Gizli Üye(36-45)+1 yılAlttaki sözde "müslüman" ları görünce çıldırıyorum dinden çıkasım geliyor kardeşim. Yobazlık almış başını gitmiş... İnsanlar "insan" gibi konuşamaz olmuş.. Hoşgörü dinine yakışmayan hareketler bunlar... Herkes küfür ediyor sanki o çok normal bir durummuş gibi. İnsanlarımız çok değişti ve bunu kabullenemiyorlar. Başka dinler de bu kadar zorlama yok. Bu küfür edenlerin hepsi dinsiz aslında kardeşim. Sen onlara aldırma herkesin kendi kaybı. Anlayışsızlık bu milletin en pis huyu ve bende bundan nefret ediyorum...
02 Yorumla
Soran+1 yılBu yüzden artık daha fazla taşımak istemiyorum. Teşekkür ederim güzel destekleriniz benim için çok önemli varlığınizi bilmek güzel
Cevap sahibi+1 yılİnsana "insan" olduğu için değer verenlerdenim. Maalesef işlemi nasıl yapacağınızı bilmiyorum ama nüfus müdürlüklerinde bu sorunun cevabını daha kolay bulabilirsiniz. Bende sırf bu milleten bıktığım için güzelim ülkeden ayrılmak istiyorum zaten
En İyi Cevaplar
Küfürleri sildim , gözümden kaçan olursa söyle
Bu arada kimlikte yazana çok takılma bence. Burada sana nasıl hoşgörülü davranmıyorlarsa , gerçek hayatta da kimliğini gördükleri zaman sana hoşgörülü davranmayabilirler. O İslam yazısı kalsın orada ne olur ne olmaz :)03 Yorumla
Soran+1 yılAslinda olay şöyle. Babam müslüman değil ve annemin isteği üzerine kimliğimde islam yazıyor. Babam her ne kadar bana inancından başkalarına söz etme dese de ben hep açık açık belirttim. Ve hep te linç edildim. Sildirme fikri ilk babamdan çıktı daha sonra anneminde tepkisi yüzünden babam vazgeçti. Ben babamdan ve annemden habersiz yapacağım. Desteginiz için çok teşekkür ederim çok iyisiniz
- +1 yıl
Rica ederim :)
Baban haklı. Bence ortamına göre şekilden şekle girmen gerekiyor. Herkese ben inançsızım deme , hoşgörü dini lafları hikaye burada gördüğün gibi. İlk önce kendi çıkarını düşün ona göre hareket et. O İslam yazısını sildirme oradan (bence). Sen zaten içinden inanmıyorsun , oradaki minicik bir yazıyı takmaman lazım.
+1 yılYorumlarin bir kismi midemi bulandirdi. Nasil yobaz nasil kafasi bos bir memleketteyiz. Nasil muslumanim diye geziyorsunuz. Eeeee gezersiniz tabi alni secdeye deyiyor deyip hirsizi bu milletin basinda tutan zihniyet sonucta. Keşke olseniz.
Soruna gelince arkadssim ne pahali bir durum ne de ugrastirici 2 adet foto ile nufus dairesine git. Fotolari cektirirken. kimlik icin oldugunu belirt. 10tl kadar bir parayla git yeterli olur.02 Yorumla
Soran+1 yılAilemden habersiz yapacağım için bu soruyu soruyorum ekonomik özgürlüğüm yok ona göre babamdan para alacağım insanlar bana polemik çıkartmak için yapıyorsun diyor. Desteğin için teşekkür ederim gerçekten
- +1 yıl
Rica ederim cevremde inanmayan cok arkadasim var sadece uyarabilirim o da 3 defa uyaririm gerisi beni baglamaz.
- Diğer konusunda 18,7b cevap paylaştı.
+1 yılsamimi olarak derdin bu olsa bence çoktan silinmişti.. bunu b ir isyan olarak sorduysan gereksiz olmuş çünkü anlayacak olanlar umursamayacak, aksi düşünenler kızacak, aynı düşünenler gazlayacak..
kolay gelsin54 Yorumla
Soran+1 yılAilenin himayesi altında bir insan olduğun sürece çoktan sildirmek mekte mümkün olmuyor. Su an ekonomik bir gelirim yok ve yeni nüfuz cuzdanindan para alıyorlar diye biliyorum amacım bunu öğrenmek zaten. Hıristiyan değilim. Kimse gazlamadi ama Müslümanlar hakaret etti.
- +1 yıl
kayıp cezası var ama kayıp değilse 5 tl gibi bir ücret ödüyorsun yenilemede..
çoktan derken ki kastım buraya yazmadan sildirirdi manasında.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Elestirinizi güzel bir dil ile yapabildiğiniz için
- +1 yıl
rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Müslüman adı altında bel altı muhabbetle bir kıza hakaret etmeye çalışanları gördükçe karnıma ağrılar giriyor. Sizin gibi mide bulantısı insanlar yüzüne bu gün bu dine insanlar bu kadar önyargılı
Senin soruna gelince bir inancın yoksa sildir gitsin zaten bence hiç gereği olmayan bir uygulama.14 Yorumla
Soran+1 yılUzun süre önce kendime söz vermiştim ne derlerse desinler dediklerinin altında kalmayacağım ağlamayacağım diye. Ama kendi ülkemin insanlarindan hakaret yiyince yapamıyorum. Zaten kendi inancimida yazdirmiycam bos kalsın istiyorum
- +1 yıl
Cidden sırf şu ezikler için ağlıyorum deme bana. Bak bu insanlar yani sana hakaret edenler hayatları boyunca hiç bir iş başaramamış ve hayatı boyunca da başaramayacak insanlar. Onlar onlara zorla öğretilen inancı ve doğruları yaşamaya mahkum kuklalardan ibaret sadece. Ve hayatları boyunca da senin kadar cesur olamadıkları sürece sen, n gölgende kalacaklar. Ve ellerinden gelen tek şey hakaret etmek olacak. Ayrıca seni mutlu edecekse bir şey daha söylemek istiyorum onlar hiç bir zaman gerçekten mutlu olamayacaklar çünkü onlar sadece çevrenin ne dediğini düşünerek hareket edecek ona göre yaşayacaklar. Bu yüzden sen gülümsemeye devam et. Biliyorum insanların önyargısı ve hakaretleri çok acımasız ama bırak kendi sularında boğulsunlar.
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok farklı birisin seninle tanismayi çok isterim
- +1 yıl
👍.
sildirebilirsin kardeşim fakat :d burada senin bu durumu soylemen :D fitneden başka milleti kızdırıp gunaha sokmakdan başka bişi değil gidip değiştirebilrisin bu snn hakkın gelipğde burada şu bu yapmak istiyorum demen cidden saçmalık sevşyeni belli ediyorsun evet dine inanmada iman etmede zorlama yoktur bencede inaançsız insanların sildirmesi normaldir fakat dediğim gbi buraya gelipde boyle saçma sapan yazıp millet kızıncı laf soylemekye hakkın yokrtur çnku niyetin fitnedir
04 Yorumla
Soran+1 yılNiyetim fitne dahi olsa bu şekilde mi karşılık veriyorsununuz? Aşağıda belirttim sana da söyleyeyim. Ben ekonomik özgürlüğü olmayan biriyim. Babamdan ne kadar istersem o kadar param olur. Ben kimliği değiştirmeye gittiğimde ne kadar paraya ihtiyacım olacağını bilmiyorum. Biri 100 tl gibi bir fiyattan bile bahsetti. Amacım bunları öğrenmekti ve öğrendim. İstediğinizi düşünün, müslüman olmayanlara her zaman kötüdür zaten
- +1 yıl
kötudur :D diemem sen beni yanlış anlamışsın kardeşim ben sana iki turlu izahını yaptımmm yukarda :D nasıl bir mizacın olduğu bellidir hakiki bir muluman başka dinden olan insana normal bakar fakat dunyada dizsiz olunamaz neden allahu teala kalbin yarısını rahmani yarsını şeytani inanclar koymuşdur ve ne tarafa yonelirse oo tarafın ağır basıacağı soylenilmişdir ve sen direk şu şu ne kadar tutar demeliydin direk sildirmek istiyorum demek biraz garip olmuş :)
Soran+1 yılBen insana insan olarak bakıyorum. Kimlikte inançların belirtilmesi bana hoş gelmiyor. Kaldı ki benim kimliğinde ait olmadığım bir din yazıyor. Sildirmekten kastım hiçbirşey yazmayacak bos kalacak
- +1 yıl
İnsana İnsan Olarak bakarsın bende oyle bakıyorm haklısın sildirmek istersen de sildirebilirsin :D dinsiz olmulsun veya hrsityan veya başka bişi beni ilgindirmez ama dedğim gbi yukarda daha açıklayıcı yazabilirdin mesele buydu :d yani tm musluman olmaya bilirsin amenna karışamam :D ateisttsinde y, ne karışamam :d
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. dilekçe verip din kısmını boş bıraktırabılıyorsun...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende bos kalmasını istiyorum zaten
- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış hatırlamıyorsam, yaşadığın nüfus müdürlüğüne gidip dilekçe veriyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ve bir miktar para vermem gerekiyormuş onun miktarını öğrenmek istemiştim. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Doğal olarak kimliğiniz yenilendiği için yenileme ücreti isteniyor diye biliyorum. O da sanırım 7,5 - 8 TL civarı olması gerek...
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence sildirme. ileride sorun olabilir. istesemde bende sildirim ama orda yazan ''müslümanlık'' beni etkilemiyor. ileride iş hayatına girdiğimde bu çok sorun olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇalışacağım yer belli iş açısından sorun cekmem. Sadece bana saçma geliyor ait olmadığın birşeyin orda yazması. Evet etkilemiyor dediğin gibi ama işte
Cevap sahibi+1 yılyok yok boşver sildirme. ileride polise işin düşer, mahkemeye işin düşer. hep ön yargıyla karşılaşırsın, yardım bile etmezler. saygı bekleme bu ülkedeki insanlardan.
2 resim götürüyorsun nüfusa bir de 7 tl
5 dk sürmüyor.03 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Hukuksal olarak bir hukmu var mi merak ettim gercekten. Arastiracagim sayende tesekkur ederim sordugun icin.
04 Yorumla
Soran+1 yılBana da söylerseniz sevinirim.
- +1 yıl
Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafla gidiyorsunuz. İlgili memura gidip kimliginin degistirilmesini talep ediyorsun ve din hanesinin bos birakilmasini istiyorsun. Gerekli alana bos yazip altina imza atiyorsun. Zannedersem 5 ile 10 tl arasinda da bir ucret oduyorsun. Bukadar iste.
- +1 yıl
13 Ocak 2010-ANKA
BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis nüfus cüzdanından din hanesinin çıkarılması için Nüfuz Hizmetleri Yasası’nın 7/1-e fıkrasının yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi. Halis teklifinin gerekçesinde ‘nüfus cüzdanına bireyin dininin de yazılması’nın bireyin dini inancını ve kanaatini açıklamaya zorlama olduğunu, bunun da düşünce, din ve vicdan özgürlüğünü engellemek olduğunu kaydetti.
Halis Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde 2006 tarihli Nüfus Hizmetleri Yasası’nın 7/1-e fıkrasının yürürlükten kaldırılmasını istedi. Teklifin gerekçesinde, Anayasa’nın 24’ncü maddesinde ‘herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz’ ifadesinin yer aldığına dikkat çekilerek 24 Nisan 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 7/1-e fıkrasında ise "Nüfus Cüzdanına bireyin dini de yazılır" ifadesinin bulunduğu kaydedi - +1 yıl
durumun bireyi, dini inanç ve kanaatini açıklamaya zorlama anlamı taşıdığı, düşünce, din ve vicdan hürriyetine aykırı olduğu ifade edilen gerekçede şöyle denildi: "Nüfus Cüzdanlarına dinin zorunlu olarak yazılması Anayasaya aykırılık gösterdiği gibi, Türkiye’nin imza koymuş olduğu, başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi olmak üzere birçok sözleşmeye de aykırıdır. Umarim yarari olmustur.
+1 yılKimliğini yenilerken sildirmek istediğini belirt, başka bir şey yapmana gerek yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılDilekce vereceğim değil mi? Teşekkür ederim
- +1 yıl
Ben yenilemek istediğimi söylemiştim 10 dakikada hallettiler şu an nasıl yaptıklarını bilmiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeklenen tepkiler gelmis. Muslumanlarin cogundan medeni cevap gelmez zaten. Ben de din kismi bos olan bir nufus cuzdani isterdim ama bu ulke buna hazir degil. Fislenmemek icin yaptirmiyorum. Bu hukumetle ulkenin nereye gidecegi mechul.
13 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum sadece artık taşımak daha zor hale geliyor
Cevap sahibi+1 yılBence kafana takma.
Soran+1 yılzor oluyor
Dinsiz imansiz seni :D Silmezler onu Türkiye cumhuriyetinde mecbur İslam İ tasiyicaksin veya Başka din e gecis
012 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye Cumhuriyeti adı üstünde Cumhuriyet ve Türkiye Müslümananiye değil. Müslüman olmak zorunda değilim kaldı ki gayet te sildiriliyor :)
- +1 yıl
Benimki boş? Türkiye Cumhuriyeti diye kendin söylüyorsun, o dediğin arap emirliklerinde vardır.
Soran+1 yılZorlama yok. O yüzden hakaretler havada uçuşuyor.
Soran+1 yılBen müslüman falan değilim. Ne olursa olsun hakaret ederek mi müslüman oluyorsunuz?
Soran+1 yılMüslüman olarak doğdum ama İslam da yerim yoketmeye öyle mi? Karar ver istersen. Müslüman olarak doğmadım babam müslüman bile değil. Sakin ol dostum müslüman olmayanlara bu kadar tepki vermenin nedeni nedir :)
Soran+1 yılSizin gibi bir annem var o yüzden. Daha fazla bir b*k bilmeme hiç gerek yok.
Ne yani bu kadar insanın kalkup seni ayakta alkışlamasınımı bekliyordun... birazda olaylara insancıl bak.. cok bilmiş entellektuel tiplemeden cık...
03 Yorumla
Soran+1 yılSen müslüman olmana rağmen kimliğinde hıristiyan yazmasını ister miydin? Ait olmadığım şeyi sildirmek istediğim için alkışa ihtiyacım olmadığı gibi hakaretide haketmiyorum. Neden bu kadar önyargılısiniz?
- +1 yıl
şu an telefonumun sarjı sadece %7 elektitik prizi cok uzakta ysni sarja takıp ayakta beklemicek yastayım fakat sohbetin o kadar keyifliki hadi bu sorunada cevap cereyim... kadınların en zayıf yanı tersleyen bir erkek patavatsız ama edebiyatı yuksek... sokak jargonu bir kadının fartiyeri kadar cekici geliyor... bence hoslan asık ol ama asla boyle biri daha yok ve karsıma cıkmaz deme... oyun tabiki bu akıl oyunları kuskulu yaklasım ilgisiz ve soguk bide önemsememe var bu oyunun içinde... kendini öncd ilahlaştırıp sonra tadımlık bir sevişme... eger japon ya da 404 ozelligin yoksa bunu bir kac daha tekrar edebilir... sonrasındaysa sende listedeki diger kızlardansın... tek hatırlıycagı farkın ise yataktaki performansın... tabiki bunlar sadece varsayım... lutfen beni ciddiye alma...:))
Soran+1 yılAçıkçasıni söylemek gerekirse bu kafayla dediklerimizi ayrıştıramadim. Ama ayakta durup yazdığınız için teşekkür ederim :)
+1 yılNüfus idaresine gidip yeni kimlik başvurusu yeterli en cok 20 tl 18 yaş üstü isen rahatça değişirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılBir arkadaş yeni kimlik olayı yok diyor ama
- +1 yıl
Var yenileme amaclı değiştirceksın eski kimliğini biraz yıprat yeter :D
Din yazmaz zaten islam yazar. amacin polemik yaratmaksa ugrasma bosuna. git dinini nerde yasiyosan yasa insanlari sinirlendirmenin alemi yok
04 Yorumla
Soran+1 yılDin ibaresi dedim farkindasin herhalde? Müslüman olmadığım için nasıl saldiracaginizi sasirdiniz değil mi? Nefret ediyorsunuz müslüman olmayandan. Ben Türküm kendi ülkemde Müslüman olmadığım için köpek gibi davranilmasindan usandım. Bana burada kendi insanım soy kardeşim Müslüman olmadığım git ona ver buna ver diyor. Sizin ınanciniz bu mu vicdanınız insanliginiz bu mu?
- +1 yıl
Sen yanlis insanlarla muhatap oluyosan bizim sucumuz ne. nefret etmiyorum. herkes kendi dinini yasasin. eger kagitta senin icin onemliyse oda senin sorunun. icinde yasayacaksin. buraya yazarsan tabi nefret ederler. sana kimse zorla musluman ol demiyor. musluman bir ulkede yasiyosun. dininide kendin yasayacaksin. muslumanlarla polemige girmeden
Soran+1 yılKağıtta ne yazdığı önemli değil ise neden saldiriyorsunuz? Ben mi polamige giriyorum? Bana ettiklerinkufurler umrunuzda değil değil mi? Hep boylesiniz ışte kendi tarafını hata yapsa bile müslüman olmadığım için ben suçlu olurum
islamı kelımesını kımlıkte tasımayacak kadar neden karısısn?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende degilim sacma geliyor islam arap. O bu inanmiyorsan sildir. Bende yapacagim ama ben yurtdisindayim ve bu biraz vakit alir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayirdir hangi dine gecmeyi planliyorsun? Ne oldu da bu karari aldin kardesim?
06 Yorumla
Soran+1 yılDin ibaresini bos bırakacağım. Hiçbir zaman müslüman değildim ve artık ait olmadığım bir inancın orada yazmasını istemiyorum sadece bu
Cevap sahibi+1 yılOnceden neydin? Ve bos birakmakla amciniz nedir?
Soran+1 yılHep böyleydi ben müslüman olarak büyütülmedim. Boş bırakmak istiyorum çünkü ait olmadığım birşeyin orada yazması bana çok sahte geliyor. Zaten kimlikte inancın belirtilmesine gerek duymuyorum çünkü ben insanlara insan olarak bakarım din ile değil. Tepkileri gördükçe iyice soguyorum İslam dan ve orada yazmasını istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılHakkiniz. Ne yapmak isterseniz ozgursunuz. Fakat dinsiz olarak yasamakta olmaz bence. Hayatta bir inancin bir amacin olmali. Elinin altinda internet var , bir suru kaynak var arastir elinden geldigince cok arastir bilerek anlayarak sahip ol bir dine. şu an bu dini hak etmiyorum demende dini tam olarak bilmediginden olabilir. Simdi boyle kaliplasmis bir sey olarak dini yasayanlar var ve dini arastirip ogrenerek yasayan var.
Ve soruyu burada sormakla kufur ve kotu yorumlarin gelmesinin suclusuda sen oldun. Bir nufus mudurlugunden bilgi alabilirdin.
Soran+1 yılBenim inancımı kimse bilmiyor ki burada? Burada sorulan soruların hepsine resmi yerlerden cevaplar bulunabilir. Ama iki defa nüfus müdürlüğüne gitmektense burada bir fikrim olur düşüncesi ile soru açtım. Sebep ne olursa olsun kötü söz kimseyi haklı kılmaz. Bende bana küfür ettiler gerekçesi ile küfür edebilirdim. Ama yapmadım.
Cevap sahibi+1 yılAnladim hakkinda hayirlisi olsun kardesim. Kufur etmemekle iyi yaptin. Kufur aciz ve caresiz kisilerin soyledigi kotu sozlerdir.
+1 yılNufüs Müdürlüğüne git silerler.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar nakit götürmeliyim?
- +1 yıl
Elektrikli kimlikler çıktıysa 18 normal kimlik 7 liraydı herhalde
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimlikte ne yazzdığı çok mu önemli, senin kafanda bir b*k yazmıyor ki!
00 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Nufusa sor bence burada din bekçileri ile uğraşma
00 Yorumlanüfus dairesine gittin mi?
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır gitmedim aslında öğrenmek istediğim şey ne kadar nakit gerektigiydi çünkü iki iki uğraşmak istemedim
Soran+1 yılKolaya kaçtım ama bana pahalıya patladı :P
+1 yılAllah hidayet nasip etsin :/
15 Yorumla
Soran+1 yılKimlikte dinin gözükmesiyke hidayetli olunuyormus anladım
- +1 yıl
Her neyse ne desemde anlamazsın nüfusa git yardımcı olurlar herhalde
Soran+1 yılSenin kimliğinde annen istediği için hıristiyan yazsaydı ve sen müslüman olsaydın. O kimlikle dolaşmak ister miydin?
- +1 yıl
Hmm anladım ayrıca buradaki kötü yorumlara baktımda gerçekten iğrenç bunlar insanı islamdan soğutur hoş görü dininin ürünleri bunlar olmamalı.
Soran+1 yılTeşekkür ederim desteğiniz için
Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bağlı olduğun nüfus müdürlüğüne git görüş:D
02 Yorumla
Soran+1 yılOnu biliyorum işlemler ve ücret hakkında fikir almak istedim teşekkür ederim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞayet inanmıyorsan, sildirmelisin zaten...
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet, teşekkür ediyorum
Cevap sahibi+1 yılBen bir Müslüman olarak, burada abuk subuk cevap veren Müslüman arkadaşlarımın adına sizden özür diliyorum. Onların cahilliklerine saymanızı rica ediyorum, zira İslam dini özünde gerçekten hoşgörü dinidir. İslamiyette kusur yoktur, maalesef biz Müslümanlarda kusur var, sorun bizde :(((
Soran+1 yılTepkilere alıştım çünkü ben hiçbir zaman müslüman değildim. Okulda da tepki gördüm din derslerinde hep sorun çıkarttılar tepkiler hep vardı. Benim babam müslüman değil ama annemin isteği ile islam yazıyor kimliğimde. Babam bana her zaman sus dedi kimseye inancından bahsetme kimseye müslüman değilim deme dedi. Hep açık açık belirttim ama simdi babamın ne demek istediğini daha iyi anlıyorum. Sen müslümansin değil mi o zaman neden kimliğinde hıristiyan yazsın? Sende değiştirmek istemez misin? Niye bu kadar ağır konuşmak zorundalar ki
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle haklısınız, sizin yerinizde bende olsam, çok rahatsız olurdum bu durumdan, Zorla yaptırımlar insanları uzaklaştırı ve nefrete sürükler... Babanıza bu konuda katılmıyorum, bence inancınızı her yerde hep ifşa etmelisiniz ve bundan utanmamalısınız... İnsanların en büyük hatası, kendisi gibi düşünmeyeni dışlaması, ötekileştirmesi vs. olmasıdır. Hz. Ömer bir gün dolaşırken, karşısında bir kadın çıkar ve der ki: Ey Ömer vallahi ben çok sıkıntı çekiyorum, bir lokma ekmeğe muhtacım, kadının haç işareti olan bir kolyesi vardır boynunda, bunun üzerine Hz. Ömer sorar sen hrıstiyanmısın diye kadın da evet der ve bunun üzerine Hz. Ömer kadına tamam ben senin ihtiyaçlarını karşılayacağım der ve kadını gönderir, başla tövbe etmeye, yanında ki sahabe sorar ya Ömer noldu neden hiddetlendin diye, Haz. ömer'de benim hiddetim kendime kadına hrıstiyan olduğunu vurguladım, sanki şartlı nafakasını sağlayacakmışım gibi der ve çok utanır :( Keşker bizler Hz. Ömer gibi olabilsek...
+1 yılkendini neden sildirmek istiyorsun
20 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılne yazılsın istiyorsun peki?
00 Yorumla Müslümanlıktan vaz mı geçiyosun?
01 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir zaman müslüman olmadım. Ve ait olmadığım birşeye ait gibi gözükmek istemiyorum.
- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılnufus memurluguna git
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok fazla bir işlem gerektiyor mu? Ne kadar nakit götürmeliyim?
- +1 yıl
git direk ücretsiz olması lazım
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılBen de alabilirim bir dal.
00 YorumlaMunafikmiin neden dinden rahatsizsin
01 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olmadığım için
nufusa git haletsinler seni
00 Yorumlaneden bunu istiyosun
14 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü örsa doğru olan şey yazmıyor
Soran+1 yılEvet öyle ama farketmedigi için mi burada hakaretler yiyorum bir kimlikten bir ibareyi çıkarmak istediğim için bana muhtara ver diyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden sildirmk istiyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü orada yazan ve benim içimde ki şey aynı değil
Cevap sahibi+1 yılİçinizdeki nedir
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım