Caminin hemen karşısında bi kahve var, her gün öğle tatilinde giderim. Cuma günü de hutbeyi dinlemiş oluyorum.
Şimdi imam ticaret yapmayı güzelledikten somra, "ama" diyor, "İslâm'da her şeyin ticareti caiz değil" diye devam ediyor. Alkollü içeceklerin ticaretinin haram olduğunu söyledikten sonra "bir insanın organlarını da satamazsınız" diye ekliyor.
Tam o sırada şunu sormak isterdim: "Ama insan ticareti yapmak caiz dimi hocam?". Ne derdi acaba buna?
Şimdi imam ticaret yapmayı güzelledikten somra, "ama" diyor, "İslâm'da her şeyin ticareti caiz değil" diye devam ediyor. Alkollü içeceklerin ticaretinin haram olduğunu söyledikten sonra "bir insanın organlarını da satamazsınız" diye ekliyor.
Tam o sırada şunu sormak isterdim: "Ama insan ticareti yapmak caiz dimi hocam?". Ne derdi acaba buna?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Cariye satıyorlarmış eskiden 😄
İşlerine geldiği gibi.
Ne alaka?
Ayrıca caiz de değil. Nereden çıkardın caiz olduğunu?
Köle ticareti, yani insan alıp satmak caizdir İslâm'da.
Köle caiz demek, devam ettirebilirsin demek. İslam da caiz değil. Sadece birden haram kılınmadı.
Ne zaman haram kılındı? Haram kılındığına dair bir ayet, hadis gösterebilir misin?
Köle ticaretinin helal olduğuna dair tek bir şey gösteremezsin bana. Ama ben köle azat etmenin sevabı ile ilgili şeyler atabilirim. Biraz araştırma ile sen de bulabilirsin. Haram kılmadı ama köle ticaretini yok etmeye yönelik hareketlere yönlendirdi. Helal olsaydı böyle bir şeye de yapılmazdı.
Gidip de bana İslam öncesi hadislerden ya da savaş ganimeti gibi şeyler atma komik olur
Helal demedim. Mesela İslâmda savaşta çocuk ve kadın öldürmek de günah değil. Ama yapılmaması fazilet olarak tanımlanır.
Kısacası kölelik kaldırılmıyor, devam ediyor. Htta 20. yyla kadar Yemen'de hla vardı
ABicim, git istediğin yerden arat. Google'dan türkü çeiit islam sitelerinde net şekilde yazıyor.
Köle ticareti diyince akılda canlanan belli. İslâm o akılda canlananı istemiyor yasaklıyor. Bundan bahsediyorum. Yukarıda da dediğim gibi direkt haram kılmıyor zaten ama sürekli köle azat etmeye yönelik kurallar koyuyor. O kadar köle azat etmeye köle mi kalır sence? Herkes dört dörtlük müslüman, günahsız, o yüzden azat edecek günah işlemiyor diyorsan amenna.
9. yy'da Zenci ayaklanması oldu Irak'ta. İslam coğrafyasında 20yyla kadar kölelik vardı. Demek ki köle vrmış
🤦🏻♀️ Müslümanım diyip zina yapan da var. Kur'an da zina haram da yazmıyor. Zinaya yaklaşmayın diyor sadece. O zaman zina da caiz. Günümüzde hala devam ediyor sonuçta 😂 insanların yaptıkları mu önemli, İslam ın neyi emrettiği mi? Daha fazla tartışmayacağım iyi günler.
maalesef zina basbayağı harm ve yasak. Köle alıp satmk değil.