DİN öğretmek için kapalı olmaya veya daha da ileri gideyim MÜSLÜMAN olmaya gerek yoktur. Din denince aklınıza tanecik din geliyor değil mi? Kültür, ahlak, bunları duyunca da aklınıza o malum din geliyor yan yana yazıldığı için değil mi? Eee tabi yeaaa, din dendiğinde Müslüman olunacak, bir yerde din kelimesini görüyorsan orada İslam vardır değil mi? Tartışmaya gerek olmayan boş bir mevzu, geçiniz.
Bilmiyorum MEB ne diyor bu duruma ancak, din kültürü ve ahlak bilgisi hocalarının Müslüman olma zorunluluğu olmamalı. Zira İslam dini değil dersin adı. Her ne kadar teoride yanlışlar olsa da
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
ilahiyat dan mezun olanlar giriyor bu derse ilahiyat da islam dini öğretiliyor. Ayrıca din kültürü dersi ülkelere göre sınıfta çoğunluk hangi dinden ise ona göre öğretilir.
Daha açıkları da vardır o kızdan ama o da açıktı. Ben çok şaşırmıştım. Bir de Mevlana programı ile İlahiyat’a Kazakistan’dan bir kız gelmişti. Mesela o da açıktı. Ülkeden ülkeye göre yaptıkları iş durumu farklılık gösterebiliyormuş. İş alanını unuttum da şimdi Kazakistan’da sırf din kültürü öğretmenliği yapmıyormuş ilahiyat mezunu olan insanlar.