Arkadaşlar kız kardeşim meth kullanıyor onu içtiği zaman şizofreni gibi davranışları kimseyle konusmaması kendisini odasna kitlemesi normal mi meth etkisi bir zmaan sonra farklı etkiler yapıyormuş Bi arkadası söyledi hiç elinden indiriyormuş üst üste çekip duruyormuş 10.20 yarım satt neyse içmediği zaman huzursuz halsiz ve çok kötü bi sekılde içine kapanıyor. kapalı kutu resmen içmediği zamanlar şizofreni gibi hareketleri yok halsizlik içine kapanıklıık yok aslında çok neşeli biri ama içtinde niyeyse sanki hayat başına yıkılmış paypa kitleniyor sürekli çekmek istiomuş sesler duyuyormuş beyninin içinde sürekli istemsiz düşünceler oluyormuş beyninin içinde bazı düşünceler ve sesler onu tekrar methe itiyormuş bu gibi olaylar olur mu? Ne yapmamız lazım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Diğer konusunda 494 cevap paylaştı. agır hadi ordan ve kirze sebem olan sentetik uyusturucu kullandiginds halisulsyon gormesi normal ve surekli kullnmknisteyeck bir zsmn sonra vicudunds curumeler badlayack icerden ve disardan daha sonra beyin zarr gordukce halisilssyonlsri ve gercek hal hareketleri karstrmaya baslayack genlde final aile ici oluyor cidfi zarr verick saldrgnlk ölümle sonuclanecak derecede maalesef buyik sorun
06 Yorumla
Soran+1 yıl5 senedir içiyor ama aralıklı bazen bir kaç ay bırakıyor bazen bir kaç hafta ama kullandığında çok içine kapanık oluyor insanların aklını okudunu onun hakkında ne düşündüklerini bildiğini söylüyor1 seneye yakın bıraktı yine bu şikayeti vardı bide çok düşünceli canı sıkkın duruyor niyeyse arkadasları diyo içtinde üst üste çekiyor 10 dakkaya bir içiyor paypa kitleniuomuş ve yanlarındada fazla durmadan yanlız Bi yere geçip orada içiyormuş eve de bazen geliyor bazen gelmiyor. bazen geç geliyor. kullandığı zamanlar şizofreni gibi davranışları da oluyor.
- +1 yıl
yani klasik uyusturu hadi ordan lisi iradesini elinde tutup brakmk istiyor sms dedigin gibi akli hep orada durgun dusnceli oluyor en ufsk bir kvilcmds geri donuyor oncelikle arkds oryami hatta sehir degistrmenz gerek surkli gozlmlemk gerek birkc sene veya tedavi yardm almadi gerk 30yildr musterilerle hasr nesr oldugum esnaflik yaptm yuzlercediyle karsilastm arkadsani vuranida babasini kesip öldurenide gordm mu met hicbirseye benzemiyor brakmalari mucize allh yardmciniz olsn
Soran+1 yılmemekete taşınmıştık dükkan felan da açtık ama dükkan flan da iş yapmadı. kiraya çıktık kirada sıkıntı yasadık orada olduğumuz süre içinde bir veya iki kere İstanbula yne geldi içti sonra da baktı olmuyo elini ayağını çekmişti Kastamonuda olan mddi skıntıdan ve iş bulamamzdan dolayı abimin de evlenmek için acele etmesi memlekete durmaması nedeniyle tekrardan İstanbula geldik kardeşim çok net ve kararlıydı çaresizlikten geldik onada güvendik çünkü konuştuğu vardı niyeti ciddiydi nişan takılacaktı yeniden meth içince o çocuklada görüşmez oldu konusyolar ama arada nişan da ertelendi çocukla buluşmaya bile gitmiyor
Soran+1 yılanladım TSK ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
+1 yılYokun başında iken tedavi ettirmelisiniz
Sonu ölüm olacak yoksa04 Yorumla
Soran+1 yıl6 senedir içiyor arada bıraktı 6 ay bıraktı 1 sene bıraktı. ama yine basladı içtinde bir süre sonra üzüntü duyup herseyin maffoldunu düşününce dhaa çok içiyormuş bıraktığı dönemler oldu ama yine tekrardan
- +1 yıl
Bıraktığı dönem olmasının bir önemi yok parayı nereden buluyor kimden teslimat sağlıyor bunu bulun birgun çıkar inşaatın tepesine aşağıda derya deniz görür atlar
Al sana med. ya da sizi canavar görür keser doğrar sizi haberlerde görmüyor musunuz bunları abimde kullanıyordu sonunu biliyorum acilen kalici şekilde tedavi edil eşi gerek
Soran+1 yılBabam çok hareket boyutu konuşuyor aciz zavallı felan diyor. içtinde söylenen sözlerde aklına geliyomuş anlamıyorum o kadar rezil o kadar basit savunmasız ve deli gibi gözüküyorki neden bunu içiyor anlayamıyorum
- +1 yıl
Bagimli adı üstünde.
Arkadaşında şizofreninin negatif pozitif belirtileri var gibi bence psikiyatrist bir uzmandan destek alın
03 Yorumla
Soran+1 yıliçmediği zmaan böyle bise yok ama sesler yine oluyormuş içmedinde ama doğru düzgün uzun süre hiç bırakmadıki kalıcı Bi hasar mı sesler yoksa methe mi bağlı bilmiyoruz içtinde başka içmedinde bambaşka biri oluyo okdar farklı ki o iki kişi
Soran+1 yıl5 senedir içiyor ama aralıklı bazen bir kaç ay bırakıyor bazen bir kaç hafta ama kullandığında çok içine kapanık oluyor insanların aklını okudunu onun hakkında ne düşündüklerini bildiğini söylüyor1 seneye yakın bıraktı yine bu şikayeti vardı bide çok düşünceli canı sıkkın duruyor niyeyse arkadasları diyo içtinde üst üste çekiyor 10 dakkaya bir içiyor paypa kitleniuomuş ve yanlarındada fazla durmadan yanlız Bi yere geçip orada içiyormuş eve de bazen geliyor bazen gelmiyor. bazen geç geliyor. kullandığı zamanlar şizofreni gibi davranışları da oluyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende kullanıyorum hemen tedavi olmalı bende çok büyük sıkıntılar yaşattı...
074 Yorumla
Soran+1 yıliçtiği zmaan tanıyamıyoruz onu kullandığı zman kendine hiç bakmıyor saçı kıyafeti şizofreni davranışları haftalarca odada kitlenmesi ama 2.3 gün içmesin özüne dönüyor
Cevap sahibi+1 yılOda da yanlız kalması çok kötü. O şizofreni hareketlerden dolayı kendine bişey yapabilir.
Soran+1 yılbiz odaya girince hemen uyur gibi yapıyor yatıyor hemen haftalarca bise yemiyor ve kimseyle konuşmuyor. off
Cevap sahibi+1 yılYemez içmez uyumaz. Sadece rahatlama hissi ve cinsel dürtüler açığa çıkar...
Soran+1 yılşizofreni gibi davranışları var bazen konuşmasıda çok tuaf hiç anlaşılmıyor bu şizofreni davranışları herkeste yok ama arkadaşları da içiyor bakıyorum o içen arkadaşları bile kardeşim hal ve hareketlerinden bahsediyorlar
Cevap sahibi+1 yılHerkeste aynı etki olmaz işte...
Soran+1 yılbunun sebebi ne
Cevap sahibi+1 yılİçinde ki yaşadığı duygular iç dünyası...
Soran+1 yıliçine kapanık biri küçüklükten beri böyle peki nasıl bırakır?
Cevap sahibi+1 yılDestek almadan çok zor. Kaç yaşında?
Soran+1 yıl27 yaşında İstanbul'da oturuoruz Şu an bu olaydan dolayı memelekte taşınalım dedik gittik dükkan açtık yasadımz yer dede iş bulma sıkıntısı vardı tek geçimimiz dükkandı dükkanda iş yapmadı çok maddi sıkıntılar çektik kirayı bile veremedik maddi durumumuz hiç olmadığı için mecburen İstanbula geri geldik burdaki ev bizim sayılır kira vermiyoruz ama bu semtte de kardeşim bu hale geldi tekrardan mecburiyetten gelmek zorunda kaldık ama yine düştü.
Cevap sahibi+1 yılMaddi sıkıntı cekmeyelim derken yeniden batağa atmışsınız kızı...
Soran+1 yılbenim bir küçüğü olan abim evlenmeyi düşünüyor konuştuğu bir kız var Kastamonu da iş bulma imkanı yoktu açtınız dükkanda iş yapamayınca benim çalışmam lazım paraya ihtiyacım var dedi. onun zoruyla geldik kız kardeşimde bana güvenebilirsiniz felan çok güven verici konuşmuştu ama sonuç aynı.
Cevap sahibi+1 yılBunun güven vermesi o maddeye ihtiyaç duyana kadar olur nasıl güvenebildiniz ki...
Soran+1 yılhata yaptık.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle öyle.
Soran+1 yılbilemedik konuştuğu Bi cocuk bi var ahlaklı 5 vakit namazında kardeşimide seviyor ailesi nişan takmak istedi tamam dedik İstanbula gidince Bn zaten evlencm artık herseye son vericem bidaha böyle seyler olamaz dedi birz da o olaydan dolayı karar verdik dönmeyi ama o çocukla da Bi konuşuo Bi konuşmuyor şimdi nişanıda erteledi
Cevap sahibi+1 yılÇocuk da dengesiz hali yüzünden bi zaman sonra bikacak bundan yorulacak
Soran+1 yılkardeşim sevmiyor zaten Bi düzenim olsun hayatımı kurtarmm die evlenmeyi düşünüyor onla
Cevap sahibi+1 yılGüzelim pırlanta gibi bir çocuğu yakacak ama farkında mısın?
Soran+1 yılbıraktından sonra zaten meth bırakmadan evlenemez zaten
Cevap sahibi+1 yılDestek alması gerek kesinlikle...
Soran+1 yılbiz düzelir aklı başına gelir diye bekliyoruz Bi mutlaka doğruyu görecek die
Cevap sahibi+1 yılMadde bağımlılığı olan birisi doğru yolu kendi başına nasıl görebilir Allah aşkına söyler misiniz bana?
Soran+1 yılailem onu hep suçluyor nankör diyo o sekılde mutlusun diyor zavallı aciz diyolar eve geliyor gidiyor odaya kapanıyor. ama kimse iyiye yönelik bise yapmıyor. düzelir die bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılHer türlü kızı üzüp aşağılayıcı hareketler yapın sonra boşluğa düşürün sonra da iyi olmasını bekleyin...
Soran+1 yılbizimde pskolejimiz çok bozuldu hepimiz akıl hastası olduk.
Cevap sahibi+1 yılAma kendinize çeki düzen vermeniz gerekiyor...
Soran+1 yılkimsemiz yok 5 kişilik bir aileyiz 6. ncı kimsemiz yok birbirimize kenetlenelim diyoruz ama pskolejimiz bitti artık maddi durumumuz yok imkanlarımız yok sosyal aktivite yok gidicek Bi kapımız yok hayat bizi bitiriyor
Cevap sahibi+1 yılBenim maddiyatim oldukça iyi olduğu halde bu durum sıkıntılı sizi düşünemiyorum bile...
Soran+1 yılkardeşim bunuda çok takıyor kafasına bilmiyorum sonumuz ne olcak
Cevap sahibi+1 yılMaddiyati takarsa dipsiz kuyu zaten. Allah yardımcınız olsun.
Soran+1 yılAllah razı olsun sağol kardeşim kurtulsun Baska bise istemiyorum ama bu meth sanki bizim sonumuz olacak gibi.
Cevap sahibi+1 yılÇok zor çok. Hele maddiyat yoksa çok çok zor...
Soran+1 yılevt öyle ama sanki ailemin Manevi olarak ta yeteri kadar desteği yok gibi şöle eve gelmediği ya da geç geldiği zamanlar annem sadece hadi gel artık diyor eve gelene kdr yazıyor babam dışarıda mutlusun nankörsün vs abim de bazen tehditle nasihat arası sözler yazıyorlar eve geldinde kimse bise sormuyor odaya gidiyor haftalarca çıkmıyor arada Bi yemek yiycenmi die soruyorlar kadar ne bilim burdan gitmeye çalışmakla bilmem neyle bence çözüm değil. kullanmış geliyor evde her türlü sıkıntılarını görüyoruz ama içmeyi bırakıp kendini topladığı zaman hiç bise olmamış gibi ev düzenli sohpet muhabbet vs oluyor. içtinde yanlız kalıyor evdekiler aşşağılar gibi ya işte biz sahip çıkalım kapımızı açalım da açmadılar demisin der gibi küçümseyerek bakıyorlar kimse gelip bise sormuyor bise konuşmuyor Bi yakınlık yok aciz kendini savunamayan biri görüolar. Durum böyle olunca yanımıza gelmeye çekiniyor. içine de ata ata durumu kötü oluyor. ama onlar ise cok farklı yanlış düşünüyorlar ailem bende bu konuda samimiyetsiz sadece üzülerek ve acıyarak bakıyorlar canları yanıyor ama onun dışında bise yok.
Cevap sahibi+1 yılEvet manevi duygu ve desteğiniz çok eksik ve onun ihtiyacı olan şey sadece manevi destek... Eve hep geç mi gelir...
Soran+1 yılKullandığı zamanlar zaten kullanmaya baslayınca durmuyor kesemiyor evdekilerin bu soğukluğu ve kafasındaki düşünceler maddeye daha çok itiyor ve haftalarca odadan çıkmıyor
Soran+1 yılailemdeki hataları söyleyince onlarda suçu bizim üstümüze atıp bahanelerle gelme bizi suçlama felan diyolar
Cevap sahibi+1 yılPeki bu maddeyi nerden buluyor. Pahalı bişey bu çünkü maddi durumumuz da yok diyorsun?
Soran+1 yılsanırım konuştuğu o hayatındaki kişi para veriyor bir dediğini iki etmiyor. kaybetmemek için çocuk benim düşüncem bu ailem ise onla bunla takıldığını kendini kullandırttnı düşünüyor. ama ben öyle düşünmüyorum
Cevap sahibi+1 yılAilen doğru düşünüyor... Çünkü o maddeye para yetişmez. Ve o madde için insanlar herşeyi yapar. Ve kardeşin de öyle yapıyor emin ol...
Soran+1 yılsanmıyorum. bazı şeylerini benimle paylaşır
Cevap sahibi+1 yılSende çok masum düşünüyorsun. Ben bu hayatı biliyorum emin ol
Soran+1 yılhenüz o derecede değil. 300.400e bile alabiliyormuş henüz o raddeye daha gelmedi eminim.
Cevap sahibi+1 yılPeki zaten o hep eminlik hissi, aman yapmaz hissi düşen birini göstermez...
Soran+1 yılbazen sabırları tastğında evden kovuyorlar.. hareket boyutu konusyolar ama Bi kere zorla alim de pskolog veya tedavi için uğrasim demediler o içerde ne yaptığı belli değilken onlar içerde yemek yiyor oturuyorlar dışarı çıktında bise demiolar. Bir süre sonra eve çağırıolar öyle yani
Cevap sahibi+1 yılSuç tamamen sizde.
Soran+1 yılnasıl yani
Cevap sahibi+1 yılOnu o çukura siz atmışsınız anlattığına göre...
Soran+1 yılöyle oldu evet ama bizimkiler yinede suçu acizliği basitliği kardeşimde buluyorlarlar. Hem Kastamonudayken bir kaç kere İstanbulada kaçıp gitmişti İstanbuldan uzaklasmk ne kdr doğru ailem samimiyetsiz yaklasıyor. acıdıkları için sağ da solda başıa bise gelip pisliği bize sıçramasın die ki bunu önceden annem de söyledi
Soran+1 yılböyle Bi samimiyetsizlik ve hayat koşulu varken nasıl kurtulur bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılİşte bu yüzden imkansız.
Soran+1 yılintihar etmesinden korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılMuhtemel bir ihtimal...
Soran+1 yılbence mth onun sonu olacak. korkarım
Cevap sahibi+1 yılKorkarım öyle.
Soran+1 yılailem onu küçümsemeden yardımcı olsa sen sıyırmışsın daha çok sıyırmadan gel evde dur yok işte biz bunu hak edicek Bi ailemiyiz bize buna yasatmaya ne hakkın var felan böyle demeden alıp götürseler hastaneye belki iyi olcak ama yok.
Cevap sahibi+1 yılOnlar kendini düşünüyor kardeşini değil.
Soran+1 yılkatılıyorum.
Soran+1 yıldemek istedim de bu
Cevap sahibi+1 yılYazık ne diyeyim...
Soran+1 yılöyle.
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı artık ne diyeyim...
Soran+1 yılyorumların için tsk ederim.
Cevap sahibi+1 yılYardımcı olamadım ama rica ederim.
Soran+1 yılailemin yakkaşım şekli ortada anlattım gibi biri de alıp doktora götürüp seni bu sekılde görmeye dayanamıyorum her ne olduysa oldu tedavi olman lazm diyip buna Baskı yapmyor. kardeşim Bi ara dedi kendimi şikayet edesim var madde içiyor die kullandığı zman ailem resmen iğreniyor. Hadi artık bu kadarda olmaz depresyona mı girdin bu kdar depresyon olmaz ne bu diyolar ben her zmaan onun yanındayım. kurtulcak inşallah
Cevap sahibi+1 yılİnşallah.
Soran+1 yılBu yolun iki sonu var dimi ya şizofreni ya da intihar
Cevap sahibi+1 yılÇok boş bırakma.
Soran+1 yılnasıl yani kendine bise yapar diye mi
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle kendini kullandırma konusuna dikkat et.
Soran+1 yılPeki kendine zarar verme olasılığı nereye baksam bise görüyorum halisilasyon görüyorum diyor kaç haftadır da doğru düzgün bise yemedi
Soran+1 yılsürekli gözlerine etrafına bakıyor balkonda oturup tek oturuyor. onun hakkında biseler konusuormusuz onları duyuyorum diyor
Cevap sahibi+1 yılO maddeyi içince neler görüp düşündüğünü hayal dahi edemezsin...
+1 yılKardesinj acil tedaviye kapattirin
01 Yorumla
Soran+1 yıl5 senedir içiyor ama aralıklı bazen bir kaç ay bırakıyor bazen bir kaç hafta ama kullandığında çok içine kapanık oluyor insanların aklını okudunu onun hakkında ne düşündüklerini bildiğini söylüyor1 seneye yakın bıraktı yine bu şikayeti vardı bide çok düşünceli canı sıkkın duruyor niyeyse arkadasları diyo içtinde üst üste çekiyor 10 dakkaya bir içiyor paypa kitleniuomuş ve yanlarındada fazla durmadan yanlız Bi yere geçip orada içiyormuş eve de bazen geliyor bazen gelmiyor. bazen geç geliyor. kullandığı zamanlar şizofreni gibi davranışları da oluyor. evdekiler pek müdahale etmiyor sadece aciz zavallı yaptıklarından utan biz bunu mu hak edioz ne zamn aklın başına gelecek vs gibi sözler sölüolar dışarı çıkıyor annem arada hadi gel eve felan diyor. günlerce odaya kapanıyor kimse bise sormuyor bise demiyor derlersede suçlar şekilde soluyorlar.
Amatem'e gittiniz mi?
00 Yorumla- Diğer konusunda 454 cevap paylaştı.
+1 yılcok acıl tedavı gerekır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem