yaşamak bazen hatta çoğu zaman zor. herkesin hayatında zor dönemleri oluyor. hatta bazen bakıyorsun yolunda giden 1 tane bile bir şey yok. çevren yok. yapayalnızsın. yaşamanın bir amacı da yok. sizi ne ayakta tutar? hayatınıza son vermenizi ne engeller?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
İki büyük sebebi var.
1- Geride bıraktığım insanlar ben ölürsem çok incinecek.
2- Kaybetmeyi sevmem. İntihar etmek demek yenilgiyi kabul etmek demek bana göre. Bana hayatı dar edenlere o zaferi yaşatmak istemem.
hepimize 1 kere gelme hakkı tanınmış ve hepimiz sonunda ölüyoruz bu açıdan adil. zaten kısacık ömrümüz var yaşayalım gitsin.
tamamen bu düşünce mi seni ayakta tutar yani
hayat boyunca sıkıntı, gam, elem, keder bitmeyecek bunu kabullenince bir ferahlıyor insan. mücadele etmek güzel, mutlu olmak kadar mutsuz olmakta keyifli.
Sürekli ölüm korkusu yaşıyorum bazen intihar edip 1 defa ölmeyi düşünüyorum böyle hergun ölüyorum
inan korkusu yasanmasi gereken bir durum değil ölüm. çünkü sadece senin icin degil hepimiz icin var. sadece ne zaman nerede ne sekil gelecek bilemiyoruz
Evet maalesef öyle 🥺
Bakmam gerekenler var. sevenim olmasa da
çocukların mı
Annem
olmasa kendi canina kiyar miydin yani
Bilmem belki denerdim
Kendime olan sevgim engeller
Canı veren Allah'tır, alanda o olmalı.
en doğrusu bu
Bu dünyanın amacı bazı zorluklar yaşayıp insan ve kul kalmak zaten.
her zorlukta allahın varlığını hatırlamak zaten insanin icini ferahlatan sey
Madem Allah inancın var yazayım. Kim olursa olsun, peygamber efendimizin hayatını okur, öğrenir ve inanırsa; bu dünyada başına ne gelirse gelsin of demez.
Gelmiş geçmiş ve gelecek hiç bir insan peygamber efendimiz kadar acı çekmemiştir.
Üstelik Allah'ın Habibim ( sevgilim) dediği bir insan. Her iki cihanı senin için yarattım dediği bir insan. buna rağmen dünyada başına gelmeyen felaket kalmamıştır.
Nedir bunlar; Babası kendisi doğmadan vefat etmiştir. Yani baba hiç görmemiştir. annesi 2 yaşında vefat etmiştir. annesinin sütü olmadığı için süt anneye verilmiştir yani 0-2 yaş arası da annesinin kokusunu almamıştır. Kendisine sahip çıkan dedesini 6 yaşında kaybetmiştir. dedesinden sonra kendisine kol kanat geren amcası Hz. Hamza şehit olmuştur. 3 erkek evladını ( İbrahim, Kasım, Abdullah) 2 yaşlarına gelmeden kendi elleri ile toprağa vermiştir. 3 kızından sadece Hz. Fatma kendisinden sonra vefat etmiştir, yani 2 kızını da kendisi gömmüştür. Çok sevdiği eşi Hz. Hatice vefat etmiştir. 40 yaş öncesi çobanlık yapmış, kervanlara katılıp evinden aylarca uzak yaşamıştır. Peygamberliğinde bir sürü hakarete uğramış, ölümlerden dönmüş, hicret etmiştir. Şimdi bunları bir peygamber yaşıyor ve gıkı çıkmıyor. İstese dua etse hiç biri olmayabilir. Günümüzde ise 3 kuruş borcu olan, iş bulamayan, işten çıkarılan, sevgilisi olmayan vb. vb. intiharı düşünüyor.
ne güzel yazıp bunları hatırlattın. gerçekten de öyle. biz de derdimiz var sanıyoruz. ama insan psikolojisi bozulunca bunları da oturup sağlıklı bir şekilde düşünemiyor maalesef
Maalesef öyle.
İnançlısın ve aklın başında diye yazdım burada bu tür şeyleri okumazlar aslında.
Cinsellik olacak mutlaka dikkatlerini çekmek, okumaları ve saçma sapan görüşler yazmaları için.
Ben müsaadenle uyuyayım artık, daha sonra arzu eder ve müsait olursan sohbete devam edebiliriz.
Hayırlı sabahlar.
nıye ıntıhar edıcem kı?
Edicem kararlıyım
sacmalama derdin ne
Ciddiyim gerçekten kafama koydum bugün değilse yarın böyle çekilmiyor hayat
ne derdin var kendi canına kıyacak kadar
Kötü bir yaşam sürüyorum bi amacıma kalmadı yapılabilicek şeyler kalmadın ailemle iyi değilim sevdiğimden çocuk başkasına aşık okul desen o da olmadı her gün ağlıyorum gözlerimin perti çıktın dua ediyorum kabul olmuyor içimde hep bi sıkıntı
o içindeki sıkıntı manevi eksikliktendir. ciddiyim. babam da derdi bana hep ben de oyleydim. inanmazdim ne alaka derdim. ama insan tam anlamiyla allahin varligini hatirlayip tam anlamiyla ona yonelince gercekten aslında hayatın ne kadar yaşanılabilir güzel bir lütuf olduğunu fark ediyor. allah icin hicbir sey zor degil belki de bir seylerin henuz zamanı gelmemistir
Uzun zamandır yaşıyorum son zamanlarda arttı manevi eksiklik olarak düşünmüyorum namazımı kılıyorum inanıyorum ama geçmiyor
ben namaz her kıldığımda secdede ağlayarak allaha derdimi anlattigimda icim rahatliyordu. ama senin ne gibi sorunların var bilemiyorum. ama her ne ise senden cok daha kotu durumda insanların ve hayatların da olduğunu hatırla. belki bir baskasi icin senin dert olarak gördüğün seyler basitlerdir. hayatta tecrübe edilebilecek yasanacak cok sey var kendini karanlık dunyanda koseye sıkıstırma
Biliyorum ama inan geçmiyor o his
cesaretimin olmaması