünnet geçmemesine rağmen dinin farzıymış gibi çocukların doğar doğmaz çkünü kesmeceler falan, neyse. Bu Aziz Petrus malın gözü bir adam, öyle bir anlatmış ki uçuyordu kaçıyordu bir hurmayla 100 kişi doyururdu yok ölüyü diriltmişliği var bilmem ne, yahu öyle mucizeleri görüp yalnızca 12 kişi mi inanır şaka mısınız siz? Akıl var mantık var ama akıllar pazara çıktı herhalde. Arapça çok sonralar uydurulma diğer dillerden türetilme kısır bir dil zaten, diğer 8-10 dilden kopya çeke çeke anca o kadarcık zenginleşebilmiş. Sözün özü semavi dediğiniz 3 dinde tırişka, yalan oldukları gün gibi ortada delilleri ile, kendi kendini Ayetleri ile yalanlayan dini gördü bu gözler işte daha ne. Azıcık araştırın, bilmediğinizi sorun öğrenin, ben yazmaktan hiç gocunmam.
Pekiii sen neden bu kadar eminsin
Sence dünyaya geliş amacımız nedir?
Kur'an'ı Kerim' , Tevrat, İncil
Bunların ortak benzer ayetlerinj okudum mesela Hz Havva ve adem olayı üçünde neredeyse aynı
Öncelikle Havva diye bir isim Kuran'da geçmez, sonralıkla bu hikaye eksiktir. Tevrat esasen Zerdüştlük ve Sümer inançlarından esinlenmiştir, örneğin Tevrat'dan bile binlerce sene önce Sümerlerde Nuh tufanı anlatılır, Nuh o coğrafya da Ziusudra ismi ile anılır. Neyse, işte bu esin kaynağı olan Sümerlerde Adem'in ilk eşinin adı Lilith olarak anlatılır, daha sonra isyan etmiş ve onun yerine Adem'in kemiğinden Havva yaratılır, semavi denilen inançlara bu mitolojinin yansıtılmadığını görüyoruz. 3 inancın elbette benzer yerleri olacak bu çok normal, Halife Ömer'in eline bir gün Tevrat geçer ve biraz okuduğunda Muhammed'den dinlediği Ayetlere çok benzediğini fark eder, meşhur bir hadistir devamına girmeyeyim. Ben neden bu kadar eminim? Dediğim gibi İslam dünyasının sahih kabul ettiği kaynaklardan araştırmalar yapıyorum yıllardır, Ayşe'nin kendi ağzından Buhari, Müslim ve Ebu Davud kutubi sitte'ye geçirmişler hastalık geçirmiş saçları dökülüyormuş iyileşmiş annesi Ümmü Ruman onu hazırlamış komşuları uğurlu bereketli olsun demiş ve en sonunda ben o zaman 6 yaşında idim diyor, kendi ağzından diyor, sahih kaynaklar aktarıyor. Hani o sahih hadisler olmasa namaz nedir bilemezdiniz hatırlatayım, tıpkı Havva ismi geçmediği gibi Azrail ismi bile yok Kuran'da, diğer dinler olmasa veya bu hadisler olmasa sünnet vs. çoğu şeyi bilemezdiniz, dini din yapan bu sahih kaynaklar zaten o yüzden inkar edemezsiniz, reddedilemez sahihlikte mütevatir kaynaklar yani uydurma üfürük değil.
Çok daha ağırları var emin ol, çok gördüm okuyup dinden çıkmak bir yana, doğrudan dinden tiksinen. Hele hele eşleriniz tarlanızdır, dilediğiniz gibi varın Ayetinin iniş sebebi, Ömer'in eşine arka yolundan girişi sonrası helak oldum diye peygamberinin yanına koşuşu ve bu Ayetin o dakika iniş hikayesini okuyunca şok geçirmiştim, aynı Ömer'in matarasındaki içkiyi başkası içip sarhoş olunca içtiği için değil, sarhoş olduğu için ceza verişi, Fatma'yı öldürmesi, kendi oğlunu öldürmesi, ölmeden hemen önce isteğinin içki olması vs. epey şoktan şoka girmiştim zamanında. Dünya'ya geliş amacımız nedir? Son soru. Evrimsel süreç gerçekleşirken tek amaç hayatta kalmak ile çoğalmak üzerinedir, bu yüzden adaptasyon mevzusu var. Her şeyin altında bir amaç aranmaz, açıklayamadığımız şeyler için bir Tanrı figürü yaratırsak bu o sorulara cevap değil, daha çok soruya sebep olur. Eskiden rüzgar nedir bilinmezmiş, fırtına bilinmezmiş, ekinler nasıl daha iyi gelişir bilinmezmiş. Daha sonra ekinler için bereket tanrısı yaratmışlar, fırtına tanrısı, rüzgar tanrısı, yağmur tanrısı ve daha niceleri. Rüzgar'ın basit bir doğa olayı olduğu öğrenilince rüzgar tanrısı ölmüş, yani ihtiyaç kalmamış. Neyse ki günümüzde o kadar çok şeyi biliyoruz ki Tanrı sayısı 1e kadar düşürüldü çoğu coğrafyada ama 80-90 senelik kısacık insan ömrümüzde 13,8 milyar yıllık hatta belki çok daha eski, belki septilyonlarca başka evren var onu da bilemeyiz ama şu kısa insan ömrü bu sorulara cevap veremeyecek kadar kısa, teknolojimiz ise ilkel. Belki gelişmiş bir uzaylı ırkı dünyaya geldi ve insanı var etti kendilerine hizmet etmemiz için, olamaz mı? Bu Annunakiler teorisidir aslında, emin olun sizin inançtan bin kat daha mantıklı.
Eğer kendi inancınızı azıcık araştırırsanız ve tarafsız bir gözle bakarsanız anlarsınız. Cennette gölgelik, kuş eti, altın, inci, çadır vaadedildiğini biliyor musun? Gölgelik ne? Güneş mi var orada, gezegen mi orası, gölgelik ne alaka? Kuş eti yani ruhu olan bir canlıyı yemek cennet ödülü, inci yani kabuklu bir dünyada bulunan denizlerdeki canlının atığı cennet ödülü, hele hele dünyadaki sarı bir element olan altın cennet ödülü, yahu çadır cennet ödülü hala mı anlayamadınız Arap mitolojilerini? 3 farklı Ayet var inanmayan hadi bir Ayet getirsin, inanmayan hadi 10 Ayet getirsin, inanmayanlar bir sure getirsin diye, neden var bunlar? Biri al bak sana Ayet demiş getirmiş, 10a çıkınca 10 tane getirmiş çünkü düz mantık. Enfal 1. Ayet ile Enfal suresi 41. Ayeti arka arkaya okur musun sadece bu 2 Ayeti. Ayetleri unutturursak veya hükmünü kaldırırsak daha iyisini göndeririz diye Ayet var, mutlak bir güç nasıl kötü bir Ayet mi gönderiyor da daha sonra değiştiriyor? Gelişen olaylara göre diyorlar, gelişen olayları mutlak yaratıcı güç önceden nasıl bilemiyor? Zibilyon tane çelişki var, kusursuz bir yaratıcı böyle kusurlu cümleler kuramaz, benim hayalimdeki Tanrı figürünün gücü her şeye yeter, bu kadar çaresizce hatalar yapamaz, kendi hayalimdeki Tanrıya bu hataları yakıştıramam. Karılarınızı dövün diyen Tanrı mı olur be? Azıcık mantık, birazcık araştırma, ufacık bir sorgulama yahu zor değil. Başka soru varsa memnuniyetle.
Haklısın...
Kitapların doğru olup olmadığından emin olamam,
Ama Ben tanrının olduğuna adım gibi eminim hatta Kendi varlığımdan daha fazla
Bu konuda asla fikrim değişmez tanrı varrr.
Ben sana bir şey anlatmak istiyorum istek atsam olur mu
Kendi varlığını biliyorsun, görüyorsun, hissediyorsun yani kendi varlığından eminsin ve seni gören bilen herkes emin, bir Tanrı'nın varlığından ise kimse emin olamaz çünkü görülebilen, duyulabilen, dokunulabilen bir şey değil. Bende %100 Tanrı yoktur demiyorum zaten ateist değilim, agnostiğim. Atabilirsin, bir faydam olursa ne mutlu.
Allah'ın böyle bir kitap gönderdiğine iman ediyoruz. Mesela İncil'i Allah, İsa (a. s.) ile göndermiş, buna iman ediyoruz. Ancak günümüzdeki İncil, Allah'ın gönderdiği orijinal İncil olmadığı için, içerisindeki şeyleri kaynak olarak almıyoruz. Sadece isim olarak inanıyoruz. Bizim kitabımız ve kaynağımız Kur'an-ı Kerim'dir.
Peki değiştirildiğini nerden biliyoruz
Ama incilden bir kaç ayete baktım ve Kuran'da anlatilanlarla aynı Hz Havva Hz adem dünyaya geliş amacı felan
İncil ve Tevrat okusam günah olur mu merak ediyorumda
Hayır, günah değil. Eğer merak ediyorsan okuyabilirsin, ama burada küçük bir sıkıntı var. Eğer bir kişinin imanı zayıfsa ve okursa, bu onu yanıltabilir; ancak aynı zamanda imanını güçlendirebilir de. Sadece merak veya araştırma amacıyla okumak istiyorsan, hiçbir sıkıntı yok; günaha girmezsin.
Ben sadece kuranla ortak ayetlerini merak ettiğim için okuyacağım,
Teşekkür ederim.
Cevap
6Cevap
İslamın şartı imanın şartı diye bir şey yok. Bir defa 4 kitap diye bir şey yok.
Hz isa’ya vahyedilmiş incil diye bir kitap yok. İncil denilen şey Hz isa’nın biyografisidir.
Son kitap Kuran-ı Kerim. O da zaten önceki tüm kitapları kapsayan kitap. Öncekiler zaman içerisinde tahrip edildi
O zaman neden Kur'an'ı Kerim'de 4 kitapa iman var
Sonuçta o kitapları Allah indirdi
Peki Değiştirildiğini nerden biliyoruz Kur'an'ı Kerimde böyle bir şey yazmıyor
Kuranda her şey yazmıyor ki zaten. Namazin nasıl kılınacağı da yazmıyor ama Peygamber efendimizden öğretildi
Çok kafa karıştırıcı gerçekten 🥲
Dört değil üç güzel kardeşim
Zebur, İncil , Tevrat, Kur'an'ı Kerim toplam 4 oluyor abi
Anlamadım İncil Tevrat Kur'an'ı Kerim derken? 😅
Hmm anladım sence o kitaplar değiştirildimi
incilden bir kaç ayete baktım ve Kuran'da anlatilanlarla aynı Hz Havva Hz adem dünyaya geliş amacı felan
Bu çok kafamı karıştırdı
Okumak günah olmaz degilmi
Günah değil öğrenmemek ayıp. allah on ilk kuran da emri dır oku... oku tanı ama kafa karıstırıcak hıc bırsey yok rehberin kuran önce Kur'an'ı oku bıtır sonra onları oku. kitabı ortasından değil basından oku oyuzden Kur'an'ı bıtır dıgerlerı sonra. ve okurken araştır taırhlerıne bak ne den o sure ınmıs neden Fatiha var. neden yasin suresi var? bunları okur arastırırsan. diğerlerinin ilk okudugum anda değiştirilmiş olduğunun farkına varıp okumak bile istemeye bılırsın. önce doğrusunu bilmek lazım.
Hiç birisinede inanma
18 24 yas araligimi senin yaş cidden
Ne fark edicem sen 100 yaşındamısın
Sen soyle. bi
Evet 20 ye giricem
Hepsi değiştirildi
Senun dinin ne
Kurana iman
Kitaplar yazıyor çoğul eki
Allahın indirdiği 4 kitap iman et diyo evet o zaman değiştirilmesi önemli değil son kitap önekileri doğruluyor sen allahın gönderdiğine inanıyon sadece hepsini
Anlamadım
Sen değiştirilmedi mi demişsin bende dedim ki, değiştirilmesi önemli değil son kitap kuranda kendisinden önceki kitapları doğruladığı yazıyo yani islam dininde tüm kitapları allahın gönderdiğini bilmen yetiyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?