Şimdi benim telefonumdan biri kaç ay önce bir adama kardeşim yazmış sonra bana bir ay önce avukat ulaştı ve hakaret davası açtılar hapse girer miyim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Deliller hukuken geçerli sayılırsa, hüküm giyer ve para cezası alırsın. Adli siciline de işler. Çünkü bu kelime doğrudan hakaret sayılıyor.
Hapse girer miyim
Hayır hapis cezası tayin edilir, bu para cezasına çevrilir, adli para cezası alırsın.
Zaten para cezasına çevirdiler 15 bin istiyorlar ama ben ödeyemem dedim ayrıca dava açan kişi kedi katili olan adam vardı ya o
Hakim müştekinin geçmişine bakmaz, olaya göre karar verir. Onların ne istediğine de bakmaz, kendisi bir meblağ tayin eder ve sen bu parayı ödemek zorundasın
Of napıcam ben en mantıklı yol nedir peki
Dava açıldıysa zaten bir şey yapamazsın artık. Tayin edilen cezayı, ödeme gücün olmadığı gerekçesiyle makul ödeme seçeneklerine çekmeye çalışman lazım. Dava açılmadıysa da anca müşteki ile anlaşmaya çalışman gerek. Başka seçenek yok. Sana dava açtılarsa zaten tebligat ulaşır, yok sadece sana ulaşıp bilgi verdilerse, korkutma amaçlı da yapıyor olabilirler
Tebligat geldi aradım konuştum söyledim sonra da onaylamadım istedikleri tutarı bu yüzden mahkemeye sevk etmişler
Bakalım mahkemede çıkar ne olacağı. Ama ceza alacaksın çok çok afaki bir şey olmazsa.
Demeyin korkuyorum
Korkacak bir şey yok. Para cezası alırsın en fazla. Ama adli para cezası olacağı için adli siciline işleyecek. Bu daha sıkıntılı. Millete dert anlatmaya çalışacaksın. Sabıka kaydında, kaydı yoktur yazmayacak, vardır yazacak ve davanın dosya numarası görünecek. Kimse bunun ne olduğunu anlayamayacağından millete dert anlatmaya çalışacaksın.
Peki şimdi onlara desem ki geri çekin tutarı ödeyeceğim olur mu
Tabi ki, şikayetçi şikayetinden vazgeçebilir. Avukatının vereceği bir dilekçeye bakar. Ama bu arkadaş, senin gibi başkalarından da bu hakaretleri aldıysa, bundan iyi para kazanacağı için vazgeçmek istemeyebilir. Senden bu parayı hangi yasal koşulda talep ediyorlar? Para miktarını hakim tayin eder, avukat böyle bir şey yapamaz. Bırak dava açsınlar, taksitli ödeme falan istersin. Hakim sonuçta senin gelir durumuna vs bakacak.
Hukukçu musunuz?
Sicilime işlemesin istiyorum
Sana ulaşan gerçekten avukat mı bundan emin olmaya çalış. Birisi avukat kimliği kullanıp sana oyun oynamaya kalkmasın. Gelen tebligat nereden gelmiş, buna bir bak. Tebligat, sana açılan bir dava olunca gelir. Veya kesinleşmiş bir karar varsa onun uygulaması ile ilgili olur. 15 bin lira gibi bir rakam söylüyorsun, bunun kararının mahkemeden çıkmış olması gerekir ki bundan zaten haliyle senin haberin olur. Eğer siciline geçsin istemezsen, müşteki avukatı ile görüşmen gerek, şikayeti o geriye çeker.
Değilim Metehan Bey, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Yanlış bir bilgi varsa, hukukçuysanız siz düzeltirsiniz.
Tamamdır iyice bir araştırayım ben tebligat geldi hatta karakola gitmiştim ben yazmadım diye sonrasında tebligat yolladılar parayı da sözde 35 bin tlden 15 bine indirmişler yersen ben de bunu bile ödeyemem dedim
Araştır tabi ki, mümkünse bir hukukçuya da danış.
Yardımcı olayım derken yanlış yönlendiriyorsunuz.
Teşekkür ederim🙏🏼
Metehan bey siz biliyor musunuz peki inanın bu yardıma çok ihtiyacım var şu an
Korkma bişey çıkmaz enn fazla 3 5 bin tazminat o da karşı taraf çok uğraşırsa
Boşuna korkma ve ayrıca davaya gitmek istemezsen avukatın gidebiliyor galiba senin yerine yani gitmesen de olur ( önce bi araştır ama)
3-5 bin olsa öderim adamlar 15 bin istediler ben de yapmadığım bir şey için para ödemek istemiyorum
Onlarla pazarlığa otur bak ne kadar aşağı iniyorlar nxnwnx
Ayrıca yapmadığın bjsey derken kim yazdı ya
Söyledim ama daha fazla aşağı inmediler küfürü de okuldan biri yazmış sanırım telefonu etrafa bırakıyordum o zaman ama emin değilim
Tamam bunu kamera ile kanıtlarsın olur biter, ne malum senden para koparmak için biriyle anlaşmalı olarak yapmadıklarını
Yani küfürlü mesajı atan ile sana dava açanlar anlaşmalı olarak senden para koparmaya çalışıyor olabilirler belki diyorum
Yok öyle bir şey değil biraz karışık
Kardeşim yazınca bir şey olmaz
Yok yanlış yazdı klavye kardeşim yazmış
Küfür ettiysen dava açabilir
Sonrası ne olur peki hapse atarlar mı
Hapis olmaz manevi tazminat olur en fazla
Ben zaten kendim yazmadım dedim ama yine de mahkemeye gönderildi
Kapatırlar o davayı hiçbir şey çıkma
Emin misiniz inşallah ya
Eminim çünkü adalet sistemi yok bu davaya gelene kadar adam öldürüp gezenler var
kardeşim yazılmış whatsaptan
O*rspu çocuğu yazılmış klavye düzeltip kardeşim yapıyor
Hiçbir şey olmaz 😀
Mahkemeye gönderdiler ama
Manevi tazminat çıkar en fazla yine olsa yine yazardım ben olsam 😀
Adamlar takmış alıcaklar parayı ama biri de sicilime işler demiş
İyi avukat tut
Son çare bu sanırım
Hayırlısı sonucu haber et 😊
Olursa inşallah bi bu eksikti başıma
İyi düşün iyi olsun
Amin bakalım iyice araştırmam gerekiyor
🙏🙏
küfür etmediysen problem olmaz
Küfür var klavye yanlış yazdı O*rpu çocuğu kısaltması
belli bir miktar para verirsin galiba hapis olmaz da
Yok 20 30 bin odersin sadece
Oha
maalesef oyle.
Bu dedigim de 1 2 yil once duydugum fiyatlar. Simdi artmissa bilmem
Bunda ne var, hiç konuşmayalım o zaman
Klavye hatası kardeşim yazmış
Klavye hatası kardeşim yazılmış
Kardeşim argo değil ki
Kardeşim değil uygulama düzeltiyor yazdığımı O*ruspu çocuğu Kısaltması yazılmış
Hayır olmazsın
Küfür edilmiş o*rpu çocuğu kısaltması
Geçmiş olsun o zaman, sen öyle yazmadığın için demiştim ama birileri Silivri’ye gidiyor
Ya cidden mi napıcam ben ödeme de 15 bin istediler ödeyemem dedim
Silivri yolu seni bekler
Ağlarım
Yapabileceğim bir şey yok
O nasil oluyor
O*pu çocuğu kısaltması atılmış whatsaptan