Ben Dinimi Öğrenmeye Çalışıyorum bunda biraz zorlanıyorum bilgim eksik farklı görüşler var falan
Bide kibirli insanlardan zorlanıyorum
Ben Dinimi Öğrenmeye Çalışıyorum bunda biraz zorlanıyorum bilgim eksik farklı görüşler var falan
Bide kibirli insanlardan zorlanıyorum
Hakikat yayıncılığın bir kaç eserini tavsiye ederim. Ömer Öngüt yazarı. İslam ilmihali insan dünya ve ahiret ve Hazreti Muhammed Aleyhisselam isimli eserler. Ayeti kerime ve hadisi şeriflerle izah edilmiş. Aklını da ikna ediyor
Teşekkür ederim ALLAH Razı Olsun bakarım
Bu ara oy meselesi kafamı karıştırdı inan bu zamanda çok zorlanıyorum
Bakacağım İNŞALLAH
Bazıları şirk diyor bazıları şirk değil diyor
Arkadaşım araştırmış o da şirk görüşüne katılıyor
Ama ben bilmiyorum Günaha girmek istemiyorum ama ALLAH'IN Kurallarını inkar edenleri savunmuyorum sadece Ülkem Adına İyi olduğuna İnandığım kişiye oy vermek neden şirk olsun diyorum arkadaşım araştırmak lazım geç oluyor falan diyor Dinime Bağlıyım başım Açık ama çok hassasım aklımla kavramak istiyorum ama zorlanıyorum
Bilgin varsa söyler misin yani her bilgiyi tartmak istiyorum
İslamın bazı esasları var. Mesela hadisi şerifte kişi sevdiğiyle beraberdir buyruluyor. Sen bir topluluğu seversen Allah seni onlardan sayıyor. Bu bakımdan insan oy kullandığı zaman o partinin tarafına, o safa geçmiş oluyor. Adem aleyhisselamdan beri insanlar iki saf olmuşlar. Biri Allah'tan tarafa olanlar , diğeri şeytandan tarafa olanlar. Eğer oy kullandığın kişi şeytanın safındaysa sende onların safına geçmiş oluyorsun. Bu mevzu çok mühim. Ayeti kerimede "Biz insan topluluklarından her birini o gün imamlarıyla birlikte çagırırız " buyuruyor. Başka bir ayeti kerimede " biz onları imamlarıyla birlikte tepetaklak cehenneme atarız" buyuruyor. Hazreti Ali efendimiz bu ayeti kerimeyi tefsir ederken "imamdan murad o devrin önderi" buyuruyor. Yani oy kullandığın önder senin imamın olmuş oluyor. Eğer o cennetlikse sende cennete , cehennemlikse seni de cehenneme götürüyor. Aslında aylık hakikat dergisi çıkarıyor hakikat yayıncılık. orada okumuştum bu mevzuyu. Ayeti kerime ve hadisi şeriflerle çok güzel izah edilmiş. Bakarsın inşallah
Evet ama Ülkem Adına iyi karar vermek için oy verirsem o kişiyi tanımıyorum ama Ülkem Adına iyi karar vermek oy verirsem bu neden Şirk olsun ve onu savunmazsam bu beni cehennemden uzak tutmaz mı sonuçta tanımıyorum
Doğru bak böyle diyince aklıma uygun geldi Siyaset sıkıntılı zaten özünü bilmezsem ama Ülkem Adına iyi karar vermek için oy verirsem diğeri kötü gelse bu günah olmaz değil mi kötüye kalmasın diye mesela
Doğru sıkıntılı bir konu
Şirk kısmı İslam'ı ALLAH'I Ayetleri İnkar edene oy vermek değil mi
İnandığını düşündüğüm kişiye kötü olanın iyisi diye oy versem günah mı çünkü diğeri kötü öyle düşünüyorum mesala bu günah mı
Anladım teşekkür ederim aydınlattın beni çok korkuyorum oy konusunda
İşte yani şu an kimse yok kafamda sadece Ülkem Adına iyi karar vermek günah mı değil mi emin olamadım kafam karıştı
Ah ah şu an çok korktum zaten kul hakkı olacak kadar derin konu biliyordum bu kadar derin olduğunu bilmiyordum ama mesala o kişinin doğru olduğuna inansam tanımazsam yanlış tanımışsam yine Günah mı
Mesela diyor ki ; İslam dininin bazı hükümleri günümüz için geçerliliğini yitirmiştir diyor. Veya İslam güncellenmeli diyor. İslam dinini Hazreti Allah Kemal'e erdirdi bizim için beğendi seçti. Her hükmü kıyamete kadar geçerlidir. Zaten geçerli olmasaydı yeni bir din gönderirdi Hazreti Allah. Şimdi noldu? Dinden çıktı. Bunlar akılla anlaşılacak şeyler değil. Ayeti kerimelere dikkat edersen insanların iç yüzünü bilebilirsin
Ben mesala şuna takıldım kötü belki ama ben iyi biliyorum oy verd ülkem adına iyi karar vermek için günah mı değil mi
Haberim yok ama araştırdım haberim yoksa neden günah neden değil sadece buna takıldım
Dili ile imanlı gibi mesala
Birini ölçerken ölçün ne? Ne ile tartıyorsun? Hazreti Allah kanunlarını indirdi. Sevip sevmediklerini haber verdi ama sen onunla ölçmedin. Aklına baktın. Mesela bak münafıklar hakkında ; Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, söylerlerse kulak verirsin (dinleyesin gelir, yani çok güzel konuşurlar). Fakat onlar direk olmuş keresteler gibidir. (Zerre kadar imanları yoktur. Sadece yanmaya yarar) buyuruyor ayeti kerimede. Şimdi bu ayeti kerimeyi kendine düstur edinmen gerekir. Sen Allah'ın dinine ne kadar önem verirsen o kadar yolunu aydınlatır
Peki nasıl araştıracağım dedikleri dışında o kişiyi nasıl tanıyacağım
Şu an zaten kimse iyi değil biliyorum ama dur yazacağım
Cevap
11Cevap
yaşamak ve sağlık sorunları maalesef
ALLAH Yardımcın Olsun
insanlarla uğraşmak maalesef zor özellikle anne baba.. sabredeyim derken taşa döndük
Haklısın
Bilgi okuyarak öğrenilir de
Kibirli insanı ne yapacağız
Doğru
Zorluklara o kadar bağışıklık sağladım ki gayet rahatım.
Ne güzel
Tek yaşamaya başladım, maddi zorlukları yenmeye calisiyorum
Ay evet o ayrı sıkıntı RABBİM Yardımcın Olsun
kıra ve gıda sorun
Dinini öğrenmenin tek yolu, kutsal kitap. Orada zaten her şey yazıyor, başkasının görüş veya fikrine ihtiyacın kalmaz.
Tabiki ama Meale bakıyorum hocaların farklı görüşleri kafamı karıştırıyor
Müteşabih tarafta kendi akıl süzgecini kullananarak cevaplarını bulacaksın. Çünkü kitapta açık yazıyor, Kurandan sorulacaksınız diye. Başka hocaların ne dediğine göre değil.
Doğru ALLAH Yardımcımız Olsun İNŞALLAH
Tahammül etmekte zorlanıyorum
İnsanlara mı
Evet
İnsanlara
Ve bir çok şeye
Hayat artık çok tahammül edilir bi yer değilmiş gibi geliyor
Sorarsan mutsuz da değilim evliyim ve hayatımdan çok memnunum çocuğum var henüz 3.5 aylık ilk kez anne olmanın verdiği huzur var üzerimde ama yaklaşık 1 senedir böyleyim anlık mutlu oluyorum kendimle baş başa kalınca yine böyleyim hatta mutluyken de çok üstünde durmuyorum sıkılmışlık var üzerimde sanki
ALLAH Bağışlasın
Herkes öyle sanki insanlar kötü yorucu
Rahatım buaralar ya pek zorlukları görmüyorum
Ne güzel
Para para para
Herkesin sorunu
Kesinlikle
Hayatta kalmaya çalışıyoruz
Haha doğru
Ayn ALLAH Yardımcımız Olsun
Yok öyle deme zorlukla beraber kolaylıkta vardır sen ona Sığın
Öyle deme
Ama doğru diyorum ne dersen onu yaşarsın
Yardımcı olabilirim istersen
Ne konuda
Dinimi öğrenmeye çalışıyorum demişsin ya
Bilgin ne düzeyde
Ne kadar lazımsa sana ne öğrenmek istersen
Kuran hocası İmam falan mısın
Gibi diyelim konuşmak istersen soracağın bir seu vs varsa özelden yazarsın
İnsanlar
Maalesef
Çok sıkıcı
Tefsirli kuranı kerim meali oku
Evet öyle yapacağım Kuran Kursunada gideceğim ama korkuyorum biraz bilmiyorum doğru bilgi zor bu zamanda
Sen kalbinin temizliğiyle yap her şeyi. Kurana uygun yaşa. Hocaları dinleme çoğu sahtekar.
Ya oy meselesi kafamı karıştırdı arkadaşım ile konuştuk o bir görüşe inanıyor ben doğru yanlış demiyorum ama tam oturmadı tam bilmiyorum anlayamadım bu yüzden korkuyorum yanlış yapmak istemiyorum öğrenmek lazım hemde bu zamanda
Maalesef çok sıkıntılı bir zamana denk geldik
Maalesef ya hocalar bile farklı düşünüyor ALLAH Yardımcımız Olsun İNŞALLAH 🤲
İnşallah amin
Maddi sorunlar
Kpss calismak
Ay evet ALLAH Yardımcın Olsun
Amin
İnternette yazıyor
İnternette yazması değil doğru yazması ve anlamam önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?