Bugun. bie tanidigim. soyledi daha. dogrusu onun. iddasi. bu. Ben ona. hemen dogru bilgiyi verdim. Hz
Isa. Allah. Tarafindan. Gonderilmistir dedim. Oda. ". Eger Allah. Tarafindan. Gonderilmisse? Bana. Bir. Kelime. Muslumanliktan. Ve. Allahtan. Bahsetmis mi? bunu. belgele. dedi. Bende. Kuranda. yaziyor tum. bunlar. bu en buyuk. delildir dedim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Evet İsa gerçekten yaşadı. Cornelius Tacitus, Flavius Josephus ve Mara Bar Serapion İsa'ya atıf yaparlar. Örneğin Josephus Yakubun şehit edilişini anlatırken Yakup'tan "Mesih denilen İsa'nın kardeşi" diye bahseder. Yahudi hahamların sözlü gelenekleri olan Talmud'da İsa'dan bahseder ancak Talmud metinleri 3. yy civarlarında kaleme alınmıştır.
Benim bildiğim en geç Miladi 33'te göğe yükselişteki gidiş o gidiş. Yaşadı elbette Roma ve Yahudiye dönemlerinde bilinmektedir
Ben yabanci. Ulkede yasiyorum hristiyan is arkadasima. Sordum senin dedigini dedi ama. Farkla. Tovbe. Tovbe. O. Tanri parcasi hic. olmez. Tabii dedi?
Unutmadan. Yasadigim ulkede. Hz. Isa, ya. Jesus diyorlar ve. Tanrinin. Oglu olarak. Kabul ediyorlar? Cunku. Onlara gonderilen kitabi degistirmisler
@ShelbyCobra1 Farkındaysan Kuran'da değiştirildiği iddiası geçmez. Ancak sakın onları dost edinmeyin der. Ve İbrahim ne yahudi ne hristiyandı sadece müslümandı. (İslam dünyası aynı zamanda Tekfirci ve Heretik yani Kızılbaş'tan bile daha sapkın / Mesih karşıtı Mehdi Müslüman Mehdi)
İslam dünyası Hafs - Verş Tefsirlerde bile dogmatik üçkağıtçılık var yani bu insanlar dogmatik yapılmalı diyen Konca Kuriş'i bile öldürdüler ama kendileri bile birçok Kuran tefsirleri ve Sahih Hadis tefsirleri hatta Hadis inkarcılarından sakının dedikleri hatta Kurancılık mezhebini kabul etmeyen müslümanlar bile mevcut aynı mezhep kolundan olan birçok kişi boşyere veya her yönden dinden soğutuldu şu an Gerçek İslam bu değil sözünün artık Gerçek Terör ve Sahtekârlığın sanki İslam'ın en önde gidenliğini bilmeyen mi kalmadı. Müslümanlar yıllardır aynı sözleri söylüyorlar gözdağı ve can güvenliği ele geçirme prim çıkar evdeki hesapları çarşıya uymadı. (Dünyada elsiz kolsuz engelli doğanlar var nadiren olabilen durum istatistiklerde ibretlik neler varken birde prim çıkar maksadıyla engelli topal'a sorumluluk yoktur farklı niyetlere insanlara posta koymak birde insanların aklıyla öyle d*şşak geçiyorlar (İslamcıların Tekfir ve dinden soğutma hatta intihar saldırısı ve katliam yapma duyguları sona mı erer sanki, sonradan Selefilik ve Batıni mezhepler İslamı temsil edemez onlar İnsanı Biçimcilik ilkesini savunan Tanrıya insan bedeni izafe eden yapıya sahip diye çıkmayan insanların içine İslam'ın Terör ve Terörist özelliğine sahip olduğunu kabul etsinler bir zahmet binlerce senedir kabul etmiyorlarda o yüzden)
Ve. Paskalya. gununde. Tekrar canlanmistir diye. inanilip. Paskalya yani. Hz. isanin. Dirilip goge yukselisini. cok kutluyorlar. Hz. Isanin dogumu. Noel. Olup Canlanisini. Paskalya olarak. Kutluyorlar iki. Olayda. Tum hristiyan ulkelerde. Devlet tatili. Kutlasinlar diye
Demek ki kurban ve ramazan bayramı gibisine kutlanıyor uluslararası
Evet. Ayni. Karsiligi. Noel ve. Paskalya. En onemli. iki bayramlari. ikisindede. Yemege davet ediyorlar ve. Noelde. Cocuklara Aksamdan hediye alip. Sabahleyin Cocukb. Uyaninca. ". Noel. Baba. Kuzey kutbundan sana. Hediye. Getirdi". Diye cocuklara veriyorlar. Kucuk bir yalan. Ama guzel
Sonucta. Hz isanin. Dogumu onlar icin cok onemli ama sonradan inancini. Yitirmis bir tanidigim hristiyan is arkadasim. Hz. Isanin hic yasamadigini dusunuyor?
@ShelbyCobra1 Milat öncesi sonrası diye dünyaya büyük bir öncülük sağladığı söyleniyor. İkinci geliş birgün mutlaka olacak deniliyor İsa Mesih'in ikinci gelişinin hangi yıla denk geleceği bilinmemektedir. Ancak Sadık Kalmak Sabırlı Olmak ve Şahitlik Etmek öyle ve böyle bir şekilde ansızın gelecek
Sagol bilgiler icin. Alevi. Bir. Arkadasima. samimiyetle sormustum Alevilere neden. " Kizilbas". Deniyor? Diye. O da soyledi aciklamisti bunu hz. Ali savasa giderken. Onunla. Giden. Aleviler. Savasta. Hz. Alinin yaninda. Kizil bir. Baslik takarlarmis. bu. Yuzden. Aleviler. bu. sekilde, de anlatilir olmuslardir. dedi bana. ilginc bir bilgiydi. Ve. Ehli- beyt, teki. Yani. On iki imamlarda. ilk imamin hz. Ali. Oldugu bilgisini bana vermisti. Cok durust bir insandi bu. Alevi arkadasim. Duzgun Baba. Adli bir dervisin. Yasadigi. sehirdendi. Kendisi
@ShelbyCobra1 hmm Allahın selamı üzerine olsun arkadaşınızın 😊
@ShelbyCobra1 Hz. İsa çarmıha gerildiğinde çarmıhı taşıyan Kireneli Simun'du hatta Pontius Pilatus yafta tabela'da Latince Yunanca İbranice = Nasıralı İsa Yahudilerin Kralı yazıyordu. O yaşadığın ülkelerin kiliselerinde INRI yazısı Hz. İsa çarmıhı üstünde yazar = Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum
Yurt disinda. Alevi. Tanidiklarimin evinde. Garanti. Turk. Bayragi. ve. Yaninda. Hz. Ali, nin resmi. var. Bunu. Yurt disinda tanidigim bir cok Alevinin evinde gordum. ( bana. Gore. Aleviler. Vatanini. Cok seven insanlar
@ShelbyCobra1 Evet doğru hatta Atatürk ve Türk bayrağı çok var Cemevilerinde.
Hepsi mitolojik hikaye
Ben solcu degilim ama. Solcu tanidiklarim vardi. Yillar once. Marx, in kitabindan. alintiyi bana anlatirlardi. Sen mitolojik deyince @ aklima geldi. Marx diyorki". insanlar olumden korktuklari icin. Dinleri icat edip. Moral bulmuslardir". Marx bunu diyor. Senin dedigine. Yakin
Ve siyaset mekanizması için
➖HARİKA BİR APARAT➖
Evet. Marx. Bunu kullanip Tum solculara. insanlar. Olumden korktuklari icin. Dinleri yaratti. Demis. Aparat. Olarak kullanmistir
Hiç Marx okumadım
Ama kafamız onunla UYMUŞ😅📌
Evet, halen de yaşamaktadır.
Hristiyanlarin kalbinde. Gercekten. Yasiyor. Onun. Hakkinda. Hollywood, da. Son of the God. Diye film. Cekiyorlar.(. Onlar gonderilen kitabi. degistirdikleri icin. Yalnis. inaniyorlar
Onlar beni alakadar etmiyor. Kendi inandığım Kur'an-ı Kerim'den ileri gelerek Hz. İsa'nın halen yaşadığına inanıyorum.
Evet hz. Isa carmiha gerilmemistir. Ona cok benzeyen birisi. Carmiha gerilip olmustur.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!