Okb nedeniyle 4 yıl 6 ay eve kapalı yaşamak?

merhabalar ben 20 li yaşların ortasında ileri derecede ağır obsesif kompulsif bozukluk (okb) yaygın anksiyete bozukluğu (yab) ve majör depresyon hastasıyım salgın başlangıcından beri son 1-2 ayı saymazsak yaklaşık 4 yıl 6 aydır (artık tam gün sayısını saymayı bıraktım en son 1500 lü bişeydi) 20 m2 bir odada eve kapalı olarak yaşıyorum benimle konuşan sadece bir tek arkadaşım kaldı onunla arada sırada da olsa konuşuyorum burdanda tekrardan vedata selam olsun bu dünyada saygıyı hak eden bir zor gün dostu varsa hiç şüphesizki odur bu dünyada bu yaşıma kadar belkide 200-300 insan tanımışımdır hepsi ben salgın sonrası eve kapanınca benimle iletişimi kesti bir tek vedat hariç sağolsun kral adamdır. bir ara konuşurken teklemeye başladım çözüm olarak okuduğum yazıları sesli okumaya başladım sesli düşünmeye kendi kendime şarkı falan söylemeye çalıştım yetmedi duvarlarla sohbet ettim cevap geleceğinden değil yanlış anlaşılmasın beni terk etmeyen bi onlar kaldı diye bırakıp gidemeyecekleri için psikologlarında ayna terapisi dedikleri bişey var birazda onu taklit etmeye kalktım en nihayetinde biraz toparlayınca bunu yapmayıda bıraktım çünki artık tuhaf gelmeye başladı artık duygusal olarakta çok iyi değilim bazen durduk yere gülüyorum bazen durduk yere ağlıyorum, bi yandan ailevi sorunlar bi yandan psikolojik sorunlar herşeye rağmen yaşamak istiyorum ama artık içimde bir parça bile yaşama sevinci kalmadı, ben 2020 de üniversitedeyken denizliye taşınmıştık evden uzağa ve yıllar önce aldığım psikolojik ilaçlardan bile iyi gelmişti herşeyden uzaktaydım tüm sorunlardan ve ben ilk defa iyiydim iyileştim diyebilmiştim herkes ilaçların herşeyi çözebileceğine inanır ama sorunun kaynağı yerinde durduğu müddetçe ne değişirki örneğin sen bir parmağını yanlışlıkla kestin diyelim birkaç güne iyileşir değilmi ama o parmak hergün aynı yerden aynı şekilde kesilirse onu hangi ilaç iyileştirebilirki şu an doğaçlama birşekilde yazıyorum yazım çok fazla anlamsızlıkla dolu olabilir canım sıkkın yazdıklarımı kontrol edecek kadar bile halim yok kusura bakmayın ayrıyeten kimseyle konuşmayalı çok ta iyi yazamayabilirim o kadarlık idare ediverin

Okb nedeniyle 4 yıl 6 ay eve kapalı yaşamak?