Bir işletme paramı iade etmiyor napa bilirim?

Bir süre önce petshoptan kedi ve kedi için bir kaç malzeme satın almıştım (kedi ücreti 3 bin kalan malzemeler ile 4 bin TL ödeme yaptım) adam ile bakamazsam geri getirebilir miyim iade alırmısınız dediğimde tabi ki dedi. 5 gün sonra kediye bakamadığımız için iade etme kararı aldık. İşletmeye gittiğimizde adama durumu söyledik kediyi aldı ama şu an durumunun sıkışık olduğunu parasını 4 gün sonra yatırsam olur mu dedi bende insanlıktan tamam dedim. Numarasını aldım bende numaramı verdim. Paraya ihtiyacım olduğu için bu cuma günü adama mesaj attım (zaten cumartesi vermesi gerekliydi) paraya ihtiyacım var tarzında adam akşam oldu cevap vermedi mesaja bakmadı bile. Bende haritalardan adam hakkında yorumları okumak için girdim keşke almadan önce baksaydım ama (Güvenilmez sözünü tutmayan, borcuna sadık olmayan işletme. 1 yıldır alışverişimin iadesinin parasını türlü yalanlarla geri ödemedi. Erkeklik, namus vs. her türlü yemini edip sözünü tutmayan birisi.) tarzında mesaj yazanlar vardı. Yarın dükkanına gidicem paramı nasıl geri alabilirim acaba çünkü vermezse kavga çıkıcak orası kesin. Bide adam parayı bana ibana attırdı karttan çektirmedi.
Bir işletme paramı iade etmiyor napa bilirim?