Parfüm sıkmak bir nevi günatır mesela kokunuzu baska erkekler aldıgı icin.
Acık gezmek , sesli gülmek , acık secik filmler izlemek , el ele tutuşmak vs. Bunun gibilerde dahil sadece seks degil mevzu.
Helallerin sayısı haramdan daha çoktur.
İçecek olarak helal binlerce şey sayabilirsin ama haram olan sadece alkollü içeceklerdir.
Yiyecek olarak binlerce helal şey sayabilirsin ama haram olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
"Güzel olan herşey neden günah" diyerek algı bozukluğu oluşturuyorsun.
"Geçici zevk veren bazı şeyler neden günah " sorusu daha makbuldur. Çünkü güzellik göreceli bir kavram olup kendi tanımına göre uyuşturucu da helal çemberine girer.
Efenim algı bozukluğu var soruda.
Seks haram değildir helalin olmayanla seks haramdır. burada siz kadınları koruma ve erkeklere "seviyorsan evlen, öyle sahiplen" diye emir vardır.
Açıklık günah değildir, helalin olmayana açık olmak günahtır.
Parfüm günah değildir, senin olmayanı cezbetmen, senin olmayana güzel kokular sürüp ilgi çekmek günahtır.
Sesli gülmek günah değildir, namahremin yanında basit olmak günahtır.
El ele tutuşmak günah değildir, eşin olmayana dokunmak günahtır.
Açık seçik filmler doyumsuzluğa götürür, şehvet ipini boynuna geçirip zevk kölesi yapar.
Velhasıl,"helal dairesi geniştir, keyfe kafidir. Harama girmeye lüzum yoktur ". Seksi de açık giyimi de el ele tutuşmayı da eşinle, helalinle yaparsan GÜZEL , başkasıyla yapmak ise ZEVK TUZAĞI olur.
İnsan olduğumuz için belli hudutlarımız vardır, hayvan olsak herşeyi herkesle sınırsız yapabilirdik.
Zevk/Hazz veren belli başlı büyük günahlar var. Mesela zina neden? Zina günah olmasa anneni kim zapdedicek sorusu sorulurdu diymi? 2. si haz nefsin istek ve arzularıdır. Hayvani damardir. Elle tutulur birşey kazandırıyormu zevk? Sabaha kadar iç aksama dogru uyandıgında soyliyeceğin ilk kelime keşke son teki içmeseydim olur buda içkinin ne kadar kötü birşey oldugunu tarif eder. Herşey günah diye başlamışsın kelamına. Annen babanı say onlarin ihtiyaclari için koştur , Edepli ol, Ahlaklı ol Yardımsever ol, İnsanlara karşı tebessüm et bunlar sevap Sence sevap olanlarmı insana kazandırır? Günah olanlarmı? Zevk alan beden toprağın altına giricek. Topragın altında sana fayda vericek olan günahlarınmı sevaplarınmı olucak? bu soruları sormak daha faydali...
sende haklısın ya evet acık seçik giyinmek günah olmamalı sonuçta vücudumuza herkes görmeli acık filmler izleyip azıtmanın nesi günah olmalı kı. kokumuzu başka erkekler alıp bizim hakkımızda hayaller kurabılırler kii bu da gayet normal bence. haram olan birinin elini tutup öpmekte gayet doğal yani haklısın.
aslında tam öyle değil. hayatının aşkıyla evlendiğini düşünsene, birbirinize helalsiniz be :) istediğin kadaarrrr hobbaaa :))
Alemsiniz ya :)
Cevap
60Cevap
Zina zevk verir ama gunahtir cunki o senin helalin degil
mesela cinsel yolla bulasan hastaliklar allahin bize verdigi ceza gibi yani tek eslilik icin
Icki gunah
cunki kimi erkek icer esini dover
Hirsizlik gunah
cunki parasi calinan belki okuyan ogluna para yollucakti
Iste allahin bir lutfu
bunu sorgulayamayiz
Onlar nefsine hoş geldiği için güzel geliyor. Oysa nefsine ağır geldiği halde güzel olan şeyler de var. Senin hangi güzelliği daha çok yaşamak istediğin önemli. Ayrıca nefsinin hoşuna giden sen çeken güzel şeyler yasak olsmasaydı sınav olmanın, iradenin ne anlamı kalırdı ki?
Allah ıyının karsısına kotuyu guzelın karsısına çirkini haramın karsısına helali dogrunun karsısına yanlışı ve sıyahın karşısına beyazı koydu. net bir şekılde de belırttı o yoldan gıdersenız sonu bu , bu yoldan gıdersenız sonu bu. herseyın zıtttı olmasaydı yaşamın ve hayatın anlamı olmazdı. her şeyde nefs en önemlisi !!!
günah din temelli yasaktır. her dinde günahlar aşağı yukarı aynı şeylerdir bunun sebebi ise din simsarlarının kutsal kitapları kendilerine göre değiştirip yorumlayarak , insanları kendi istedikleri şekilde yönlendirmektir.
akla ve fikre dayanarak şöyle söylemek isterim günah dediğin şey vicdandadır. eğer bir işi yaparken vicdanın rahatsa hiç korkma yap :)
İnsanın sınanacağı şeyler de olmalı sonuçta bir sınavdaysak ve geniş düşünerek böyle bir soru sormuşsak şunu söylebilirim örnek olarak , mesela hoca neden matematik sınavında (integral 32x) i sorduda 55x'in türevini sormadı gibi, hoca sormuşsa sınavdan yüksek almak istiyorsak gidipte türev sorunu çözerek alamayız puanı, integrali çözeriz, ama çözmeme hakkımızda var değilmi, çözmeden de sınavdan çıkabiliriz, tek sorun sınavı geçemeyiz veya geçip geçmememiz hocaya kalır :)
İnsanlar mutluyken çare dileme gereksinimi duymazlar. Çaresiz hisseden insanlar kudretli bir varlığa ihtiyaç duyarlar. Basit denklem. işte bu yüzden güzel olan herşey günah.
Günah olan şeylerin mutlaka bir sebebi vardır insanlar için, mutlaka bir zararlı yönü vardır.. mesela açık gezmek sizin için zararlıdır açık gezerseniz abazanlar peşinizi bırakmaz... sesli güldüğünüz zaman sıradan bir insan konumuna düşersiniz kaliteniz düşer buda sizin için... açık seçik film izlemek insanda unutkanlığa ve zeka geriliğine neden oluyormuş araştırılmıştır... el ele tutuşacağın kişi eşin olmalı her önüne gelenle el ele tutuşmak doğru değil bunu hiç bir çevre kabul etmez...
Çünkü burası imtihan dünyası. Az daha dişini sık, ben sana zaten alasını vereceğim diyor.
Burada o zevklerden kaçınmayı başarırsan, diğer dünyada seni bunlarla ödüllendiriyor.
Çok takılma bunlara ya, başka birisine zarar vermediğin sürece nasıl iyi hissediyorsan öyle davran.
Günah sevap geçici şeyler asdf
salağın teki Kezban demiş, diğeri anlık zevkler demiş mallar abi, ne mal insanlar be, neyse sana da katılıyorum, bende çok sordum bu soruyu kendime ama cevap tinne
Senin mutluluk anlayışın ilginç olduğundan olabilir.
Mutluluğu anlık şeylerle karıştırman yazik.
Anlık seylerden kastın ne senin?
Güzel olmasa nefsin yapmak istemezdi. Yasak olmasının da anlamı olmazdı
Aslinda pek cogunun caydirici olumauz yonleride var sen cezbeden yonunu duaunerek diyorsunki hic bir cezbediciligi olmasaydi bu sefer imtihan araci olmazdi
Belki de günah olan şeyler
Yasak oldukları için güzel geliyordur.
Nede olsa göreceli bir kavram.
Sen neye göre bakıyon?
insanlığı nasıl medeni hale getirebililerdi ki yasaklar olmasa o yasak bu yasak kekliyorlar milleti işte.
Eğer cehennemin etrafı şevk ve heves ile kaplı olmasa idi kimse girmezdi oraya... önemli olan zevkin geçici cehennemin ebedi olduğunu kavramak..
okuldaykende derse girmemek, pazartesi işe gitmemek :) mantikli düşünürsen günah sevap olarak değil genele bakarsan. herseye bir zorluk var anasini satim
Günah olan herşey neden güzel, Çünkü Keyif alıyorsun yaparken ;)
sevmek güzeldir, günah değildir. seks günah değildir, ailene sahip çıkmak da günah değildir mesela.
senin bakus acin bu belki de güzel olan bunlar değil hatta zaten bunlar değil tam tersi dini bilgiyi biraz bilsen m beni çok iyi anlarsin
Çünkü yasak olan cazip, cazip olan keyif verici, ilgi çekici, merak uyandıran.
Valla cozersen bana da haber ver bende cozemedim cunku
Hayir guzel olan gunah olmamistir gunah olan guzel gelir oda sefsimizden dolayi en buyuk dysmaninz nefsiniz
İmtihanını tadı da burada zaten
Ama inan bunları yapmadan da mutlu olunuyor hem de yapanlara oranla
Doğru gunahta kim uyguluyor? Zamanımızda bıraksan çıplak gezerler makyaj falan bu yüzden dediğin doğru ama maalesef demek kalıyor dile
güzel değil , zevkli o,
zevk veren şeyler neden günah diye sormalıydın ,
güzel olan günah değildir
genellersek evet... boyle cunku bunun bır dozu olması ıcın yapılmıs ama ınsan oglu yasakları daha cok abartır
kızlara bakmak aşk yaşamak bile günahmış bu nası bir saçmalık?
Nefis insanın en büyük düşmanı Allah'ın rızasını kazanmak kolay değil..
Şu dünyaya geldiğim günden beriktir cevabını bulamadığım tek şey
Yanlış sormussun günah olan herşey neden güzel sorman gerekirdi. Cevap o zaman zaten ben buradayım diyor
herkesin günahı kendi boynuna boşver sen yaşa istediğini
Sen türkiyede yaşadığına eminmidin bukadar günahı nerenizden uyduruyonuz
adın ülkümü? lise den tandıgm bı kıza benzettmde
Değil.
kezban diyesim geldi kıh kıh kıh
Hamildin dimi sen?
'Her şey' ayrı yazılır.
Dikkat ederim.
Aslinda güzel değil onlar da ondan
Sınanıyoruz hesapta..
milka beyaz çükületa günah mıymış O_O
güzel soru :D ama bilemiyorum..
imtihan dunyasi zaren bu dunyadaki zevkler gecici
örnek verir misin ne gibi mesela?
Olmasaydık günahkar, olurmuyduk hiç tövbekar..
Mesela neler? Kast ettigin zevk ve gunahlar
Diyecek birşey bulamadım :/
Tanıdık geldi söz.
Belki de nefsi ölçmek içindir..
Oluce Allah a. a. sorarsin
günah değil usuluna göre yaparsın amacına baglı
Zor alcak ki sınav olsun ;)
seksten mi bahsediyorsun
Zor alcak ki sınav olsun ;)
söyle bir bakıyorum da...
işte bunlar hep toplum baskısı
Kim demis gunah olduğunu
Zina haram nikah helal ayni sey dimi
Sende güzelsin tadina baksam günah olurmu olmazmi?
EE bizim dinimiz kıldan ince kılıçtan keskindir
ve sonra parayı yaptılar tanrıya alternatif
Güzeli sevmek günah değil fetva verme
Öyle olması gerekir
Galiba sen seks diyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar