Bazen etrafimdaki herkesin her canlinin birer bot veya yapay zeka oldugunu, simulasyon icinde sadece ben sinaniyormusum gibi geliyor.
Bildigin truman show gibi
Bazen etrafimdaki herkesin her canlinin birer bot veya yapay zeka oldugunu, simulasyon icinde sadece ben sinaniyormusum gibi geliyor.
Bildigin truman show gibi
Bu çok ilginç bir bakış açısı! Bu kanıya nereden vardığını açıklaman konuya daha farklı bir renk katabilir.
Yapay zeka, insan zekasının sanal ortamda taklit edilmesi esasına dayanır. İnsanlar doğal olarak oluştuğu için ve birileri tarafından programlanmadığı için yapay zekaya sahip değillerdir. Sana böyle düşündüren şeyi merak ediyorum. Lütfen cevap vermekten çekinme. Sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Başka bir sorun var mı?
Insanlarin dogal olarak olustugunu dusunmek yerine aslinda bu dunyaya kendi istekleri ile gelmek istediklerini dusun. Bu dunyaya gelmek icin amac tamamen bilgi edinip yuksek basari (puan) ile bitirmek. Ama oyunun kurallari var tabiki. Geldigin yeri hatirlayamazsin. Bos bir zihinle tabula rasa ile geleceksin. Aileni cinsiyetini dilini milletini hastaliklarini ve yasayacagin zorluklari secebilirsin. Ne kadar zor olursa o kadar yuksek puan. Ama isin sikintili yani bu dunyaya gelince hicbirsey hatirlamiyor ve bilmiyoruz. Hatta ogrenmeye bile ugrasmadan bu dunyanin eglencesine kendimizi kaptiriyoruz. Oylesine kaptirjyiruzki oyunuda yaratanida red edip oyunun tek sahibi oldugumuzu iddia ediyoruz..
Cevap
2Cevap
Aslında düşününce dokunmak ve hissetmek, duymak, koklamak ve tatmak. Hepsi birer sinyalden ibaret. (Matrix)
Yapay zeka değiliz de, biyorobotuz.
Matrix halusunasyonun ismi.. Avatarinin oldugu yer.. Ozde neyiz? Ruh mu oz mu enerji mi? Enerji isek madde olmadan enerjide bir ise yaramaz mesela elektrik maddenin sivi kati gaz halleri olmadan pek aktif olamiyor..
Matrix bir nevi tanrinin metaversi gibi deccal ise kendi metaversini yapip insanlari esir etmeye calisacak
Hocam tanrı kavramına girmek istemiyorum şahsen. Çünkü bizzat muhatap olduğum ya da tanık olduğum olmadı. Tek bildiğim yaşıyor olmak. Tesadüfi bir işleyiş tabii ki demiyorum. Fakat hiçbir şekilde isim koymamayı tercih ediyorum. Özde bir şey değiliz. Ruh falan görmedim. Aynaya baktığımda kendime baktığımda bir biyolojik bir bedenim var. Birde bilinç dediğimiz şey var. Beynimizdeki belirli aktarımlar sonucunda algılamamız. Bilinçsiz algılama var, birde bilinçli algılamalarımız var.
Ruhu goremezsinki.. Belkide Şu an elindeki joystickle kumandayla oyun icindeki avatarini oyunun disindan (pc disindan) kontrol eden baska boyutta bir beden ve ruha sahip olan birisin.. Ama iluzyondan ibaret olan avatarina gercekmis ve ruhu varmis gibi bakiyorsun.. Cunku icinde bulundugumuz biokuantum sanal evreni cok gercekci hatta gercegin kendisi gibi ama akilla bakmazsan tabiki..
Kardesim mesele zaten gorulmemesi.. Simdi yaratilisin yonetildigi ana odaya girip herseyi gorebilsen bu evrenin ne anlami kalirki? Kaldiki aklini kullanirsan akilla cok seyi gorebiliyorsun.. tanriyida ruhuda atomuna bolup ispatlayamayiz cunku yapay bir evren icindeyiz. Ruya gibi dusun.. Ruyada birseyi ispat edebilir misin? Ancak ruyadan uyaninca alet edevatini alip deney yapabilirsin.. Bu dunyanin amaci insanin neyi nasil ne sekilde yapacagi ile alakali.. Insanoglu macin sonucuna bakip kazanip kazanmadigi ile ilgilenir. Ama tanri ise kazanip kazanmadigina degil nasil oynadigina, ne kadar cabaladigina ve nasil kaybettigine bakar.. Kayvettigini dusundugunde kazanmis olabilirsin belkide. Dusunsene bunca insanin bunca mal hirsi, paylasamamasi, hasedi, kini, nefreti dusmanligi vs hepsi madde etrafinda donen seyler.. Insanlar zengin oldu diye kendini kazandi goruyor ya yaraticiya gore kaybetti ise? Bu madde boyutu tuzak ust boyutlara yukselmeyi engelliyor
Fazla kendinizi soyutlarsanız ne olur adlı sorunun yanıtı.
Kendini soyutlamadan yaratilisi nasil anlicaksin? Dubai cikolatasi yiyip para kazanamadigi icin aglanarak vs. sistemin amacina ulasilmaz.. Ruhun tekamulu diye birsey var.. Herseyden soyutlayinca kendini herseyle butun olabilirsin..
Orayı anladımda insanlar gerçek değil simülasyon kısmını anlamadım neye inanıyosun yani?
Birseye inanmak zorunda miyim yoksa birseyleri ogrenmek zorunda mi?
Bak, hayat arayışındaysan anlamı ile ilgiliyse tamam sisteme bakarsın ama soyutlayarak değil burada bi kendine gelmen lazım. İnsanlar gerçek değil simülasyon kanısını derken neye dayanıyorsun? Beynin aktiviteleri sonucu ortaya çıkan bir bilincin gerçek olmadığıyla mı alakalı yoksa ne? Ve neden sadece sen gerçekmişsin burayı bi söyle bunu anlamadım. Bişeyler öğrenmek önemli ama be şekilde olduğuda önemli soyutlayarak yapıyosan amaç ne? Çünkü ben bu şekilde yaparak kendimi yalnız hissettim sorgulama şeklin bu olmamalı diye düşünüyorum.
Simdi baxi sorulari sorarak yola ciktim. Eger saf kotuluk gozumun onunde oluyorsa ve bunu din ile izah edemiyorsam tanri bu kisilere neden aci cektiriyor diyorsam aslinda benim vicdanimi egiten bir simulasyon olmasi gerektigi icin degil mi diyorum. Tanri simdi mutlak kadiri guc. Hani diyoruz ya istese kotulugun olmayacagi bir evren yaratabilir. Belkide kotuluk yok etraftaki sanal gerceklik geregi goruyoruz ve bu yolla uyarilip empati kurmayi acimayi yardim etmeyi secebiliyoruz..
Cevren senin aynansa sadece senin icin vardirlar.. Sadece senin icin olanlar sana gore hareket edeceginden kendi iradeleri olmaz.. Merkezi aklin senin icin yaratip seninle beraber yonettigi ilizyonlardir. Sanal evrende nereye girip cikarsan orasi aktif olan bir oyun gibidir.. Gitmedigin gormedigin yasamadigin denemedigin seyler henuz gercek degildirler.. Zaten kuantum fizigine gore dusundugunu kendine cekersin ve yaratirsin derler. Aslinda daha derin bir soru var. Her sey enerji ise ve enerjide maddeyi yaratiyorsa enerjiyi ne yaratiyor? Dusuncenin kendisi yani bilinc dedigimiz sey.. O halde bilincim varsa bu baskasinin acisindan degil sadece benim acimdan dogrulanabilecek birseydir..
O zaman tanrının oyununda piyonuz senin mantığa göre. Ama bence tanrı herkesi doğru yola iletse ne anlamı kalırdı kimse sınanmazdı bu dünyada iyiler kötüyle sınanmak için geldi bence olay tamamen bu. Hep onun planına göre ilerliyor zaten yazıyorda kuranda o istese herkesi doğru yola iletirdi. İstemedi.
Insanlarin dogal olarak olustugunu dusunmek yerine aslinda bu dunyaya kendi istekleri ile gelmek istediklerini dusun. Bu dunyaya gelmek icin amac tamamen bilgi edinip yuksek basari (puan) ile bitirmek. Ama oyunun kurallari var tabiki. Geldigin yeri hatirlayamazsin. Bos bir zihinle tabula rasa ile geleceksin. Aileni cinsiyetini dilini milletini hastaliklarini ve yasayacagin zorluklari secebilirsin. Ne kadar zor olursa o kadar yuksek puan. Ama isin sikintili yani bu dunyaya gelince hicbirsey hatirlamiyor ve bilmiyoruz. Hatta ogrenmeye bile ugrasmadan bu dunyanin eglencesine kendimizi kaptiriyoruz. Oylesine kaptirjyiruzki oyunuda yaratanida red edip oyunun tek sahibi oldugumuzu iddia ediyoruz..
Ama öyle düşünceksek daha geniş açıyada alabiliriz. Reenkarne olmuşuzdur belki önceki hayatlarımızı hatırlamıyoruz. Birsürü parallel evren var belki orada başka dinler var bunlara ne diyorsun? ya da benim diğer teorim bu dünyada ihtimaller sonucu bir bilincin oluştu ve tanrı yoksa. Bu sorgulama buraya kadar gidebilir. Yani hepimiz gerçek dışı botlar olarak kalıyoruz bu noktada. Bilince ya fazla anlam yüklediysek? Olay sadece tanrının küçük koyunları olmak değil tüm evreni anlamlandırma çabasına gider. Yani sana göre tanrıyı kabul mu etmeliyiz o var mı nasıl eminsin?
Reenkarnasyon olabilir evet mesela bu hayatta tecavuze ugrayan kisi bir onceki yasaminda tecavuzcu ise ancak yasattigini yasayarak ders alabilir.. Tum suclar ve kotu olaylar icin boyle dusunebilirsin ama kurani kerime gore reenkarnasyon coi mumkun degil.. Pararlel evren konusunu cok irdelemedim cunku net olan birsey yok ama kuantum ve sanal evren birbirine cok yakiisyor. Birbiirni tamamliyor gibi.. Neden tanri var diyorum cunku eger fizigin soyledigi gibi madde yoksa hersey enerji ise enerjide bilinc ssyesinde var ise hersey sanal birseyden ibarettir.. Bu durumda hicbirsey kendiliginden olusmaz cunku bir kurgu olmali arka tarafta.. ya da basit tabirle soyle dusun. Ruya alemindesin orayi gercek yer saniyorsun korkular olaylar vs gercek geliyor ayjrt edemiyorsun ama ruyadan uyaninca aa gercek degilmis diyorsun.. Muhtemelen bu evren onun gibi biokuantum makine icindeki bir ruya deneyimimizden ibaret.. Avatar filmini dusun bir nevi metaverse gibi.. Bu bedenler biz degiliz avatarimiz sadece
Ama bizim bahsettiğimiz şeylerdede netlik yok. Kuranı savunuyosun belliki çünkü başka dine geçiş yapmadın hiç konu olarak. Tanrının varlığındada eminsin. Ruh peki ruha ne diyosun, bazıları ö1lume yakın deneyim yaşıyor mesela ameliyattayken oluyo ruhları bedenden çıkıp astral aleme gidiyor gittiği mekan gerçekle örtüşüyor mesela. Ben astrale inanıyorum hatta garip bi şekilde bence 6lunce ilk bu alemde olucaz hatta 6lduğumuzu görücez ama kimse bizi duymucak sonra tanrı ruhlarımızı alıcak çünkü herhangi bedenimiz olmicak geri dönceğimiz normalde bedene dönersin korkarsan felan aslında hiç çıkmadım ama nedense inanıyorum ona benzer deneyim yaşadım belirti olarak ama. Ben işin daha çok manevi yönüyle ilgileniyorum bende sen gibi anlamlandırmaya çalışırım ama o kadar derin düşünmem. her şey sebebe bağlı işliyor sonuçta evrende. Mesela şu sıralar merak ettiğim şey kalp gözü açık insanlar bazıları rüyalarında gerçekle örtüşen olayları görüyor, tanrı bildiriyor yani? Bazıları diğer boyutları görebiliyormış bazı evliyalar felan. Yani rüya alemindeysek umrumda değil ben işin manevi yönüyle ilgileniyorum tanrının varlığı ve amacımızla.
Empati yetisi gelismemis Bencil insan düşüncesi
Narsizmde olabilir
Iste beni ispatliyorsun.. Bir insan tanimadigi birine karsi nasil hakaretler edecek kadar zalim karakterli olabilirki? Demekki bazi insanlarin ruhu yok.. Ruhu olmayan sistem icinde birer bot gibidir.. Tpki oyunlardaki karakterler gibi..
Yorumunla seni tanımış oluyorum, bı senin ruhun yok diğer geri kalanların yok bunu düşünüyorsan psikolojik problemleri olan narsist egoist sosyopat empatisi olmayan birisin, duygusal zekan yok.
bı senin ruhun var*
Zalım karakterli olan da sensin, tanımadığın insanlara bot diyorsun, tanımadığı insanlara botmuş gibi yaklaşan onlara her türlü kötülüğü yapar. seri katiller de bu kadar canı olmalarının sebebi karşısındaki insanı bot olarak görmeleri. Hastalıklı bir zihnin ürünüsun.
Bak ben sistemle ugrasiyorum onu sorguluyorum.. Sen ise insanlari ya da beni.. Benim insanlarla derdim yok cunku onlarin yasam amaclarinin cok basit oldugunu giruyorum ve tamam diyorum. Ama insanlarla hesaplasmayi ve dusman olmayi secen sen mi bana psikopatlik ahlaki dersi veriyorsun?
Tamam sen sistemi sorguliyosun çok yücesin, insanlar çok basit. Tipik narsistsin bence bu psikologa git, narsizmin spritualizm ve haktan Akdoğan la beslenmiş ve tehlikeli birine dönüşmussun
Kardesim fizigin kendisi evrenin matrix oldugunu anlatiyor.. Ben bu soruyu sorarak insanlarin yaratilisi nasil yorumladigini merak ettigim icin sordum. Sistemi anlayan ve yaraticiyi farkeden zaten empati kurarak yasar. Haktana gelinceye kadar bunu derinlemesine anlatan fizikci ve bilgisayar kuramcilari vatr. Ayrica kurani kerimede bakarsan cogunlugun zanda ve bos yolda oldugunj cok azinin gercegi sectigini anlatir. Kuranda bastan sona sistemi anlatiyor.. Neyse hadi sen kafandaki seytani racimin sana verdigi ofkeyle bana karsi gormek istedigini gor..
Olabilir ama ben kimseyi robot olarak görmüyorum bana göre normal bir düşünce değil hepimiz insanız bu düşünce son yıllarda ortaya çıkan hastalıklı düşünce. Bireyselleşme , egoizm artınca böyle düşünceler de prim yapıyor
O zaman sunun cevabini versene: bunca narsist sosyopat ve psikopatlar neden var? Tanri dilese dogru yola iletemez mi? Kuran bunlara bir nevi soyle diyor gozleri var gormez kulaklari var duymaz onlar dogru yolu bulmaz.. Gercegi goremezler.. Yani seytanlar ve meleklerde oyunun icindeki birer botsalar ve oyunun icinde var olabiliyorsalar sadece ve oyuncularin sinanmasi icin birer testseler demekki bazi insanlarda buna benzer olabilir cunku onlarda cevremizin birer parcasi ve bizim sinavimizlar.. Bende kimseyi robot gibi girmuyorum ama cevabini bulamadigim seylere cevap ariyorum.. En azindan millete psikopat diyerek saldirmak yerine psikopatin ne oldigunu anlamaya calisiyorum..
Tamam peki kaba olduysam özür dilerim
Sen haklı olduğun konular var sadece narsist sandığım için sinirlendim ama öyle olmadığını dinleyince anladım
Çok sorgulayınca işin içinden çıkamıyorsun, bu sorduğun soruların bir cevabı yok aslında kimse veremiyor , insanlar robot tanrı siniyor demek belki dine göre daha mantıklı bir cevap ancak o da bana doğru gelmiyor. Ve İlk bakışta narsistce bir dusunce olarak görünüyor.
Cok toysun normaldir. Kotu insandanda en cahildende birseyler ogrenebilirsin. Once sorgulamayi ve dinlemeyi ogren. Yargilamak tanrinin isi. Oyunun sahibi kimse en sonunda puanlarida o verecek
Diger arkadaslara yazdiklarimida oku bir fikir belirir kafanda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?