Türkiye de yargı bağımsızlığı var mı yargı tarafsız mı herhangi bir siyasi ilişkisi var mı? bence yargı bağımsız değil kaldı ki Cumhurbaşkanı bile partisi bulunuyorken böyle bir şeyden bahsedemeyiz bence sizin görüşleriniz nelerdir.

Türkiye de yargı bağımsızlığı var mı yargı tarafsız mı herhangi bir siyasi ilişkisi var mı? bence yargı bağımsız değil kaldı ki Cumhurbaşkanı bile partisi bulunuyorken böyle bir şeyden bahsedemeyiz bence sizin görüşleriniz nelerdir.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Son seçimler bağımsız olduğunu ispatladı zaten
Cumhurbaşkanının siyasi partisinin olmaması lazım tarafsızlık olacaksa
Yeni sistem böyle kılıçdaroğlu kazansaydı ülke 7 genel başkanla yönetilecekti ve seçimler 7 yılda 1 gerçekleşecekti yargı bağımsız olmasaydı dem diye siyasi bir parti olmazdı :)
Yargı tam bağımsız değil kısmen olabilir belki
Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıldır bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir hükmü işlemiyor ama onu ne yapacağız ona bakarsak mevcut Cumhurbaşkanının da aday olamaması lazımdı çünkü görev süresi Anayasa hukukunun 101. maddesine göre dolmuştur
Anayasaya göre erken seçime gidilirse 3. kez aday olabilir zaten öyle oldu cumhurbaşkanının 3. kez adaylığı anayasal hak aksine aday olmasaydı anayasa ihlali söz konusu olurdu
Tam anlamıyla erken seçim aslında sayılmaz bir ay önce yapmışım bir kaç hafta önce yapmışsın aşırı fark eden bir şey yok sıkıysa üç yıl önce gidin şimdi erken seçime gidelim yer mi?
1 saniye önce bile erken seçime gidilse anayasaya göre erken seçim sayılır kılıçdaroğlu da 2 sene önce erken seçim diye ağlıyordu sonuç? erken seçim olursa cumhurbaşkanı 3. kez tekrar aday olabilir bu muhalefetin istemediği bir şey yerel seçimlere aldanarak konuşma o sadece uyarıydı oda anahtarı vermekle evin anahtarını vermek aynı şey değil anayasa milletin iradesinden daha üstün değil ister beğen ister beğenme adam çoğunluk tarafından seçilmiş ve ben atanmışların değil seçilmişlerin yanındayım
Dostum Cumhurbaşkanının zaten son görevi bu kadar şey yapmana gerek yok Cumhurbaşkanı zaten şu an hasta zor halde bırakacak durumda hatta zor dayanıyor benim kendi tahminim vefat edeceği yönünde ama tabi ki Allah bilir ayrıyeten mevcut yönetim iktidarının en kötü dönemini daha yaşamadı daha kötü günler var hele 2026 gelsin o zaman göreceğiz sevmeyenler bile yönetimi Devlet Başkanlarını ağlayacak duruma gelecek bunlar bu kadar mı hak etti her şeyi diyecekler daha o noktaya gelmedik
yargı tek adamın ağzına bakıyor
Cumhurbaşkanının siyasi partilerle falan ilişkisi olmaz Cumhurbaşkanının siyasi partisi olmaz zaten amacı sadece Devlet yönetimidir
öyle ama rejimi değiştirdiler bunu yaparken de 2.5-3 milyon mühürsüz oyu geçerli saydılar. hileyle rejimi değiştirdiler. ülkenin ana muhalefeti ise gıkını çıkaramadı o gece yskyı basıp bu seçim yok hükmündedir diyen tek kişi ümit özdağdı. onun dışında sistemi eleştiren siyasileri samimi bulmuyorum
Ümit özdağın adamını da gördük ihanet etmişti kimseye güven yok maalesef zaten türk insanından komple pek mantık beklemeyiz çok az insan var ciddiye alınabilecek onun harici boş insan kaynıyor burası türkiye avrupanın tuvaleti bile olmaz o kadar söylüyorum bu yönetimle hele geri vites her yıl her ay her hafta her gün her saat
Sence var mı bizi attırma silivriye kgldllf
Cumhurbaşkanının bile siyasi partisi varsa bana başka laf düşmez öyle diyeyim normalde Cumhurbaşkanının siyasi partisinin olmaması lazım Cumhurbaşkanının amacı Devleti yönetmektir siyasetle falan işi olması Cumhurbaşkanının mitinglere falan katılmaz