Acaba ne yapılır veya denilir bu durumda?

Günaydın arkadaşlar, geçenlerde benim nişanım vardı ve biliyorsunuz bu makas kesme adetti vardır, neyse benim çok yakın kuzenim tuttu ki kendisi evli ve ben o nedenle bekar arkadaşımın tutmasını istemiştim vs vs tabi o an herkes ona baktı için o tuttunmuş oldu ki sorun değil diğer konuya geçelim, şimdi benim kuzenim benim nişanıma 1 tepsi tatlı yaptı tabi biz demiştik ücreti neyse hallederiz şimdi tepsi tutarken inanılmaz gerçekten iyi bir para aldı ve tabi o onda kalır diye koydu çantasına, bende nişandan 2/3 gün sonra dedim ki abla sen ne kadar para harcadın tatlıya o da dedi ki hesaplamadım bi ara hesaplar atarım dedi sizce bu dediği ayıp mı değil mi sonuçta tepside ki para ona kaldı ne bilim şahsen ben olsaydım derdim ki o kadar para aldım onu ona sayarım deyip geçiştirmesi gerekiyordu çünkü aynısını onun nişanında ben yaptım ve emin olun o kadar para almadım.
Güncellemeler
1 yıl
Bu arada bunu da eklemek isterim ki ben bu makas kesme adetini sevmediğim için hiç bir zaman ne dedim başkasının nişanında, ayriyetten herkesi tembih ettim benim nişanımda böyle saçma sapan adetler yapmayın diye de uyarmama rağmen yapıldı..
Acaba ne yapılır veya denilir bu durumda?